Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Izvini, loše sam pročitao. Ja imam ok TV, ali neće TrueHD da žvaće preko Plexa, to može samo Plex app iz Shielda :)
Planiram da uzmem Q800B i da povežem isto tako kao ti.

Šteta što je mator TV pa nema eARC. Za streaming platforme (bilo audio bilo video) nije bitno jer svakako se dobija kompresovan sadržaj koji komforno ide kroz ARC, ali skroz nekompresovan surround sadržaj iliti Dolby TrueHD zahtijeva eARC. Kažu da onda bude još upečatljiviji, imerzivniji zvuk da su efekti onda baš onako kako su zamišljeni.

Proverio oba mesta, nema, osim ako nije kodiran u SN.
Da, hvala, imam SmartThings, podešen je na auto, tako da ne znam da li je bio neki fw upgrade

EDIT: @BitrAtE Panasonic ima eARC, ali ne može da propusti sve audio formate koje Shield može da pošalje.
Razmatram i da uzmem neki TV. Budući da Shield super radi, najradije mih uzeo neki high end dumb TV (ako može i bez zvučnika, samo sa eARC HDMI), ali to nema...

Poslednja izmena:
Tako ide sada. Uz dobar TV išlo bi Shield - Tv - soundbar
Pitanje je ko šta može da propusti kroz eARC
Zašto? Uz takav SB(i passthrough)shield treba da ide u SB, a SB(eARC) u tv🤔 pogotovo ako uzmeš LG koji ne prosleđuje DTS.
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Yamaha yas-107/8 ili 9. Ne znam koliko je u Srbiji trenutno, ali ja ga imam i ok je.

Poslednja izmena:
Ako pričamo o tv internim aplikacijama onda si ograničen tv mogucnostima nažalost. Ali pošto imaš shield ne vidim potrebu za korišćenjem internih aplikacija na tv-u.

Kakav je HW-B650 u odnosu na HW-B550, koliko vidim nikostonac je isti samo je bar ima i srednji zvučnik, ne znam da li ima još nekih razlika?

Da odgovorim sam sebi, B650 ima srednji zvučnik koji B550 nema, druga najveća razlika je da B650 podržava 5.1 kanal dok B550 podržava samo 2.1,
tako da ako se recimo kasnije kupe oni Samsung KIT zadnji zvučnici (SWA-S9100s/S9200s) dobija se pravi 5.1 sistem dok bi se u slučaju B550 modela ti dodatni zvučnici ponašali kao stereo.
Razlika u ceni kod nas je trenutno oko 50e između B550 i B650, lično mislim da vredi te razlike u ceni.

Takođe sam gledao po netu i Samsung HW-Q600B koji je sličan sa cenom kao B650, Q600B je 3.1.2 i ima Dolby Atmos podršku,
ali sam odustao od njih pošto ima baš dosta komentara da su ljudima prestali da rade posle samo par dana ili par sati upotrebe.

Gledam razne modele, i sad svi zamisljeni su veci nego prostor od ivice tv-a do stola.
LG C2 55" je u pitanju. Sonos, Samsung itd. svi su po cm veci nego taj prostor i ako stavim ispred soundbar, zaklonicu tv i deo za signal za daljinski.

Jedini Samsung Q990B mislim da odgovara. :D

Sta savetujete? TV ne planiram da kacim na zid, onda ne bih ni postavljao ovo pitanje. Ali previse kablova ce da vise iz tv-a, tako da ne zelim to.
Plus imam za ambient osvetljenje koj ce biti useless.

Sonos Beam Gen2 bi ti odgovarao visinski. Nisam ga slušao ali nemoj da te zavara veličina, dosta ga hvale. Za razliku u odnosu na ARC ili Q990B dodaš 2x One SL i bombona :)

Pa da, mislim da je gap za tv oko 6cm, malo manje, a soundbarovi su oko 7cm.

Sonos Beam sam gledao, nije los uopste. Ali je visok.

Znam Anice, ali ne svidja mi se kako bi to izgledalo.

Ne vidim zašto bi izgledalo loše. Polica je niska, 5cm, tako da se ne bi ni videla kada se gleda spreda. Može da se uzme i neka u boji TV komode. Bolje i to nego da ti visina TV-a ograničava izbor soundbara.

Da li neko imao priliku da čuje Sonos Arc i Q990B ili Q950A (prošlogodišnji model). Da da neki uporedni sud, u suštini zanima me Sonos Arc + 2 rear One SL zvučnika VS Q990B.
Jasno je da je Samsung u prednosti zbog uključenog sub-a koji je kod Sonosa preskup (oko 800e solo) ali ostalo me interesuje, zvučna slika, čistoća zvuka, surround?

Po netu mišljenja podijeljena.

^ Isto me zanima, samo Arc + Sub/Sub Mini vs Q990B. Ne verujem da se isplati sad uzimati One SL za zadnje zvučnike, s obzirom da postoje glasine da će izbaciti novi model Optimo 1/1 SL i Optimo 2 sa Dolby Atmos podrškom.

Prednost kod Sonos sistema je što je otvoren i može se uvek dodavati neka komponenta. Kod Samsunga koji je zatvoren je to to sto se kupi i gotovo.
Sonos One je preskup u odnosu na ono to pruža sem izgleda.
A Optimo modeli su baš ovo što sam napisao - otovoren sistem koji je moguće dopunjavati.

Ko god juri ceo sistem iliti i subwoofer i dodatne zvucnike uz soundbar - mogao bi malo ozbiljnije da razmisli i o "pravom" HT/surrond sistemu. Naravno, ako mu prostor i finansije to dozvoljavaju.

Velika je razlika u velicini zvucne scene - da ne kazem ogromna, kada je u igri ozbiljan sistem. Soundbar, pa ni najbolji, jednostavno ne moze da simulira sirinu zvucne pozornice - bez obzira koliko u promo materijalu oni pominjali side i up firing zvunike koji koriste zidove kao ispomoc. Da ne pominjem druge detalje, poput subwoofer-a koji su svi redom realno samo igrackice. Sonos sub uopste nije jeftin, a recimo SVS za istu cenu ce ga pojesti, ne drugo.

Nisam pronasao toplu vodu, naravno - poenta je u tome da kad se krene sa svim tim dodacima, recimo kada je Sonos u pitanju, dodje se vec blizu neke solidne cifre za klasican HT sistem.

Prethodni post se odnosio na malo vece cifre.

Svoj Samsung HW-Q800A sam pazario upravo iz razloga koji tebe muci. Nisam hteo nikakve dodatne police niti bilo kakve "podizace" za TV. U suprotnom bih uzeo Sonos Arc. Sada merkam Devialet Dione i nerviram se opet ispocetka :)

Kod mene je malo drugacija situacija i razliciti su motivi za soundbar - jer je to samo pomocni sistem uz glavni.

BTW, za konkretnu cifru od 500 evra, mislim da je trenutno naslednik mog Samsung-a iliti HW-Q800B dobar pazar.

Prednost kod Sonos sistema je što je otvoren i može se uvek dodavati neka komponenta. Kod Samsunga koji je zatvoren je to to sto se kupi i gotovo.
Sonos One je preskup u odnosu na ono to pruža sem izgleda.
A Optimo modeli su baš ovo što sam napisao - otovoren sistem koji je moguće dopunjavati.
Samsung jeste zatvoren ali šta ti više od toga treba? :D Razumijem da kod Sonosa može da se dogradi još zvučnika, da se doda čak i još jedan sub ali onda idemo u klasu od 3-4k gdje sigurno da ima i drugih kompetitora. Kod ovog Q990B dobiješ all in one i to po cijeni duplo manjoj nego što bi bio Sonos u istoj opremi.

@Labello

Taj Beam je koliko vidim iste visine kao Q990B (u par mm razlika) a rekao si da bi ti on odgovarao ?

Ja razmišljam o HW-Q800B, ali vidim da je malo duži od Q800A za koji cm, tačno toliko koliko bi mi smetalo. Ne bi stao izmedju postolja na Sony A80J :(

Pa znam, on ili Sonos Beam 2. Ali me sad smara sto je visina soundbara veca nego sam prostor. Zaklonice donji deo slike sigurno. :mad:

Obrati paznju da je Beam mali. Iole veca soba ce ga "pojesti".

Ja razmišljam o HW-Q800B, ali vidim da je malo duži od Q800A za koji cm, tačno toliko koliko bi mi smetalo. Ne bi stao izmedju postolja na Sony A80J :(

Pa ti onda pazari Q800A :)

Taman ces i ustedeti koji dinar na starom modelu.

Nazad
Vrh Dno