Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
+1 za Sonos Arc. Za malu dnevnu sam imao nedelju dana samo Arc i fino je to bilo. Dodao dva pozadinska Ikea Symfoniska(praktično Sonos One) i to mi je upotpunilo sliku u stanu gde ne mogu woofer da imam. Planiram u budućnosti još 2 prednja Symfoniska ili 2 Ikea slika/zvučnik.

Kupljeno.
Prvo sam krenuo da kupim HT-A9 (1700e bez vufera polovno), po testovima video da svi koriste vufer i da na tu cenu ide vufer, dosao do 2400e, a nisam video da su toliko losiji (za nekog sa losim sluhom kao ja) od 990C.

Prelomio, ne dam 2.400e, uzecu 990c ili 930c (kazu ne vredi 300e razlike, takoreci dodatna 2 zvucnika se dobiju, da mi neko da da uporedim, sumnjam da bi znao koji je 930c, a koji je 990c), i na kraju uzeo 930c za 730e na 12 rate - ne osetim.

Definitivno sam hteo HT-A9 jer nije vufer vec zvucnike lepo rasporedim, ali kada sam video da nema vufera - previse.

Takodje sam odslusao bez vufera bose ultimate i sennheiser ambeo (jer mi se zbog mesta ne uklapa vufer), i nisam bio odusevljen uopste, kad sam dodao vufer cena im je bilo 2000-2200e.

Na kraju, za 730e, deluje mi da sam super prosao. Na 40 je preglasno za trenutnu sobu od 25kv (5m udaljenost od TV/soundbara). I dalje nije HT-A9, ali 1700e bez vufera mi je previse (cak i da je novo).
Deluje da je kod nas Samsung slican cenama u svetu, dok su ostali brendovi skoro 2x skuplji.

Ja sam sw5 platio 430e prosle godine. Ali skroz okej potez 930c

Kupljeno.
Prvo sam krenuo da kupim HT-A9 (1700e bez vufera polovno), po testovima video da svi koriste vufer i da na tu cenu ide vufer, dosao do 2400e, a nisam video da su toliko losiji (za nekog sa losim sluhom kao ja) od 990C.

Prelomio, ne dam 2.400e, uzecu 990c ili 930c (kazu ne vredi 300e razlike, takoreci dodatna 2 zvucnika se dobiju, da mi neko da da uporedim, sumnjam da bi znao koji je 930c, a koji je 990c), i na kraju uzeo 930c za 730e na 12 rate - ne osetim.

Definitivno sam hteo HT-A9 jer nije vufer vec zvucnike lepo rasporedim, ali kada sam video da nema vufera - previse.

Takodje sam odslusao bez vufera bose ultimate i sennheiser ambeo (jer mi se zbog mesta ne uklapa vufer), i nisam bio odusevljen uopste, kad sam dodao vufer cena im je bilo 2000-2200e.

Na kraju, za 730e, deluje mi da sam super prosao. Na 40 je preglasno za trenutnu sobu od 25kv (5m udaljenost od TV/soundbara). I dalje nije HT-A9, ali 1700e bez vufera mi je previse (cak i da je novo).
Deluje da je kod nas Samsung slican cenama u svetu, dok su ostali brendovi skoro 2x skuplji.
Baci sliku kad namontiraš

Ja sam sw5 platio 430e prosle godine. Ali skroz okej potez 930c
Bio sam za, ali svi kazu vufer obavezno, onda sam izlazio na 2.200e. Za nekog ko je loseg sluha (sve mi isto zvuci), iako mi fizicki vise odgovaraju, odustao sam.
Uporedjuju HT-A9 sa 990c (koji su za nijansu bolji od 930c sto sam citao), i za 3x manje novca uzeo 930c.

Zeni je sve preko 10% preglasno, pojacao do 45% i odmah smanjio zbog komsija.

Zvuk - kao neko ko je sto se tica sluha bez detalja, iskreno mi zvuci slicno kao sennheiser ambeo / bose ultimate (mozda su oni imali vise detalja u zvuku, ali ove sam samo testirao na spotify), nisam na filmu jos stigao.

Mene je ht-a7000 sw5 i rs5 izaslo tako oko 2200e. Velika je dneva soba, i kuca je u pitanju pa je mnogo lakse. Stim sto nisam uzimao sve odjednom, cekao sam akcije itd.
Mislim da nisi napravio gresku, pogotovo ako si primoran na low volume

Meni isto 930C u identicnoj sobi i udaljenosti u 25m2 . Filmove ne pojacavam preko 15ak, kad je neki dolby atmos materijal to se sve trese, vrhunski zvuci. Ne znamsta bi bilo da pojacam na 30,40 , a generalno volim da odvrnem :) TV program je uglavnom na 10ak, uvece cak i manje.

From S04E04, ima scena kad monsteri lupaju po krovu, supruga se iscimala samo tako put plafona (al sam se zadovoljno cerekao :D), definitivno atmos na soundbarovima nije gimmick, bar ne na sistemima koji imaju i zadnje atmos zvučnike (Q990B)

Pozdrav svima, potrebna mi je preporuka za soundbar do 60.000din.
Imam tv 49 inca, soba je oko 20m2. Namena, pre svega filmovi, serija, muzika, imam i firestick 4k Max.
Imam opciju da kupim Samsung HW-Q800D za oko 47k. Takodje sam gledao i Hisense AX5125H za slicnu cenu pa je svaki savet dobrodosao.
Da li postoje neke bolje opcije u ovom cenovnom rangu, naravno cilj mi je da prodjem sto povoljnije?
Dodatno, da li vredi cekati black friday i sl. zbog eventualnih popusta kod nas ili u Nemackoj posto je i to opcija?

Hvala unapred na odgovorima.

From S04E04, ima scena kad monsteri lupaju po krovu, supruga se iscimala samo tako put plafona (al sam se zadovoljno cerekao :D), definitivno atmos na soundbarovima nije gimmick, bar ne na sistemima koji imaju i zadnje atmos zvučnike (Q990B)
Nije ni na muzici, nije tako baš primetno kao na filmovima što je i logično, ali razlika je primetna u odnosu na klasik.
Samo spatial slušam odavno tako da ne znam više ni kako zvuči non-atmos :)
Apple Music ima i Lossless ali nije toliko zastupljen kao Atmos.

170728.png

Ћао, добио сам Q600C, повезао са тв-ом и могу рећи да сам свеукупно задовољан, нарочито нискотонцем. Сам бар као бар мене и није импресионирао у односу на уграђене тв звучнике са аи суроундом(oled 55cx) мада с' обзиром да сам у стану и нисам био у прилици да превише тестирам(али никако ми није јасна поента оних acoustic beam звучника мени не делује да се ту било шта дешава ма колико да сам их повисио у подешавањима).

Да ли неко зна ефективан начин да смањи вибрације од високотонца? Смањио сам већ на -3 међутим искрено и даље се зидови тресу. Нисам наручио 9200с звучнике. Да ли неко зна да ли систем и даље ради downmix на 3.1.2 са њима?

Хвала

Да, звучник је уперен на горе. Колико то има смисла, друга је прича. Не разумеју они са 5.2 системом.

Да ли неко зна ефективан начин да смањи вибрације од високотонца? Смањио сам већ на -3 међутим искрено и даље се зидови тресу.
Ne znam kakav je taj sw ali u principu mora da trese, barem malo i ponekad, zavisi koliko se pojača ceo sistem a i podesi sam sw.
Mene je to mučilo dugo ali sam odustao na kraju, ne bune se komšije, ali i ja pazim da bude u granicama normale.
Mada osećam da se trese i u drugim prostorijama daleko od sw, tako da hmm, zeznuto je :)

Ja moj Q990B ne mijenjam. Brat je uzeo prošle godine Q990C i ja iskreno nisam mogao da čujem bilo kakvu razliku mada stvarno nismo mnogo ni testirali. On mi je čak rekao da mu je impresivnije zvučao moj sistem, ali i to opet ne znači ništa jer nismo testirali u istoj prostoriji. Sad je uzeo i Q990D za vikendicu, opet ne očekujem neke razlike. Evolucija je jedino bila sa Q950A na Q990B model, posle toga je sve bilo na kašičicu, Q990D je donio HDMI 2.1 i to je da kažemo "major difference".
Kako si zadovoljan sa atmos reprodukcijom na Q990B,da li zadnji zvučnici stvarno mogu,da simuliraju zvuk sa plafona,deluju mi da su mali za tako nešto?

Osvrnuo sam se na njih baš skoro - post , ne treba očekivati čuda ali povremeno se stvarno osjeti taj zvuk odozgo koji se razlikuje od klasičnog surround zvuka sa strana. Ja sam zadovoljan.

Ne slušam muziku na njemu ali je sposoban itekako. Nije i ne može biti HiFi ali je glasan sistem nenormalno, bez ikakvih distorzija i kad je odvrnut do kraja. Glasniji su recimo od JBL PartyBox 310 što mi je bilo baš onako wow :)

Nasuprot tome,kada je kasno u noć,komsije spavaju,kakvi su efekti kada moraš gledati film,a da jačina nije odvrnuta do kraja?
Da li ima neki profil,ili režim,za late night slušanje?

Ima night mode, često ga koristim. U suštini "smiri" niske i visoke tonove ok je varijanta skroz.

Naravno.
Centralno pitanje je,da li je u nekih prosečnih 20 do 25kvm,vredno uložiti u AVR i Hi-Fi,odnosno kolika je to razliku u kvalitetu filmskog zvuka,napram cene soundbara,kao jeftinijeg rešenja.
Nigde nisam uspeo da pronadjem demo sobu,gde mogu da čujem bilo koji Samsung soundbar.
Mišljenja su potpuno podeljena,oni koji imaju HI-FI ,kažu da je Q990B,C,D,loš,zamerke su na sub i zadnje zvučnike,dok oni koji su bili samo na soundbarovima,kažu da je fenomenalan.
Mene zanima,da li višestruko veća cena HI-FI Cinema zvuka,opravdava cenu naspram Q990B,C,D,gledajući isključivo aspekt Dolby Atmosa,ne HI-FI stereo muzike.

Poslednja izmena:
Odgledaj ovaj review

Naravno.
Centralno pitanje je,da li je u nekih prosečnih 20 do 25kvm,vredno uložiti u AVR i Hi-Fi,odnosno kolika je to razliku u kvalitetu filmskog zvuka,napram cene soundbara,kao jeftinijeg rešenja.
Nigde nisam uspeo da pronadjem demo sobu,gde mogu da čujem bilo koji Samsung soundbar.
Mišljenja su potpuno podeljena,oni koji imaju HI-FI ,kažu da je Q990B,C,D,loš,zamerke su na sub i zadnje zvučnike,dok oni koji su bili samo na soundbarovima,kažu da je fenomenalan.
Mene zanima,da li višestruko veća cena HI-FI Cinema zvuka,opravdava cenu naspram Q990B,C,D,gledajući isključivo aspekt Dolby Atmosa,ne HI-FI stereo muzike.
Kao neko ko ima solidan Hi-Fi i HT sistem mogu ti reci da je 990 jako dobar za svoju cenu.

Imam takodje pristojan Hi-Fi u 5.0 sistemu,iz TV-a ide optika do AVR-a.
Razmišljam da uzmem neki noviji HDMI 2.1 Earc AVR,kao i sub,plus dva zvučnika za plafon zbog atmosa,odnosno da napravim 5.1.2 sistem,ili da sve to zaboravim i uzmem Q990B,C,D.
Ovo što sada imam,ili da preselim pola u dečiju i pola u spavaću sobu,ili da prodam.Slobodno vreme koristim za filmove,muziku slušam ili na poslu ili u kolima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno