Šta je novo?

Prestigio PMP5080C PRO

Uradio sam reset iz podesavanja ali I dalje imam samo 7Gb flash memorije a treba 8Gb a primetio sam nesto novo, nakon punjenja mi se obrisu sve aplikacije prebacene na tu istu flesh memoriju pa moram ponovo da ih instaliram, led dioda nikad ne postane zelena ,povremeno se blokira it'd. U ponedeljak ga nosim u asbis trazicu nov pa javljam sta se desava.

Ne, imaš 8GB flash-a ukupno, od čega je jedan deo rezervisan za sam Android ako i za prostor za aplikacije, tako da nemaš 8 GB raspoloživo. Kao kad bi kupio računar sa 500GB diskom i žalio se što nemaš 500GB slobodno jer Windows pojede 10-15GB.

Za memoriju na tom modelu, fizički ima 1GB, ali su 200MB rezervisani za sistemske potrebe, da li na nivou HW ili FW i nisu ti dostupni.

Ali ostali problemi jesu za zamenu najverovatnije.

Lampa nikada i neće da bude zelena, pošto treba da svetli žuto kada se napuni.Meni se blokirao dva puta u četiri nedelje, ako ti se blokira svakodnevno i briše stvari sa interne memorije onda treba da ga reklamiraš.

Znaci dioda ipak svetli zutokad se napuni mada je kod nekih zelena kao sto pise u uputstvu,a sto se tice memorije kad se ode u podesavanja pa u memoriju pise da je 1,37Gb rezervisano za firmware a da je ostalo 5,80Gb sto kada se sabere daje 7,17Gb a ne 8. Kad sam ga kupio imao sam na raspolaganju 6,7Gb ta razlika je nestala nakon reseta tableta I brisanja apk sa te memorije. Sto se tice Rama nekih 256Mb je rezervisano za grafiku I to je u redu. Inace tablet se tada sam resetovao

Kod mene svetli žuto. Ne znam da li nekome daje zelenu boju ali to nije ni bitno, ako puni bateriju onda nema problema. Situacija sa memorijom kod mene je sledeća: interna memorija mi je 5,60 GB + 1 GB za aplikacije + ostalo za firmware. Ja nemam stock firmware ali mislim da nije velika razlika. S originalnim firmware-om mislim da sam imao manje prostora za aplikacije čini mi se oko 500 ili 700, neka me neko ispravi ako grešim.

Jedna od opcija je da uključiš u "Developer options" opciju "Show touches", mada i tada je nezgodno jer moraš da "kliziš" sa prstom po ekranu da bi video gde se pointer trenutno nalazi.

Druga opcija je USB-OTG kabl (500-700 din) i bilo koji miš.

Koju aplikaciju koristite za podešavanje CPU-a? Hoću da namestim da radi na najvećoj brzini kad je screen on a kad ode u deep sleep da spusti takt na najmanju. Probao sam da podesim sa No-frills CPU i CPU tuner ali nikako ne mogu da ga nateram da menja već radi ili na najmanjoj ili na najvećoj brzini.

Prije svega hvala sima koji su potrudili da prenesu svoja iskustva sa romovima za ovaj tablet.
Stavio sam oma rom prateći upute (zamjena kernela, format nand, akku fix i intSD to nand fix) i sve radi odlično osim što mi ne prepoznaje memoriju tableta kad ga priključim preko usba na računar i sam tablet je više ne prepoznaje (nand flash piše da ima 0.00B total space). Može li nekako da se to ispreavio da sve radi kao kod originalnog firmwera?

Negde si pogrešio. Probaj opet, samo pazi na redosled:
zamena kernela -> install -> u CWM odmah uradiš format nand -> reboot -> kada se podigne sistem opet reboot in recovery -> intSD to nand fix ->reboot. Za akku fix ne znam, jednom sam probao i napravio mi je problem, sigurnije je koristiti kernel sa već nameštenim akku fixom, bar ja tako koristim.

To je redosljed koji sam pratio, jedino što sam flešao akku fix. Probao sam da stavim i x teamov rom prema uputama sa njihovog sajta ali nije bilo razlike. Bez akku fixa mi nije okretao ekran kako treba

Sve rešeno:

Oma Jelly Bean Rom 4.1.1 ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745 )
Kernel sa battery fix-om (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745&page=23) - izabrati kernel za BQ Kepler 2, u principu identični su uređaji
Model Fix 5080 pro (Oma_JB_v1.2_Modell_fix_PMP5080CPro_akkufix.zip) - instalirati iz CWM
Opciono se može instalirati neki od ovig fixeva (promena mount pointa i sl.) http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=32487320&postcount=52

Potpuno funkcionalan Jelly Bean - OTG, HDMI, indikator baterije, rotacija ekrana...

Naravno, ovaj kernel i ovaj fix se 99% mogu primeniti i na XTeam :)

Ovako sam ja radio, nema nikakvih problema.

Pa nand flash ti je memorija tableta (8 GB interno od čega deo ide na samu instalaciju sistema). Internal storage je prostor za instaliranje aplikacija. Sve je u redu. Tako i treba da bude.

Samo da prijavim da je moj primerak završio u servisu pre otprilike 15 dana. Prestao je da pali ekran iako ga uredno podigne prilikom reboot-a. Bilo da se ugasi sam ili ga ugasim pritiskom na dugme, više ga je nemoguće probuditi. Info iz sevisa je da popravke nema, te da čekam sledeću turu koja dolazi da mi zamene za drugi primerak.

Trazi pare nazad pa uzmi 5580c za iste pare ;)

Pa nand flash ti je memorija tableta (8 GB interno od čega deo ide na samu instalaciju sistema). Internal storage je prostor za instaliranje aplikacija. Sve je u redu. Tako i treba da bude.

Nazivi memorija sumalo drugačiji nego u originalnom firmweru (iznad aplikacija piše flash pa je ispod internal storage) pa me to bunilo.
Moj problem je da kad se spoji na računar (mass storage) ne prepoznaje flash memoriju i poslije je ne prepoznaje ni tablet.
P02-12-12_22.10.jpg

E to već jeste problem. Memoriju računar može prepoznati samo ako storage staviš u MTP mod, videće se obe memorije, ali se neće videti opet fajlovi u folderima koji nisu multimedijalni. A posle toga, restart tableta je neminovan da bi ponovo video nand memoriju. Izeš ga, nije perfektan rom, ali je daleko bolji od ICS-a. Inače, Oma se bacio na CM10 za tablet i ima nekog napretka, mada bi trebalo sačekati još mesec-dva dana.

Pa zamisli za 3 godine sta ce tek moci da se kupi ;)

Ne vredi tako da gledas, inace nikad nista neces kupiti nego samo cekati...

Jel neko uradio update xteam na 4.1(pa OTA na 4.6)?
Meni Oma uz sve prethodno opisane korake nece da prikaze bateriju kako treba, a xteam 4 sa Oma fixevima radi kao avion..posto vidim da su changelog za xteam smanjivanje potrosnje i povecanje dostupne memorije zainteresovan sam za njega. Osim toga oma ima Nova launcher koji ne moze da se skine (lako)

http://crewrktablets.arctablet.com/

Zvaničan sajt od Oma-e sa XDA.

Izbacili su i treću verziju roma 1.2.3 -Pimp my ROM http://crewrktablets.arctablet.com/?p=317. Instalirao sam je i mogu reći da je bolja, ali verovatno samo zahvaljujući kernelu (BQ Kepler2) koji se može skinuti sa iste stranice (http://crewrktablets.arctablet.com/?p=46), koji podržava više opcija za podešavanje (smartassv2, interactive, performance itd) i koji je overclockovan na 1.1 GHz. Navodno je uključena i podrška za bluetooth preko OTG-a. Imam neki MSI-jev bluetooth adapter koji nije radio, možda neki drugi hoće. Takođe, u samom romu je predinstalirana aplikacija Pimp My Rom http://www.xda-developers.com/android/pimp-my-rom-install-tweaks-on-any-android-device/. Nešto sam čačnuo tamo, i čini mi se da tablet radi još malo bolje nego pre.

Inače i ovde je potrebno instalirati fix za rotaciju ekrana posle instalacije - http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1452143&d=1351895808

Ja sam moj Prestigio tablet odneo u ASBIS u BG-u prosli mesec(2. novembar)...niko mi jos nista nije na javio sta je s tabletom,niti da li je neki veci kvar...zaista velika neozbiljnost...po zakonu maksimalno 40 dana moze biti kod servisera...

imaju 15 dana da se izjasne, a ne da cekas 40 dana da bude kod njih... samo ti njih lepo nazovi

^ bojim se da cu morati obojicu, a verovatno i ostale, da razocaram...po novom zakon o zastiti potrosaca, prodavac je u obavezi da javi sta se desava sa reklamiranim uredjajem u roku od 14 dana, a ROK ZA RESAVANJE reklamacije je definisan kao RAZUMAN ROK ! ...e sad, sta je kome je sta razuman rok to je dilema :) , apsolutno se nigde vise ne spominje ni 45 dana, a kamoli 14 za resavanje.

Poslednja izmena:
Servisi koji to ovako shvataju: Kada sam zvao Alti servis za drugara stranca koji ne priča srpski, i kome nisu nedeljama javljali šta se dešava sa pokvarenim Nexusom 7, i kada sam ih pitao koji je zakonski rok u kome moraju to da reše, serviser je rekao "Nema više uopšte roka, to je nekad bilo" :D

Savet: Zovi stalno...

^ bojim se da cu morati obojicu, a verovatno i ostale, da razocaram...po novom zakon o zastiti potrosaca, prodavac je u obavezi da javi sta se desava sa reklamiranim uredjajem u roku od 14 dana, a ROK ZA RESAVANJE reklamacije je definisan kao RAZUMAN ROK ! ...e sad, sta je kome je sta razuman rok to je dilema :) , apsolutno se nigde vise ne spominje ni 45 dana, a kamoli 14 za resavanje.

Ma samo pretnja inspekcijom resava stvar. To je moj savet ali tek ako te nekoliko puta budu ignorisali. Naravno neka umerena pretnja, ja sam tako uvek resio svaki problem koji sam imao. Ne podržavam to ali je jedino sto resava stvar u Srbiji.

sama pretnja inspekcijom ne resava stvar, ako bas hoce da se natezu, iz razloga sto inspekcija vise nema mogucnost da kaznjava za te stvari...moze kao da nalozi da se resi problem tako nesto u tom fazonu ali nista vise od toga po novom zakonu

Nazad
Vrh Dno