Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Jel uzeo neko q800b na ovoj trenutnoj akciji za 60.000, da podeli neka iskustva?
Pretpostavljam da je ovo najniža cena koju ćemo videti za ovaj Sb, i da ispod toga neće ići.

Ja verujem da hoće tražio sam ponude i na KP oko 57000 izađe , ali za 3000 din domaća garancija.
Ima sada dobrih ponuda Polk Signa 35000 3.1.2 Atmos , Denon s-517 3.1.2 Atmos 40500
A ja sada gledam da li da uzmem nešto od toga ili da dam 110.000-120.000 za neki stereo sistem

Ja verujem da hoće tražio sam ponude i na KP oko 57000 izađe , ali za 3000 din domaća garancija.
Ima sada dobrih ponuda Polk Signa 35000 3.1.2 Atmos , Denon s-517 3.1.2 Atmos 40500
A ja sada gledam da li da uzmem nešto od toga ili da dam 110.000-120.000 za neki stereo sistem
Drugari, imam jedno pitanje, popriličan sam laik a vidim da ovde ima pravih eksperata. Naime, u poslednjih mesec dana sam obnovio tv i sound konfiguraciju nakon 15 godina. Pazario sam Samsung soundbar Hw 650 en, Philips tv 65pus8807 i bežične slušalice Jbl tune 510 Soundbar i tv su mi vezani preko arc-a i upravljam njima daljinskim za tv. Slušalice bih koristio da film čiji zvuk dobijam preko soundbara konzumiram bežično kad ukućani spavaju. Za sad sam uspeo samo da ih uparim sa tv-om ali onda vučem zvuk direktno sa tv što je znatno lošiji kvalitet. Da li mogu i kako da povežem bežične slušalice na zvuk koji dolazi sa tv a a reprodukuje se na soundbaru, znači direktno na soundbar povezan preko arca sa tv, taj zvuk mi treba? Ako je neko shvatio šta sam napisao🤔, hvala unapred na savetima😊

🤔 je li ti je ideja da popraviš kvalitet zvuka tako što će na slušalice doći preko SB?
Uzaludan ti je posao, izvor ti je isti, a to što hoćeš je besmisleno raditi. Tako kako si namjestio tako koristi. BT na SB može da ti služi kad hoćeš da na njega pustiš nešto sa telefona ili neke druge periferije...znači BT mu služi kao prijem za reprodukciju a ne slanje na drugi uređaj...
A ako nisi zadovoljan sa kvalitetom zvuka na slušalicama, kupi druge kvalitetnije ...po istoj logici jer nisi zadovoljan sa kvalitetom zvuka na TV pa si kupio SB...

🤔 je li ti je ideja da popraviš kvalitet zvuka tako što će na slušalice doći preko SB?
Uzaludan ti je posao, izvor ti je isti, a to što hoćeš je besmisleno raditi. Tako kako si namjestio tako koristi. BT na SB može da ti služi kad hoćeš da na njega pustiš nešto sa telefona ili neke druge periferije...znači BT mu služi kao prijem za reprodukciju a ne slanje na drugi uređaj...
A ako nisi zadovoljan sa kvalitetom zvuka na slušalicama, kupi druge kvalitetnije ...po istoj logici jer nisi zadovoljan sa kvalitetom zvuka na TV pa si kupio SB...
Hvala😊

Nisam još pazario nažalost.

Uzeo sam q800b oko uskrsa, u *****mediji tako da mogu da iznesem neko svoje iskustvo sa njim. Međutim sebe smatram laikom za zvuk, tako da imajte to u vidu. 🙂

Soundbar je u sobi pravougaonog oblika. Sluša se sa udaljenosti od 2.5-3m sa ugaone garniture (Može se videti na skici). Crvene linije označavaju soundbar i subwoofer. Pink linija označava vrata. A desna strana woofera je usmerena duž sobe.

Ono što je najbitnije, nije mi se desilo da se bar diskonektuje od subwoofera, tako da nemam tih problema. Takođe sb se dobro "slaže" sa Hisense 50A7GQ (2021).

Soundbar sam uzeo prvenstveno zbog filmova i serija, i mogu da kažem da je odličan za tu namenu. Q930b i Q990b su sigurno bolji, zbog zadnjih zvučnika, ali ja za njih ne bi imao mesta, budući da je iza ugaone garniture zid.

TV ne podržava trueHD atmos (koji je lossless ako sam dobro shvatio), već samo DDP atmos. I može se reći da je primetna razlika između sadržaja koji TV i SB prepoznaju kao atmos, od onog koji to nije.

Kad pustim atmos verziju stranger things S04E07, negde pred kraj epizode (konflikt između 11 i Vecne), malte ne se trese cela soba. (Volume na 22)
Isto važi i za onaj Lg amaze demo iz ove teme.

Remux filmove ne prepoznaje kao atmos, zbog truehd atmosa (za to mi je potreban nvidia shield), ali svejedno, i kod njih je zvuk odličan. Npr Smaugov glas u drugom delu hobita zvuči impresivno.

Dijalozi su takođe jasni i glasni. A soundbar konstantno koristim u adaptive modu. Do sada ga nisam pojačao preko 25 u filmovima, ali to verovatno sve zavisi od sobe, daljine sa koje se sluša, ali i samog snimka tj izvora.

Mislim da subwoofer mnogo doprinosi boljem doživljaju kod filmova. Iako nisam probao da ga isključim za vreme nekog filma, pa da uporedim razliku. Tako da onaj ko odabere neki Sb bez subwoofera, mislim da propušta mnogo.
Čitao sam na netu da su neki smanjivali subwoofer na -1, jer im je bio prejak, međutim ja sam ga ostavio na fabričkom podešavanju. Neko je takođe primetio da na stiroporu u kutiji piše q930b, i to mogu da potvrdim.

To je u suštini to, ne znam šta bih drugo mogao da dodam. 🙂

Prilozi

• b6450389-ca52-476d-80a7-a9466da33b07_edit_140566283667091.png
    b6450389-ca52-476d-80a7-a9466da33b07_edit_140566283667091.png
    276.5 KB · Pregleda: 117
E jeste ti skica prijatelju, meni nije skroz jasno čak ni uz tvoj opis :D

edit: Preteče me delija 😁

Kad niste umetnici :D

Ja sam sve razumeo :)

@Gulftown gde su utisci i slike sa Q800B? :D

Meni su utisci odlicni. Uzeo sam u martu na akciji za 59.990. Upario ga sa TV-om QE65QN95.
Pre njega sam imao hvaljeni Sony X9000F neke 2 godine.
Sonyjem sam bio prezadovoljan ali je ovo daleko daleko bolje. Vise kanal, jaci, bolji, cistiji, veci...

Sto se tice dizajna, meni je Q800B prelep. Metalni, tackas, zasecen, izgleda top. Ali je i glomazan (osetno veci od Sonyja).
Podzava Qsymphony pa ima opciju da koristi i zvucnike od TVa sa soundbarom.

Zvuk je extra, kvalitetan, ravnomeran, Dolby Atmos kida.
Za svakodnevno koriscenje ga drzim na 10, filmovi do 15. Preko 30-ak je glupo u stanu pojacavati, probao sam 100, mislim da se cuje cela zgrada.

Sve u svemu, mislim da je vrhunska kupovina za te novce.

@nikoola isti sony imam i ja još uvek, dobar je i on bio za svoje vreme. Ali q800b je ipak ozbiljnij uređaj, više klase.
Takođe kao što si naveo, glavni zvučnik je daleko masivniji od sonija, dok je subwoofer dimenzijski tu negde.

Kad kažete da Atmos "kida", ako može preporuka za neki content gdje to čujete pošto ja na Q990B nisam pretjerano oduševljen, tj. Atmos je tu ali ništa sad wow, više sam impresioniran čistoćom zvuka, snagom kompletnog sistema i surroundom naravno.

Такви системи се ослањају на довољно празних зидова и површине за рефлексију звука. Имаш ли препреке...

Nemam, u suštini imam samo spušten plafon u vidu skrivača ali to ne bi trebalo da mu smeta jer je spušten samo okvir plafona, tu gdje treba da odbija zvuk je svuda flat. Da se razumijemo, čujem ja Atmos naravno nego ništa sad da vilica pada :D Najviše ga u suštini čujem na one Atmos demo-e, tu se jasno čuje.

Mi koji smo u prošlosti imali inferiornije sisteme, nama je i Q800b wow. E sad, Q990B je sam vrh ponude, i zbog tih zadnjih satelita, zvuk može biti samo bolji. Ono što se na internetu preporučije od atmos contenta za testiranje sistema su obično sledeći naslovi.
1. Saving private Ryan - iskrcavanje na Normandiju (prvih 30ak minuta filma)
2. Gravity
3. Top Gun Maverick
4. Mad Max Fury road
5. Blade runner 2049
6. Dune, i mnogi drugi naslovi

Od serija 4.sezona stranger things je hvaljena.

Sigurno nije sav atmos content podjednako impresivan, mislim da sve zavisi od toga koliko su se kreatori filmova potrudili oko zvuka i obraćali pažnju na isti.

Stigli srafovi za zadnje zvucnike (q990b) super su,iako sam pravio merak mi je bio da imam nesto prakticno,verujem da ce trebati jos nekom evo linka.

US $1.10 31%OFF | T Type 1/4" Handle Thumb Screw Stainless Steel 304 Hand Tighten Knob Bolts 1/4 inch for Gopro Action SLR Camera Tripod Adapter

Kvalitetan sistem se dobro i razgovetno čuje i na malim jačinama.

@Delija Kad si mi rekao da je malo niže soundbar ja sam malo podigao prednji deo da pravi liniju ka mojoj glavi i malo je bolje.
Smanjio centralni na minimum, ugašen je onaj poboljsivac zvuka centralnog zvucnika, postavljen u mod DTS virtula-x, sada sistem mora da se malo više pojača ali je sad problem u akcionim scenama gde vufer stupa na scenu i budi celu zgradu.
Gledam upravo da kupim taj model SB koji ti imaš, pa me zanima dal će biti ok za manju sobu, pošto ja gledam TV sa nekih 2m udaljenosti. I zanima me dal može muzika sa telefona da se pušta preko BT na soundbar?

Moje iskustvo je da je bolje da si bliže soundbaru. Ja sam na 4.5m od soudbara/TV-a, dosta je bolji ugođaj kad sam na 2-2.5m, zvuk bude prodorniji. Takođe, bolje je da rear zvučnici budu iza leđa nego pored/10 stepeni iza, bude bolja imerzija, bar je tako moje iskustvo da se razumijemo.

Gledam upravo da kupim taj model SB koji ti imaš, pa me zanima dal će biti ok za manju sobu, pošto ja gledam TV sa nekih 2m udaljenosti. I zanima me dal može muzika sa telefona da se pušta preko BT na soundbar?
Ako planiraš da kupis i zadnje zvučnike za njega možda i bude ok za filmove.
Moraš da sedneš baz blizu njega da bi osetio širinu, da čuješ šta dolazi sa leve a šta sa desne strane.
Snage ima dosta to ne brini. Zvuk je čist ima basa i nema distrozija.
Ako želiš da slušaš muziku preko njega zaboravi na stereo.
Za BT nisam probao. Ja lično nisam zadovoljan sistemom i spakovao sam ga u kutiju i ne mogu da probam sada.
Za sada sam vratio klasično pojačalo i dva zvučnika.

Hvala, lomom se između njega i 10000 din skupljeg Q600B, a vidim da je razlika u specifikacijama u eARC HDMi i Q-simphony opciji (šta god da je to).

Dal neko koristi taj Q-simphony i kako se čuje, ima li neke razlike?

Moraš da sedneš baz blizu njega da bi osetio širinu, da čuješ šta dolazi sa leve a šta sa desne strane.
Ne znam za taj Samsung, ali na onom 3.1 Šaomiju odlično radi surround, u igrama npr. odmah mogu da provalim odakle me pucaju, a na oko 3m sam od TV-a.
Meni je lično odlična investicija i za filmove i za igre. Sadržaj dobija dodatnu dimenziju praktično. Muzika je đene đene, ali bolje svakako zvuči od TV zvučnika.

Kupljen je Q600B, sad još da se proba
Javi utiske posto je crkao i moj xiaomi 3.1
Score 3/3 nas trojica kupilo moj najduze izdrzao 😂
Sad imam dilemu dal uzeti
1.lg sn4 za 19.000
2.samsung b650 za 29000
3.samsung q600 za 37 000
Konkretno me zanima ako kolika je razlika izmedju ova dva samsunga dal se isplati dodati za q600, i ako postoji neki bolji izbor za 300e ,svaki savet dobrodosao .

Mislim da je B550 bestbuy u toj kategoriji za 200-250e.

Nazad
Vrh Dno