Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Meni nikad nije ni funkcionisao auto update iz aplikacije, nikad ne nalazi nove update. Ja sam manuleno preko usb-a instalirao poslednju verziju pre par meseci. Od tad je mnogo stabilniji i ne gubi wifi konekciju kao na prethodnoj verziji.
Valjda ce brikovani moci da se srede bez nosenja u servis...

Ja sam uzeo Harman Kardon Citation 700 i u paketu sa mini S vuferom, i za ono sto sam ocekivao sam prezadovoljan :D
Kod nas kosta nenormalno (samo soundbar je 56.000) a ja sam ga uzeo iz Engleske, preko Peter Tyson sajta, i ovih sto rade dostavu za Srbiju. Uz Citation je Sub bio dodatno na akciji za 150 funti. Na kraju ceo set izasao malo manje nego samo soundbar u Srbiji.

Nevjerovatno, ovo im se desilo i sa Q990C
Prijavljuju ljudi da novi update brickuje i modele od pre par godina tako da niko ne bi trebalo da skida update, tj. svima se savetuje da isključe auto update.

Meni nikad nije ni funkcionisao auto update iz aplikacije, nikad ne nalazi nove update. Ja sam manuleno preko usb-a instalirao poslednju verziju pre par meseci. Od tad je mnogo stabilniji i ne gubi wifi konekciju kao na prethodnoj verziji.
Valjda ce brikovani moci da se srede bez nosenja u servis...
Kažu da je update okej ako se instalira preko usb, ali OTA update brickuje. Mnogima je Samsung tražio 200+ evra za popravku, ali videćemo.

Da probam jos jednom, nemam iskustva a ne bih da pogresim, ne kupujem svaki dan...

LG S60T 3.1 ili Hisense AX5120G 5.1.2 ?

Koji bi bio Vas izbor? Nisam neki sluhista i zahtevni korisnik, all round koriscenje muzika filmovi tv... dnevna soba 4x4m²

Posle par nedelja razmisljanja i predomisljanja, na kraju sam se popeo dve lestvice iznad planiranog, izdvojio malo vise novca i kupio Q800D na snizenju nekom za ~50K dinara. Utisci su sledeci: Sto se tice filmova, i slicno, i vise sam nego zadovoljan, verovatno jer mi je prvi soundbar, ne znam, al bas ono cemu sam se nadao, zvuk je kao u bioskopu a soba mi ima 30ak kvadrata. Jos kad za par meseci dodju i oni zadnji rear sa 2.2, bice jos bolje. Sto se tice muzike super, lepo cisto, ali nemam neki specijalan dojam koliko za filmove gde sam se odusevio zvukom.

Izvinjavam se na duplom postu, isteklo mi je vreme za edit.

Imam jedno mozda offtopic pitanje, jel moram da cuvam kutiju za slucaj neke garancije ili slicno, msm nesto mi se cini da sam tako nesto procitao a ovo stvarno nije bas za cuvati jer je jako velika.

Ne moras - "zakonski".
Samo je nezgodno za nosenje / slanje - ako zatreba, a nemas je.

p.s. Ta kutija je daleko od "jako velika" 🙃

Posle par nedelja razmisljanja i predomisljanja, na kraju sam se popeo dve lestvice iznad planiranog, izdvojio malo vise novca i kupio Q800D na snizenju nekom za ~50K dinara. Utisci su sledeci: Sto se tice filmova, i slicno, i vise sam nego zadovoljan, verovatno jer mi je prvi soundbar, ne znam, al bas ono cemu sam se nadao, zvuk je kao u bioskopu a soba mi ima 30ak kvadrata. Jos kad za par meseci dodju i oni zadnji rear sa 2.2, bice jos bolje. Sto se tice muzike super, lepo cisto, ali nemam neki specijalan dojam koliko za filmove gde sam se odusevio zvukom.
Ja koristim tidal ako hocu da pustim muziku direktno sa telefona bez paljenja tv-a, ili alexa+tidal. Kvalitet muzickog sadrzaja kada pustis ovako sa telefona je drasticno bolji preko neke od streaming platformi i wifi, bukvalno neuporedivo sa bt konekcijom.
Za te zadnje zvucnike planiraj napajanje da im obezbedis, bezicno se vezuju sa soundbarom ali im treba struja.

Ja koristim tidal ako hocu da pustim muziku direktno sa telefona bez paljenja tv-a, ili alexa+tidal. Kvalitet muzickog sadrzaja kada pustis ovako sa telefona je drasticno bolji preko neke od streaming platformi i wifi, bukvalno neuporedivo sa bt konekcijom.
Za te zadnje zvucnike planiraj napajanje da im obezbedis, bezicno se vezuju sa soundbarom ali im treba struja.
Hvala ti, uopste nisam ni razmisljao/znao o tome da ima te interne servise i da ne moram da ga kacim na bluetooth svaki put kad hocu samo muziku. Sad me je jos vise odusevilo. Ja koristim deezer doduse al sad cu da se raspitam kod drugara za neki slot za tidal da testiram. Hvala puno

Hvala ti, uopste nisam ni razmisljao/znao o tome da ima te interne servise i da ne moram da ga kacim na bluetooth svaki put kad hocu samo muziku. Sad me je jos vise odusevilo. Ja koristim deezer doduse al sad cu da se raspitam kod drugara za neki slot za tidal da testiram. Hvala puno
Mislim da i deezer i spotify ima cast opciju nisam koristio ali isprobaj (naravno moras da budes nakacen na isti wifi kao i soundbar). Tidal se vodi kao platforma sa najboljim kvalitetom materijala , dosta naslova ima i u dolby atmosu kvalitetu, odaberi u podesavanjima max kvalitet.
Ja ako ne pustim sa telefona, pozovem kroz Alexu da pusti neki od mojih mixeva ili pesmu i ta opcija radi odlicno.

Ispravka - Qobuz je dosta bolji od Tidal-a.

Ali za soundbar je lossless bitan koliko i slick gume Golfu 🙃

Da li neko ima neko iskustvo sa

Hisense Soundbar AX5120G?

Da li neko ima neko iskustvo sa

Hisense Soundbar AX5120G?

Ja sam ga uzeo pre par dana... nisam neki strucnjak ni zahtevni korisnik ali sto se mene tice ja sam prezadovoljan! Nisam bio odusevljen zvukom na lg s60t ni samsung b650 koje sam cuo u prodavnici pa sam uzeo hisense "na nevidjeno" i nisam se pokajao, samo ih ubo u struju povezali se za sekund, bez ikakvih sumova, seckanja i bilo cega drugog... bas dubok, nije naporan... daljinski super sa svim potrebnim funkcijama, ekvilajzerima... jedino sto mi se mesa signal sa daljincem televizora pa pokrece neke funkcije na tv-u kada ga koristim, lupam kliknem ekvilajzer otvori mi netfliks na tv-u... od mana moram da primetim da su zadnji zvucnici dosta tihi, drzim treble na +5 i zvucnike na pola metra od glave i imam osecaj da ih ne cujem... ali tek kad iskljucim sistem u sred filma primetim kolika je ustvari ogromna razlika u zvuku i dozivljaju... kao u bioskopu... nisam razne koristio pa da mogu da ih uporedim ali mislim da nema korisnika koji bi bio nezadovoljan, pogotovo u toj cenovnoj klasi...

Pazario sam juce panasonic sc-stb400

Hteo sam nesto bez dodatnog woofera i mislio sam da je bolje da ne budu sony, LG i samsung, jer je tv tcl. Ovo je delovalo najozbiljnije u tehnomediji u NS.
Arc ok radi (doduse prvo sam prikacio neki mator kabl sa kojim nije).
Bt na tcl secka, to sam doživeo i sa slusalicama...
Bas je glasan :) i definitivno pravi veliku razliku u kvalitetu zvuka

20k, verovatno je moglo malo niže jer je bio izložen ali sam plaćao poklon bonovima, pa mi se nije dalo da se cenjkam :)

То наместиш једном да даје звук какав треба и не дираш.
Slazem se da su te stvari obicno beskorisne ali u ovon slucaju ti prediktivni modovi tipa GAME, MOVIE, MUSIC itd zaista rade posao vrhunski... ali trenutno sam na AI koji takodje funkcionise dobro tako da sam koriscenje njegovog daljinca sveo na minimum.

Nazad
Vrh Dno