Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Ista osnova, ali to ne znaci da je isti touchscreen i recimo isti cip za kontrolu punjenja, a za svaki od njih ti treba drajver, tako da postoje velike sanse da nece raditi...

pomozite mi oko onog pitanja za internet plz 🙁 od jednom nema pristup internetu a pise da je connected,a ostali uredjaji u kuci imaju pristup

pomozite mi oko onog pitanja za internet plz 🙁 od jednom nema pristup internetu a pise da je connected,a ostali uredjaji u kuci imaju pristup

I meni se to jednom desilo. Restartuj tablet i dok se njemu diže sistem restartuj i ruter. Posle toga je kod mene sve radilo kako treba...

ma nista 😛 jos kad bi mogao da mu radi desk clock...to je ona asus aplikacija sto pokazuje sat i datum...ali boze moj

Znaci da ne pokusavam 🙂. Ako moze jos jedna mala pomoc. Ne mogu da podesim account za live,posto ovaj widget ne podrazumeva gmail. Ukucam email address i password i kaze : can`t connect to server. To isto kad ukucam na mob,sve je ok.

Uspeo sam. Problem je bio u podesavanju za incoming and outgoing server podesavanjima. Hvala u svakom slucaju. A,da li si nabavio neki drzac za njega koji moze da menja polozaje. Nasao sam na kupujem/prodajem neki siv,metalni,izgleda kao tripod rasklopljen,moze da menja polozaje,a moze i da se skroz sklopi,pa tako ne zauzima mnogo prostora. Samo ne znam da li ce biti mozda mali za njega. Ili neku torbicu da vidim kao za ipad sto se rasklapa u vise polozaja? Hvala

I da ne zaboravim. Nisam mogao a da ne primetim na onom snimku pored ovih apk i animaciju koja je skroz drugacija od moje(ja kad manjam ekrane,kao da gledam kocku koja se vrti ali iz unutra,dok tvoju gledam kao kocku koja se vrti ali spolja),pa mi reci jel to ima negde u podesavanjima ili... Izvini ako smaram ili pitam glupo pitanje.

imam i taj tripod...kupio sam ga preko kupinda i kvalitetan je,ali korisnije mi je sa ovim postoljem da radim 😉

@ probotzor:
Jel ovako nešto:
Pogledajte prilog 93484
Ja želim da uzmem ovako nešto, pa bih te molio ako možeš da okačiš sliku da vidim kako stoji tablet na nosaču.

Ja sam se kompletirao sa HDMI kablom i OTG kablom i povezivao sve na njih i sve super radi,osim jedne fleske za koju mi pise damadged,a uopste ne znam zasto,jer nju gde god da povezem radi bez problema. Sutra mi stize taj drzac i stavljam onu foliju za ipad2 i to bi bilo to. Vidim da mts ima 3g modem sa oznakom E153 koji je kompatibilan sa njim,pa cu i to,da imam net kad nisam kuci. To postolje sto imas je extra a da bi povezao na tv treba ti uz HDMI kabal i adaper koji na jednoj strani ima muski deo mini hdmi a sa druge zenski hdmi. Bice ti extra kad sve uklopis.

Video sam u tvojim prethodnim postovima da imas hdmi kabal. Sve sto treba je da uzmes ovaj adapter i resio si povezivanje sa tv.

pa kupicu hdmi to mini hdmi kabel 😉 ima takav kabel koji sa jedne strane ima hdmi a sa druge mini hdmi...tako da mi ne treba dodatni adapter...kosta 740 din preko kupinda 🙂

Ja sam se kompletirao sa HDMI kablom i OTG kablom i povezivao sve na njih i sve super radi,osim jedne fleske za koju mi pise damadged,a uopste ne znam zasto,jer nju gde god da povezem radi bez problema. Sutra mi stize taj drzac i stavljam onu foliju za ipad2 i to bi bilo to. Vidim da mts ima 3g modem sa oznakom E153 koji je kompatibilan sa njim,pa cu i to,da imam net kad nisam kuci. To postolje sto imas je extra a da bi povezao na tv treba ti uz HDMI kabal i adaper koji na jednoj strani ima muski deo mini hdmi a sa druge zenski hdmi. Bice ti extra kad sve uklopis.

Gde si nabavio OTG?

Ne znam da li ima razlike u uredjajima. Ja npr imam dh kameru i imam uz nju HDMI kabal koji je sa jedne str mini a sa dr normalan. On recimo nije hteo da radi na tabletu,a sta ga briga sta sam povezao na njega. Njegovo je samo da prenese sliku i ton....😛. OTG kabal sam narucio preko nekog momka iz BG,a nasao sam ga na limondo http://www.limundo.com/kupovina/Rac...-racunari/OTG-usb-host-kabl-MINI-USB-/5665212. Poslao sam mu poruku direktno,pa mi je poslao br mob,ja mu uplatio na racun i on mi poslao preporuceno,cena 400 + 100 ptt usluge.

Posedujem ovaj tablet vec 7 dana i veoma sam zadovoljan perfomansama i izgledom ali ima jedan problem koji me izludjuje. Problem se javlja kada se nakacim na kucni wifi (a ruter je telekomov INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2) zastita je WPA2-only i tablet se u toku rada periodicno konektuje i diskonektuje bez ikakvog razloga. U pocetku sam mislio da je do Tableta pa sam ga nakon 2 dana zamenio za drugi takodje neotpakovan ali problem je i dalje isti. Poslije silnog cackanja Restartovanja i tableta i rutera, menjanja sa WPA2-only na kombinovano wpa-wpa2 pa onda samo WPA stvar je bila ista samo nekada cesce a nekada redje ali na ostalim uredjajima (Android mob i netbook) nikakve smetnje ni u jednom slucaju.Poslije toga sam odlucio da ugasim sve i aktiviram samo MAC filtering nakon cega se samo dva puta diskonektovao ali ne znaci da je problem resen. Neobicna stvar je sto sam juce bio kod prijatelja i kod njega je WEP ali se za 4 sata nije ni jednom diskonektovao, takodje i u firmi u kojoj radi bila je aktivirana samo MAC filtracija ali je sve teklo glatko. Samo da naglasim da je na mom ruteru -Wireless Mode: (802.11g+ 802.11b mixed) -Transmission Power: High - Channel:6 a na Tabletu je Firmware poslednji 1.05 Pomagajte dok ga nisam bacio sa 2 sprata!!:smash:😡

Da li ti se diskonektuje kada ode u sleep (ugasi ekran) ili u toku surfovanja i sl?

Takođe, ako ti se problem javlja samo s tim ruterom, a ne i s drugima, moguće da se jednostavno ne slažu.

Kod mene na poslu imam tri laptopa koji imaju neke novije Atheros kartice i uošte ne vide naše Cisco AP-ove, a sve ostale normalno vide i rade, kao što i ti APovi normalno rade sa 70 drugih računara. Ko će ga znati, u tom slučaju jeftinije ti da zameniš ruter nego da baciš tablet 🙂

Diskonektuje se kada surfujem na sekund pa se vrati nekada dva puta za redom a nekada jednom u 2 sata nema pravila. E da iako sam na tabletu stiklirao da se nikada wifi ne diskonektuje on I tada istu stvar ponavlja. Ako je tacno da se ne podnose ruter I tablet to je jos I najbezbolnija opcija ali moram biti sto posto uvjeren da je samo do mog rutera a ostalo cu lako.
Imam jos jedno pitanje koristim samo fabricki browser I kada sam instalirao poslednji flash player sa Gplay-a skrolovanje stranica je postalo malo stucavo retko kad se moglo skrolovati bez laga cak I ako je stranica sa malo flasha I slika. Uninstalirao sam ga I sada sve klizi ali bez youtube linkova I odredjenih reklama. Pa me interesuje u cemu je problem?

Probaj ili pozajmi neki AP ili drugi ruter na koji dan, pa vidi.

A za flash odgovor leži u neoptimizovanosti samog flash-a, kao i u relativno slabom procesoru - matori singlecore Cortex A8 na 1GHz nije baš najbolje sredstvo za gledanje stranica sa puno neoptimizovanih flash animacija.

Inače stranice s puno flash-a štucaju i na puno jačim tabletima od 5097.

S druge strane, od 15. avgusta prestaje podrška za flash na Androidu i neće ga biti više na GPlay-u, tako da nećeš više imati probleme da ti noviji flash usporava browser.

Možeš i da probaš da promeniš browser pa vidi kako flash radi tamo.

Poslednja izmena:
Sto znaci da je bolje da ga ne sidam ponovo jer podrska za fles prestaje. :d
Uskoro idem kod drugara u kancelariju pa cu malo da drilujem I ruter I tablet. Videcemo ko ce izvuci deblji kraj pa se javljam kako je proslo. A za browsere ne znam ni sam G.chrome je spor, Firefox takodje Opera suvise vuce na mob verziju a ne na desktop ali nije spora a Dolphin mi se cak najvise dopao ali se nekako uvijek za standardan surf vracam na fabricki zbog jednostavnosti izgleda I koristenja.
Hvala za pomoc 😉

Takođe, ako imaš WiFI Analyzer aplikacuju ukloni je, meni je pravila probleme kad sam je instalirao, recimo ode tablet u sleep i posle toga mu uošte ne radi WIFi dok ga u setovanjima ne ugasiš/upališ. Kad sam uklonio WiFi Analyzer, sve radi kako treba.

Upravo sam se vratio iz firme. Poslije 2 satnog drilovanja tableta I rutera nikakvih problema nisam imao ni jedan disconnect sve po ps-u. Sada barem znam u kom zecu lezi grm 😀 Sledeci problem je kako zamjeniti ruter u telekomu za noviji I da li je to uopste moguce ako nije valja kupovati drugi.

Poslednja izmena:
Pokušao sam da ga ubacim ali RKBatchTool ne vidi tablet. Driveri instalirani , sistem 64-bit. Ima neko neku ideju?

Kada si startovao RKBatchTool jesi li klinuo desno na njega pa izabrao Run as administrator?

Nazad
Vrh Dno