Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Da li neko iz iskustva zna da li Dolby Atmos barovi prave osetnu razliku za konzole i filmove u odnosu na recimo na gore spomenute HW-A550 i SN5Y za koje sam shvatio da su najbolji u cenovnom rangu 200-250e?

Dolby Atmos na soundbaru je više marketing. Malo vrti zvuk levo desno i to je to.
Bez nekog krštenog 5.1.2 sistema (ova dvojka znači 2 na plafonu) nema Dolby Atmosa.

Kapiram, sigurno je dobro imati za bar i Dolby Atmos opciju, ali mislim da to ne vredi velike razlike u ceni u odnosu na barove koji nemaju Dolby Atmos.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, ja sam se naslusao svakakvih soundbarova danima, da bi na kraju uzeo A550. Za moje i verujem 95% potreba dolby atmos je kao sto Alex kaze vise marketing, a ne kvalitet zvuka.

Atmos treba posmatrati kao dodatak surroundu i ništa više. Surround recimo definitivno pravi razliku tako da ako pare nisu problem bih uzeo i rear zvučnike, posebno u ovoj eri kad su oni bežični, tj. zahtijevaju samo napajanje pa nema cimanja sa kablovima, provlačenjem i slično.

Dolby Atmos na soundbaru je više marketing. Malo vrti zvuk levo desno i to je to.
Bez nekog krštenog 5.1.2 sistema (ova dvojka znači 2 na plafonu) nema Dolby Atmosa.
Postoji dovoljno klipova koji pokazuju kako radi Dolby Atmos.
Obični saundbarovi ne mogu da izbace ali skuplji mogu.
Probaj Sonos Beam pa ćeš videti razliku.

Postoji dovoljno klipova koji pokazuju kako radi Dolby Atmos.
Obični saundbarovi ne mogu da izbace ali skuplji mogu.
Probaj Sonos Beam pa ćeš videti razliku.
Naravno da obični ne mogu. Sonos možda isporuči nešto ali ništa ne može da zameni 7 pravilno pozicioniranih zvučnika. Nisam imao priliku da slušam Sonos ali jesam Samsung QHW-Q900T i nisam oduševljen.

Zanimljivo. Kakvog kvaliteta je zvuk? Zamislio sam ove zvucnike kao slike, taman da mi budu na zidu, sa obe strane po jedan, kao levi i desni zvucnik. 😀
Ali pitanje koliko su dobri za Atmos Setup.

Tek sad videh da je Samsung B serija za ovu godinu u suštini ista što se tiče cena sa A serijom za prošlu godinu,
takođe sam primetio da su cene za HW-B650 i HW-B550 skoro izjednačene u prodavnicama (eponuda listing).

Kakav je HW-B650 u odnosu na HW-B550, koliko vidim nikostonac je isti samo je bar ima i srednji zvučnik, ne znam da li ima još nekih razlika?

Zanimljivo. Kakvog kvaliteta je zvuk? Zamislio sam ove zvucnike kao slike, taman da mi budu na zidu, sa obe strane po jedan, kao levi i desni zvucnik. 😀
Ali pitanje koliko su dobri za Atmos Setup.
Kakvi su ?

Ovde sam na oglasu prvo kupio dva komada Symfonisk ram za sliku sa zvučnikom. Ono što sam čuo me je toliko oduševilo da sam naručio Sonos Beam i dva Symfonisk polica zvučnika. Prva dva zvučnika sam stavio na zid iznad stola sa računarom i namestio da rade kao stereo. Druga dva su uparena sa Sonos Beam kao suraund. Te dve grupe zvučnika mogu da se povežu jednu grupu i da se na nju pusti signal sa jednog izvora . Sve to zvuči zaista odlično. Ova dva koja su na zidu kao slike bukvalno rade uvek kada sam kod kuće. Preko Sonos app može da se pusti muzika sa bilo koje radio stanice , sa računara, sa nekog striming servisa… Palim/gasim ih preko daljinskog upravljača.

Uz sve ovo može da se stavi I sabvufer, mada mislim da je i ovakav zvuk odličan.

Čisto kao poređenje: imam Marantz SR 5013 sa Mission M74i, kao prednji, Q Acoustic 3030i kao zadnji, Q Acoustic 3090 Ci kao centralni i Q Acoustic 3060 sub. Pre nego što sam kupio ove Q Acoustic zvučnike imao sam Mission Surround komplet od centralnog i dva zadnja zvučnika. Kada su stigli Q Acoustic zvučnici zadnje zvučnike sam držao na prednjim zvučnicima i povezao ih na Marantz kao Atmos zvučnike.

Zvuk koji je na SONOSU nimalo ne zaostaje sa ovakvim kompletom. Plus – ima mnogo manje opreme i kablova.

Samsung HW-Q990B je malo veći model od Sonos Beam ali je to zatvoren sistem. Kod Sonosa uvek moze da se nesto doda, zameni. Taj Samsung je po veličini sličniji Sonos Arc koji je priča za sebe.

Poslednja izmena:
Odličan, ako nećeš više para da daješ onda B550 ili B650 skroz korektni.

Odlican soundbar, cak i cudno sto je niska cena. Onaj Xiaomi je tu cenom sa njim, a Xiaomi je uzas.

Xiaomi soundbar koliko vidim nema mogućnost povezivanja dodatnih zadnjih zvučnika.
Za Samsung postoje zadnji zvučnici kao opcija.

Razmisljao sam o q800b, inace posedujem logitech z623 povezan na tv preko ARC Audio Extractor-a. Ima solidan zvuk ali se pitam da li bi dobio nesto prelaskom na q800b? U glavnom za muziku,mozda ponekad neki film.

Razmisljao sam o q800b, inace posedujem logitech z623 povezan na tv preko ARC Audio Extractor-a. Ima solidan zvuk ali se pitam da li bi dobio nesto prelaskom na q800b? U glavnom za muziku,mozda ponekad neki film.
Sonos Ray € 280
Ikea Symfonisk WiFi zvučnik 2 komada € 255
u zbiru koštaju kao S Q800 ali je Sonos mnogo bolji

Sub ti nije neophodan, mada može i on da se dokupi.
To sam već pisao gore.
Svi saundbarovi su zatvoreni sistemi a kod Sonosa uvek može neki deo da se promeni, naravno u zavisnosti od budžeta.
A zvuk je fenomenalan.

Šta je bolje od Q990B, sa pomenutim zvučnicima na plafonu (zbog Dolby Atmos), da je isto bežično povezivanje i da ima bolju povezivost (puštanje direktno sa telefona/laptopa, kontrola preko daljinskog od TV-a)?

Koliko para bi trebal oza to izdvojiti?

990B ima sve što si opisao, osim zvučnika na plafonu. Ne podržava Chromecast, to je istina. Meni to ne fali.
Povezao sam ga sa Nvidia Shield i matorom Panasonic plazmom, sve radi kao bog. Na jedan daljinski. Najradije koristim daljinski od Shield-a.

Nazad
Vrh Dno