Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Ima li neko iskustva sa
LG QP5? Šta je bolji izbor, da li QP5 ili LG S75Q?
Ograničio bih se na LG, pošto mi je tv LG.

Pa posle ozbiljnog iscitavanja neta i iskustava korisnika, stekao sam utisak da imaju dosta problema sa pouzdanoscu, pre svega u konekciji sb sa subwooferom. KOntrola kvaliteta ugradjenih komponenti, ko ce ga znati, u svakom slucaju nisam pogresio, Samy Q700B radi preko svih mojih ocekivanja.

Meni je isto ta kombinacija LG TV i Samsung Soundbar. LG mi nekako ne zvuci ubedljivo, a probao sam ih sve koje mogu da se nabave.

Poručio sam Samsung Q800C. Jel dolaze neki HDMI kablovi u pakovanju možda ili mora da ih kupujem? I koja je najbolja varijanta da se poveže, direktno u eARC u TV ili preko Shielda da ide?

@Gulftown soundbar povezuješ u shield a shield u tv i time dobijaš mugućnost reprodukcije true hd atmosa. Ja imam q800b ali nemam shield, i kod mene čita samo DDP atmos. Za kablove se iskreno ne sećam, ali čini mi se da dolazi neki kabl uz SB

Misliš Shield u IN u soundbar, a iz OUT iz soundbara u TV?

Koji tv imaš?

A da zaboravih da imamo isti. Ja lično cepam Shield->Sonos Arc->Sony, jer imam samo jedan hdmi na SB a i sony radi passthrough do SB svih audio/video formata. Za samsung q seriju SB ono što sam čitao je najbolje shield->SB(hdmi IN)->Sony. Probaj obe kombinacije baš me zanima da li rade lossless formati DTS-HD MA & DTS-X.

Probam čim dodje. Mada kapiram da ću i ja tako kao ti.

Meni konacno zavrisli reklamaciju posle duzeg leranja ...na kraju sam uzeo povracaj love za Q800C i doplatio za Q930C. Orignalno sam hteo da dodam zadnje satelite 9500S na Q800 ali se ispostavilo da je ovo bolje resenje za iste pare. Satelite je jedino moguce naci kroz madjara , bili su oko 220e pre praznika a sad vidim da im je skocila cena....
Skroz je druga dimenzija sa zadnjim zvucnicima i fenomenalno zvuci. Realno prejako za moju sobu od 20 i kusur m2, bukvalno ne moze preko 25-30 da se pojaca :)
Poručio sam Samsung Q800C. Jel dolaze neki HDMI kablovi u pakovanju možda ili mora da ih kupujem? I koja je najbolja varijanta da se poveže, direktno u eARC u TV ili preko Shielda da ide?
Dolazi ultra brzi kabal u pakovanju, samo poprilicno kratak, ja porucio 3m da provucem kroz zid. Za eARC obavezno HDMI 2.1...

Stigao Q800C. Povezao sa Shieldom, zadovoljan sam kada pusti Dolby Atmos, a iovako je vidno bolji zvuk. Opravdalo je moja očekivanja.

Ima gore pomenuti soundbar grunding dsb 990 2.1 , i povezan je preko ARCa hdmi to hdmi na TVu Hisense a6k, e sad interesuje me kako pustiti dolby atmos zvuk, vidim da mi pise PCM, da li treba da prebacim na Pass trough ? Posto mi pise dolby atmos i tu kliknem i nema zvuka! Radi samo na PCM

ARC nema podrsku za dolby. Mora biti eARC

Upravu si, onda bi trebalo na tv da radis passthrough hdmi, ako soundbar podrzava kodec koji pustas.

Provereno ? Tako ne pise na netu, pisu ljudi samo pastrough, mada sta i ja pisem akda mi tv nema dolby atmos podrsku! Sta predlazete za blago seckanje slusalica bluetooth na hisensu! ? Neki usb doongle ?

DD bi trebalo da ti radi, dolby digital (AC3), a atmos ne (EAC3)

Ukratko za bilo kakav lossless tj. nekompresovan sadržaj neophodan je eARC, ostalo može kroz ARC.

Vrh Dno