Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Subwoofer je bolji. To pravi znacajnu razliku.
(990 vs 930)

Poslednja izmena:
Mislim da nema bolje(jeftinije) opcije za atmos soundbar sa dva zadnja satelita. Moguce da je Q990 bolji, ali koliko i da li je to primetno nisam siguran. I meni je u sobi nesto vecoj od 20m2 i bas je jako. Ima i night mode ali ga nikad ne koristim...
Uglavnom biram video materijal sa Atmosom, evo bas malopre neka serija prva scena zagrme kako zvuci, zena me samo pogleda, mislim da je na 10-12 pojacano.
Muziku pustam preko TIDAL-a ili youtuba, ali njega izbegavam jer je zvuk dosta slabiji i radi u stereo modu. TIDAL ima i veliku atmos kolekciju i te stvari su jos bolje od standardnog kvaliteta koji je vec odlican.
Sto se tice jacine, mislim da je overkill za vecinu dnevnih boravaka u Srbiji, Kapiram da bi bio vrh za nesto od 40-50m2 ali bi i tu bi bio glasan.
Imaš Q930 seriju?
Da li gledaš Netflix,pošto je tamo ,maltene sve sa Atmosom,a moji samo Netflix gledaju?
Koliko sam ukapirao,nisu svi filmovi dobro Atmos obrađeni,i onda dolazi do dezinformacija,neko pogleda film sa lošim atmosom,ili je film sa malom količinom atmos efekata,i onda sounbar ispadne loš.Takođe kažu ,da video striming servisi nemaju kvalitetan zvuk.Meni prvenstveno treba za Netflix ,i po potrebi za Kodi.
Soba mi je oko 22kvm.Očigledno je,da nije isto,živeti u stanu ili u kući,mislim da je to najveći faktor pri kupovini,kao i obim ženine oklagije:D
Šta koristiš kao izvor za Tidal, kakav je zvuk u klasičnom stereo modu,u odnosu na youtube?

Poslednja izmena:
Imaš Q930 seriju?
Da li gledaš Netflix,pošto je tamo ,maltene sve sa Atmosom,a moji samo Netflix gledaju?
Koliko sam ukapirao,nisu svi filmovi dobro Atmos obrađeni,i onda dolazi do dezinformacija,neko pogleda film sa lošim atmosom,ili je film sa malom količinom atmos efekata,i onda sounbar ispadne loš.Takođe kažu ,da video striming servisi nemaju kvalitetan zvuk.Meni prvenstveno treba za Netflix ,i po potrebi za Kodi.
Soba mi je oko 22kvm.Očigledno je,da nije isto,živeti u stanu ili u kući,mislim da je to najveći faktor pri kupovini,kao i obim ženine oklagije:D
Šta koristiš kao izvor za Tidal, kakav je zvuk u klasičnom stereo modu,u odnosu na youtube?
Da da Q930C. Ne gledam direktno preko Netflix aplikacije, gledam sav materijal na Stremio+RD. Biram uglavnom najvece ripove i da bude Atmos materijal.
Ne znam na koje konkretno filmove mislis, cak i ako nije atmos zvuci odlicno. Filmovi na HBO kanalima na EON-u zvuce dobro. I ja pojacavam bas dosta kad gledam filmove, ali je sistem jednostavno preglasan i nema potrebe ici preko 20-25 u mom prostoru. I u kuci ne bih mogao nesto vise zbog ukucana :D
Tidal pustam preko aplikacije na telefonu i to ide preko wifi konekcije, uglavnom flac format ili atmos ako je dostupno, i to zvuci dosta dobro, bolje od YT.

Saundbarom sam zamenio Logitech Z5500 koji je za muziku bio bomba, nije bilo bitno sa kog izvora se pusta bas je dobro zvucao. Ali je bio los za filmove i gledanje TV programa, zgazilo ga vreme.

Vise puta se ovde ponavlja rec "preglasno". Pobogu, pa nije bolji soundbar (ili bilo koji sound system) skuplji zato sto je glasniji 🙄

A ko je to rekao? :) Preglasan je zato sto nije normalno u filmovima da ga pojacam ni do 40-50%. TV program se gleda na 10-12 u mom slucaju.
Ja sam ga najvise uzeo zbog zadnjih satelita i surrounda za gledanje filmova. Alexa je isto dobra stvar...

Pa tebi nije normalno ali ima ljudi kojima jeste, moraju oni da misle i na ljude koji imaju sobe po 200m2 i gde su zvučnici daleko od mesta za gledanje.
Ima raznih drugih namena, nije samo za kućno gledanje i 20m2
Bolje da je jak i da može da se smanji nego da je slab na 100% a treba ti jače.
Šta te briga na koliko procenata je.

Malo sam ipak proširio budžet i od najjeftinijih SB prešao na malo manje jeftine 😁. Verujem da nema ništa bolje za neke 25 crvene za koje se može naći Samsung HW-B650D/EN ?

Pa tebi nije normalno ali ima ljudi kojima jeste, moraju oni da misle i na ljude koji imaju sobe po 200m2 i gde su zvučnici daleko od mesta za gledanje.
Ima raznih drugih namena, nije samo za kućno gledanje i 20m2
Bolje da je jak i da može da se smanji nego da je slab na 100% a treba ti jače.
Šta te briga na koliko procenata je.
Ne razumem komentar? Odgovaram coveku koji se interesuje oko istog modela za prostoriju koja je slicna mojoj i nadovezujem se na komentar jos jednog clana dole koji se poklapa sa nasim slucajem. Covek razmilja da li je overkill za tu dimenziju prostorije (sto se tice snage u % verovatno jeste), a ti pricas od 200m2 i plafonu od 2m:ROFLMAO: Drugi prica o wooferu na 990 koji pravi razliku , koju 99% ljudi nema leba da primeti. Pritom, jedini "problem" koji imam sa komsijama je da se zale kako vise nema glasne muzike iz mog stana :LOL:

930C je bio 84.000.
Do sada ga nisam pojacao preko 20% (u stanu sam), pa je moguce i da ce ici na oglase (jer cu da uzimam TV, tako da mozda necu ni imati soundbar).

Zadovoljan, u stanu sumnjam da se moze slusati preko 20% zbog komsija, neverovatno su jaki.

Pokusavamo da ti nacrtamo da se ne pazari bolji/skuplji soundbar zato sto je "glasniji". Ne postoji overkill - zato sto je kvalitet bitan, a ne kvantitet.

Ne treba nista da mi crtas, samo da me citiras gde sam rekao da je glasnije=bolje :LOL: A kvantitet zvucnika je i te kako bitan, zato sam Q800C zamenio za Q930.

Što se mene tiče samo sam ostavio komentar u vezi procenata, to mi zapalo za oko, ne razumem što ti je negativno ako ga koristiš na bilo kom procentu , rekao si da nije normalno što filmove ne možeš da pojačaš ni do 40-50% jer je tu već preglasno. Idem i ja retko preko 50% , muziku samo ponekad, filmovi su prejaki, ali ne smatram da je to nenormalno, niti mi je to čudno iz bilo kog razloga, ne obraćam pažnju na to, pojačam ili smanjim koliko je adekvatno da bude u tom momentu, bilo to 15% ili 40% potpuno je nevažno.

Pa ok, slazem se da nije bitno. Nisam to naveo kao neki problem, vec samo konstatujem da snage ima na izovz, mozda sam se lose odrazio.... Generalno sam prezadovoljan, ne znam da li se moze kupiti nesto bolje za ove novce.

Poslednja izmena:
Malo sam ipak proširio budžet i od najjeftinijih SB prešao na malo manje jeftine 😁. Verujem da nema ništa bolje za neke 25 crvene za koje se može naći Samsung HW-B650D/EN ?
Jedno vreme su se propručivali ovde, i sam sam hteo da ih kupim ali nekako sam ispustio.
I ja sam pitam ima li nešto bolje od Samsung HW-B650D za 25.000 ?

Možda 750d je 30k?

Pozdrav! da ne bih otvarao novi post, treba mi preporuka za neki zvucni sistem da uparim sa c805 65", naime isao bi n/u neku gipsanu kutiju pa me zanimaju preporuke.
Sto se tice budzeta iskreno ne znam, da li uopste nesto tipa do 25k dinara moze nesto sasvim zadovoljavajuce da se nadje?

I recimo da li je soundbar ok varijanta ili je ipak puno bolje da se uzme neki stereo?

Samsung B750D.

Pozdrav! da ne bih otvarao novi post, treba mi preporuka za neki zvucni sistem da uparim sa c805 65", naime isao bi n/u neku gipsanu kutiju pa me zanimaju preporuke.
Sto se tice budzeta iskreno ne znam, da li uopste nesto tipa do 25k dinara moze nesto sasvim zadovoljavajuce da se nadje?

I recimo da li je soundbar ok varijanta ili je ipak puno bolje da se uzme neki stereo?
У какву гипсану кутију? Соундбар тражи слободан простор око себе да би слао звук како треба.

У какву гипсану кутију? Соундбар тражи слободан простор око себе да би слао звук како треба.
hm dobro pitanje, posto sam mislio da ide zvuk samo sa prednje strane.gipsana kutija bi isla iza tv-a oko 8-10cm debljine na kojoj ide tv da se zaklone kablovi i uticnica koja je previsoka na zidu, a tv cu da spustim u racni sa mojim ocima.
ako ne moze da ide sound bar u kutiju(da ga uglavim u istu da se vidi prednja strana) onda bi ga prosto zakacio na zid izmedju komode i TV-a.
vidim da on ide sa vuferom, da li svi soundbarovi moraju da imaju vufer da bi ista valjali, i da li postoje neki bez vufera za slican novac koji rade posao?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno