>@tomic< cisto da ti pomognem za resenje rack + HDD obrati paznju
1 - Idi na sajt proizvodjaca i vidi velicinu HDD koju rack podrzava, veliki proizvodjaci daju prave podatke ako kazu da podrzava do 1TB cesto ne znaci da podrzava i od 1.5TB znam da ce ti neko reci da to nema veze (kontroler u racku) jer kad je doticni reck izasao na trziste nije bilo vecih hardova. Ima veze na sajtu proizvodjaca pogledaj dali su napisali nesto o tome ili skines novi firmware. Naprimer TT za svoja kucista na evropskom sajtu prvo je pisao da podrzava do 1TB a na USA do 2TB (Kad sam poslao e-mail USA ekspozituri TT ispostavilo se da su oni testirali 2TB HDD u rack-u pa su zato i napisali...i bili su u pravu). Ako naletis na Cooler Master X Craft 360 (jako skup) naprimer sa WD 1TB green ima jako los odziv treba >1min da se prepozna i odazove dok sa Samsung serijom F1, 2 i 3 od 1TB nema tih problema. Moja topla preporuka je TT, Chieftec. LC Power (nemaju problema) i na kraju CM (koji moze da bude musicav sa nekim serijama HDD...
Mnoge "nepoznate" i "jeftine" firme su kupile stare kontrolere iz vremena kad je 500GB tek ulazio u prodavnice tako da sa tim rack mozes da imas problema ako stavis nesto vece. Neki budu toliko dobri da napisu da njihov rack ne podrzava hardove vece od 500GB (naprimer) a neki ne napisu nista.
2 - Preskoci one lepe rekove (dizajnerska cuda, Pininfarina, ItalDesig...) ako su od plastike iz licnog iskustva na par rackova koje imam napisali su da su kombinacija Al i Plastike, mislim da je aluminijum jedino usb port..sve je plastika (zbog oblika i dizajna) a nama treba Al da odvodi toplotu

)). Opet ja sa CM oni imaju par kucista koja na sebi imaju termo foliju koja je jednom stranom zalepljena za kuciste racka a drugom se lepi za hdd..lepo resenje odlicno provodi toplotu..a sta ako cu da vadim i promenim hard...nocna mora.
3 - Konekcija pa sad USB 3.0 je dosao i trebace mu sigurno godinu dve da se spusti u masu. kad biras rack pogledaj ili nastoj da pored usb porta ima i e-sata mnogo brze radi.
4 - Dodatci (Veliki odnosno poznate firme) obicno vidis koliko se pruze dali ti daju ako rack ima e-sata konektor i e sata kabl (neki daju i briket sa konektorom ako nemas e-sata port na PC-u) CM ti daje torbu ili krpicu za nosenje..itd. Sve to vidis na sajtu proizvodjaca (proveri dobro neki dodatci su opcija za neke zemlje)
I to bi bilo to ako je ovo smor za nekoga onda nek uzme gotovo resenje 3.5" ili 2.5" ali ima nas koji PC dozivljavamo kao one plasticne makete aviona na sklapanje (puno delova koji kad se sklope daju pravo zadovoljstvo)