Šta je novo?

Prevare na netu

Tastu je stigla poruka na Viber da je pristigla pošiljka za njega.
Nije ništa poručivao ali je kliknuo na link da vidi šta.
Uglavnom u poruci je .rs domen, a kaže da mu otvara .ba domen.
Kurir ga uredeno zvao ( +381 63 1035686 ) da izađe i da preuzme pošiljku i da spremi novce.
Uglavnom odbio je pošto nije on poručio paket.

Kada se na .rs domenu kuca broj pošiljke izlazi da je adresa primaoca neka u Zaklopači i da je paket zadužen za isporuku 11.05.2026. god.

Tast je u SU.

IMG_8085.jpeg
IMG_8083.jpeg
IMG_8086.jpeg
IMG_8090.jpeg

Poslednja izmena:
Kurir ga uredeno zvao ( +381 63 1035686 ) da izađe i da preuzme pošiljku i da spremi novce.

Kada se na .rs domenu kuca broj pošiljke izlazi da je adresa primaoca neka u Zaklopači i da je paket zadužen za isporuku 11.05.2026. god.

Tast je u SU.
Moguce da su pogresno ukucali broj telefona, desilo se i meni jednom da je postexpress poslao poruku, i zvao kurir, skroz drugi grad bio u pitanju (naravno nista nisam narucio)

Tast je u SU.

Pogledajte prilog 539023
Pogledajte prilog 539024
Pogledajte prilog 539026
Pogledajte prilog 539028
Hmm zanimljivo, jer link u poruci deluje skroz legitimno.

Koliko znam ovi stvarno postoje i od skoro su kod nas, u Bosni ih ima vec duze vreme i verovatno jos nisu sve uskladili kako treba pa otvara .ba portal.

Ovde je u pitanju greska verovatno

Plus ako mu je poruka stigla na biznis deo Vibera to je to sigurno.

Ako je samo broj greska - onda da. A ako je tacno ime,prezime i grad onda bi trebalo sa njima da se proveri detaljno

Ja sam u januaru primio bankovni izvod (sa poverljivim finansijskim podacima) bosanske adiko banke za lice sa identičnim imenom i prezimenom 😃 Poslao im istog momenta mejl, zahvalili se na obaveštenju posle par dana.

Koliko znam ovi stvarno postoje i od skoro su kod nas, u Bosni ih ima vec duze vreme i verovatno jos nisu sve uskladili kako treba pa otvara .ba portal.

Ovde je u pitanju greska verovatno

Plus ako mu je poruka stigla na biznis deo Vibera to je to sigurno.
Da, X-Express je skroz legit firma, došli su kod nas nešto krajem 2025, pa se šire još uvek

Dao sam oglas da prodajem HOTAS... i javi mi se, na Viber, izvesna Tamara iz Sjenice, sa broja koji pocinje na +380. Zainteresovana je.... Nemam iskustva sa KP, pa reko', valjda tako radi, medjutim, trazi CVS broj kartice i da unesem tacno stanje na racunu da se vidi da sam ja vlasnik kartice. Za takve prilike imam internet karticu, sa manje od 500 dinara na njoj... i kada unesem sta traze, kazem da mi treba min. 25000 dinara da potrvrdim nalog🙂

slikaA.pngslikaB.pngslikaC.png

Prilozi

• slikaD.png
    slikaD.png
    528.1 KB · Pregleda: 77
Pre neki mesec su bile slicne prevare i isto se predstavljaju da su iz SJENICE. Sta li ima tamo pa ih privlaci to mesto

🙄 +380 - Ukrajina

Klincu iz komsiluka su pre par dana slali poruke , kao iz Kragujevca - broj +386 ( Slovenija ) Nejc
isto su trazili broj platne kartice i CVV

Dao sam oglas da prodajem HOTAS... i javi mi se, na Viber, izvesna Tamara iz Sjenice, sa broja koji pocinje na +380. Zainteresovana je.... Nemam iskustva sa KP, pa reko', valjda tako radi, medjutim, trazi CVS broj kartice i da unesem tacno stanje na racunu da se vidi da sam ja vlasnik kartice. Za takve prilike imam internet karticu, sa manje od 500 dinara na njoj... i kada unesem sta traze, kazem da mi treba min. 25000 dinara da potrvrdim nalog🙂

Pogledajte prilog 539139Pogledajte prilog 539140Pogledajte prilog 539141
Vidi se po linku da je lazan domen, tj nije dexpress.rs nego dexpress-dostava.online

Zašto bi ti nekome davao svoje podatke za stvar koju ti prodaješ? Pa još na viberu. Uvek prodavci traže podatke kupca, zar ne. Ako si ikada obavljao bilo kakvu (bezbednu) internet kupovinu to bi trebalo da znaš
Na prvi znak takvog ponašanja tražiš kontakt isključivo preko KP poruka a potom treba da sledi prijava osoblju sajta

@Boki.N pregledaj slike. nije mu preko chat-a to traženo

Ti si ipak uneo podatke svoje kartice na tamo nekom sajtu? To se ne radi ni za internet kartice.

Nazad
Vrh Dno