Šta je novo?

Preporuka za telefon

• Začetnik teme Začetnik teme fatza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fatza

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
665
Uzeo bih krajem godine neki od telefona iz VIP ponude, pa mi treba preporuka. Da se razumemo, ne treba mi aždaja od telefona, nego neki low budget. Pošto do sada nisam imao iskustva sa Android telefonima, čak ni sa touch screen, slobodno napišite i sve dobre i loše strane telefona koje ću navesti.

- Sony Xperia J
- Huawei Ascend G510
- Samsung Galaxy Trend
- Alcatel OT Idol 6030
- HTC Desire 300
- LG Optimus L7 II

To je to, za sada. Zanima me Vaše mišljenje o ovim telefonima i ne ustručavajte se da kažete sve što mislite. Za Huawei sam pročitao dosta loših komentara, ali i dosta dobrih, a najviše me je odbilo to što se ljudi konstantno žale na krckanje telefona, crkavanje mikrofona, loš zvuk u slušalicama, itd.

Hvala svima!

Sto se tice aplikacija WP8 napreduje ali polako a ''domacih'' aplikacija je malo mada su neke osnovne tu.

Ako hoces Android moj savet je da obavezno ides na neki sa dobrom baterijom i dual core/1Gb ram model. Sad koliko se takvi modeli isplate u vipu.. povoljnija opcija su oglasi za nove takve telefone + promocije u vipu za nize racune. Ispod LG L7 II ne bih isao mada steta sto nema 1Gb rama. Iz vip ponude su dobri S3 mini (ali i skup), LG L9.. sony xperia sp.. Stvarno ne bih predlozio neki single core Android sa 512Mb rama.

Hvala puno, slažem se sa tvojim mišljenjem. 🙂 Šteta samo što taj LG nema giga rama, nego šugavih 768. 🙂

Čovek prelazi sa matore nokie na smartfon. Šta god da uzme leteće mu u odnosu na tu nokiu.
Moj savet je da ne uzima WP telefon jer ne poseduje elementarne mogućnosti koje ima njegova nokia i to će biti prvo od mnogih razočaranja.
Android može da podešava kako god poželi bez potrebe da hakuje telefon.

Teško pitanje, s tim što možda ispadnem pametan pa sačekam mjesec dana...

Šta da uzmem, oko 450e će me koštati, iPhone 5C ili Galaxy s4?

Imam 997D i koristim ga u punom kapacitetu (niz igara preko 1gb, masu opcija smartphona koristim.). Opet volio bih da probam Apple svijet. Ali Galaxy na papiru je 100 puta bolji...

Teško pitanje, s tim što možda ispadnem pametan pa sačekam mjesec dana...

Šta da uzmem, oko 450e će me koštati, iPhone 5C ili Galaxy s4?

Imam 997D i koristim ga u punom kapacitetu (niz igara preko 1gb, masu opcija smartphona koristim.). Opet volio bih da probam Apple svijet. Ali Galaxy na papiru je 100 puta bolji...

Ako ti je presudna želja da probaš Apple svet uzmi iPhone pa ga isprobaj.
A ako nije drži se androida i sčetvorke.
Pametniji savet ti je teško dati, ipak se dvoumiš izmedju "različitih svetova" 🙂

Ako ti je presudna želja da probaš Apple svet uzmi iPhone pa ga isprobaj.
A ako nije drži se androida i sčetvorke.
Pametniji savet ti je teško dati, ipak se dvoumiš izmedju "različitih svetova" 🙂

Hvala baš si mi pomogao 😀

Šalim se... Ne znam, imaću šansu za 15tak dana ali možda je bolje da uštekam pare... Stvarno sam u teškoj dilemi 😀

Hvala baš si mi pomogao 😀

Šalim se... Ne znam, imaću šansu za 15tak dana ali možda je bolje da uštekam pare... Stvarno sam u teškoj dilemi 😀

To je maksimum koliko sam ti mogao pomoći u tvojoj situaciji 🙂
Da pišem hvalospeve za iphone ili s4 to nema smisla.
Da ti neko drugi piše hvalospeve o jednom ili drugom telefonu ni od toga nećeš imati leba, različiti su telefoni a kao prvo različite su koncepcije u pitanju.

Ja bih tako učinio na tvom mestu, ako te mnogo vuče da probaš Apple isprobaj ga.
Ako je tako kod tebe kupi iPhone, ne želiš valjda da posle razmišljaš o njemu?
A ako nije tako S4 je prava kupovina, odličan uredjaj i android svet sa kojim imaš već iskustva.

@ weasel

Pa da, i jos par modela s kojima sam imao licnog iskustva, to sad uopste nije neki moj licni utisak vec je jednostavno tako. Sve se sporije otvara, kilavi, laguje promena izmedju ekrana itd.. Nemam iskustva sa dual-core i 1gb modelima doduse i to sam i rekao.
Verujem da je tako, odnosno znam da jeste jer sam i ja imao jedan huewei kratko vreme.
NO to nema veze sa andoridom, vec sa telefonom.
S3 mi radi isto kao prvog dana.

NO to nema veze sa andoridom, vec sa telefonom.

Pa, ocigledno mu treba 1gb rama da ne bi usporio posle par meseci, dok to nije potrebno svim sistemima, pa se ne moze bas reci striktno i da nije do Androida.. 😉

Na svu sreću telefone sa giga rama imaš već od 150ak eur nove i od 100 polovne pa je priča o slabijima prilično irelevantna sem onog "izbegavati ih"

U prodavnicama sto posto, Galaxy Core 250e. Po oglasima ima za manje ako ih refreshujes svaki dan.. da ne pricamo o nekom dizajnu Androida u tom cenovnom rangu..

U prodavnicama sto posto, Galaxy Core 250e. Po oglasima ima za manje ako ih refreshujes svaki dan.. da ne pricamo o nekom dizajnu Androida u tom cenovnom rangu..

Pa ako tako gledas i WP8 telefoni kostaju dosta vise nego po oglasima pa koga mrzi da ceka i ustedi neka prsne 250e za neki krs iz oba tabora :d

Za 150e moze da se nadje SGS 3 mini koji je plastican i ruzan (subjektivno) ali ima veoma dobru autonomiju za jedan android, radi dobro i brzo a i skoro sve ostalo je bolje nego na L520/620 (1Gb rama, brzi cpu i gpu za zahtevne aplikacije i igre, bolja kamera, kamkorder pa i zvuk). Dobro, L520 je jeftinija od 150e po oglasima uglavnom ali kada se vec poredi kako radi brze od tih androida.

Za iste pare imas i Sony XP koji ima i odlican dizajn i premium izradu, sve ostalo cak i malo bolje od S3 mini osim autonomije koja je losija 20-30%.

Evo ova 2 telefona su u svakom slucaju bolja od L520/620 kada sve saberes i oduzmes, neka rade malo sporije i uz neke bagove ali kome treba os sa vise mogucnosti i malo bolji hardver nema razloga da ne kupi neki od ova dva. Mislim na 4'' klasu.

A ko hoce veci ekran ima L7II/L9.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno