Šta je novo?

Prestigio PMP5080C PRO

Da odgovorim sam sebi delimično: po onome što piše na 4PDA, 5080B i 5080PRO su ipak različiti uređaji po više pitanja, ne samo po količini memorije i hardverskim dugmićima, tako da romovi od 5080B najverovatnije ne odgovaraju za PRO verziju. Doduše, na Xteam su mi rekli da mogu da probam da flešujem njihov JB rom za 5080B ali sa Prestigio kernelom koga mogu da izvučem iz stock rom-a. U međuvremenu je i sentinel77 sa 4PDA odgovorio da je JB rom za 5080PRO gotov, i da se radi još testiranje istog, te da će ga uskoro okačiti na forum... Tako da, ako je ovo istina, eto i nama JB za prestigio ;)

Lepa vest. Ako ti nije problem javi ovde kad bude novosti...

Naravno, čim postave novi firmware, javljam.

U međuvremenu, još jedna novost. Jedan član foruma je flešovao Xteam-ov JB rom za 5080b i tablet radi, ali - vidi samo 512 Mb memorije, ne radi kamera, ne radi HDMI. Overclockovao je proc na 1200MHz i radi stabilno. Tako da, ne zna se tu ko pije a ko plaća na relaciji rom 5080b -> rom 5080 PRO ;) Možda bi ipak radila varijanta sa stock kernelom i Xteam JB romom....

Poslednja izmena:
Prestigio sve vise i vise iznenadjuje svoje korisnike pozitivno:)

Jedno pitanje: kada se spoji tablet preko HDMI na lcd tv, na tabletu je samo crn ekran, a na tv je ok slika, nema "dual view" ili kako da već nazovem istovremeni prikaz i na tabletu i na lcd-u. Da li je ovo normalno ili postoje neka podešavanja, kojih nema u meniju pod HDMI?

Jelly Bean stigao :D

doduše, nije zvaničan ali radi ko doxa. Prvo sam našao ovu temu na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745 , dobio sam na upit i link za kernel od prestigia 5080PRO, instalirao sve po uputstvu, i dobio funkcionalan (i primetno živahniji od ICS-a), 1,5 gb za instaliranje aplikacija, radi HDMI, radi mass storage....

E, onda sam primenio ono što sam spominjao u prethodnim postovima: sada kada već imam kernel za 5080 pro, ubacio sam njega u Xteam-ov rom za 5080b i .... sve radi kao sat. Prijavljuje mi 1gb ram-a, radi HDMI, radi mass storage, primetno je brži od ICS-a, dobio sam 1gb umesto 512 mb za instaliranje aplikacija, me happy.

Skinuti rom-ove sa:

XTEAM (http://x--t-e-a-m.blogspot.com/2012/10/romandroid-411xteam-40-second-edition.html)

ili

OMA (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745) rom, skinuti fix za rotaciju ekrana za 5080pro sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745&page=14

i obavezno kernel za Prestigio 5080 C PRO : http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=32818111&postcount=68

Ispratiti uputstva sa sajtova, samo što obavezno treba prekopirati 5080pro kernel u image folder-e.

E da, obavezno pre instaliranja roma (bilo kojeg od ova dva) izvaditi SD karticu iz tableta ako je imate, vratiti posle instalacije.

Poslednja izmena:
@mstevan jel se karnel menja i na xteam-ov rom? Ima li negde bolje objašnjeno kako se radi update pošto google translate ne odrađuje baš dobro xteam-ov sajt?

Evo ovako. Skineš sa Xteam-ovog sajta njihov rom. Skineš sa onog drugog linka kernel. Raspakuješ xteam-ov rom, raspakuješ kernel, i prekopiraš kernel u folder xteam/image. Pokreneš iz foldera Mediacom_810C RK29update.exe . Kada pokreneš taj program prvo ideš na opciju "Formatta!!", to mu dođe kao full wipe iz cwrecovery-ja. Zatim u istom programu samo štikliraš "loader" i ideš na opciju "Aggiorna!!". I to je to. Kada se završi flešovanje, prvo će se tablet podići u recovery, odakle samo ideš na opciju reboot. Ali obavezno izvadi SD karticu ako je imaš. Posle instaliranja ubaciš je ponovo. Prilikom prvog podizanja prijaviće da je sdkartica oštećena, sa tim što se to odnosi na nand memoriju. Samo je formatiraš iz opcije storage i gotovo. Sada sam nešto gledao, OMA rom izgleda ima problema sa DPI-jem pa ikonice koje su na ivicama ekrana malo beže u sledeći. Sada ću probati Xteam, mislim da kod njega to nisam video, sa tim što u xteam-u ima već preinstalirana aplikacija za DPI podešavanje i iz nje izabereš predefinisanu opciju za tablete. Sve u svemu, skroz funkcionalni romovi. Sutra mi stiže i otg kabl, pa još i ako bluetooth proradi, oo ispada definitivno best buy za 14000 din.

edit: ipak i xteam ima problema sa ikonicama, rešenje je da se jednostavno ne slažu uz ivicu ekrana...

Poslednja izmena:
Ok hvala, a jel ima poboljšanja u brzini jel je primetno bolje? I da, jel se tablet priključi na računar isključen pa se pritisne ona kombinacija dugmića il može i uklučen?

Vidi se da radi fluidnije, definitivno. Ugasiš tablet, držiš stisnuto volume- i ne puštajući uključiš tablet u usb port na kompu. Pre toga treba instalirati drajvere, koje istop imaš u folderu.

Odradio i sve OK.Hvala. Za sada deluje dosta bolje od stock jedino što je izgleda različita rezolucija (DPI) više prostora manje ikone manji status bar i radi dosta živahnije.

Imaš u OMA rom-u dpi changer. Ja sam menjao DPI, na xteam-u je 120 default na OMA je 160. U principu 160 nekako i najbolje legne, sa tim što sam u Nova launcheru margine podesio na small. Probaću još sutra, kao što sam rekao i sa otg kablom kakva je situacija sa oba dva roma, pa ću postaviti ovde rezultate. Možda istestiram i preko antutu brzinu čisto da vidim koji je po tim testovima brži, ali za sada mi više odgovara xteam, iz razloga što je nand - nand memorija a sd je sd memorija a ne obrunuto kao kod OMA.

Imaš u attachu dpi changer.

Prilozi

• DPI Changer.rar
    671 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Probao sam 160 al su ikone i status bar preveliki, probao i 140 isto , trenutno na 130 za sad mi ništa ne smeta. na 140 i 130 nema prelaženja ikona preko ivica. Rom je odličan tablet je osetno brži, zvuk jači, baterija precizno pokazuje (koliko sam primetio) i mnogo je bolji od originala. Preporuka.

+1 za preporuku. Instaliran je xteam, sem pomenutog problema sa ikonama po ivici ekrana, ostalo sljaka kao podmazano. Znatno bolji odziv i performanse tableta.

Hm, jedan bug, ne prijavljuje da je punjač prikačen na tablet...

Poslednja izmena:
Hm, jedan bug, ne prijavljuje da je punjač prikačen na tablet...
Kod mene je normalno prijavio punjač al imam bug sa baterijom nije se spuštala sa 22% dok se nije isključio (ispraznila se skroz). Videću ako nastavi da zeza neki program za kalibraciju možda odradi posao.

Da ubečn je fix ali u kernel za 5080b, ne za 5080pro. Ubacio sam sinoć i kernel od 5080b i problemi - vidi samo 512 mb ram-a od 1gb, i ne radi rotacija ekrana.

Malo sam se igrao sa romovima, i ipak mislim da je rom sa XDA - Oma Jelly Bean bolji. Više prostora za instaliranje aplikacija (mada je realno i 1gb naspram 1,5 sasvim dosta), bolje rešen problem sa DPI na lock screen-u, neke od predinstaliranih aplikacija, dobra podrška na xda (šta god sam pitao, uvek su odgovorili), brz podjednako kao i xteam...

Takođe, problem sa zamenom mesta nand memorije i externe sd kartice se rešava sa ovim: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=32487320&postcount=52 - intSD_to_NAND_fix.

Kod ovog rom-a samo treba ispratiti dobro postupak: izvaditi sd karticu na koju su kopirani nand format, fix za rotaciju ekrana i intsd to nand fix->instalirati rom (sa zamenjim kernelom u image folderu)->kada se podigne recovery gurnuti sd karticu->u recovery odmah instalirati Format NAND http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1352054&d=1348522974->instalirati fix za rotaciju ekrana http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1419126&d=1350821693->izvaditi sd karticu->"podići" sistem iz recovery->u draweru ima aplikacija "reboot menu", iz nje izabrati reboot to recovery->gurnuti sd karticu i instalirati fix za zamenu lokacija nand i ex sd memorije (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1382662&d=1349606762) i to je to. Malo ima gurni-vadi :eyebrows: sd karticu, al` šta da se radi...

Postavio sam upite i kod Xteam-a i kod Ome za fix za bateriju za kernel... Ako se neko prihvati posla i reši to, javljam.

Poslednja izmena:
Previše gimnastike...lakše je da ostanem na x team i ako mi je baš potreban info o bateriji samo restartujem tablet. Bar do ispravnog roma ili oficijalnog apdejta.

Da, problem sa prikazom stanja baterije postoji. Probacu sa nekim kalibratorom kada se bude napunila baterija, mada sumnjam da cu nesto postici...
Rom radi zaista odlicno i ne bih da ga menjam samo zbog ove male (ali iritantne) greske. Ako neko stigne do resenja, neka javi.

Pozdrav svima, i ja trenutno razmišljam o kupovini PMP5080CPRO. Izgleda mi kao veoma dobar uredjaj, a cena je više nego pristojna, root-ovanje nije problem, rom-ova ima...
Imam samo jedno pitanje, ako je neko probao, da li radi tether sa Blackberry telefona (bilo preko usb-a ili bluetooth-a)?

5080pro nema bluetooth, a ne verujem i da radi preko usb-a

Hvala.
Znači na net jedino wireless ili OTG kabl pa nekakav modem. Šteta; opet, za te pare...

Ili kada se malo "razrade" custom rom-ovi i kerneli i neko omogući bluetooth podršku u kernelu. E sad, kada i da li će do toga doći - ko zna...

Jedno pitanje hardverske prirode: kada malo jače stisnem zadnji levi kraj tableta odpozadi, na tamnijoj podlozi na ekranu primetim kako ekran "talasa". Da li je ovo normalna pojava kod ovog modela?

Nazad
Vrh Dno