Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
@Antara
900$ je samo Arc, ali treba ti i sub i zadnji sateliti da bi bio konkurentan sa Q990B.
1800$ za sLJamsung je previse.

@The_Grunf
Realno - ne valja da soundbar ili centralni zvucnik u surround sistemu budu iznad TV-a.

mozda je mislio na kanadske dolare, onda cifra od 1800 ima smisla.

vezano za poziciju, pretpostavljam da je tako, ali nije moglo drugacije, fizicki. Nadam se i da onaj trueplay odradi nesto tokom kalibracije posto u prvom koraku drzim telefon u visini ociju na poziciji sa koje gledam tv.

U pravu si. To je malo jaca cena nego kod nas.

Sto se tice pozicije - svakako je daleko bolje od jadnih zvucnika na TVu (y)

Da kanadski $. Mislim mogu ja da uzmem sub i odvrnem ali će mi kucati na vrata koliko već kod prvog filma🤣. Zgrada u kojoj živim je baš loša što se tiče izolacije. Ako ikada uzmem kuću dodajem sub i dva prednja symfoniska ili sl i to je sasvim ok.

Spavaća mi je za spavanje i nikakav uređaj nemam tu niti ću ga ikada imati. Biće verovatno neki 150" ust projektor jednog dana i surround nešto tipa ovo.
un5isz1zx0z91.jpg

Taj Klipsch je shitex teski, a da ne pricamo koliko je pogresno ovakvo pozicioniranje zvucnika :rolleyes:

Jel neko uporedjivao sub od q800b i q990b?(mozda i presudno u mom slucaju)
Posto ce sluziti 90% youtube ostalo mozda neki film i ps5 pa se razmisljam da li dati duplo vise para za q990b?

Ma nebitno što je Klipsch to nego samo primer kako bih voleo da namestim. Može tu da se udene bilo šta 😉.
Taj Klipsch je shitex teski, a da ne pricamo koliko je pogresno ovakvo pozicioniranje zvucnika :rolleyes:

Bilo sta sto "udenes" ovako u zid, a da nisu bas in-wall zvucnici bice teski promasaj :)
A ni oni nisu mnogo bolji.

@acep
Ne znam za Q800B, ali je je sub od Q800A dosta losiji.
Veca razlika je upravo kod muzike.

Isto vazi i za Q950A. Da li je kod B serije poboljsan kod svih modela - ne znam.

Kapiram šta kažeš. Ovo je neki filmski entuzijasta verovatno ne zna puno o home theater poziciji/tip zvučnika, itd.

Ako može pomoć za nas sa budžetom do 250€.
Troumim se između
Xiaomi 3.1ch
SONY HTS400
SAMSUNG HW-T550
Naravno svaka druga preporuka je dobro došla.
Obzirom da ni zahtevi ni budžet nisu preterani a želim da unapredim zvuk TVa sa nečim koliko toliko ozbiljnim, značila bi mi vaša preporuka.
Mislim, ne očekujem DolbyAtmos ali koliko toliko uverljiv surround bi mi dobro došao ;)

Naravno vlasnici istih ako imaju neko mišljenje, dobro bi došlo.

Danas stigao q990b prelomio sam konacno da li njega ili q800b.Imao sam vrlo malo vremena za testiranje,inace ogromano pakovanje i tezak paket a kurir me pita sta ti ovo tv 😁.
Moram da se vratim u nazad za neka podesavanja.
Moram da priznam da sam ocekivao malo vise u odnosu na logiteck z623 koji je 150e po pitanju sub-a.
A mozda i zato sto je sub od z623 bio manji i uglavlen u jednoj komodi pa je efekat bio bolji.

Ako može pomoć za nas sa budžetom do 250€.
Troumim se između
Xiaomi 3.1ch
SONY HTS400
SAMSUNG HW-T550
Naravno svaka druga preporuka je dobro došla.
Obzirom da ni zahtevi ni budžet nisu preterani a želim da unapredim zvuk TVa sa nečim koliko toliko ozbiljnim, značila bi mi vaša preporuka.
Mislim, ne očekujem DolbyAtmos ali koliko toliko uverljiv surround bi mi dobro došao ;)

Naravno vlasnici istih ako imaju neko mišljenje, dobro bi došlo.
Kao vlasnik HT-S350 modela, mogu reci da je zvuk vrhunski i da sam prezadovoljan, od baseva do visokotonaca, svega, kada pustimo film, osecaj kvaliteta zvuka je zaista neprocenjih, po mom misljenju vredi svaki dinar itd, tako da bih izabrao definitivno HT-S400

Јел може нека препорука за неки до плафон 14.000дин?
Колега хоће да узме неки саундбар за кућу,знам да је буџет мали за ово али можда нешто може да се нађе за ове парице...

Danas stigao q990b prelomio sam konacno da li njega ili q800b.Imao sam vrlo malo vremena za testiranje,inace ogromano pakovanje i tezak paket a kurir me pita sta ti ovo tv 😁.
Moram da se vratim u nazad za neka podesavanja.
Moram da priznam da sam ocekivao malo vise u odnosu na logiteck z623 koji je 150e po pitanju sub-a.
A mozda i zato sto je sub od z623 bio manji i uglavlen u jednoj komodi pa je efekat bio bolji.
Nesto ti tu nisi dobro podesio ili ga nisi pozicionirao na odgovarajuce mesto.

Jel si odradio kalibraciju?

Bukvalno, sub je fenomenalan a imao sam godinama Z5500 čiji bi sub trebao taj tvoj da jede za doručak :)

Znam ogroman je na z5500. Koja je vasa preporuka za podesavanja? Stavio sound mode na adaptive trenuto sam stavio auto EQ, na tv- u LG C2 stavio digital sound output na pass throuhh... To sto sam prelistao unazad ako imate neku preporuku ispravite me ili dodajte.

Sad ste i mene cacnuli sa ovim Sony HTS400, a taman sam se nameracio na Samsung b650, nakon sto je Xiaomi crkao.
Mislite da je bolji Sony? Bas mi je najnebitniji u celoj priči. Fokus na kvalitet srednjih i visokih, pre svega razumljivost dijaloga u filmovima.

Sad je dobra situacija ovaj q990b razvaljuje 🙂. Moram da napravim neke stalke za zadnje zvucnike. Negde sam procitao da treba za atmos da budu 1.2m od poda. Uz plafon je mozda greska.

Ne mozda, sigurno je greska...

Zadnji zvučnici trebaju da budu u visini glave tj. ušiju, kod mene je to 80cm (visina stalka, takav gađem ali ga još ne nađoh)

Sad ste i mene cacnuli sa ovim Sony HTS400, a taman sam se nameracio na Samsung b650, nakon sto je Xiaomi crkao.
Mislite da je bolji Sony? Bas mi je najnebitniji u celoj priči. Fokus na kvalitet srednjih i visokih, pre svega razumljivost dijaloga u filmovima.
Samsung bolji izbor, jer je 3.1 sistem gde postoji centralni zvucnik koji je bas za dijaloge. Ako moze da se nadje A650 koji je prehodni model mislim da nema greske.

Tražim neki soundbar do max 500 evra, uz novi TV, u prostoriji od 20-tak kvadrata (dnevni boravak-trpezarija-kuhinja.
Razmatrao sam i "standalone" soundbare i one sa subwooferom.
Na osnovu dostupnih opcija na tržištu suzio sam izbor na Bose Smart Soundbar 300, JBL Multibeam 5.0 (ako još može da se nađe), Sony HT-G700, Samsung Q800A... Koje su vaše preporuke?

Možda ima Q800B za te pare ili koja hiljada preko.

Zadnji zvučnici trebaju da budu u visini glave tj. ušiju, kod mene je to 80cm (visina stalka, takav gađem ali ga još ne nađoh)
Ja cu ga napraviti, mada ima i na KP prave po meri. Ne treba tu puno ni materijala ni znanja, platforma od iverice(crna),to ce drugar da mi isece i iskantuje, cev precnika da prodje kablic. A za postolje bi morao neko masivno celicno platno zbog stabilnosti.

Nazad
Vrh Dno