Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Trebaju mi stalci na navoj, zbog djece da slučajno ne obale zvučnik :) Ovako ako i zaljuljaju stalak u ćošku nema gdje da padne.

Ovi su savršeni samo skupo u PM, još bi Fedexu morao da platim i špediciju uz PDV i carinu...

Samo polako uz pomoc recimo najlona za pecanje. Popularna stvar - ima na netu dosta o tome.

Ja cu ga napraviti, mada ima i na KP prave po meri. Ne treba tu puno ni materijala ni znanja, platforma od iverice(crna),to ce drugar da mi isece i iskantuje, cev precnika da prodje kablic. A za postolje bi morao neko masivno celicno platno zbog stabilnosti.
Daj mi neki link ako znaš za nekoga konkretno, imam neke stare zvučnike za kola pa bih da ih ubacim u neke lepe kutije za kuću.

Trebaju mi stalci na navoj, zbog djece da slučajno ne obale zvučnik :) Ovako ako i zaljuljaju stalak u ćošku nema gdje da padne.

Ovi su savršeni samo skupo u PM, još bi Fedexu morao da platim i špediciju uz PDV i carinu...

Na kraju ih poručio samo što im provalih i magacin za EU gdje je preko 50e poštarina free :)
Sa porezom i poštarinom nešto ispod 150e će me izaći na kraju što mi je ok s obzirom da su baš namjenski stalci.

Super, ti si verovatno negde u EU. Ja cu ih napraviti ili cu dati skicu nekom majstoru da se ne bakcem. Stalak je i vise nego prost postolje masivno(metalno platno 1cm) cev za vertikalu i gore L profil.

Koji TV?
Proverio kabl / konekciju?

Nije mi se to nikad desilo ni na Q800A, ni na Q990B.
Q800A se za godinu dana samo jednom nije ukljucio uz TV (i EON box). U toku rada nikad nije izgubio konekciju.

Lg c2 ,lepo je ubacen hdmi kabal.

Probaj sa drugim kablom i obavezno ubaci u eARC HDMI port ako nisi (to je onaj srednji port od tri koja se nalaze sa strane).

Ja sam imao problem sa kablom na q70R (i tv i soundbar) jer neki bezz. kabal nije pustao dolby atmos. Stavio novi kvalitetan kabal (neki Hama malo skuplji, ali ne preskup) i proradio je.

Probaj sa drugim kablom i obavezno ubaci u eARC HDMI port ako nisi (to je onaj srednji port od tri koja se nalaze sa strane).

Ja sam imao problem sa kablom na q70R (i tv i soundbar) jer neki bezz. kabal nije pustao dolby atmos. Stavio novi kvalitetan kabal (neki Hama malo skuplji, ali ne preskup) i proradio je.
Radilo sve super preko istog hdmi eARC porta bili nakaceni drugi zvucnici nikad nije bio problema. Kabal je kvalitetan doneo drugar iz USA zeskit maya 8K sa sertifikatom.

Super, ti si verovatno negde u EU. Ja cu ih napraviti ili cu dati skicu nekom majstoru da se ne bakcem. Stalak je i vise nego prost postolje masivno(metalno platno 1cm) cev za vertikalu i gore L profil.
Ma kakvi, CG, evo jutros mi refundirali uplatu uz obrazloženje da ne šalju kod nas. Zemlja trećeg svijeta ***...
Sa .com šalju vjerovatno jer tu šalju Fedexom ali bi me preko 200e izašli stalci.

Radilo sve super preko istog hdmi eARC porta bili nakaceni drugi zvucnici nikad nije bio problema. Kabal je kvalitetan doneo drugar iz USA zeskit maya 8K sa sertifikatom.
Kada tačno dolazi do prekida zvuka: u toku reprodukcije ili posle promene izvora/aplikacije?

Mislim da sam par puta imao takav prekid, posle promene izvora zvuka, u sistemu lg cx - hdmi cec - avr. Prebacivanje izlaza zvuka na interne zvučnike I nazad je bilo najbrže rešenje.

Pozdrav svima. Planiramo da uzmemo neki soundbar i posto nismo audiofili potreban nam je jeftiniji sistem (do 20.000din) koji bolje docarava souround zvuk nego nas stari LG tv (43UK6500MLA) a moze da se uzme u Gigatronu (zbog odredjenih popusta koje imamo tamo).

Zbog, prostora vise bi nam odgovarao bolji 2.0 nego losiji 2.1 sistem a vidim da je ovde preporucen Sony HT-SF150 u tom cenovnom rangu. Da li bi neki od LG 2.1 modela (zato sto imamo LG tv) bio bolji izbor (recimo LG SQC1)? Panasonic, Philips, Sharp?

Takodje kako najbolje povezati soundbar? Tv podrzava, opticko, hdmi arc, Bluetooth i kosriscenje internih zvucnika tv-a zajedno sa optickim izlazom.

Stvarno nismo upuceni, pa je svaka pomoc dobrodosla.

Napravi to daj nekom bravaru nece te izneti vise od 50-60e.
Na kraju tako i bilo, oko 70e me izlazi par stalaka sa plastificiranjem, odrađeni po uzoru na stalke sa vebos.com :)

Biće gotovi početkom sledeće nedelje pa javljam utiske/slike.

Na kraju tako i bilo, oko 70e me izlazi par stalaka sa plastificiranjem, odrađeni po uzoru na stalke sa vebos.com :)

Biće gotovi početkom sledeće nedelje pa javljam utiske/slike.
🙂 Ja upravo izvario i presao prajmerom pa cu sutra posle posla ofarbati. Moji ce biti 5cm visi u odnosu na vebos zbog nekih jastuka na garnituri tripujem se da ce ih zaklanjati. Jedina muka mi je za srafove gde da ih nadjem.

Šta kupiti?
LG S75Q (41.000rsd) ili SONY HT-G700 (47.000rsd)?
Do sada nisam imao iskustva sa soundbarovima. Koristio bih ga najviše za gledanje filmova i utakmica.
Da li su ova dva modela dobar izbor, ili imate neki bolji predlog za ovaj budžet.
Unapred zahvalan😁

Nazad
Vrh Dno