Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Možda je do hdmi kabla, ako si koristio isti. Nema pravila crkavaju i skuplji, meni je Q800C riknuo posle 3 dana.

Pošto imam LG tv, uzeo bih i LG soundbar, neki jeftiniji, bitno mi je da mogu da puštam muziku sa telefona preko bt i dok je TV ugašen. Koliko vidim osnovni modeli su SN4 i S40Q, da li neko ima iskustva sa njima, koji je bolji? I da li je eventualno bolje uzeti neki drugi (npr. onaj Vivax SP-7080H što je Bench radio recenziju pre par godina)? Hvala!

Bar LG S60Q uzmi za 20k ili ako možeš da nadjes Samsung B550 za 23-24k.

Pozdrav,
da li je neko mlozda imao iskustva sa nekim od ovih modela?
Sony HT-S200F
Philips TAB6405/10

Gledam nesto sto nije sire od 70cm

Uglavnom bi se koristio za gledanje filmova i ponekad muzickih kanala.

Moje neko razumevanje je da je uvek bolje ako je woofer posebno

Hvala

Poslednja izmena:
To označava godinu. D je najnoviji. Sigurno da ima razlike, nisu ogromne.

Pa pošto su neki iz B serije masovno crkavali, a to su sredili u novijoj. Tako da nije baš isto.

Ja moj Q990B ne mijenjam. Brat je uzeo prošle godine Q990C i ja iskreno nisam mogao da čujem bilo kakvu razliku mada stvarno nismo mnogo ni testirali. On mi je čak rekao da mu je impresivnije zvučao moj sistem, ali i to opet ne znači ništa jer nismo testirali u istoj prostoriji. Sad je uzeo i Q990D za vikendicu, opet ne očekujem neke razlike. Evolucija je jedino bila sa Q950A na Q990B model, posle toga je sve bilo na kašičicu, Q990D je donio HDMI 2.1 i to je da kažemo "major difference".

Samo sto bi trebalo sad da nadjes 990B po ceni od jedno 80-90.000, a ne da bude ista cena kao 990D ili da ne može da se nadje da se kupi.

To da mada ga i nema mislim. Brat je tražio baš Q990B jer je htio jeftinije da prođe ali sam mu mogao dobaviti jedino D, čak ni C nije bilo (pričam za regularne, zvanične kanale kod Samsungovog distributera)

Поздрав свима, да ли је неко имао искуства са овим моделом конкретно:

Стари модел, не подржава дв и хдр10+, замењен U5120g моделом.
Код нас дошло оно што није продато напољу, а стигла замена.

Jel ima nešto bolje u budžet varijanti od vivax 7080h, imam već jedan i ok mi je, trebaće mi još jedan SB, budžet do nekih 140e max?

Поздрав, мало сам гледао наше тржите и успео сам да нађем q600c + 9200s за 230 + 150 еура. Имам релативно ограничен простор па и нисам у ситуацији да идем на нешто боље. Да ли по овој цени има неко боље решење да се нађе?

Хвала
Стари модел, не подржава дв и хдр10+, замењен U5120g моделом.
Код нас дошло оно што није продато напољу, а стигла замена.
Хвала. Какав је тај новији модел у поређењу са q600c + 9200s комбинацијом?

Да(тек сада видим да сам написао домаће) 😊. Видећу како ће све на крају испасти. Једна ствар која ме буни је везана за dolby vision. Да ли ћу и даље моћи да гледам тај садржај преко интерних лг вебос апликација или сам осуђен на hdr10+?

Желим да наставим да гледам филмове са Dolby vision и аtmos подршком преко интерних лг апликација. Да ли ћу то бити у могућности?

EDIT:
Наишао сам на објашњење, немам разлога за бригу :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, treba mi soundbar za deo velicine 4.2m x 3.5m (tacnije, ceo prostor je 4.2m x 7m velicina, ali polovina je ulaz/kuhinja/trpezarija, a druga polovina deo sa kaucom i TV).
Najvise TV se gleda za emisije/crtaci/netflix/malo i muzika, stan je u zgradi, tako da jacina zvucnika na zalost nece biti previse pojacavana zbog komsija :(

Budzet: 500e-1000e (moze i 1500e ako vredi, ali nemam nista protiv ni 500e da potrosim, pogledam 3-4 filma mesecno, malo regularne kanale - trenutno imam TV zvucnike samsunga iz 2015)

Zbog izgleda i prostora, najvise mi odgovara samo soundbar (bez vufera i zadnjih zvucnika), ali ako treba da uzmem sistem sa njima - ok.
Takodje je opcija da ih u buducnosti ako vredi i odgovara zbog prostora dokupim.

Prioritet (jer ne pojacavam preglasno zbog stanova oko mene):
1. da nema dodatne zvucnike (opet, ako vrede, u redu, nisam audofil)
2. cistoca zvuka
3. da moze da se okaci na zid

Trenutno sto mi je zapalo za oko:
  • Samsung Q800C (400e koriscen)
  • Samsung Q930C (750e, ne znam jel vredi ako ce biti na 20% kao sto kaze vecina korisnika)
  • Sennheiser AMBEO Mini (700e)
  • Bose-smart-ultra-soundbar (1000e)
  • Sonoc Arc soundbar (1000e)
  • sennheiser AMBEO Mini Soundbar (800e, 250w)

Otvoren sam za predloge - prioritet je i da mogu danas da ga kupim, da ne porucujem i cekam :)

Poslednja izmena:
Samsung Q serija ti je perfektna. Ja lično bih uzeo taj Q800C ako je sve u redu sa njim i možeš da ga lično preuzmeš i čuješ kako svira. Q930 je overkill za tebe i ono što si napisao. Q700C je možda zlatna sredina ako se odlučiš za nov soundbar. Ostalo što si naveo ne verujem da iko ima pa da ti kaže utiske iz prve ruke tako da za njih možeš da pročitaš review na netu. Još da dodam da obavezno uzmeš bar sa vuferom.
PS: Ja imam Q600c i baš sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Kazu da je Sennheiser ima odlican zvuk (250w mi je dovoljno za prostoriju, ali mi je - sto se ne moze okaciti pa ce mi zauzimati mesto na tv komodi).
Moja greska, nije Q800C vec je G800C. Opet, on ima vufer. Nemam nista protiv vufera osim sto mi mesto zauzima jer sam tu knap, ali ne znam da li ce komsije da imaju :)

Cak sam razmisljao o Sony HT-A9 (1700e), ali ima 5 zvucnika + soundbar i plasim se da je ogroman overkill + mi zauzima mesto u sobi.

Na koliko pojacas Q600c ako hoces da gledas glasnije film? Opet, ne toliko glasno da mi komsije kucaju na vrata.

Filmove i serije pojačam maksimalno do 20 jedinica i odlično zvuči, muzika nekad po potrebi ode i više. Prostor je ~40m2. Neki Sony koji sam slušao u radnji je zvučao očajno u odnosu na Q600c a bio je znatno skuplji.

Pa da, meni je prostor kod TVa ~16kv, a ako ukljucimo celu sobu (prvi deo sa kuhinjom/trpezarijom) je 30kv.
Zato i bezim od dodatnih zvucnika (zbog prostora), opet, ako je tolika razlika, u redu.
Bukvalno gledam Sony HT-A9, ali cemu ce mi iako je zvuk bolji , treba da raspodelim 4 dodatne jedinice u manjoj prostoriji sto me odbija (iako bih mozda i dao 1700e za njih).

Sta bi bio dobar buy za 100-150e da ima opticki ulaz, uzeo bi za sto gde mi je komp, znaci nije za TV

@zuleyu,
Hteo sam ja Sony HT-A9 sa SA-SW5 ali nisam mogao da ga nabavim, par njih na KP mi je reklo da može ali da se čeka, na kraju su mi rekli da ipak ne može.
To je bilo pre nekih godinu dana, ne znam sada kakvo je stanje.

Uzeo sam Sonos Arc sa Era300 kao zadnjim zvučnicima i Gen3 SW, nisi obavezan njih da uzimaš naravno.
Meni je odličan ali ne znam iskreno samo kao soundbar kakav bi bio, od prvog dana ga koristim sa dodatnim komponentama.
Ispunjava sve tvoje prioritete i mislim da ti odgovara obzirom na korišćenje koje si naveo da bi imao.

Vrh Dno