Šta je novo?

Prevare na netu

Promenili su taktiku izgleda, sad kazu da nece isporuciti paket😀IMG_6554.png

Poruka identične sadržine stigla je i meni jutros na službeni mob, samo što je pošaljilac drugačiji
I adresa rsposatrs.top ... :D

Ne znam koliko od vas je upoznato za Blue electric technology ltd odnosno BETL.

U okolini čujem kako neki zgrću pare, ulože pa brzo povrate.

Kod mene u gradu se otvara i lokal.

Udjem na stranicu i dovoljno mi je da pogledam da firma koristi besplatan gmail nalog, sve mi jasno.

Deluje mi da opet radi piramidica. Pitam se, šta radi naša policija.

Inače jedna druga firma ima isti princip izdavanja punjača ali radi legalno, samo za sebe. Nema uplata sa strana i da, nema je na našem tržištu.

Stara oprobana strategija piramidalne prodaje. Nekada dobro prođe (Tupperware, Maybelline....) a nekada ispadne čista prevara.

Meni iza toga pada još nešto na pamet, kao teorija zavere.

Pun je internet prevara. Znači ko bi ga znao šta se dešava kada se priključi punjač na telefon, pre neki dan gledao kako preko specijalnog "usb" kabla mogu lagano da hakuju telefon i preuzmu sve podatke.

USB kabl može da bude samo za punjenje (2 žice) ali i za prenos podataka. Ne treba nikakav "specijalan" kabl.

Ne treba ali postoji taj specijalan kabl koji ima mikrocip, wifi, pa kad nakacis na laptop da prebacis podatke ili samo da dopunis tel on moze i sa telefona i sa laptopa da ti pokupi sve sto mu treba.

Pokusali su da me prevare, ali malo morgen. E sad.. malo sam imao srece samo me zanima vase misljenje koji je okidac za sumnju. Prodajem predmet na HaloOglasi-ma i dobijem mail da je neko mi je neko poslao privatnu poruku medjutim nalog mi je blokiran i takodje u mail-u link da povratim nalog. Sadrzaj poruke je rekao bih 99% kako inace HO oglasi salju.
Rekoh ajde prvo da probam da se ulogujem i prodje bez problema kad na sajtu dobijem obavestenje da je u toku zloupotreba HO imena.

Sta sve ljudi cine da prevare nekog to mi je zapanjujuce.

Prilozi

• Screenshot_20241002_181914_com.android.chrome_edit_47978486448311.jpg
    Screenshot_20241002_181914_com.android.chrome_edit_47978486448311.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 307
  • Screenshot_20241002_182716_com.google.android.gm_edit_48349659261607.jpg
    Screenshot_20241002_182716_com.google.android.gm_edit_48349659261607.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 227
  • Screenshot_20241002_182847_com.google.android.gm_edit_48370481396234.jpg
    Screenshot_20241002_182847_com.google.android.gm_edit_48370481396234.jpg
    79.4 KB · Pregleda: 277
Prvo ti je poruku poslao neki levi korisnik kroz njihov sajt, drugo link za "otključavanje" naloga uopšte nije sumnjiv (sarkazam).

I pored svega, ne bi me cudilo da su neki ljudi pali na ovo.

Ne mogu da verujem da sam kliknuo na link. Dobio jutros email od "amazona" da se kao neko logovao i da promenim sifru. ***** pospani kliknuo, otvorila se neka stanica i odma zatvorila (firefox koristim) Tek sam posle video da je link ka nekom sajtu qrco.de/bfePey Skenirao sam sa malwarewbites nista nije nadjeno. Nista nije ni skinuto koliko vidim na pc. Jel sam prosao ok ili cu tek saznati? Jel treba jos nesto da uradim?

promeni password na amazonu, i svuda gde koristis isti email, ukljuci 2fa gde god je moguce

Još nisam video da sa našeg broja šalju... 🙄
1735147698910.png

Skoro bio nešto do Sup-a, ispred mene dvoje penzionera, traže da prijave da su prevareni preko interneta. Ko zna koliko ih se dnevno javi. Ja sam bio tu 20ak minuta. Ne mogu sad bas da se setim sta su dobili kao odgovor ali sećam se da su suptilno pokušavali da ih otkace, tipa treba vam ovo, treba vam ono..

Ne uvode dž obavezu registrovanja broja. Do sada je bilo lako svaki dan na trafiku i novi broj a verovatno ima dobiti, više od 500din. se uzme.

U zadnjih mesec dana imao sam par poruka na Whatsapp, vise i ne gledam sta pise i broj samo blokiram.

Kod:
https://birdhq.site/blog/top-10-marketplace-questions-answered?utm_campaign=i4BMApalaw&campaign_name={{campaign.name}}&adset_name={{adset.name}}&ad_name={{ad.name}}&campaign_id={{campaign.id}}&adset_id={{adset.id}}&ad_id={{ad.id}}&placement={{placement}}&idpxl={idpxl}&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0obGuLu6kRhTL8z8Lu4UOnttxiAbagv712cVbIsqBx-0yr1vvBomWI3vE_aem_dSvF34_d_qN0nzb0QXeuQw

Dodjoh do ovog linka na fb, ali ne znam da li je pravi ili fake? Sajt deluje dobro uradjen, samo mi je malo sumnjivo sto preko googla i zvanicnog sajta ne mogu da dodjem do iste ponude.

Poslednja izmena od urednika:
Ma legit, 100%. A to što te ponude nema na zvaničnom sajtu - pa to je zato što pametni ne idu na zvanične sajtove, oni znaju da drugde nadju najbolje ponude ;)
Nego požuri, brzo im ide roba...
Pozdrav

@prince85 to Win Win i Marshal-ov bluetooth zvučnik za male pare? pazi, ne WinWin, što stvarno postoji, nego Win Win, koji je lažnjak. kako god, prijavi to na fejsu

Dobio juce poruku od +381637027184
Kod:
"Posta Vas podsjeca: Vas postanski paket je azuriran i doslo je do nepravilnosti.
Provjerite: https://shorten.tv/umxVy"

Bas me zanima kako su dosli do mog broja, i zasto im pada na pamet da koriste jekavicu, bas su vickasti :D

Poslednja izmena od urednika:
Brojeve biraju sekvencionalno, ne zanima ih čiji je broj.

A jekavicu koriste jer su idiJoti koji ne obraćaju pažnju na sitnice, mada mi ostaje nejasno kako bi iko uopšte i mogao da se upeca na tako nešto jer prosto bode oči čim baciš pogled na poruku i vrišti "Nema logike"!

Nazad
Vrh Dno