Šta je novo?

Prey utisci, saveti

e sad cu bas da probam cl_rate i te stvari da podesim, nisam se setio. javljam kasnije da li radi ili ne. Mislim, igraju ljudi, mora da moze nekako.

aj pa javi posto i ja imam isti problem

Dobar je PREY. Trik sa gravitacijom omogucava dizajnerima da isti level upotrebe za vise razlicitih "zagonetki", a da to igrac uopste ne primeti.

@driver: Povuci sve sto si rekao o Carmacku!

Vrlo zanimljivo. U svkaom slucaju, igra obecava, mada me mrzi da skidam demo. Videcemo na sta ce da lici kada izadje.

Ne nervirajte se zbog drivera, nema koristi od toga :) Evidentno je sta je Carmack postigao, sta covek ume i zna. Tako da, jedan ili 100 drivera to ne mogu nikako da ospore.

Poslednja izmena:
Hm, ne znam kad sam zadnji put odigrao neki FPS do kraja uglavnom se smorim na pola,Quake 4 nisam zavrsio, HL2 Ep1 sam samo pogledao, ali Prey je stvarno odlican. Jako mi se svidela i atmosfera u baru na pocetku, Judas Priest sa jukebox-a i tako to :d
Najzad nesto malo inovativnije i drugacije.
Multiplayer je takodje jako zabavan, svako trci po svom plafonu pa su borbe prilicno uvrnute. Sve u svemu jedva cekam da izadje.

@mistix

nista nisam uspeo :( akao sam se par sati sa time i nece pa nece, net_clientrate je po def na 32000, spustanjem na 3000 nista nije pomoglo, konstatno je u lag-u ping je 999, kao da je preopterecena mreza :S: (mislim na ADSL)

Da li se meni cini ili lik, u stvari nikad ne moze da umre?

Svidja mi se kako su spojili SF (invazija vanzemaljaca) sa misticnim (svet duhova).

Jedino sto mi se ne svidja je pihtijast osecaj kada udaras kljestima, ali opet, vrlo brzo se predje na konkretna oruzja. :)

Pray ima par izuzetnih resenja. Ona fora sa ulaskom u malu kutijicu preko portala, pa vracanje u sobu u kojoj je portal je extra, i ako to nije originalno, ne znam sta je!

Drajver komentarise JC-a? svasta!!
Steta sto se u demou ne moze snimiti timedemo... za to cemo kanda morati sacekati original! U svakom slucaju iz CFG fajla se mogu setovati jos extremnija graficka setovanja nego sto to moze iz igre (UltraHigh!)
Uglavnom posledica koju je ova igra ostavila na mene jeste da sam treci put poceo da igram Q4, ovog puta na najtezem nivou! I love this game... i taj "filing" koji provejava u svim JC-engine baziranim igrama!

ma joca je genije tacka.

elem - multiplejer sa ADSL ??? neko ? kako ??? ocu da sabijam u ovoj igri kako sto sam sabijao q3, + sto ovde moze mnooogooo vise da se radi , sakrivanja i povlacenja iza coskova pod razlicitim gravitacijama = loodilo za MP

Ja probao MP (internet) i radi...
Zaboravite sve taktike koje ste dosad izgradili u FPS igrama. Svi su na pocetku jer dva oka nisu dovoljna.

[QUOTE='[Mancha]'Jako mi se svidela i atmosfera u baru na pocetku, Judas Priest sa jukebox-a i tako to :d [/QUOTE]

Ubedio si me :) Morao sam da skinem igru i da probam, doduse na 15tak minuta i moram priznati da je igra zaista sjajna a i poprilicno zarazna. jedva cekam da izadje.

Extra je Prey.Sve je na max i zasad nema traga od "mucnine":D

Igra ima dosta novih tripova i zbog toga je interesantna. Onaj momenat kada klinka ubije klinca je bash surov i nekako neochekivan (bar meni bio - krenuo u stilu sad cu da ih spasim, kad ono bam). I soba sa onim "gravity changerima" je skroz istripovana :D

Au dobre li igre
Plus sto radi glatkije od q4 a izgleda bolje
Ovaj MP bi mogao da se "zapati"
Cable net, probao serveri od 40 ping pa navise, super igrivo.
Igra me je prilicno zagolicala :)

gx-x je napisao(la):
Ljudi jel probao neko MP ? Ja pokusavam ali imam dva problema:

1. KAd se konektujem na neki derver - ne mogu da se pokrecem, tj krenem na neku stranu on me vrati nazad u momentu, kao da sam zaglavljen, ne znam kako da opsiem, ping ~100ms ADSL 256/64

2. Dok ne iskljucim firewall nece sve servere da mi izlista, iako su sve dozvole date za doticnu igru (firewall je LNS sp3), kad iskljucim firewall, onda sve lista ali problem pod tackom jedan i dalje ostaje.

Jel zna neko nesto ? predlozi ideje ? (BF2 mi radi normalno, q3 radi normalno...) Kad ja napravim internet server onda je sve ok.

PS. ZA SVE:

ubacivanjem opcije seta com_precisetic "0" u autoexec.cfg se resava stutter u svimm doom3 engine baziranim igrama, te i 35fps vise ne odaje utisak kao 25fps. Probajte ! Drugari moji i ja smo se siti namucili i iznervirali dok ovo nismo provalili (stutter je ono sitno zapinjanje i preskakanje iako je fps ok). Znaci ovo radi u D3, Q4 i u Prey-u. Poz.

Ne znam zasto te zeza.Ja sam na ADSL-u 512/128 i radi sjajno bez ikakvih dodatnih podesavanja - ping oko 100ms i manje.
Inace MP rula, postoji gomila fora koje se mogu raditi sa gravitacijom .
Osecaj je fenomenalan, posto volim brze FPS igre, eto meni novog favorita za MP posle Q3 i UT2004 .
Hvala za stutter foru .

ne znam, ne mogu da se pomerim sa mesta, stalno sam u lagu, i kao player i kao spectator :S:

Prey je dovršen i poslan na umnažanje. Uskoro u lov na vanzemaljce ;)

Evo prso mi je net par sati pa sam iskoristi priliku da odigram neki SP,inace ne stizem od COD-a 2, i pao je izbor na prey demo, na par nivoa setanje po plafonu je prilicno zanimljivo samo da to ne bude jedino zanimljivo.
Generalno drzala mi je igra paznju i cekam sada full.
Napucavanje je takodje dobro.

2K, a publishing label of Take-Two Interactive Software, Inc. and 3D Realms today announced the first-person shooter Prey has gone to gold master and will be available in North America on July 11th and in Europe on July 14th. Developed by Human Head Studios under the direct supervision of 3D Realms, Prey will be available for Xbox 360™ video game and entertainment system from Microsoft and PC in both a regular edition and a Limited Collector's Edition.

The demo for the PC version of Prey is currently available for download at LucidLAN mirror, with an Xbox 360 demo available soon. "Prey raises the bar for first-person shooters and is a must-have game for the summer," said Christoph Hartmann, President, 2K. "Its unique features, crisp graphics and in-depth storyline make it a truly revolutionary game." Read The Full Article at: LucidLAN.com

Samo sto nije :)

jedva cekam :)

Ovako kazu na jednom cro sajtu...

engine je dobro optimiziran pa je samo low end R X1300 Pro bacao manje od 30fps-a (28) pri 1024x768 dok se minimalni frame rate GF 7900 GT i GTX, GT 7600 te R X1900 XTX i X1800 XT ni u ejdnom trenutku nije spustio ispod ugodnih 50 fps-a. Kartice iz srednje i više klase nisu pretrpjele značajan pad performansi niti nakon uključivanja 4x AA i 8x AF.

Zašto bi kupovao taj krš? Ako hoćeš da se igraš kao čovek 7600GS je bolje rešenje.

Jeste, baš ne znam šta ću s parama i bacaću ih na gejming equipment...

gx-x je napisao(la):
... (e sad iskreno, nisam siguran da li heretic 2 ima unreal ili quake engine, u svakom slucaju nije slican ni po cemu ni sa jednom ni sa drugom igrom).

Da ne ostane nepoznanica, heretic 2 ima q2 engine.

P.S. Ne bih da ikome otvaram horizonte ali što se tiče Carmacka on je za game industriju toliko značajna figura da ovi što žive u zabludi kada bi to znali nikada više ne bi izgovorili njegovo ime a da se prethodno ne poklone njegovoj veličini. Meni se kosa na glavi naježi kad shvatim da je čovek sa 12 (i slovima dvanaest) ljudi stvorio Quake III. Među njima je bila i njegova tada devojka, a sada žena Katherine Anna Kang i kako su je sami zvali Id mom Donna Jackson. Carmacku je asistirao samo jedan programer na tom projektu koji nije učestvovao u pisanju endžina. Sa još manjom ekipom je pravio prethodne naslove. Sve u svemu preporučujem onima koji ne znaju šta je ovaj genijalac u stanju da uradi da se uzdrže od grudvanja glupostima.

Poslednja izmena:
Ser_Zile je napisao(la):
cena te dve kartice je ista ;)
Sudeći po Sašinim testovima u SK, 7600GS je jedva nešto malo brža od 6600GT, taman onoliko koliko je i skuplja (10 evra)...

voodoo_nbgd je napisao(la):
That's it, kupujem X1600Pro! :)

I to izjavis u threadu-u o igri sa d3 engine-om, zasto bas x1600 ?

Nazad
Vrh Dno