Šta je novo?

Prevare na netu

Dodjoh i ja na red :)
Uplatih nekoj budali na KP 4000din unapred i ne pošalje mi proizvod. Imam br računa, ime i prezime. Isplati li se cimati se na naki način ili da batalim priču i sačuvam živce?
Uloguj se na KP i popnui formular za prijavu prevare. Samo obavezno proveri dal lik nije poslao paket u medjuvremenu, da ne bi mogao on tebe da tuzi 😅

Svakako se bori do kraja, ako nista drugo makar da skrenes paznju KP timu na takav nalog

Videću. Odradicu ono što je bez nekog većeg cimanja.

Ostavi ovde ko je dotični da znamo

113+
1-

Ali vecina je imala problem sa njim, čitao sam opis ocena. Ostaviću ko je tek kada def odustanem.

Interesantno da je većina imala problem, ali ipak samo jedan dao negativnu. Kontam da je fazon "na kraju sam dobio proizvod, staviću pozitivnu".

Upravo to. Ova negativna mu je slučaj identičan mom.

Evo drugari, da se upišem i ja još jednom. Posle ćerke došla je red moja žena. Registrovala se na neke sajtove za prevođenje u inostranstvu. Kontaktirala je firma https://avrixdynamiservices.org/index.html i ponudila joj je posao sređivanja 100 strana neke knjige. Moja žena je to odradila, poslala im je sve na mail [email protected] Kao sve je to o.k. samo oni ne sarađuju sa Rajfazen bankom i to sve treba da joj isplate sa Easy Ease Pay. Navodno 2.500,00 $ . Čim sam ovo čuo, meni je sve bilo jasno. Moja supruga me nije obavestila za ovaj posao "koji bi mnogo mogao da pomogne našem detetu na fakultetu". Naravno morala je uplati depozit od 300€. Molim moderatore da ne brišu ovaj duži post i ga ubace u "sticki" jer može nekom da pomogne.

Okačiću vam i razgovore sa Vibera, a vi joj napišite u komentarima, jer ja sam otac i muž koji ne zna ništa, i niko ga ne poštuje.

IMG_3240.jpgIMG_3242.jpgIMG_3243.jpgIMG_3244.jpg

IMG_3245.jpgIMG_3249.jpgIMG_3250.jpgIMG_3251.jpgIMG_3252.jpg

bez komentara dok ne ubacim sve slike
IMG_3254.jpgIMG_3256.jpgIMG_3261.jpgIMG_3262.jpgIMG_3263.jpgIMG_3264.jpgIMG_3265.jpgIMG_3266.jpgIMG_3267.jpg

ima još
IMG_3268.jpgIMG_3269.jpgIMG_3270.jpgIMG_3271.jpgIMG_3272.jpg

Samo par crvenih zastavica jer sam preleteo preko teksta, gospodjo ne ljutite se na coveka ali vasa je greska.

1736798791789.png 1736798805606.png1736798815599.png

Gramatika, fee od 300$, pa jos jedan fee od 700$ kad su videli da moze da se izvuce kes...

1736799315433.png

Ako moze chargeback nekim cudom, pokrecite ga sto pre sa svim ovim podacima i pravite se nepismeni.

Poslednja izmena:
Uplatila je na naš račun u Intesi. Podneće sutra priavu MUP u pa će mo da vidomo

Obavezno prijavite i Intesi.

Žao mi je što ti je supruga nasela na očiglednu prevaru. Postojali su svi klasični znaci koji ukazuju da je prevara, suviše dobra zarada da bi bila istinita, treba da uplatiš neku sumu da bi dobio pristup svom zarađenom novcu, pa posle prve uplate treba druga još veća, požurivanje od strane prevaranta. Od početka nije bilo dileme.

Sad sam usao i na sajt, gomila linkova koji vracaju na index, social links koji vode na home page tih socijalnih mreza, fake testimonials, ceo sajt lici na neki sklepan templejt...

Mnogo mnogo crvenih zastavica...

Uh Vlado, ne bih da ti stajem na muku ali dobro je da si iskulirao onaj deo "My husband is going to kill me"...

Nadam se da možeš bilo šta učiniti u vezi povraćaja novca ali bojim se da uopšte nisam optimista.😥

Gospodjo ako je nesto isuvise dobro da bi bilo istina, nikada i nije. Pogotovo u vreme AI gde prevodioci masovno gube posao jer AI to odradjuje kao od sale. Komunicirajte sa svojim muzem i zajedno odlucujte, izvinjavam se sto sada solim pamet ali da je bilo vise komunikacije malo je verovatno da bi sada bili u ovoj situaciji. Eto.

Moje mišljenje je da nije trebala tvoja žena da uplati novac bez predhodne konsultacije tebe i istraživanja o sajtu, a i ti drugi su je prevarili i dzabe je prevodila knjigu, jer joj nikad ne bi platili već sada imaju prevod knjige za dzabe i uputili je na scam sajt sa kojim verovatno saradjuju i ne samo da su dobilli gratis prevod knjige već su i drugi scemeri dobili i 300$.

Samo par crvenih zastavica jer sam preleteo preko teksta, gospodjo ne ljutite se na coveka ali vasa je greska.

Pogledajte prilog 476147 Pogledajte prilog 476148Pogledajte prilog 476149

Gramatika, fee od 300$, pa jos jedan fee od 700$ kad su videli da moze da se izvuce kes...

Pogledajte prilog 476151

Ako moze chargeback nekim cudom, pokrecite ga sto pre sa svim ovim podacima i pravite se nepismeni.

Za gospodžu 3000!

@vladat1

Moje mišljenje je da nije trebala tvoja žena da uplati novac bez predhodne konsultacije tebe i istraživanja o sajtu, a i ti drugi su je prevarili i dzabe je prevodila knjigu, jer joj nikad ne bi platili već sada imaju prevod knjige za dzabe i uputili je na scam sajt sa kojim verovatno saradjuju i ne samo da su dobilli gratis prevod knjige već su i drugi scemeri dobili i 300$.

Prevoda i nema, knjige nije ni bilo, to je bio samo mamac, kome treba tvoj njen ili bilo čiji prevod pored vrhunskih AI chat botova?
Sledeći put će biti nešto drugo....ubaci mi ugalj u podrum...al prvo mi uplati 100jura....
da preveranti ne gube vreme i usavršavaju se, saradjuju, napreduju....vrlo su posvećeni svome prevarantskom poslu!
nikad ovako i ovoliko ih nije bilo...

Poslednja izmena:
Uh Vlado, ne bih da ti stajem na muku ali dobro je da si iskulirao onaj deo "My husband is going to kill me"...

Nadam se da možeš bilo šta učiniti u vezi povraćaja novca ali bojim se da uopšte nisam optimista.😥

Ma nije meni do para. Više mi je žao što se nasekirala.

Znam, još dugo će da je proganja to što se desilo i razmišljaće o tome da li je mogla i zašto nije postupila drugačije, kako je moglo to da joj se desi i slično. Najmanje što joj sad treba jeste da joj se, da se tako izrazim, soli pamet i nabija na nos kako nije videla prevaru ali verujem da to i sam znaš.

Ma nije meni do para. Više mi je žao što se nasekirala.

Neka, naucila je lekciju, sada je pametnija + ce nauciti drugarice koje ce proslediti ostalim drugaricma itd itd...
Samo da ste vi zivi i zdravi, lako cete za pare.

Neka, naucila je lekciju, sada je pametnija + ce nauciti drugarice koje ce proslediti ostalim drugaricma itd itd...
Samo da ste vi zivi i zdravi, lako cete za pare.

Daj bože. Ja sam mislio kada sam prešao to sa detetom, da sam objasnio i jednoj i drugoj. Nasikirala se mnogo, sve ostalo je o.k. To mi je samo žao. Što mi nije rekla nego je htela da me iznenadi.

Hvala što ste izbrisali ime. To sam bio zaboravio

Što bi rekli, škola. Prevaranti na sve strane. Iz Kine smo poručili kontejner kamera iz fabrike RAS, šatro 8mpix, ja pitam na video razgovoru, real 8k, 4096x... Oni klimaju glavom. Bilo mi je sumnjivo. Kad je stigao kontejner, dve 4mpix izbacuju max.. Srećom nisam ja platio :) Samo vodio razgovore i papire.

Znači ona je uplatila Dejanu Laziću, fizičkom licu na račun u Banka Intesi?
To ne bi trebalo da bude problem za policiju. Da ne ponavaljam ovo gore, sajt je kao deca da su ga pravila, i domen registrovan krajem decembra 2024. Užas.

@vladat1 obavesti nas kako si prosao u MUP, jer su obicno operisani i nisu zaintersovani za cyber kriminal. Svakako zelim ti puno srece da se prica zavrsi sa happy end 🍻

Ne znam samo odakle im račun u domaćoj banci. Možda je neki drugi korisnik kome oni kao uplaćuju da bi on njima platio veći iznos ili slično.

Nema šanse da neki stranac/prevarant tek tako otvori račun kod nas.

Koliko sam ukapirao ona je uplatila dinare jer je imala samo dinarski račun.

Ovde u DE isto ima tih prevara koliko hoces. Jedna na koju je moja gospoja zamalo nasela je vezana za registraciju na sajt DM ili neke slicne farmacije.
Krenula ona da popunjava formular, ime, prezime, adresa, medjutim sama ukapira red flag kad je doslo da unese broj racuna banke, kao neki drugi korak tokom procesa registracije. Tu stane i pita me, na sta sam rekao da to odmah prekine to i da cemo zajedno posle pogledati. Naravno, sajt je totalni fake (prvi ponudjeni u Google pretrazi) i gle cuda, posle par dana, stize nam ugovor za kredit (nekih 20k eura) od neke "institucije" iz Rozenhajma, samo da potpisemo. Mi tek stigli u Nemacku, ja se naslusao prica da je ovde i potvrda preko telefona dovoljna za takve stvari, rekoh sad smo odmah nahebali.
Srecom, iskulirali to i jos jedno ili dva pisma i nikad vise nista stiglo nije.

Koliko sam ukapirao ona je uplatila dinare jer je imala samo dinarski račun.
Aha okok.

Znaci to je uplaceno na bankovni racun naseg drzavljanina i veoma je verovatno da ona nije jedina koju su navukli i vervatno nisu oni jedini koji su ovo prijavili policiji pa na koju foru oni i dalje to rade? Zar banke ne mogu ljude koji se bave sa dokazanim prevarama stave na neku crnu listu, nesto tipa, perma ban na otvaranje racuna. Ono ako ne mozes da otvoris racun u banci ne mozes da se bavis ovom vrstom prevara, zar ne?

Nazad
Vrh Dno