Šta je novo?

Prevare na netu

Kako uopšte pronalaze naše brojeve?

Samim tim što to i dalje rade znači da imaju koristi od toga.
Verovatno najviše upecaju potpuno tehnički nepismene osobe ili one starije.

Sa druge strane te starije osobe imaju dodatan tip "zaštite", jednostavno ne znaju svoja korisnička imena i lozinke, pa da bi unele podatke treba da pitaju sina, ćerku, koga god ko im je pravio nalog. I onda dobiju odgovor tipa: daj bre ćale/kevo..

Najbolja stvar je što se na IT forumu pita da li je link pravi ili fake. Napisah ja u nekoj drugoj temi za kupovinu uopšte samo da je dž.

Hej bre polako, ja sam ta "starija osoba" i znam sve te trikove, nisu ih izmislili sa smart telefonima i kompjuterima, stizalo je i poštom i fax-om.

Izvini Majk, ti si jedan od izuzetaka.

Hvala ti, ja i zaboravio na taj post... Mislio sam da je neko pitao za onu poruku na jekavici sa "shortened" linkom...

@prince85 to Win Win i Marshal-ov bluetooth zvučnik za male pare? pazi, ne WinWin, što stvarno postoji, nego Win Win, koji je lažnjak. kako god, prijavi to na fejsu
Upravo tako, zato sam i kliknuo na link. Tek kada sam stigao do dela za popunjavanje podataka, videh web adresu i da u istoj nema ni Marshall ni WinWin. Zato sam i otisao na zvanicni sajt i WinWina i Marshalla da vidim o cemu se zapravo radi.

Inace nisam ostavljao svoje podatke i porucivao zvucnik. Samo sam hteo da podelim na forumu i potvrdim svoje sumnje. :)

Napredujemo sa ovim sistemom... Zamisli čega su se sve sjetili...

Prilozi

• 20250104_115051.jpg
    20250104_115051.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 161
i ja mislim da ce da nadju nesto, ali ce da se smanje prevare to je sigurno

Pa jedino ostaju whatsapp i viber, nećeš moći da kupiš karticu bez lične.

Napredujemo sa ovim sistemom... Zamisli čega su se sve sjetili...
Ovo bi mogao da bude spoofed broj ovo je T-mobile CG koliko mi deluje a tamo treba da se registruje broj da bi bila sim kartica aktivna

Sledece je da mozda salju preko whatsappa ili vibera kao sto @djalf kaze, uz opciju inostranog broja, kupovinom preko neta, ko zna sta sve postoji danas :)

Da ali strani brojevi ko zna odakle.

Ovo bi mogao da bude spoofed broj ovo je T-mobile CG koliko mi deluje a tamo treba da se registruje broj da bi bila sim kartica aktivna
Broj je iz CG, a link kada sam kliknuo traži da e unese broj u formatu 09x.
To su HRV brojevi.
Inače sajt veoma sličan Telekom Hrvatska i Telekom Crna Gora.

Baš zanimljiva ideja.

Meni iza toga pada još nešto na pamet, kao teorija zavere.

Pun je internet prevara. Znači ko bi ga znao šta se dešava kada se priključi punjač na telefon, pre neki dan gledao kako preko specijalnog "usb" kabla mogu lagano da hakuju telefon i preuzmu sve podatke.

Moglo bi se reći da je to stara tehnologija. Ja sam na žalost imao priliku još pre dve - tri godine da je koristim, i uverim se u praksi kako brutalno radi. Sada više ni za drugare, a kamo li za pare ne želim da je koristim.

Broj je iz CG, a link kada sam kliknuo traži da e unese broj u formatu 09x.
To su HRV brojevi.
Inače sajt veoma sličan Telekom Hrvatska i Telekom Crna Gora.

Baš zanimljiva ideja.
psihing akcija za tmobile hr korisnike je ovo očigledno
Normalno da će da naprave sličan sajt ako probaju da upecaju nešto

Evo jednog zanimljivog pokušaja, obratite pažnju na link gde piše POTSA :)

473094202_10162047306504431_1621431280074241713_n.jpg

Isto je i meni stiglo danas na službeni iPhone, mts mreža

Dodjoh i ja na red :)
Uplatih nekoj budali na KP 4000din unapred i ne pošalje mi proizvod. Imam br računa, ime i prezime. Isplati li se cimati se na naki način ili da batalim priču i sačuvam živce?

Na KP su upozoravali na takve slucajeve.Tako da slaba vajda,ispod 5000d.

Nazad
Vrh Dno