Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
За 1000е 990 је одличан. Да ли је исти као авр и комплет звучника? Није. Класа изнад је авр. Скупље је доста ново, половно је нешто скупље. Комфор је на страни соундбара. Да ли може да се пореди 1-1, не али да ли можеш живети само са соундбаром за филмове, да.

Verujem da niko nije uzeo ali ipak da proverim. Da li neko ima ovaj soundbar?
Ukoliko je neko imao kontakt sa istim, zamolio bih za utiske.
Ne želim neke velike novce da dajem, a treba mi ovako uzak zvučnik jer ispod TV-a imam prostor taman da stane.
Ono što mi je potrebno, da zbuk bude bolji od TVa, da se povezuje optickim kablom i da ima bluetooth.

Dobar dan svima, da li mozete da mi pomognete u izboru soundbara? Imam sobu od oko 16 kvadrata, kupila sam xiaomi box S 2nd gen i koristim ga na LG 4k monitoru Lg 32uk550 koji ima ugradjene zvucnike, ali zvucnici su kao kod tva, dosta losi za filmove. Trazim neko resenje pa sam razmišljala o soundbaru. Naisla sam juce u Gigatronu na JBL Deep Bass MK2 2.1 soundbar, ima svoj vufer i dosta je mocan jer su mi pustili da čujem, on je sad trenutno 30 000 na snizenju. Naisla sam isto tako i na Samsung HW750D ali nisam imala priliku da poslusam, medjutim ono sto mene sad kopa je sto je Samsung 5.1, isto ima 'bass enchancer' i cena im je ista. Da li je to veliki dealbreaker sto je JBL 2.1, da li Samsung ima apsolutnu prednost jer je 5.1? Koja je po vama bolja marka sto se tice overall performansa znaci i da se ne ispada iz sinhronizacije, da ne gubi konekciju, i da je zvuk dobar i da ima ok bas i naravno kodeci i ostalo - koji od ova dva ima prednost Ako znate neki jos bolji izbor do te sume od 30 000din, mozete mi i to ponuditi pa cu da odlucim sta da radim. Drugo pitanje je - da li da povežem to na xiaomi box S sa optickim kablom jer moj monitor nema arc a ima samo 3.5 mm jack na kojem pise samo h/p? Neki tvrde da je u opcijama pre postojalo neko podešavanje za spdif medjutim ja nemam te opcije na mom boxu, imam samo automatic pcm i pass-through, sad neki se zale da im ne radi 5.1, ali ja nikad nisam nista takvo stigla da isprobam pa ne znam. Hvala unapred.

Ja sam vise za Samsunga, jbl mi je uvek bio za decu, jer tu samo čuješ bass.

Da li neko možda zna,gde je u Beogradu moguće poslušati neki od Samsung soundbarova Q990B,C,D?
Jednostavno, ne mogu da donesem odluku o kupovini,a da ga pre toga nisam čuo, bar na 5 minuta.

Hvala gvlada i momboj, pogledacu od ovih navedenih sta mogu da pronadjem. Soundbar je za roditelje, malo stariji ljudi pa da bude bolje nego oni zvucnici u TV. nesto od 100-nak eura bi odgovaralo.

Ovaj TCL ima povezivanje optičkim kablom, meni dimenzije odgovaraju, zato uži uzimam (ima i model sa širim visokotoncima). Pise 200w ali ne verujem u podatak.
Ima takođe i bluetooth za povezivanje, što je korisno za puštanje muzike.

Kao manu sam našao da hoće bas da laguje jer se bežično povezuje.

Moze li savet za soundbar? Posle dosta dumanja nekako sam se smirio cini mi se na LG S60T, ako dobro kontam bolji je od S60Q, tu je negde kao S65Q, ili gresim? Cena mi se isto cini postenom (22850), sta kazete?
Imam G4 oled kupio pre par nedelja, ono je jezivo koliko su tv zvucnici losi, piskavo u kombinaciji sa "kao iz bunara" za neke sekvence zvuka. Znao sam da tako nesto i mogu ocekivati od tankog okvira tv-a. Znaci neki soundbar koji ce dati normalan zvuk sa pojacanim basom i to je to...

@zegi69 - Preporuka sa Samsung, ne LG soundbarove, jer LG je dugo kuburio sa BT vezom izmedju soundbara i woofera. Imam LG B3 mi Samsung HW-Q700B i to radi sjajno.
Ja sam skapirao da je problem BT veze kod LG bila blizina wifi rutera, kako sam udaljio ruter od soundbara, nema više problema.

@zegi69 - Preporuka sa Samsung, ne LG soundbarove, jer LG je dugo kuburio sa BT vezom izmedju soundbara i woofera. Imam LG B3 mi Samsung HW-Q700B i to radi sjajno.
A nekako kontam LG tv najbolje ide sa LG soundbarom, plus ima tu "wow" opciju gde rade zajedno i dopunjuju se. Kontam ako je do sw, ovo je G4, ima najnoviji sw. Ako je do rutera on je visoko na polici. A i q700b kosta duplo vise, ne daje mi se 40+k... Marti svakako hvala na savetu.
Pitam ako neko zna, ovaj S60T mi po specifikacijama lici na S65Q a nasao sam ga za dobru cenu, svakako je jaci od S60Q, bar na papiru?

Ima li ko iskustva sa ovim philips soundbarom, deluje ok na papiru u nekoj budžet kategoriji?

Kupljeno.
Prvo sam krenuo da kupim HT-A9 (1700e bez vufera polovno), po testovima video da svi koriste vufer i da na tu cenu ide vufer, dosao do 2400e, a nisam video da su toliko losiji (za nekog sa losim sluhom kao ja) od 990C.

Prelomio, ne dam 2.400e, uzecu 990c ili 930c (kazu ne vredi 300e razlike, takoreci dodatna 2 zvucnika se dobiju, da mi neko da da uporedim, sumnjam da bi znao koji je 930c, a koji je 990c), i na kraju uzeo 930c za 730e na 12 rate - ne osetim.

Definitivno sam hteo HT-A9 jer nije vufer vec zvucnike lepo rasporedim, ali kada sam video da nema vufera - previse.

Takodje sam odslusao bez vufera bose ultimate i sennheiser ambeo (jer mi se zbog mesta ne uklapa vufer), i nisam bio odusevljen uopste, kad sam dodao vufer cena im je bilo 2000-2200e.

Na kraju, za 730e, deluje mi da sam super prosao. Na 40 je preglasno za trenutnu sobu od 25kv (5m udaljenost od TV/soundbara). I dalje nije HT-A9, ali 1700e bez vufera mi je previse (cak i da je novo).
Deluje da je kod nas Samsung slican cenama u svetu, dok su ostali brendovi skoro 2x skuplji.
Zasto nisi uzeo Q930D?
Na papiru,deluje da razlike ipak ima,veće nego što sam mislio,a opet da li se ta razlika može čuti.Q990 ima veći broj zvučnika,veći i jači sab,i teže zadnje zvučnike.

Poslednja izmena:
Што не хдми? Тако преко тв контролишеш јачину.
Na TV je povezan i HTPC preko HDMI (koristi se ili TV ili HTPC), tako da nisam siguran da li bi to i tada radilo, verovatno bi.
Soundbar ima daljinac tako da se niko za zasada ne buni, a probao sam i klasicno povezivanje TV oudio out na BT i tada lepo radi preko daljinskog TV-a slicno kao sa starim zvucnicima koje sam kacio na izlaz za slusalice TV.

Zasto nisi uzeo Q930D?
Na papiru,deluje da razlike ipak ima,veće nego što sam mislio,a opet da li se ta razlika može čuti.Q990 ima veći broj zvučnika,veći i jači sab,i teže zadnje zvučnike.
930C je bio 84.000.
Do sada ga nisam pojacao preko 20% (u stanu sam), pa je moguce i da ce ici na oglase (jer cu da uzimam TV, tako da mozda necu ni imati soundbar).

Zadovoljan, u stanu sumnjam da se moze slusati preko 20% zbog komsija, neverovatno su jaki.

За вивакс сб хдми је најстабилнија веза, нема кашњења али мора излаз да буде пцм на тв... што и није проблем јер је сб 2.1. Оптика је некад имала проблем кашњења звука а најгори квалитет био преко бт везе. Пре је радио на хисенсе а сада на лг, са овим подешавањем без проблема.

Kao što rekoh kod mene je konstantno prekidao vezu kad ga povežem preko HDMI dok radi radi normalno al brzo prekine pa se opet konektuje pa opet prekine i sve tako. Znam za PCM ali džaba nije opet stabilna veza barem kod mene, mjenjao sam i HDMI kabal ajd rekoh možda do toga ali ništa ne pomaže kad sam priključio optički kabal radi normalno nema prekida tako da ne znam nisam pametan

930C je bio 84.000.
Do sada ga nisam pojacao preko 20% (u stanu sam), pa je moguce i da ce ici na oglase (jer cu da uzimam TV, tako da mozda necu ni imati soundbar).

Zadovoljan, u stanu sumnjam da se moze slusati preko 20% zbog komsija, neverovatno su jaki.
Sada toliko košta Q930D.
Nije mi baš najjasnije,zašto ga prodaješ,mislim kupio si ga zbog TV-a,ili misliš da ti je overkill,sto je i jedan od forumaša stavio kao opasku ,za tvoju veličinu sobe?
Nisam ga čuo,a izgleda da su Atmos efekti toliko slabi,da traži da pojačaš sve,a onda je to ogromna buka,ili je jednostavno nije dobro uređen posao,za late night opciju,nisam pametan.
Možda i striming servisi imaju očajan audio strim,u poređenju sa Blu Ray-om.
Da mi je da ga čujem na 5 minuta,ovako je kupovina na neviđeno ,prosto nemoguća misija.

Poslednja izmena:
Mislim da nema bolje(jeftinije) opcije za atmos soundbar sa dva zadnja satelita. Moguce da je Q990 bolji, ali koliko i da li je to primetno nisam siguran. I meni je u sobi nesto vecoj od 20m2 i bas je jako. Ima i night mode ali ga nikad ne koristim...
Uglavnom biram video materijal sa Atmosom, evo bas malopre neka serija prva scena zagrme kako zvuci, zena me samo pogleda, mislim da je na 10-12 pojacano.
Muziku pustam preko TIDAL-a ili youtuba, ali njega izbegavam jer je zvuk dosta slabiji i radi u stereo modu. TIDAL ima i veliku atmos kolekciju i te stvari su jos bolje od standardnog kvaliteta koji je vec odlican.
Sto se tice jacine, mislim da je overkill za vecinu dnevnih boravaka u Srbiji, Kapiram da bi bio vrh za nesto od 40-50m2 ali bi i tu bi bio glasan.

Nazad
Vrh Dno