Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Ne valja ti to. Ne znam koji si model planirao da uzmes, soundbar ima zvucnike sa svih strana, pa i sa gornje horizontalne povrsine uperene u plafon, tako da ovo sa slike nema pojma. Jedino da ga okacis na nosac ispod tv-a pa da ti bude u plusu u odnosu na tv. Vufer su bezicni, njih mozes da stavis gde god u sobi samo ti je potrebna uticnica pored za napajanje.
evo mozda ovaj Samsung B750D sto mi je gore iznad peporuceno.
ono sto mi je bitno je da zvuk bude cist, da nije onako kao iz bunara, ne mora da bude bas bogzna kako jak itd.

Taj model konkretno nema zvucnike odozgo ali ima sa strane tako da ne znam da li je pametno da ga zatvaras u gips.
Sto se tice zvuka najbolje bi bilo da odes negde da ga poslusas.. Kako god, sigurno je miljama ispred tv zvucnika i cisto sumnjam da ces pogresiti sa kupovinom u tom cenovnom rangu.

Idalje je na odlicnom popustu Sennheiser AMBEO mini u 4Audio. Sa 96K RSD na 55K RSD.
Ja uzeo, prezadovoljan. Uspeo da ga uparim sa matorim LG TV sa ARC HDMI (bez eARC) i uz podesavanja dobijem Dolby Atmos.
Preporuka sa moje strane.

Za par dana stize TCL c805, vidim da je verzija bez vufera, pa bih uzeo neki budzet soundbar, cisto da sklonim 2.1 sistem koji je do sada bio nakacen na tv, zbog prostora. Ne treba da bude preterane snage, koristice se u stanu za filmove i PS5. Da li postoji nesto za 100-200e, uopste nikada nisam pratio ovaj tip zvucnika, pojma nemam sta je dostupno.

Moze li savet za soundbar? Posle dosta dumanja nekako sam se smirio cini mi se na LG S60T, ako dobro kontam bolji je od S60Q, tu je negde kao S65Q, ili gresim? Cena mi se isto cini postenom (22850), sta kazete?
Imam G4 oled kupio pre par nedelja, ono je jezivo koliko su tv zvucnici losi, piskavo u kombinaciji sa "kao iz bunara" za neke sekvence zvuka. Znao sam da tako nesto i mogu ocekivati od tankog okvira tv-a. Znaci neki soundbar koji ce dati normalan zvuk sa pojacanim basom i to je to...
Kupio na kraju LG S70TY, odlican, ima podrsku i za dolby atmos jer ima zvucnik i prema gore. Sjajno resenje za svakog ko ima noviji LG tv, wow orchestra radi jako dobro, soundbar + tv zvucnici, zvuk je bogatiji nego samo preko soundbara. Soundbar ima i LG thinq aplikaciju sa dodatnim podesavanjima, smanjenja ili pojacavanja centralnog zvucnika, vufera, treble, bass itd ...

Zdravo, tražim soundbar za LG 55" TV za gledanje filmova i slušanje muzike , nesto malo jace za dnevnu 40m2
Nešto što sam našao je LG SN4 i Samsung hw-a550
Cijena od oko 200€ , mogu i vase preporuke

Pazario q990d, veoma zadovoljan za sad. Čitao sam komentare da je glasan, ali opet sam se iznenadio jačinom zvuka. Valjda neću imati problema sa komšijama.

Je l’ imate neku preporuku za stalak ili drugo rešenje za pozadinski zvučnik? Jedan već ima mesto, ali za drugi je već problem pošto se nalazi na sredini stana i sad je privremeno samo na naslaganim kutijama. 😁

Mislim da je neko pravio stalak po uzoru na neki brandirani. Javice se verovatno ili mozes da pretrazis temu bilo je pisanaja ranije.

Da, ja, identične mi je napravio bravar u PG, sa plastifikacijom i sa svim su me izašli 60e (par)

Ja sam imao istu dilemu i odlučio sam da ne vredi 😆
990 ima dva zvučnika više u soundbaru i 2 više u zadnjim satelitima (koji su upereni bočno što je ok) i "bolji" subwoofer. Sve ostalo od podržanih formata, opcija, daljinskog je isto.
Da li vredi, verovatno da da ako ti tih 300€ baš ništa ne znači. U stvarnosti , čisto sumnjam da ćeš primetiti bilo kakvu razliku u tvojoj prostoriji.

Sad sam i ja poceo da gledam u Atmos saundbarove, bolje nego moji Solo 6C za gaming i filmove, pomalo YT ?

Jel moze malo pojasnjenje oko povezivanja sa HDMI?
Ne kapiram deo gde sa tim kablom povezujem box.
Npr. na HDMI 1 je povezan box - ide slika. Na HDMI 2 vezujem soundbar. Gledam TV na HDMI 1, a ide zvuk automatski sa br. 1 na uređaj povezan na HDMI 2?

Ja sam soundbar povezao na eARC ulaz i onda imaš zvuk iz soundbara sa bilo kog HDMI inputa da gledaš ili koristis TV.

Dobar dan svima, da li mozete da mi pomognete u izboru soundbara? Imam sobu od oko 16 kvadrata, kupila sam xiaomi box S 2nd gen i koristim ga na LG 4k monitoru Lg 32uk550 koji ima ugradjene zvucnike, ali zvucnici su kao kod tva, dosta losi za filmove. Trazim neko resenje pa sam razmišljala o soundbaru. Naisla sam juce u Gigatronu na JBL Deep Bass MK2 2.1 soundbar, ima svoj vufer i dosta je mocan jer su mi pustili da čujem, on je sad trenutno 30 000 na snizenju. Naisla sam isto tako i na Samsung HW750D ali nisam imala priliku da poslusam, medjutim ono sto mene sad kopa je sto je Samsung 5.1, isto ima 'bass enchancer' i cena im je ista. Da li je to veliki dealbreaker sto je JBL 2.1, da li Samsung ima apsolutnu prednost jer je 5.1? Koja je po vama bolja marka sto se tice overall performansa znaci i da se ne ispada iz sinhronizacije, da ne gubi konekciju, i da je zvuk dobar i da ima ok bas i naravno kodeci i ostalo - koji od ova dva ima prednost Ako znate neki jos bolji izbor do te sume od 30 000din, mozete mi i to ponuditi pa cu da odlucim sta da radim. Drugo pitanje je - da li da povežem to na xiaomi box S sa optickim kablom jer moj monitor nema arc a ima samo 3.5 mm jack na kojem pise samo h/p? Neki tvrde da je u opcijama pre postojalo neko podešavanje za spdif medjutim ja nemam te opcije na mom boxu, imam samo automatic pcm i pass-through, sad neki se zale da im ne radi 5.1, ali ja nikad nisam nista takvo stigla da isprobam pa ne znam. Hvala unapred.
Šta ste na kraju odlučili? Jer i ja sam u istoj dilemi koji od ova dva soundbar-a uzeti.

Nazad
Vrh Dno