>@tomic< najbolje resenje i najsigurnije je hdd+rack iz jednastavnog razloga znas sta si kupio. Izaberes dobro kuciste (TT, CM, Chieftec, LC Power, Spire...) i neki dobar HDD 3.5". Izgubio si samo na dimenzijama. Znam da postoje resenja od WD..Samsung..itd u klasi 3.5" ali najgore je sto su neka kucista tako napravljena da bez loma plastike ne mozes da dodjes do HDD-a a procices i jeftinije ako sam sklapas. E sad kod 2.5" nekako to nije slucaj cini mi se da su gotova resenja jeftinija od onih da ih sam pravis...
2.5" HDD su odlicni za mobilnost nezauzimaju puno mesta stavis na njih neke pripreme radove projekte ii odneses do narucioca. Oni su da kazem za akanje mada sam i sam nosio 3.5" rack sa starim 500GB HDD (ruke ti otpadnu 🙂)) ja ih nekoristim za storage vec samo za privremeni backup ili "transport" podataka i mislim da im je to i jeste namena.
Zasto sam se JA opredelio za Transcend 320 i 250GB pa da budem iskren zbog gume, off road izgleda i tog famoznog standarda nemacke vojske da moze da izdrzi pad sa neznam bas koje visine vlagu itd... U mojim Transcend su Samsung HDD nazalost to znas tek kad ih uzmes.
>grozda< je sve jako lepo opisao + za njega.
Sta uzeti jako je tesko preporuciti nekom (evo bas veceras je na moju preporuku kum kupio M$ Lifecam VX-1000 koja je dosla fabricki neispravna i sad se on zdere vise sto mora da se cima do grada da je reklamira nego sto je pokvarena a ja ispade kriv jer ga odvratih od neke MSI kamere koje je bila jos jeftinija).
Zavisi zasta ce ti sluziti HDD moji su sticajem okolnosti bili u Maroku, Libiji, Indiji... izdrzali su voznju kolima i ekstremne temperature pustinje kao i veliku vlaznost i ja sam zadovoljan njima a podatke koje sam imao na njima ionako sam imao na vise mesta tako da sam bi osiguran od nedaj boze...Cak mi se desilo da mi je 250GB Transcend ostao u Maroku na lokaciji i ja ga se setio posle 2h voznje (proveo je preko 6h ispod tende a opet na nekih 40C mozda i malo vise, kad sam doso bio je na suncu jedva sam ga uzeo u ruku a na gumi su ostajali otisci od toplote pa evo ga ziv i zdrav.
Sticajem okolnosti i zbog prirode posla susretao sam se sa svakakom PC tehnikom i mogu ti reci da se sve kvari. Ja bi se zakleo u Toshiba laptopove i jos uvek mislim da posle Apple i Panasonic oni su ta carobna trojka. (Moje misljenje bez ulaska u raspravu) pa opet sam video iste na servisu.
Puno faktora moze da utice na rad prenosnih hardova, napajanje, sredina, koliko ga cesto nosis kako ga nosis (Dali ga bacis na zadnje sediste kola ili ga drzis u torbi) itd itd
Uzmi onaj sa najvecom garancijom (3~5god) i moli se da nisi tako talican da bas tebi zapadne los primerak. A uvek najbitnije bekapuj ja imam ono sto mi je jako bitno u duplikatu (radovi, projekti, fotografije...) sve ostalo se da "skinuti"
Moj glas za Transcend ili neki nov Samsung. (mada ako juris "gumirane" modele izbor ti se sam namece).