Šta je novo?

Hardver Preporuka za dual-band access point

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Pozdrav svima. Treba mi neki access point za dnevnu sobu. Imam solidan Wi-Fi signal, ali mi je ruter 2.4ghz pa nema pojma da preko WiFi - a puštam bilo kakav film preko lokalne mreže. Ne bih kupovao nikakve ripitere jer mi je lično to glupost, a imam lan switch u dnevnoj, pa bih to iskoristio. Znači trebalo bi mi neki da baca 5ghz signal.

Uključiš, podesiš i zaboraviš da postoji. Stabilnost i pouzdanost pre svega.

Pa to. :) Realno meni ne treba apsolutno nista od naprednih opcija.

Aj da pitam jos i ovo. Da li bi mi isti ili bolji posao radio sledeci scenario: da izbacim svoj gigabitni switch i da umesto njega ubacim gigabitni dual-band ruter? Jel mogu njega da stavim u AP mod?

Tplink c7 ili jači može u ap mode. Čak i repeater 205re može u ap mod.
Zvanično ne može svaki router u ap mode, ali mozes da mu isključis dhcp I koristiš lan umesto wan porta i onda se ponaša kao ap.
Obzirom da si dao tako opšte pitanje, teško da ces dobiti bolji odgovor. Svakako bih zamenio uredjaj od providera koji nema 5ghz. Da li uopšte ima gbit lan portove?

Ovaj ruter može u AP mode (ja ga tako koristim)
Često je na nekim akcijama za ispod 5k rsd, mada vidim da ga i sad ima za 5200 (pogledaj na eponuda gde).

Kad već uzimaš uzmi odmah AX.

Moja preporuka za Asus RT-AX55. Super 5G signal na svih 55 kvadrata, gde pokriva i generalno vrlo dobar ruter, sa dosta opcija!

JA bih išao na Mi.jeste ac, naspram ax na TP Linku, ali je jači zbog broja antena + Qualcomm čip...

Nešto mi MI ne uliva poverenje, što se firmware-a tiče. :) TP-LINK je ipak tu svetlosnim godinama ispred njih.
BTW, ne kapiram što je ovaj Mi ac skuplji od ax.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, valjda neće Nabukodonosor zameriti. Archer C6 ili Xiaomi AC2350?

Po netu vidim da preporučuju C6 pre nego xiaomi. Bitna je podrška za open-wrt/dd-wrt. C6 koliko vidim ima podršku za openwrt, dok kod xiaomija dolazi fabrički, kako kaže @Poolmaker

Druga bitna stavka je bolji domet i to je to. Do njega će lan kablom stizati 200mbps.

Nazad
Vrh Dno