Android je lep samo ako se ti iscimas i provedes jedno par sati da ga napravis da bude lep, inace svaki fabricki je katastrofa.
A ekran na Lumi 620 je sjajan sa clear black tehnologijom, sigurno bolji od svih tih modela koje si nabrojao pa i skupljih.
Zesce gluposti, posebno ova prva izjava.
@ fatza
Ortak ima L7 II i L9, ok su telefoni ali nisu nista posebno, sve uz skladu sa cenom. L7 II ima sjajnu autonomiju ali mnogi koje si nabrojao nemaju 720p kamkorder sto je smesno za hardver koji imaju i period kada su se pojavili. Naravno nekome 720p ne treba ali meni smeta.
Sony Xperiu J i L imaju moje sestre, J realno nije los fon ali ne bih ja to kupovao, uopste treba izbegavati sve slabije i iole starije androide. XJ radi ok ali se tacno oseti nedostatak rama u nekim situacijama. Ekran je iznenadjujuce dobar za jedan Sony ove cene, osvetljenje je jako, uglovi gledanja skroz ok, boje zive/visok kontrast. Ali kao sto rekoh batali ovaj i sve slicne telefone i ako su dosta pristupacni u vipu.
Znaci, ako kupujes Android - obavezno model (valjda jos uvek) nize srednje klase a to znaci dual core cpu i 1gb rama, ekran sa dobrom rezolucijom i da to bude Samsung, Sony, LG.. zbog podrske, servisa, mogucnosti lakse dalje prodaje itd.
Ali ovo je kljucna stvar u tvom slucaju :
Napisao sam da me igrice ne zanimaju (mator sam konj) - jedino nešto za ubijanje dosade, a da se igram nečeg ozbiljnijeg na telefonu - ne pada mi na pamet. Najbitnije mi je da net funkcioniše lepo i brzo, da je ekran solidan, eventualno da ima neku zaštitu (protiv grebanja i sl.), da bude naravno touch screen i kao što rekoh - Android. Nekako mi se Windows OS na telefonima ne dopada, lepši mi je Android, a i koliko vidim gomila je aplikacija za njega. Baterija mi je isto bitna, mada ja u principu ne akam telefon non stop, u stvari ne akam ovaj koji trenutno imam jer i nemam šta da akam ali sa smart telefonom će biti drugačije, sigurno ću ga češće koristiti, pa mi je bitno i da baterija traje što duže, mada vidim da je i to svedeno u proseku na dan/dan ipo i posle mora da se puni, ma kakva baterija bila.
S'obzirom na ovo ne postoji nijedan razlog razlog da bezis od WP8 telefona (i ako si naveo da ti se ne svidja wp8 ali ostalo sto si napisao govori da bi mogao da prodje taj os).
Od Androida ovo sto si napisao nekako najvise ispunjava LG L7 II, pre svega zbog najbolje baterije u klasi (ubeljivo).
A od WP8.. citaj testove i sam proceni, mislim da bi ti odgovarala Lumia 620 ali ima slabu bateriju za neku ozbiljnu upotrebu (pre svega surf). U tom slucaju mozda je bolji izbor jeftinija L520.
Ali ako mozes razmislu o ovoj opciji - u vipu ne uzmes fon i iskoristis sve moguce promocije u tom slucaju da umanjis racune pa da skupis pare i kupis mnogo bolju Lumiu/Samsung Ativ S (ili neki android) iz oglasa, telefon star par meseci sa garancijom za oko 190-200e. Mislim da je ovo bolja opcija jer dobijas i nize mesecne racune a i mnogo bolji uredjaj. Od WP8 moj predlog su samo Nokia telefoni (i Ativ S) a od Androida Samsung, Sony, LG pa razmisli.