Šta je novo?

Prevare na netu

Ne ti, ovaj lik sto mu je sve legalno.

Cak mi i deluje da je zavijen promo ali 'ajd, da ne iznosim neosnovane sumnje, preveliki sam skeptik.

Sve OK... A inače baš se dobro sećam vremena kada su Jugoskandik i Dafiment banka navukli i prevarili masu ljudi.

vratimo se na temu

@NemanjaRadicevic dovoljno je samo da se izgugla i videće se neke stvari. npr. da na sajtu možeš samo da se uloguješ ili da otvoriš nalog. nema nikakvog infoa šta je to, o čemu to, neka istorija itd itd pri čemu je prevod na srpski katastrofa. takođe možeš videti i da postoji par preduzetničkih radnji sa ovim nazivom. to meni deluje da su navukli neke naivne ljude

Evo, ljudi pisu da im je konpanija legalna :)
1000100887.jpg

Braćo ne znam da li je i vama izlazilo na instagramu/facebooku neka "kompanija" OKE green. Danas baš dok sam listao instagram izašla mi je neka reklama za njih pa sam hteo da vidim baš o čemu se radi.

Išao sam malo dublje pa sam video da je ceo princio u tome da ti uložiš neku svotu novca (5000, 12000, 20000) i da posle toga kao na nekom dnevnom nivou kako oni kažu "na dva klika" dobijaš neku određenu cifru novca (fazon 160 do 300 din).

Da ne objašnjavam sada sve ali koliko sam ja uspeo da skapiram funkcioniše tako što te navuku da se prijaviš tamo i verovatno da bi ostvario neki "profit" (koji oni napominju da je oko 20000 mesečno) moraš da dovedeš još ljudi tu.

Zanimame neko vaše mišljenje i da li je neko imao iskustva sa njima.
Čim napiše ¨garantujem da nije prevara¨ onda je sigurno legit 🤦‍♂️

@NemanjaRadicevic dovoljno je samo da se izgugla i videće se neke stvari. npr. da na sajtu možeš samo da se uloguješ ili da otvoriš nalog. nema nikakvog infoa šta je to, o čemu to, neka istorija itd itd pri čemu je prevod na srpski katastrofa. takođe možeš videti i da postoji par preduzetničkih radnji sa ovim nazivom. to meni deluje da su navukli neke naivne ljude
Ja ne mogu da verujem da smo došli do toga da je pojedincima potrebno ovako nešto objašnjavati.

Ali moraš priznati da milion mesečno pa usto još uz minimum napora uz rad od kuće deluje prilično primamljivo...

A ovo da je prevara se iskreno ne slažem u potpunosti, jer oni sve rade po ps-u. Ne želim da pričam kao da se razumem ali po iskustvima koje sam u međuvremenu naišao dok sam još malo čačko ovu temu vidim da je sve regularno. Novac dobijaš redovno, u bilo kom trenutku ti vrate novac ako odustaneš. E sada na koji način oni do toga dolaze to je nešto drugo. Iskreno svaka čast kome god da je pala ova ideja napamet, čovek uzima pare kao što ovi kažu "ne radeći ništa".
Delujes mi kao promoter ili neko ko je usao pa peca nove naivce. Na desetine ovakvih gluposti sam video i svi su imali isti modus operandi, ne zanima ih neće da ulaze ali znaju da nije prevara.

Kako mozes da tvrdis da je regularno? Ko ti garantuje da se nece pokupiti preko noci sa milionima kao betl, kengur i milion drugih slicnih piramida??

Braćo moja samo me zanimalo iskustvo možda nekog člana jer niti sam nameravao u to da ulazim niti mi je delovalo da tu može nešto da bude.
Zanimalo te iskustvo nekoga u vezi necega gde ne zelis da ulazis i ne deluje ti da tu nesto moze da bude? Zasto te onda zanima necije iskustvo u vezi necega gde ne nameravas da se angazujes i verujes da od toga nema nista? Dooobro...

Samo sam hteo da skrenem pažnju na druge jer u suprotnom ne bih ovde postavljao ovo da sam verovao da može neka para da se zaradi.
Sta znaci da si hteo da skrenes paznju na druge? Okej ovaj drugi deo da si mislio da moze da se zaradi ne bi podelio sa drugima vec bi informaciju zadrzao za sebe. Taj deo je jasan.

A ovo da je prevara se iskreno ne slažem u potpunosti, jer oni sve rade po ps-u. Ne želim da pričam kao da se razumem ali po iskustvima koje sam u međuvremenu naišao dok sam još malo čačko ovu temu vidim da je sve regularno. Novac dobijaš redovno, u bilo kom trenutku ti vrate novac ako odustaneš. E sada na koji način oni do toga dolaze to je nešto drugo. Iskreno svaka čast kome god da je pala ova ideja napamet, čovek uzima pare kao što ovi kažu "ne radeći ništa".
Iskustva na koja si u medjuvremenu naisao znaci sta konkretno? Bio si prisutan kada je neko povlacio novac na svoj racun i video izvode iz banke da je novac stvarno legao na racun ili je neko na internetu napisao da mu je novac vracen kada je odustao. Ono, i ja mogu da napisem da sam princ Mambije i ako mi uplatis 10 soma evra isplaticu ti 10 miliona jer eto moze mi se a Pera, MIka, Laza i Zika potvrdjuju da su i oni dobili, svako po 10 milki. Eto.

Poslednja izmena:
Moja debilna sestra je pala na zeniq šemu, prodao joj priču kolega iz banke. Kada mi je pričala dubai tange frange ja kazem nemoj to to je prevara, ona kaze nije a i gotovo je uplatila sam. Eno 5 godina kasnije deseti token izmišljaju i ljudi i dalje ubedjuju da je sve legit. Tako da nema leba bez motike. Njoj tih par hiljada eura ne igra nikakvu ulogu dok neko drugi krvavo otplacuje kredit koji je digao da bi zaradio preko interneta, a takvih je za betl i kengur bilo na hiljade

Dečko se malo zaigrao pomišljajući da će nešto da zaradi a sada pokušava da odradi "damage control" tako što se nada da će na priču "nije prevara, sve rade po PS" da uvuče još nekog u priču i omogući i njemu da dođe do lake zarade.

Braćo moja samo me zanimalo iskustvo možda nekog člana jer niti sam nameravao u to da ulazim niti mi je delovalo da tu može nešto da bude. Samo sam hteo da skrenem pažnju na druge jer u suprotnom ne bih ovde postavljao ovo da sam verovao da može neka para da se zaradi.

Ne znam koliko imaš godina... Ova vrsta prevare je bila aktuelna 90ih kod nas, a na zapadu mnogo ranije. Organizovali su skupove ljudi, neretko na zvučnim i poznatim mestima u to vreme gde su uz solidan scenario lakovernima izvlačili novac. Vrlo brzo šema ostane bez novca i organizator zaradi, ostali puknu. Posle nekog vremena organizator pravi novu šemu i kreće iz početka.

Prosto. osnivači zarade a čim se priliv novih članova smanji svi ostali koji nisu na vreme pokupili pare i isparili ostaju bez ičega.

Takav vid prevare se zove još i Ponzijeva šema. Pod tim nazivom je worldwide poznato, u poslovnom svetu.

Dalje je pitanje "talenta" glavnog organizatora u kakvu oblandu će da upakuje priču, i kakve šljokice zvonca i praporce će da pobaca okolo, sa se naivni upecaju.

...msm, nije ni loše onima koji budu blizu temelja piramide, i prepoznaju trenutak kada izaći.

Ne znam koliko imaš godina... Ova vrsta prevare je bila aktuelna 90ih kod nas, a na zapadu mnogo ranije. Organizovali su skupove ljudi, neretko na zvučnim i poznatim mestima u to vreme gde su uz solidan scenario lakovernima izvlačili novac. Vrlo brzo šema ostane bez novca i organizator zaradi, ostali puknu. Posle nekog vremena organizator pravi novu šemu i kreće iz početka.
I ranije, s kraja sedamdesetih i početkom osamdesetih je Ponci rovario po ex yu u vidu lančanih pisama. Sećam se toga kroz maglu jer su moji bili dobili takvo pismo.
Pismo bi sadržavalo spisak od 5 ili 10 imena i prezimena sa žiro računima (ili adresama) ljudi kojima je trebalo uplatiti neki simboličan iznos, recimo 5, 10 ili 20 dinara (ne sećam se).

Uplata se vršila najčešće prvoj ili prve dve osobe na listi, a zatim je uputstvo zahtevalo da: Izbrišeš prvo ime sa spiska, na dno spiska dodaš svoje ime i žiro račun, kopiraš pismo i pošalješ ga na 5–10 novih adresai. U to vreme čak mislim da se to nije smatralo za prevaru, već čudom sa zapada.

Onda su Jezda i Dafina to podigli na viši nivo, da bi sve kulminiralo puno sofisticiranijim metodama u vidu MLM-ova koji su plivali u tim sivim vodama, ne toliko protivzakonito ako su se prodavali proizvodi da bi se kupilo članstvo, ali u suštini čista prevara.

Да, МЛМ је одлична фора да произвођач/продавац заобиђе све могуће пореске и административне трошкове (по некада и царинске), да добије скоро бесплатну малопродају и на крају да оствари одличан профит.
Ко се још сећа Амвеја, Орифлејма и многих других произвођача (најчешће козметике)...
Једина предност током 90их је што си на овај начин могао да дођеш до било каквог производа.

Vidi mu se na profilu i godine i mesto ako nije izmišljeno.
S obzirom oklen je a čvarci skupi bolje mu je sredi krme od 100kg i ima gomilu čvaraka a u Vranje nema laganje i eto godišnje premije iz lanca.
Ako se neko napecao napecao se ali nije fer da se ovde drži predavanje kako je to unosno.

Ne znam čemu rasprava ovde kad smo valjda bar mi digitalno pismeni. Ako je i promoter gore mesto nije mogao da odabere.

:D dobra

Ne znam čemu rasprava ovde kad smo valjda bar mi digitalno pismeni. Ako je i promoter gore mesto nije mogao da odabere.
Pa bukvalno!
Evo npr. sad pretrauzujem ovu temu sa herbal i herbalife, nije pomenuta u temi, a duze i lazljivije piramidalne seme svet do sad ne vide.
A zgrada na NBG viri kao Ajfelov toranj... hocemo li mi srbi biti i early i "too late" adopteri odjednom? :)

Ajde da stavim tačku na ovo pošto vidim da me ljudi napadaju bez razloga. Nisam "promoter" ovoga. Ovo sam podelio samo da vidim da li je neko imao iskustva jer nisam ranije nailazio na ovako nešto.

A razlog zašto sam napisao "da je sve po PS-u" (pošto vidim da se neki hvataju za svaku moj reč) jer mi stvarno deluje da je sve kako treba, međutim evo kako @maxy I @Pauk kažu i nije sve tako bajno kao što izgleda.

Hvala svima koji su objasnili šta i kako funkcioniše jer ponavljam ne razumem se pa sam zato i podelio ovo ovde da vidim šta i kako.

I evo da se izvinim svima koji su se osetili ugroženim pošto vidim da je nekima baš zasmetalo..

Ko hoce malo detaljnije da se upozna sa Poncijevom semom neka pogleda dokumentarac Betting on zero, koji se odnosi na Herbalife, posto ih je @srkiller spomenuo.

Sve to ima u dokumentarcu. Inaca, tuzba je glasila da su obmanjivali distributere o iznosu prihoda koje mogu ocekivati i da ce vecina njihovih prihoda biti od regrutovanja novih distributera umesto od prodaje robe. Nagodili su se na iznos od 200 miliona dolara i obavezu da restrukturiraju poslovanje. I dana danas rade bez problema sa ogromnim prihodima.

Nazad
Vrh Dno