Koristim Spark app za mail na iPhonu, i vec par dana kako su me izlogovali, reko nije prvi put, desilo se jos jednom ili dva puta za par godina, kad probam da se ulogujem jedan acc je u redu, drugi kaze lockovan. Udjem na PC, odradim password reset da bi se ulogovao i sve je ok, udjem posle u app, dodam email i sve kao sto je bilo. Medjutim kad sam se ulogovao na taj email, vidim neki email da se neko sinoc u 3 ujutru kao registrovao sa tim emailom na Ring neki sajt, neka zvona nesto.. Reko wtf, udjem na sajt, ubacim email u fazonu ono ne znam password i stize mi stvarno link za reset na moj email. Reko neko ima moj email, ulazim u View my sign-in activity, kad ima i sta da vidim. Nisam hakovan, ali neko dnevno izmedju 21-24 puta pokusava se uloguje ali ne pogadja sifru sa raznih lokacija, i tako ide sve 20.04., tada je pocelo. Malo me cudi jer mi je ovo jedan od main emaila, sa njim nigde nisam logovan i ostalo, da je bio neki data breach, pa su se dokopali email adrese. Malo mi je scary, vec su mi ukljuceni 2FA, email i mobilni code, resetovao sifru, sve zastite koje ima od prvog dana, ali svakako mi je zabrinjavajuce. Jedino da se nadam da ce prestati, ili da pomeram polako bitne stvari povezane sa ovim emailom na neki novi. Da li se jos neko susreo sa necim slicnim?
Proverim i drugi email, on takodje, samo mnogo manje i isto od polovine-kraja aprila krecu pokusaji, ali su se smanjli kako dani prolaze, ispraticu ovih dana pa cu da vidim.