Šta je novo?

Prevare na netu

Screenshot 2025-07-01 at 13.49.51.png

Vrlo primamljiva ponuda.... 😒

Drugaru stiglo na mejl

1000101460.jpg

Da li je još neko dobio ovu poruku?
Mislim da nije prevara, ali nisam znao u kojoj temi da pišem.
I da, gde baš mene nađu!?

Prilozi

• Screenshot_20250708_153105_Messages.jpg
    Screenshot_20250708_153105_Messages.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 262
Da li je još neko dobio ovu poruku?
Mislim da nije prevara, ali nisam znao u kojoj temi da pišem.
Sve je legit, mislim da su pokrenuli taj servis nakon onih supercelijskih oluja sto su bile prosle godine ako ne gresim

Legit je, valjda cela Srbija dobila to obaveštenje. Krenuli su još u maju sa tim a danas nešta pre 11h da bi stiglo i drugo obaveštenje oko 11 30 pre nego što je počelo u Bgd.

Zna se na koju si baznu stanicu povezan, to je bukvalan odgovor, hahah. Na sajtu stoji na kojoj teritoriji su poslata obaveštenja.

jok, 062 mreža
Legit je, valjda cela Srbija dobila to obaveštenje.
Mislim da stiže samo MTS-ovim korisnicima, makar po mom iskustvu. Svakako je ovo upozorenje teoritorijalno ograničeno.

Kod mene u kancu svi dobili, samo u različito vreme
Zna li se pokrivate li sve mreže/operatere? Možda su u međuvremenu i rešili to. Meni (Yettel) baš nikad nije stiglo, a trenutno nisam na pogođenoj teritoriji, pa ne znam da li bi mi stiglo.

Različite su mreže. Mislim da je nama na Yetelu stiglo kasnije u odnosu na ostale. Ali svakako pre nevremena, dovoljno da preparkiram auto koji je bio ispod drveta jer sam jurio hlad :D

Mts phishing prevara…
Poruka je došla sa standardnog broja kojim mts obaveštava korisnike da je neko dostupan, drugim informacijama i sl.

Delovalo je legitimno, nagrade top u vrednosti oko 500€, traže da se plati 150 DIN. Kad se pokrene verifikacija plaćanja, traži autorizaciju za 248€ na revolut račun.
Mts je upoznat ali nije obavestio korisnike. Pa čisto da znate. Too good to miss taktika…
MTS je obavestio korisnike.

Ja je tek sad vidim pošto mi je završila u spam folderu...

Prilozi

• Screenshot_20250708_164329_com_truecaller_TruecallerInit.jpg
    Screenshot_20250708_164329_com_truecaller_TruecallerInit.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 213
Stiglo i kroz A1 i nije prvi put, takođe poruke o nestalim licima/deci. To šalju svima, ne ciljaju ništa lično.

Malo brljavi to sa upozorenjima, pa nije baš siguran servis. Prošli put je burazeru stigla poruka, a meni nije, a u istoj smo kući i na istoj mreži (Yettel). Sad je stiglo svima osim njemu.😵‍💫

vratimo se na temu. a za ovakva upozorenja mislim da postoji tema u podforumu za mobilne mreže

Ček, nisi ništa kupio a traže da otkažeš ?

Poslednja izmena:
Pošiljalac je r90834759 sa Gmaila. 😃 Ali dobra je fora, nije mu ništa ni naplaćeno, ali kao će biti naplaćeno ako ih ne pozove u roku od 24h. Prave lažnu uzbunu kako bi primalac brzo reagovao i pozvao ih. A šta bi se tačno desilo kada bi ih pozvao, to već ne znam, mada su opcije razne. Jedan primer dat je na ovom snimku od 6.55 nadalje (oko četiri minuta traje ta priča). Jedino mi tu nije jasno kako ovi prevaranti uspevaju da zakupe i slobodno koriste američke besplatne (toll free) brojeve telefona, ali tako je kako je...

Naravno ignorisanje cinjenice da sa njihovog broja dolazi phishing, neverovatna firma.

Ja sam zbog ove poruke blokirao sve poruke koje dolaze od njih jer je postalo zamorno koliko često je ista stizala.

Cudno je sto te poruke nekom stignu a nekom ne, meni na primer nije stigla ni jednom ona postanska prevara, niti ovo od mts-a, niti ovo obavestenje od mup-a.

Svaka online kupovina je išla preko tog broja, ali evo juče i sada, na oba broja, poslovni i privatni, štiže mi sms od mts-a za lažne poene.

Prilozi

• Screenshot_20250712_141751_Messages.jpg
    Screenshot_20250712_141751_Messages.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 62
@mirza82 : meni je pre te poruke o upozorenju stigla poruka o poenima. Kome verovati? :rolleyes:

U današnje vreme nikom, treba biti veoma pažljiv i obazriv.

Јако су упорни ови из "поште". Мислим да није прошло ни месец дана од прошле поруке, кад данас опет.

Prilozi

• Screenshot_20250712_184652_Messages.jpg
    Screenshot_20250712_184652_Messages.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 41
Nazad
Vrh Dno