Šta je novo?

PRESTIGIO MultiPad PMP7100C

micko_live

Cenjen
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
154
prestigio_multipad_pmp7100c_1.png

Sta vi mislite, da li se isplati uzeti ga?

7100c.png

Cena:

287.99 €

Poslednja izmena:
Po specifikacijama odličan uređaj, ali jedno je teorija, a drugo ponasanje u realnim uslovima.

Prestigio potpisuje strateško partnerstvo sa ekspertom za Internet Tablet uredjaje - Archos.

Deo vesti sa Prestigio sajta.

Prestigio PMP 7100

Imao sam danas prilike da se poigram sa tim Tabletom jedno sat vremena. Cini mi se odlicna stvar, instalirao sam par zahtevnih 3d igara i pustio ih je bez problema, pustio mi je HD film doduse 720p, zatim meni jako interesantno nakacio sam i misa i tastaturu i to radi bez ikakvih problema tako da ga je moguce jednostavno iskoristiti kao malu desktop masinu.
Procesor je 1GHz ima 512 MB memorije i 8GB interne memorije. Ubacio sam i najobicni flash od 8Gb i procitao ga je bez ikakvih problema

Sve u svemu jako sam zadovoljan cena od 30000 din. mi se cini u redu s obzirom da ima kapacitivni ekran i da je 10 inca.

a ovaj od 7" jel isto ima 512MB RAM-a ili manje?
Znam da su oni Archos imali 256, ovo je onda nova revizija.

ja mislim da su svi od 256mb, cak i ovaj, mada to nigde nije potvrdjeno

EDIT:

Procesor:
CPU: ARM Cortex A8
Frekvence: 1 GHz

a za ram memoriju nisam nasao, ove manje velicine imaju od 256, ali za 7100c ne pise nigde

Poslednja izmena:
Evo i za ram, prema nekom ceskom sajtu

Памет
Размер 256 MB

pazi oni stari jesu imali 256MB ali ovi novi kontam da imaju više pošto je pre nedelju dana obnovljena ta čitava serija a i dobili su nova imena, sad se početni zovu ARNOVA 7, 8 i 10. Takođe i Prestigio je ponudio svoje modifikovane Archose u isto vreme po istim cenama. Dizajn je ostao isti, takođe danas sam čitao da Archos sprema i HighEnd modele za Jul - 1GB RAM i Honeycomb (verovatno i tegra). Sa druge strane, baš sam gledao test starijeg Archosa 70 gde je lik pootvarao sve i svašta i na kraju je ostalo oko 30ak MB memorije slobodno ali je uređaj i dalje radio vrhunski bez ikakvog zastajkivanja, tako da i sa 256MB nije ništa strašno.

Poslednja izmena:
Poslao sam njima mail, pa ako se desi da odgovore napisacu

Zna li ko koji je tacno procesor u pitanju?
Ovo me interesuje zbog gpu-a...

Procesor:
CPU: ARM Cortex A8
Frekvence: 1 GHz

Micko, ne zezaj, znam da imas dobru volju da pomognes, ali citaj moj post pazljivo bar...
Cortex je familija procesora na arm arhitekturi, i apsolutni ti ne daje nikakvu informaciju o tome koji gpu se nalazi na Soc-u...

"the Archos tablets use the PowerVR SGX530 GPU"
ovo sam našao na googletu

uglavnom kad se ukuca na google-u iskaču motorole, droid x, milestone 2, defy - svi imaju taj SGX530

takođe CPU je Omap3630 1ghz processor

Poslednja izmena:
"the Archos tablets use the PowerVR SGX530 GPU"
ovo sam našao na googletu

uglavnom kad se ukuca na google-u iskaču motorole, droid x, milestone 2, defy - svi imaju taj SGX530

takođe CPU je Omap3630 1ghz processor

Ako je sgx530 onda mi je to dobro znan kompanjon, posto vec nekih mesec dana koristim B&N Nook Color sa omap 3621 platformom koja je ustvari ista ta 45nm 3630 ali bez 3G cipa, sa istim gpu-om...

Nije bas poslednja rec tehnike, ali je dovoljan za flash, 720p, 3d igrice i slicno...

ja oću da uvalim flytouch i malo doplatim za taj od 7", s fiće na bmw bukvalno :) za 5-6k razlike

Micko, ne zezaj, znam da imas dobru volju da pomognes, ali citaj moj post pazljivo bar...
Cortex je familija procesora na arm arhitekturi, i apsolutni ti ne daje nikakvu informaciju o tome koji gpu se nalazi na Soc-u...

pardon, ne obratih paznju iskreno....

nesto koliko sam na brzinu gledao po internetu video sam da ima Appslib za pristup marketplace-u ... ali da li je to ovaj klasicni Adnroid Market ili neki "privatni"? Posto znam da toshiba folio nema "legalno" pristup android marketu pa su ovi iz toshibe napravili poseban minimarket...

nesto koliko sam na brzinu gledao po internetu video sam da ima Appslib za pristup marketplace-u ... ali da li je to ovaj klasicni Adnroid Market ili neki "privatni"? Posto znam da toshiba folio nema "legalno" pristup android marketu pa su ovi iz toshibe napravili poseban minimarket...

hehehe najjace je kad neko sam pita i sam odgovara :) Evo sad vidih da je to skroz neki drugi market

da to je neki njihov ali ima sve kao i u onom regularnom marketu, samo je copy/paste i drugačije izgleda

Nema ovaj model da se kupi nigde, kazu bice za dve nedelje, imam osecaj da je stigao u velikim kolicinama u ovoj turi :d

Definitivno 256Mb

heh, upravo sam hteo tu slicicu da posaljem :D , mada sve u svemu nije los uopste, ali ipak cekam leto pa cu da pazarim...

Nazad
Vrh Dno