Šta je novo?

Prestigio PMP5080C PRO

Ma samo pretnja inspekcijom resava stvar. To je moj savet ali tek ako te nekoliko puta budu ignorisali. Naravno neka umerena pretnja, ja sam tako uvek resio svaki problem koji sam imao. Ne podržavam to ali je jedino sto resava stvar u Srbiji.

Evo i ja da potvrdim, po zakonu prodavac je dužan da reši problem u "razumnom roku". Šta je razumni rok, to se gleda po nekom realnom stanju stvari, prirodi i nameni uređaja, godišnjem dobu, prilikama itd.

Npr, meni je klima letos bila 40 dana u servisu, što se za letnje uslove ne može smatrati razumnim rokom, dok bi u jesenjim ili prolećnim komotno moglo (poslao sam im opomenu pred tužbu i dobio novu klimu za 1 dan). Moj prijatelj je reklamirao ovih dana grejalicu, a pošto je zima sa temperaturama oko nule, ne mogu da ga cimaju duže od 7 dana, preko toga nije "razuman rok".

Ja bih rekao za ove tehničke "gedžete" da ne bi smeli da čekaju više od 7-14 dana, pošto dobro znamo da je sve visoko integrisano i da se u 90% slučajeva ništa ne popravlja, nego uglavnom može samo da se zameni za novo. Sve preko toga je po mom mišljenju nezakonito, pošto relano ne treba više od dan-dva da utvrde šta je kvar i odmah se zna da li može da se popravi ili se ide na zamenu, nema opravdanja da traje duže, ne čeka se tu neki deo ili ne znam šta kao što bi npr. moglo da bude u auto-servisu.

Nadam se da sam malo pomogao, a ako neko ima nekih problema sa ostvarivanjem garancije u "razumnom roku", neka se javi na p.m., rado ću pomoći. ;)

Ovo mi je veoma cudno ste se tice asbisa na vise strana sam cuo da ih ljudi hvale.....
Zovi ih stalno, verujem da si ih za ovih 40 dana zvao.Ja kad nesto odnesem na servis bilo gde posle 5 dana zovem svaki dan.
Sad pricam sa drugarom koji tamo ima druga koji nam cesto donosi njihove uredjaje na test i kaze mi da nam das br.servisne prijemnice ime na koje je predato, datum i ikoji uredjaj da proverimo u ponedeljak/utorak on moze.Malo je to cudno to je njihov brend....

Poslednja izmena:
sama pretnja inspekcijom ne resava stvar, ako bas hoce da se natezu, iz razloga sto inspekcija vise nema mogucnost da kaznjava za te stvari...moze kao da nalozi da se resi problem tako nesto u tom fazonu ali nista vise od toga po novom zakonu

Inspekcija ima nadleznosti da kaznjava u slucaju da se u roku od 15 dana prodavac ne izjasni o reklamacihi - pismeno.

Samo da prijavim epilog priče o pokvarenom 5080c. Posle 3 nedelje mi je zamenjen za novi, 5580c.
Ljudi u Asbisu korektni, a da sam morao da ih zovem, morao sam. Nekoliko puta u toku poslednje nedelje.

Moj prestigio tablet 5080c pro je stigao posle vise od 40 dana.

Kako mogu da ga povezem na internet koristeci wifi hotspot ?

Skini sa google play reboot menu, i iz njega izaberi reboot recovery. Pre toga kopiraš fix na sd karticu. U recovery-ju sa tasterima za zvuk ideš gore - dole, a tasterom za paljenje tableta potvrđuješ akciju. Izabereš flash zip from external sd card (ili nešto u tom smislu, ne znam baš tačno) nađeš fix na kartici instaliraš, posle se vratiš na reboot i to je to. Fix za bateriju se u stvari nalazi u kernelu, tu je cela caka, a ovaj dodatni fix u stvari samo popravlja ono što taj kernel zezne - konkretno rotaciju ekrana.

Izvinjavam se, nov sam sto se tice instalacije androida i imam nekoliko pitanja. Imam tablet Prestigio 5080c Pro, ukapirao sam kako da instaliram Jelly Bean, samo me interesuje fix za rotaciju ekrana, tj. kako se instalira? Da li je dovoljno da pratim ovaj postupak koji je opisan iznad? Dakle, skinem reboot menu, a na sd karticu iskopiram fix, restartujem i instaliram? Da li da na sd karticu fix stavim otpakovan ili zipovan? Hvala unapred.

http://crewrktablets.arctablet.com/

Zvaničan sajt od Oma-e sa XDA.

Izbacili su i treću verziju roma 1.2.3 -Pimp my ROM http://crewrktablets.arctablet.com/?p=317. Instalirao sam je i mogu reći da je bolja, ali verovatno samo zahvaljujući kernelu (BQ Kepler2) koji se može skinuti sa iste stranice (http://crewrktablets.arctablet.com/?p=46), koji podržava više opcija za podešavanje (smartassv2, interactive, performance itd) i koji je overclockovan na 1.1 GHz. Navodno je uključena i podrška za bluetooth preko OTG-a. Imam neki MSI-jev bluetooth adapter koji nije radio, možda neki drugi hoće. Takođe, u samom romu je predinstalirana aplikacija Pimp My Rom http://www.xda-developers.com/android/pimp-my-rom-install-tweaks-on-any-android-device/. Nešto sam čačnuo tamo, i čini mi se da tablet radi još malo bolje nego pre.

Inače i ovde je potrebno instalirati fix za rotaciju ekrana posle instalacije - http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1452143&d=1351895808

Ne znam koji kernel bi trebalo skinuti za Prestigio 5080c Pro? Ovaj JK-CM10-Kepler2-oc1104 20121203 ili JK-JB-Kepler2-oc1104 20121128?

JK-JB-Kepler2-oc1104 20121128

Znam da sam malo dosadan, ali moram da pitam. Planiram da instaliram Oma Rom 1.2.3. E sad, kad pokrenem RKAndroidTool prvo idem na Erase IDB ili na Clear? Potom cekiram Loader pa Run?
Pored fixa za ekran, da li je potrebno instalirati fixeve za mem karticu i bateriju?

Poslednja izmena:
koji gpu ima ovaj prestigio? treba ovih dana da uzmem neki tab, pada izbor na ovaj, ali sam našao i ovo: http://goclever.com/rs/rs/goclever_tab_a93.2#description za iste novce. za ovaj goclever lepo piše da ima mali400 što je skroz ok za ovakav tab, ali ima lošiju rezoluciju ekrana, plus što je 16:9 a ne 4:3. mada ta lošija rezolucija i nije tolika mana s obzirom da ostatak hardvera nije preterano jak, pa će igre raditi bolje. prestigio mi više uliva poverenja od ovog goclevera. ako prestigio ima neki kršten gpu koji može da gura dungeon hunter 2 i 3 recimo na ovoj rezoluciji mislim da ću definitivno njega. negde sam čitao da 5097 i 5080c imaju isti hardver unutra. ako je tako ljudi u temi za 5097 prijavljuju kako su igrali neke 3d igre, a taj tab ima višu rezoluciju što bi značilo da će na ovom 5080c raditi još bolje.

edit:
IJAO PA OVO IMA QUAD CORE MALI 400??

molim vas da mi neko potvrdi!

hvala :)

edit2: i ja verujem sajtu prodavca hardvera u srbiji... ovo izgleda ima Vivante GC800

The Multipad PMP5080B calculates with a very interesting application processor or so-called system-on-a-chip (SoC) from the Chinese manufacturer, Fuzhou Rockchip Electronics Co. Ltd. The PMP5080B is based on a single core RK2918 from Rockchip instead of one of the popular dual core SoCs, OMAP4 from TI or Tegra 2 from Nvidia. In keeping with the motto: It doesn't always have to be a dual core, the RK2918 exploits the potential of the Android Gingerbread 2.3 in the test. The tablet runs very stably and quickly in the test. Here are the details:

The Rockchip RK 2918 is manufactured by TSMC in a 55 nm process. It incorporates a Vivante graphics processor IP, model GC800, as a 3D/2D GPU in addition to an ARM Cortex A8 CPU core with a NEON SIMD engine and a clock rate of up to 1.2 GHz (PMP5080B 1 GHz), 512 KB L2 cache. The graphics unit also bids hardware acceleration for Adobe Flash Player 10.1. The Rockchip RK 2918 however integrates hardware based 1080p HD decoding from Google's Open Source VP8 Videocodec as a feature. The codec VP8 is used by the open WebM video format. WebM Projects is also the provider of the G Series 1 Video Decoder IP Design that Rockchip uses in its RK2918.

That sounds exciting because WebM Projects' Video Decoder Hardware IP G Series 1 allegedly manages with a clock frequency of less than 100 MHz and is nevertheless able to decode a 1080p video with 30 frames/s. The G Series 1 manages a maximum of up to 60 frames/s according to WebM Projects. The G Series 1 also supports unlimited multi channel decoding, which should enable a simultaneous playback of up to 10 SD video streams on one chip. And all that at a very low power consumption of less than 50 milliwatts in HD video decoding and less than 10 milliwatts in SD videos. We'd like to take a closer look at that.

the Vivante GPU GC800 of the RK2918 doesn't compute as good as the PowerVR SGX 530 of the TI

to je onda mnogo lošo :/

jel ima neko info iz prve ruke kako se pokazao ovaj vivante?

Poslednja izmena:
800x480 na 8 i 9 inca ne mogu da shvatim, jako lose. Meni je ta rezolucija na telefonu ekrana 3,3 inca.

ma prestigio će da padne. ide na poklon devojci za novu godinu koja će ga koristiti da sa njega uči, briga me za gpu, bitno da ima android 4. ekran ima ok rezoluciju, i bitno je što je 4:3

Dok nisam kupio tablet isto su me plašili sa time kako je to ultra loša rezolucija, te sve je mutno i ostale stvari. Meni rezolucija je sasvim dovoljna i u normalnom radu mi ne predstavlja nikakav problem. Ali trenutno mislim da je bolje ići na neki noviji model Prestigia.

Dok sam ima 5080c pro, fino sam se naigrao PES 2012 i slicnih igara. Ima koliko Ja znam, a mozda i gresim gpu mali 400.

nema mali 400, ima neki rockchip. kažeš pes2012 u 800x600 radi? to je lepa vest. šta si još isprobao molim te reci ako ti nije teško. i da, koji apk fajlovi se skidaju? za koji gpu?

nema mali 400, ima neki rockchip. kažeš pes2012 u 800x600 radi? to je lepa vest. šta si još isprobao molim te reci ako ti nije teško. i da, koji apk fajlovi se skidaju? za koji gpu?

ARM Cortex A8 Rockchip RK2918 je cpu. Bem li ga sad. Igrao sam pes 2012, neke kauboje, need for speed i jos par.
A fajlove sam skidao sa torenta. Te igre su po 100 i vise mb, pa cak i do 1 gb. Mislim da je PEs bio nesto oko 600mb.

A sto ne ides na ove novije sa dva jezgra?

Evo par slika sto mi je ostalo na hdd-u.

IMG_4999.jpgIMG_5004.jpgIMG_5005_resize.jpgIMG_5006_resize.jpg

Prilozi

• IMG_4999_resize.jpg
    IMG_4999_resize.jpg
    137.8 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Evo ovako, instalirao sam Jelly Bean na mom 5080c pro. Prvo sam instalirao Oma Rom 1.2.3, ali nije me odusevio. Nisu mi se svideli brojni fixsevi koje sam morao da instaliram (fix za ekran, fix za Nand flesh, pa zatim fix koji razlikuje Nand i Sd mem). Ipak, fixsevi su odilicno odradili posao, ali me je nervirao Nova launcher. Zatim sam probao Xteam rom, nije bilo potrebno instalirati nikakve fixeve, ima manje preinstaliranih aplikacija itd. U sustini, oba roma su jednako brza, korisitio sam isti kernel (Kepler2), s tim sto mi je Xteamov bio nekako udobniji za rad. Primetno je ubrzanje u odnosu na ICS, ali ne mnogo, najvise 20%. Baterija drzi duze, tj. bolje ocitava nego u ICS, a svidelo mi se sto je moguce prikljuciti tablet na komp i istovremeno ga koristiti, sto nije bilo moguce na originalnom ICS.
JEDNO PITANJE: Mnoge aplikacije na android marketu nisu dostupne jer pise da uredjaj nije kompatibilan. Moguce ih je skinuti i instalirati sa neta kao .apk aplikacije i rade besprekorno, ali sa marketa ih nije moguce instalirati. Da li je to zbog Jelly Beana ili zbog Xteamovog roma? Da li je tako i na Oma romu (jer na njemu nisam probao da idem na market). Da li mi mozda fali neki program? mada ima aplikacija koje bez problema instaliram sa marketa...

Poslednja izmena:
ARM Cortex A8 Rockchip RK2918 je cpu. Bem li ga sad. Igrao sam pes 2012, neke kauboje, need for speed i jos par.
A fajlove sam skidao sa torenta. Te igre su po 100 i vise mb, pa cak i do 1 gb. Mislim da je PEs bio nesto oko 600mb.

A sto ne ides na ove novije sa dva jezgra?

Evo par slika sto mi je ostalo na hdd-u.

Pogledajte prilog 103048Pogledajte prilog 103049Pogledajte prilog 103050Pogledajte prilog 103051
Grafička je Vivante GC800, nije neka, ali očigledno može da pogura neke igre. Ma ti dual core su skuplji, ovo je najjeftinije rešenje za čitanje pdf-ova. Uz ovaj se dobija futrola što je jako bitno pošto će se vucarati svuda redom.

Poslednja izmena:
Isto je i kod mene, ja sam pokušavao nešto sa LCD Density koji ima opciju market fix al je i dalje kompatibility problem prisutan. Obzirom da programe koje najviše koristim imam sačuvane u apk ovo mi nije neka glavobolja a kad naletim onda skinem sa "alternativnih" sajtova.

LoverBoy, da li bi pomogla promena imena u bild.prop u DESIRE HD, jer vidim da Market uredjaj prepoznaje kao Mediacom Xteam 4.0 Smartpad 810c. Mislim da je tu greska?

Problem je density changer aplikaciji. Namestite na 160 i radice.

Snimio sam Oma rom, Google Play radi normalno, ali ime u bild.prop je 5080c pro i zato radi. DPI 160 mi je preveliko.

Poslednja izmena:
Da li vama rade sve verzije Angry Birds? Konkretno me zanima Rio verzija. Nju sam prvo skinuo, prešao celu igru i ažurirao. Nakon toga nisam više u mogućnosti da pokrenem igru čak ni nakon reinstalacije iste. Uvek mi se pojavi poruka "Nažalost Verb aplikacija je prestala sa radom". I jedino ispod Ria ne piše angry bird rio, nego Verb. U suštini ne moram ni da igram ali mi nije jasno kako je savršeno radila do reinstalacije.

uzeo sam tab, i javlja mi se onaj problem da mi ekran brljavi, prelivaju se boje kad se stisne od pozadi... pošto sam video da su ljudi već ovde imali problema sa tim recite mi da li je to normalno ili da idem da ga menjam? tj. ja sam već zvao i pitao da zamenim, i rekli su mi da će mi zameniti za drugi ali ne znam šta da radim ako i drugi sutra opet bude takav...

Moj "brljavi" kad se pritisne od nazad, ali ja to doživljavam isto kao što se na tft monitoru talasaju boje ako ga pritisneš, ne smeta u redovnom radu, jedino to vidim ako baš to želim da postignem :)

Vrh Dno