Šta je novo?

Preporuka za telefon

• Začetnik teme Začetnik teme fatza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fatza

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
665
Uzeo bih krajem godine neki od telefona iz VIP ponude, pa mi treba preporuka. Da se razumemo, ne treba mi aždaja od telefona, nego neki low budget. Pošto do sada nisam imao iskustva sa Android telefonima, čak ni sa touch screen, slobodno napišite i sve dobre i loše strane telefona koje ću navesti.

- Sony Xperia J
- Huawei Ascend G510
- Samsung Galaxy Trend
- Alcatel OT Idol 6030
- HTC Desire 300
- LG Optimus L7 II

To je to, za sada. Zanima me Vaše mišljenje o ovim telefonima i ne ustručavajte se da kažete sve što mislite. Za Huawei sam pročitao dosta loših komentara, ali i dosta dobrih, a najviše me je odbilo to što se ljudi konstantno žale na krckanje telefona, crkavanje mikrofona, loš zvuk u slušalicama, itd.

Hvala svima!

Ja mislim da je LG tu najbolji.
Samsung, ******. Ima moja keva. Spor ko slina, kochi na sve strane. Uzas..
Xperia..isto slina..software odvratan.
Huawei, alcatel...su Huawei i alcatel..
HTC mislim da pruza manje za istu cenu
LG... izbor.

Generalno, u toj srednjoj klasi androida, mozes samo da gledash koji je najmanje teeeeshko sran.je.

Kolko para mislis da das na telefon i koliko na paket?

Uzeo bih najverovatnije paket Smart 700 ili Standard 350. Sada sam trenutno na Telenoru, ali bih zbog ovog popusta koji je aktuelan prešao na VIP. Za telefon ne bih odvajao puno novca, jer je to pre svega telefon, a posle sve ostalo, tako da bih uz taj paket dodao najvishe 70-80 evra, ali to je stvarno maksimum.

I da, igranje igara me ne zanima, ono što mi je najbitnije da ima wifi, da net radi lepo, da ima što bolji i što veći ekran, ali ne veći od 4-4,5 inča.

Poslednja izmena:
Mozda da razmislis i o Windows Phone-ovima (Nokia Lumia 520 i 620) ako ti nije bas bitno da bude Android, jer se neces usreciti sa performansama low-end Androida..

Poslednja izmena:
Nećeš se usrećiti ni sa windows telefonima. Moj predlog je htc desire 300. Šta si koristio ranije?

Sto se nwce usreciti sa windowsima? Za te pare ce imati sve sto mu treba sa nekom od navedenih nokija. Po meni, android samo flagships, ostalo je bacanje para i zivaca...

Čuo sam da Lumia ima jako loš ekran, tako da otpada, a i više mi se sviđa Android.

Kao što napisah gore, ovo bi mi bio prvi smart phone, do sada sam koristio, tj. i dalje imam prastaru Nokiu 6120. Nisam neki zaluđenik za mobilne, ali mi je odavno istekao ugovor, pa još sad ima i popust na pretplatu u VIPu, pa rekoh bilo bi vreme da sebe obradujem nekim lepim smart telefonom. 🙂 To što nisam nikada koristio Android ne znači da se neću snaći, nisam duduk za tehniku, sasvim lepo se snalazim na svemu i svačemu, tako da to ne bi trebalo da bude hendikep.

Napisao sam da me igrice ne zanimaju (mator sam konj) - jedino nešto za ubijanje dosade, a da se igram nečeg ozbiljnijeg na telefonu - ne pada mi na pamet. Najbitnije mi je da net funkcioniše lepo i brzo, da je ekran solidan, eventualno da ima neku zaštitu (protiv grebanja i sl.), da bude naravno touch screen i kao što rekoh - Android. Nekako mi se Windows OS na telefonima ne dopada, lepši mi je Android, a i koliko vidim gomila je aplikacija za njega. Baterija mi je isto bitna, mada ja u principu ne akam telefon non stop, u stvari ne akam ovaj koji trenutno imam jer i nemam šta da akam 😀 ali sa smart telefonom će biti drugačije, sigurno ću ga češće koristiti, pa mi je bitno i da baterija traje što duže, mada vidim da je i to svedeno u proseku na dan/dan ipo i posle mora da se puni, ma kakva baterija bila.

Android je lep samo ako se ti iscimas i provedes jedno par sati da ga napravis da bude lep, inace svaki fabricki je katastrofa.

A ekran na Lumi 620 je sjajan sa clear black tehnologijom, sigurno bolji od svih tih modela koje si nabrojao pa i skupljih.

A šta mislite o Samsung Galaxy Core? 🙂 Možda i o njemu treba da razmislim...

Sigurno je najbolji od svih tih koje sam nabrojao, jer je dvojezgarni, ima giga rama...

Kako nemaju kamkoder?

Android je lep samo ako se ti iscimas i provedes jedno par sati da ga napravis da bude lep, inace svaki fabricki je katastrofa.

A ekran na Lumi 620 je sjajan sa clear black tehnologijom, sigurno bolji od svih tih modela koje si nabrojao pa i skupljih.

Zesce gluposti, posebno ova prva izjava.

@ fatza

Ortak ima L7 II i L9, ok su telefoni ali nisu nista posebno, sve uz skladu sa cenom. L7 II ima sjajnu autonomiju ali mnogi koje si nabrojao nemaju 720p kamkorder sto je smesno za hardver koji imaju i period kada su se pojavili. Naravno nekome 720p ne treba ali meni smeta.

Sony Xperiu J i L imaju moje sestre, J realno nije los fon ali ne bih ja to kupovao, uopste treba izbegavati sve slabije i iole starije androide. XJ radi ok ali se tacno oseti nedostatak rama u nekim situacijama. Ekran je iznenadjujuce dobar za jedan Sony ove cene, osvetljenje je jako, uglovi gledanja skroz ok, boje zive/visok kontrast. Ali kao sto rekoh batali ovaj i sve slicne telefone i ako su dosta pristupacni u vipu.

Znaci, ako kupujes Android - obavezno model (valjda jos uvek) nize srednje klase a to znaci dual core cpu i 1gb rama, ekran sa dobrom rezolucijom i da to bude Samsung, Sony, LG.. zbog podrske, servisa, mogucnosti lakse dalje prodaje itd.

Ali ovo je kljucna stvar u tvom slucaju :

Napisao sam da me igrice ne zanimaju (mator sam konj) - jedino nešto za ubijanje dosade, a da se igram nečeg ozbiljnijeg na telefonu - ne pada mi na pamet. Najbitnije mi je da net funkcioniše lepo i brzo, da je ekran solidan, eventualno da ima neku zaštitu (protiv grebanja i sl.), da bude naravno touch screen i kao što rekoh - Android. Nekako mi se Windows OS na telefonima ne dopada, lepši mi je Android, a i koliko vidim gomila je aplikacija za njega. Baterija mi je isto bitna, mada ja u principu ne akam telefon non stop, u stvari ne akam ovaj koji trenutno imam jer i nemam šta da akam ali sa smart telefonom će biti drugačije, sigurno ću ga češće koristiti, pa mi je bitno i da baterija traje što duže, mada vidim da je i to svedeno u proseku na dan/dan ipo i posle mora da se puni, ma kakva baterija bila.

S'obzirom na ovo ne postoji nijedan razlog razlog da bezis od WP8 telefona (i ako si naveo da ti se ne svidja wp8 ali ostalo sto si napisao govori da bi mogao da prodje taj os).

Od Androida ovo sto si napisao nekako najvise ispunjava LG L7 II, pre svega zbog najbolje baterije u klasi (ubeljivo).

A od WP8.. citaj testove i sam proceni, mislim da bi ti odgovarala Lumia 620 ali ima slabu bateriju za neku ozbiljnu upotrebu (pre svega surf). U tom slucaju mozda je bolji izbor jeftinija L520.

Ali ako mozes razmislu o ovoj opciji - u vipu ne uzmes fon i iskoristis sve moguce promocije u tom slucaju da umanjis racune pa da skupis pare i kupis mnogo bolju Lumiu/Samsung Ativ S (ili neki android) iz oglasa, telefon star par meseci sa garancijom za oko 190-200e. Mislim da je ovo bolja opcija jer dobijas i nize mesecne racune a i mnogo bolji uredjaj. Od WP8 moj predlog su samo Nokia telefoni (i Ativ S) a od Androida Samsung, Sony, LG pa razmisli.

Poslednja izmena:
Ma gde WP.. pogledaj wp8 temu, ne mogu mesecima da podese telefon. Nekom curi baterija, nekom ne radi store update, nema file manager...
Može galaxy core... Malo slabiji od galaxy s2. Nema ambijent senzor.. Pa ako možeš da predješ preko toga, onda je to ok izbor.

Pa sto si toliki anti-WP8 ratnik 🙂 I meni je bolji Android ali kada procitam ono sto je lik napisao.. jednostavno kapiram da ne bi imao problem sa WP8 osim izgleda.

Eh sad yooyo pretera ga, te probleme nemaju svi korisnici, tačno je da su neke funkcije osiromašene (pre svega mislim na podešavanje zvuka) ali nije baš da je neupotrebljiv. Po tebi ispade da su svi android telefoni vrhunske izrade bez i jednog baga a i sam znaš da nije tako.

Ja imam Lumia 620 i preporuke za telefon Android jeste bolji ali je sa 512mb ram-a pravo mucenje pa cak i 1gb. Ima 720p kamkoder a gore dva pomenuta nemaju...

U kom smislu "mučenje"? 🙂 Pitam jer ne znam na šta se to odnosi. 🙂 U radnji kada probam Android telefone sve radi lepo, ne vidim nikakvo kočenje, bagovanje i seckanje, ništa slično. Možda te neke stvari primete ljudi koji duže koriste smart telefone, ali ja ništa ne primećujem. 🙂

Ortak ima L7 II i L9, ok su telefoni ali nisu nista posebno, sve uz skladu sa cenom. L7 II ima sjajnu autonomiju ali mnogi koje si nabrojao nemaju 720p kamkorder sto je smesno za hardver koji imaju i period kada su se pojavili. Naravno nekome 720p ne treba ali meni smeta.

Sony Xperiu J i L imaju moje sestre, J realno nije los fon ali ne bih ja to kupovao, uopste treba izbegavati sve slabije i iole starije androide. XJ radi ok ali se tacno oseti nedostatak rama u nekim situacijama. Ekran je iznenadjujuce dobar za jedan Sony ove cene, osvetljenje je jako, uglovi gledanja skroz ok, boje zive/visok kontrast. Ali kao sto rekoh batali ovaj i sve slicne telefone i ako su dosta pristupacni u vipu.

Znaci, ako kupujes Android - obavezno model (valjda jos uvek) nize srednje klase a to znaci dual core cpu i 1gb rama, ekran sa dobrom rezolucijom i da to bude Samsung, Sony, LG.. zbog podrske, servisa, mogucnosti lakse dalje prodaje itd.

Ali ovo je kljucna stvar u tvom slucaju :

S'obzirom na ovo ne postoji nijedan razlog razlog da bezis od WP8 telefona (i ako si naveo da ti se ne svidja wp8 ali ostalo sto si napisao govori da bi mogao da prodje taj os).

Od Androida ovo sto si napisao nekako najvise ispunjava LG L7 II, pre svega zbog najbolje baterije u klasi (ubeljivo).

A od WP8.. citaj testove i sam proceni, mislim da bi ti odgovarala Lumia 620 ali ima slabu bateriju za neku ozbiljnu upotrebu (pre svega surf). U tom slucaju mozda je bolji izbor jeftinija L520.

Ali ako mozes razmislu o ovoj opciji - u vipu ne uzmes fon i iskoristis sve moguce promocije u tom slucaju da umanjis racune pa da skupis pare i kupis mnogo bolju Lumiu/Samsung Ativ S (ili neki android) iz oglasa, telefon star par meseci sa garancijom za oko 190-200e. Mislim da je ovo bolja opcija jer dobijas i nize mesecne racune a i mnogo bolji uredjaj. Od WP8 moj predlog su samo Nokia telefoni (i Ativ S) a od Androida Samsung, Sony, LG pa razmisli.

Pre svega, hvala puno na mišljenju. 🙂

Znaš zašto bežim od WP8? Zato što u stvari i ne znam kolika je podrška za njega, jer vidim da svi koji rade neke aplikacije, rade ih za Android. Tu mislim na aplikacije tipa "Blic", "B92", "Polovni automobili", itd. itd. Tako nešto pretpostavljam nema za WP8 ili se varam? Nekako imam utisak da Android ima veću podršku i ne bih da sa te strane oskudevam, da nemam neke stvari na WP8 koje bih voleo da imam, tj. one koje postoje na Androidu.

Što se tiče kamkordera, pravo da ti kažem - i nije mi preterano bitno da snima u 720p. Stvarno nisam imao nikad potrebu da nešto snimam, pogotovo ne mobilnim telefonom. Za tako neke stvari služi kamera. 🙂 Mislim, lepo bi bilo da može da snima i 720p, i stvarno je čudno što ne snima s obzirom na hardver koji nije toliko slab, ali šta je tu je.

Ova druga opcija koju si pomenuo, pa ne znam... Polovno nešto nikada nisam kupovao, jednostavno ne volim, a da skupljam pare... Meni je stvarno mnogo da dam za telefon 200 evra, ne zato što nemam, nego zato što mislim da nema svrhe davati za telefon puno para. To je pre svega telefon i tome treba da služi, a plus je sve ono preko toga. Da mi treba pravi računar uzeo bih laptop, koji će mi mobilni. 🙂 Ne znam da li me shvataš, ali ja tako razmišljam. 🙂 Za laptop mi ne bi bio problem da izdvojim 300-400 evra, jer na tome ne treba štedeti, a za telefon puknuti 300-500 evra za mene je suludo, pa ma kakav taj telefon bio.

Pa ne koci nista zato sto nemas nijedan nalog za sync ili aktivnu aplikaciju... Probaj kod nekog druga android sa 512mb koji ima nekoliko mail-a fb, mesindzer, tt, viber..

Mhm... Znači u tom zecu leži grm! Doduše, vidim da je na nekim telefonima instalirano puno nekih aplikacija, jedino je pitanje da li su aktivne ili su ugašene da bi radilo brže. A šta mu dođe taj sync? 🙂

Batali wp
Sve ovo što si pročitao na forumu da je loše kod njega je samo delić onoga što ćeš sam videti kada ga koristiš 🙂

Iz prvog posta idol, ili ako treba jaka baterija lg.

Sto se tice aplikacija WP8 napreduje ali polako a ''domacih'' aplikacija je malo mada su neke osnovne tu.

Ako hoces Android moj savet je da obavezno ides na neki sa dobrom baterijom i dual core/1Gb ram model. Sad koliko se takvi modeli isplate u vipu.. povoljnija opcija su oglasi za nove takve telefone + promocije u vipu za nize racune. Ispod LG L7 II ne bih isao mada steta sto nema 1Gb rama. Iz vip ponude su dobri S3 mini (ali i skup), LG L9.. sony xperia sp.. Stvarno ne bih predlozio neki single core Android sa 512Mb rama.

Poslednja izmena:
Mhm... Znači u tom zecu leži grm! Doduše

Pa da, ne samo to vec posle mesec dva, tri, Android jednostavno uspori, ne ponasa se kao kad je bio svez, meni L520 radi isto kao prvog dana. Domacih aplikacija imas fin broj, B92 je tu, Blic nema..

Ne kazem striktno nemoj Android, ali kao sto ti ljudi rekose, uzmi neki noviji sa minimum Dual-core procesorom i 1gb rama. Kapiram ja da WP8 nije za svakog, mene je smorio Android jer ga svaki pajser ima i sto je gladan resursa, mora fina kinta da se da za dobre performanse..

Pa da, ne samo to vec posle mesec dva, tri, Android jednostavno uspori, ne ponasa se kao kad je bio svez, meni L520 radi isto kao prvog dana.

Koji Android uspori? Famozni wildfire/burazov one v (aka 2 htc poluproizvoda)? zte od 100e?

A ''fina kinta'' da bi Android radio brzo i da bi se ponasao ''kao kada je bio svez'' :d je 150-200e (ne svaki model naravno, zna se vec koji vrede te pare) a uz to se dobije i dobar hardver, kamera, zvuk..

Poslednja izmena:
Nesto veliki procenat tih poluproizvoda, cest izgovor? 😉 Poenta je da Android nije jedina opcija koja treba da se uzme u razmatranje..

Nije jedina opcija.
Niti je Wp losa opcija.

Ali najmanje od svega su tacne tvoje izjave bazirane na Wildfire.
Uspori se posle 2-3 meseca ? Umorio se ?

@ lozac

Ti si dobio fobiju od Androida jer prakticno nikada nisi ni imao upotrebljiv Android :d A i One V je teska krsina sto se tice toga kako radi. Znaci jedino da tuzis htc za pretrpljene patnje 🙂

Za mene Android pre ICS ne postoji, vecina telefona je radila bas lose sa tim starim verzijama ali to je sada proslost, bar sto se tice ICS + telefona koji imaju dual core i 1Gb rama. Mada potpisujem i da hw bas slab sony tipo radi iznenadjujuce brzo i dobro a kosta 40e :d

Isto tako nemam nista protiv WP8 i ako mi smeta dosta toga u samom os-u kao i nedostatak nekih aplikacija ali dobro.. fatzi sam predlozio WP8 jer na osnovu onoga sto je napisao mislim da ne bi imao problem sa koriscenjem wp telefona..

Poslednja izmena:
@ weasel

Pa da, i jos par modela s kojima sam imao licnog iskustva, to sad uopste nije neki moj licni utisak vec je jednostavno tako. Sve se sporije otvara, kilavi, laguje promena izmedju ekrana itd.. Nemam iskustva sa dual-core i 1gb modelima doduse i to sam i rekao.

Nazad
Vrh Dno