Šta je novo?

Prevara

ivanvolf

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
330
Cuvajte se prevaranata na limundu, puno pozitivnih ocena nije merilo postenja.
Uzeo sam hdd 1tb od prodavca cokoladanada i health se istopio za 3 sata sa 100 % na 72%. Dao sam pozitivnu kao mlad majmun jer sam probao, video da radi i otisao na sajt da ocenim. Limundo se ukljucio i njima svaka cast vide ljudi da je prevara u pitanju imam slike iz sentinel-a ali ne mogu da pomognu predlazu sud ili policiju a ja da tuzim za 2200rsd ne pada mi napamet.
Tako da pamet u glavu.

@ ivanvolf

Ima prevaranata , ali ima i slucajeva gde se kvar desi slucajno bez icije namere da te svesno prevari.

Ja sam imao slucaj sa novim kompom , koji je dosao sa refabrikovanim HDD-om ,
da je disk za par dana pao na nekih 80%

Mozda je i ovde takav slucaj , da je trgovac samo preprodao refabrikovan disk ,
a HD Sentinel na prvom testu nije prepoznao low level formatom maskirane lose sektore.

Da li se trgovac javio ? Da li nudi neko resenje ?

Da li postoji vise slucajeva ili je prodavao samo 1 HDD ?

Na zalost kod polovnog nema pravila, moze da traje xxx godina ili par dana, ne branim prodavca ali je vrlo moguce da i nije znao

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Nisu se javljali za vikend iako su videli poruku. U ponedeljak popodne poslali su poruku da sam kontaktirao limundo i blokirali me za komunikaciju. Limundo nije mogao nista osim da pita za saradnju za koju oni nisu bili jer sam stavio hdd na KP gde sam napisao da je ispravan. Ja jesam napisao da je ispravan ali sa 72% health-a.

originalslika_HARD-DISK-1TB-5-266564113.jpg slika prodavca

IMG_20201206_002522.jpg slika kod mene posle par sati

Kad je pala vrednost na 72% tad je stalo i iskljucio sam ga jer sam spasio podatke koji su mi bili neophodni.

Poslednja izmena:
Bukvalno sam istu situaciju imao takođe sa WD Blue-om, samo od 500gb pre 4-5 godina. Kupio konfiguraciju od člana foruma, hard 100/100 i stotinjak sati power on time-a. Posle par dana sve puca, proverim health hard diska, on pao na fazon 30%...

Tako da pre mislim da je neki feler u pitanju, a možda je i transport kumovao.

Ne mora da znači da je prevara. HDD je kvarljiva roba. Meni je crkao jedan Samsung f1 dan posle garancije. Nije bilo naznaka da će da crkne. Jenostavno je prestao da radi, a kupljen je nov . Mesec dana pre događaja je imao 97% zdravlja. Sa druge strane, neki HDD od 500 GB koji mi služe za neki bekap, za ništa bitno, skinuti polovni sa nekih brend mašina rade godinama. Isto na 97%. Meni je ovde upitno i nekorektno više to što te je blokirao. Mogao je da ti ponudi naku simboličnu novčanu kompenzaciju.

Imas akciju u ww 1TB Seagate Guardian 3900 din. Mehanicki hdd je jedna od komponenti koju nikad nisam kupovao polovnu sto i drugima savetujem.
Koliko sam ja upoznat nije moguce lazirati podatke iz S.M.A.R.T. - a, tako da je problem verovatno u transportu. Bas zbog ovakvih situacija se i ne daje garancija za polovnu stvar. Bitne podatke uvek drzis na dva mesta jer i nov disk moze da otkaze bez ikakve najave.

Ne mora da znači da je prevara. HDD je kvarljiva roba. Meni je crkao jedan Samsung f1 dan posle garancije. Nije bilo naznaka da će da crkne. Jenostavno je prestao da radi, a kupljen je nov . Mesec dana pre događaja je imao 97% zdravlja. Sa druge strane, neki HDD od 500 GB koji mi služe za neki bekap, za ništa bitno, skinuti polovni sa nekih brend mašina rade godinama. Isto na 97%. Meni je ovde upitno i nekorektno više to što te je blokirao. Mogao je da ti ponudi naku simboličnu novčanu kompenzaciju.
Zasto da mu nudi ako je dobio ispravan hdd?
Polovna roba, nema garancije, nemas pravo na zalbu.
Da mu je uvalio ciglu umesto hdd, onda ok.
Hoces sigurnost, kupis novo sa sve papirima. Bilo i bice.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

HDD regenerator ga je vratio na 98 posto health-a, sada radi super.

Ja sam pre vise od 10 godina prodao HDD poznaniku, kad mu je stigao nije radio, a prodao ga 100% ispravnog. U transportu lako stradaju, meni je prilikom selidbe stradao vlastiti, verovatno je kombi tresnuo preko rupe na putu...

@ ivanvolf

Ako ima ostecenja on ce opet za par dana pasti na npr. 70%
Nemoj da ga koristis za bitne podatke.

Ako si ga dobio sa 100% health onda nisi prevaren, ili je transport odradio svoje ili losa sreca posle par sati koriscenja.

Da si ga dobio sa opalim health-om postojala bi sansa da ti je uvalio iz istog RAID-a drugi primerak HDDa sa istim/slicnim power on time i stop count ocitavanjima, ali opet bi mogao samo da slutis da je to, a ne transport.

A možda je i prije bio na 70 pa ga je Regenerator "vratio na 100%".

Ako ti za par dana rada opet padne na 70% moguće da je to...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Ma kad neko ne želi da komunicira čim je dobio pozitivnu to govori da je nepošten. Da ga nisam ocenio vratio bi hdd da bi izbegao negativnu ocenu. To je cela priča.

Pazite ima likova koji imaju po 1000 do 2000 pozitivnih, i kada poručuješ od njih ne odgovaraju ti na poruke preko KP-a. I prođe nedelju, dve tebi predmet koji si kupio ne radi, ne možeš mu ništa jer ti ne odgovara na poruke ni na pozive a da ga oceniš na KP ne možeš jer ti nije uzvratio poruku.

Imaju dobru taktiku, uigrani su....

Prvi i osnovno je ostvariti komunikaciju preko poruke da imaš zabeleženo sve . Nikakav poziv ,prvo poruka pa ostalo.

Ako ne odgovara na poruke preskočiš .
Sent from my Huawei Nova 5t using Tapatalk

Ja već davno ne kupujem preko limunda pošto se generalno ne obaziru što neki članovi prodaju polovnu robu predstavljajući je kao nekorišćenu, a posle se sve svodi da plaćam duplu poštarinu zbog toga što je neko pokušao da mi uvali robu sa buvljaka kao novu.
Primer bih dao malitrta i devilgl verovatno isti čovek, roba sa buvljaka iz austrije ili švice, ovamo je valjaju kao novo. Kad treba da vrati pare uglavnom je u inostranstvu..... Čudo je toliko zadovoljnih ljudi što su dobili polovnjaču, ali sistem njihovog ocenjivanja je takav da čak i kad te zaj***** treba da se izviniš Đuri što te je tukao. Zato i propadaju........

Poslednja izmena:
Ja već davno ne kupujem preko limunda pošto se generalno ne obaziru što neki članovi prodaju polovnu robu predstavljajući je kao nekorišćenu, a posle se sve svodi da plaćam duplu poštarinu zbog toga što je neko pokušao da mi uvali robu sa buvljaka kao novu.
Primer bih dao malitrta i devilgl verovatno isti čovek, roba sa buvljaka iz austrije ili švice, ovamo je valjaju kao novo. Kad treba da vrati pare uglavnom je u inostranstvu..... Čudo je toliko zadovoljnih ljudi što su dobili polovnjaču, ali sistem njihovog ocenjivanja je takav da čak i kad te zaj***** treba da se izviniš Đuri što te je tukao. Zato i propadaju........
NAJVECI PREVARANT Malitrta. Lazovcina pazite se. Uglavnom su polovne stvari i Limundo ga stiti uvek jer zaradjuje na njega! Ja sam se opekao..

• Like
Reagovanja: uji
Svako ko kupi nesto od lika sa ovakvim pravopisom, ne zasluzuje bolje.

"O članu malitrta​

×Zatvori
Bavim se uvozom iz inostranstva većina ocena je za Tv za molijo bi limudovce koji kupe kod mene da za transport negarantu jem dužni ste da obavestite odma kurirsku službu da bi napravili zapisnik i daje rešavate sa njima robu koju sajem jako dobro pakujem stiropolom itd inače najbolje je lično preuzimanje za ispravnost garantujem 100 po u slucaju nezadovoljni novac vraćam za lom tv koji se saje ne vraćam sve dalje reklamacije primam sa dogovorom sa kupcem pokušavam svim kupcima da izačem u susret i budem korektnan možete proveri ti od limundovaca koji su kupili više artikala ocenicu svakog clana posle njegovog ocenjivanja zelim vam srecne licitacije"

Imao sam sličan slučaj davno, kupio polovan laptop, čovek poslao nekompatibilan adapter pa jedva sam mu iskukao i univerzalni punjač, al uzalud, vrisnulo nešto na ploči i nije hteo da pali. U početku okoliša javljanje i posle kaže on, uzeo ga iz Luizijane u Švajcarskoj. 🙄 Srećom uspem da ga preprodam i ne budem previše na gubitku, kupac je bio izuzetno korektan i sve je bilo na dogovor (hteo je lično preuzimanje pa otkazao put ka mom gradu i onda sam mu slao, iako smo se već ocenili kao da je sve rešeno).

Pa kupuju ljudi i neispravne stvari.

čak se često brže proda neispravno i polomljeno nego ispravno

Na limundu je ponovo aktuelno veštačko podizanje cena, jer limundo svesno olakšava pumpačima da to rade. Pošto se njihov sistem suzbijanja ovakvih stvari umesto direktnog bana svodi na slanje opomena. Na poslata upozorenja od strane korisnika se ne obaziru jer im je draže da skinu njihovih 8% nego da kupac plati realnu cenu. Takođe sa ovim sistemom nuđenja lakše se vidi max ponuđena cena pogotovo kod skupljih stvari pa je samim tim i lakše nameštati cenu. Takođe pošto vole pare, na aukcije koje su istaknute lakše je pumpati cene jer neće da ih prekidaju. Trenutno se baš odvija lepo pumpanje u kategorijama tehnike i alata od strane ekipe iz kikinde ako neko želi da isprati.

Posto tek sad vidim ovu temu, da napisem nesto vezano za prvi post vezano za hard disk i generalno za hard diskove.
Svi koji verujete programu hard disk sentinel znajte da uvek prilikom kupovine kupujete hard disk sumljive ispravnosti.
Zasto to kazem:
1. U programu hard disk sentinel mogu da se iskljuce stavke koje su problematicne i da hard disk sentinel pokaze da su 100/100 iako stanje nije takvo
2. Imao sam licnih iskustva sa hard disk sentinelom gde je pokazivao stanje hard diska 100/100 pa na kraju kad sam ih testirao sa programima koji skeniraju sektor po sektor isti hard disk sentinel je pokazao smanjeni health, bio je u u crvenom
3. Hard disk sentinel ocitava svakave budalastine koje hard disk zapamtio u toku rada i cesto se desi da ispravne hard diskove prikaze kao neispravne, imao sam situaciju gde mi hard disk sentinel prikaze health u crvenom, dok drugi programi koji skeniraju sektor po sektor ne prikazu ni jedan los sektor.

Sto se tice sajtova za prodaju to sve zavisi od pojedinca sta mu odgovara, meni sad trenutno kao prodavci vise odgovara limundo i kupindo nego KP zbog nenormalnog poskupljenja.
Bila je tema o kupujemprodajem pa je admin zakljucao, ne znam zasto.

Posto tek sad vidim ovu temu, da napisem nesto vezano za prvi post vezano za hard disk i generalno za hard diskove.
Svi koji verujete programu hard disk sentinel znajte da uvek prilikom kupovine kupujete hard disk sumljive ispravnosti.
Zasto to kazem:
1. U programu hard disk sentinel mogu da se iskljuce stavke koje su problematicne i da hard disk sentinel pokaze da su 100/100 iako stanje nije takvo
2. Imao sam licnih iskustva sa hard disk sentinelom gde je pokazivao stanje hard diska 100/100 pa na kraju kad sam ih testirao sa programima koji skeniraju sektor po sektor isti hard disk sentinel je pokazao smanjeni health, bio je u u crvenom
3. Hard disk sentinel ocitava svakave budalastine koje hard disk zapamtio u toku rada i cesto se desi da ispravne hard diskove prikaze kao neispravne, imao sam situaciju gde mi hard disk sentinel prikaze health u crvenom, dok drugi programi koji skeniraju sektor po sektor ne prikazu ni jedan los sektor.

Sto se tice sajtova za prodaju to sve zavisi od pojedinca sta mu odgovara, meni sad trenutno kao prodavci vise odgovara limundo i kupindo nego KP zbog nenormalnog poskupljenja.
Bila je tema o kupujemprodajem pa je admin zakljucao, ne znam zasto.
Koje sve programe za testiranje HDD-ova koristis?

Koje sve programe za testiranje HDD-ova koristis?
Prvo svakom hard disku odradim low level format, zatim hdd regenerator i hd tune ali ne sa opcijom quick format da samo pretrci.
Sve te programe imas u Sergei Strelec WinPE
Ta kombinacija mi se pokazala odlicno, jeste da dugo traje ali kad na taj nacin odradim testiranje znam da je hard disk 100% ispravan.
Tek na kraju pokrenem hard disk sentinel cisto radi reda da vidim sta ce pokazati.

Nazad
Vrh Dno