Šta je novo?

Preprodavci

Učlanjen(a)
07.08.2013
Poena
170
Ko god da je prodavao nesto preko oglasa sigurno je imao kontakta sa tim "napastima". Necu da generalizujem i da kazem da su svi losi, ima ljudi koji tako posteno zaradjuju za zivot, ali na zalost ima i dosta nekulturnih, dosadnih i prostih. Posebno je poznata ona "Ali ja necu nista onda da zaradim". Ili kada u oglasu napisem "Bez zamena", a oni nude zamenu gde neki svojh krs tel. precene, a moj podcene.
Primetio sam da daju oglas gde tel. nude malo jeftinije, kada ih kontaktiram kazu mi da je prodat, ali imaju slican takav samo po drugoj visoj ceni. Znam sve je to trgovina. Volim da menjam telefone na par meseci.Da sam u mogucnosti da kupujem nove telefone rado bih zaobisao male oglase posto su mi se stvarno smucili.

Sve je to nekako bilo pod kontrolom dok su bili klasicni Bench oglasi,gde su member-i medjusobno lepo trgovali... licno sam bas dosta u to vreme uzeo preko Bench oglasa i nikad ni jedan problem nisam imao...
E onda je moderacija "posustala" posle visegodisjeg atakovanja cini mi se bas tih preprodavaca da se otvori dodatna sekcija "Mali oglasi" i od tada krece show..
Tako deluje ali cini mi se da bi Bench svakako imao problem zahvaljujuci logaritamskoj ekspanziji "preprodavaca" u Srbiji...

Generalno,drzava ima problem a ne Bench,ovde samo osetimo posledice...

Ako mene pitas, srozavanje kvaliteta foruma je direktno povezano sa rastom popularnosti kriptovaluta.

Srozavanje kvaliteta foruma je direktno proporcionalno približavanju internet sveta "običnom" čoveku pa tako danas imaš paradoks da jedva školovani ljudi "ne mogu da žive bez wirelessa" i dobijaju ozbiljne napade ako nemaju internet.

To se primenilo svuda, nekada su igrice prodavali zaljubljenici (setiće se neko igrica Atarija i Wolfa iz BGa), danas raznorazne batice.

Poslednja izmena:
Ja volim da kupim nesto od ljudi sa foruma, ali eto i ovde su se zapatili preprodavci i varalice. Mada evo bas sam imao jednu kupovinu sa foruma i mogu da pohvalim prodavca sto je korektan i prihvatio je da vratim telefon.

Poslednja izmena:
Meni je jedan pravi forumas, dao tel da ga isprobam za vik pa u ponedeljak da mu platim ako je sve ok ili vratim ako mi ne odgovara. Prvi put ga video u zivotu,vrednost tel bila 15000din(Galaxy S3).
Ja volim toga da se setim i istaknem... A ove druge,stigne neka kosmicka pravda.

Evo primer juce, navaljuje lik da mu prodam Htc za 40e ispod cene, kaze donesi kod mene kuci ja putujem veceras avionom.
Ja mu odgovorim da su letovi otkazani zbog magle :)
Odgovara mi:Bas se pravis pametan.
I na kraju kaze eto izgubio si kupca :)
Edit:
Odavno sam naucio da preprodavcima ni ne odgovaram na ponude, ali ovaj je slozio bas smesnu pricu.

Poslednja izmena:
A ovi sto prze graficke u rerni, i naravno ne kazu ti da je prosla kroz taj uzbudljivi proces..
Mogu zamislim koliko je dobar zivot u Srbiji kad ti je griza savest = 0.

Srozavanje kvaliteta foruma je direktno proporcionalno približavanju internet sveta "običnom" čoveku pa tako danas imaš paradoks da jedva školovani ljudi "ne mogu da žive bez wirelessa" i dobijaju ozbiljne napade ako nemaju internet.

To se primenilo svuda, nekada su igrice prodavali zaljubljenici (setiće se neko igrica Atarija i Wolfa iz BGa), danas raznorazne batice.

+1

Izgleda da ćemo moratu da naučimo da živimo sa time.
Samo... baš ih je mnogo, nevaspitanih, uništenih, nervoznih, besnih, glupih.

Ovaj forum je oaza normalnih i pametnih ljudi pa opet ima ozbiljan broj onih drugih.

Ne gubim vremena na rasprave kada mi nesto ne odgovara od ponude, cak sam i poceo da ne odgovaram i forumasima ako ponude nesto kontra oglasima. A ostalima vec duze.

Mada ne znam koliko vi to imate kupovina i prodaja kada ste primetili "raspad" ovog foruma, i dalje je koplje iznad bilo kog drugog foruma u Srbiji, bez obzira sto ima poneki novi, skroz drugaciji lik (youtuberi, coineri, itd. koji nista drugo nisu radili od ITa, ali tu vide zaradu i mogucnosti - za coin, ***, ali za ostale, pa dobro neka probaju, to ih bar ne kosta!)

Ja se ne žalim, štagod da sam kupio na Benchu bilo je u okviru opisanog. Mada, i sam sam "kriv" za to, jer sam uglavnom kupovao od ljudi koji su registrovani ovde bar 2006 i imaju bar +500 postova.

Srozavanje kvaliteta foruma je direktno proporcionalno približavanju internet sveta "običnom" čoveku

A posto se i taj prosek od pocetaka interneta do danas strmoglavio nanize, onda imamo to sto imamo. Ukljucujuci i vlast kakvu takav prosek zasluzuje - s tim sto je imamo svi, "zahvaljujuci" nepostojanju alternative.

Mnogo toga sam kupio (a ponešto i prodao) na forumu, i nikada nisam imao ni jedan problem, ni u najavi.

Iza aviona se vidi kada neki član prodaje nešto svoje, a kada neko samo "valja robu". Ove što valjaju, uglavnom preskačem, i čekam normalniju ponudu. One oglase pod "Mali oglasi" čak i ne gledam, gotovo nikada. Pratim samo Bench oglase.

Forum je jako narastao, stariji članovi su uglavnom (previše) omatorili i udaljili se od foruma, i zato mu kvalitet pomalo opada. To je odlika svih starih i velikih foruma.
Ali i dalje je daleko najbolji u regionu. Potrebno je samo malo sposobnosti za ignorisanje par trolača i payvana, i ostatak zajednica funkcioniše jako dobro.

Nazad
Vrh Dno