Zasto? Audiofili uglavnom ganjaju eksterne DACove, a oni obicno imaju USB i RCA ulaze.
Taj ko ganja externi DAC verovatno ne zna da ubode internu karticu u komp.
Zasto tako mislis?
@munja 87
Aj jos reci gde ćes to da kupis![]()
Ajde malo prosetaj po forumima, svi traze externe kartice jer ih mrzi da se zavlace ispod stola a ovako su im konektori na stolu, smesno.
Ko zeli sve sto si naveo onda mora da kupi mnogo bolji uredjaj od usb zvucne, nesto poput ovog http://www.player.rs/product.php?ID=1114
@mitarus:
hvala za link, video sam bio to...
...pa ovo je banana džek, možda je bolje napraviti banana-kabal-činč
i ostaviti njihov orginalni iz kartice.....
I zato sto DACMagic ima ogranicenje na 44/16 za USB znaci da imaju i ostali?DAC Magic takodje ima ogranicenje 44/16 za USB a maltene je najbolji ext DAC za svoju cenu.
Pa to je jos jedna prednost eksternih karti.Taj ko ganja externi DAC verovatno ne zna da ubode internu karticu u komp.
Da, ali ne odredjuje jedino DAC kvalitet kartice/DACa, cak ima bitnijih stvari. Danasnji DACovi su manje vise svi veoma dobri, ali to ne znaci ako karta ima recimo hvaljeni AK4396 DAC, da je to automatski vrhunska karta. Ono sto sam ja do sada shvatio citajuci po forumima, najbitnije je kako je reseno napajanje, i tu je glavna mana internih kartica, dok je za eksterne bolje da imaju zasebno napajanje umesto da se napajaju preko USB.Kvalitet ugradjenog DAC ne zavisi da li je kartica externa ili interna. Neki ljudi hvalili Pro-Ject DAC od 100-ak evra, postoje interne zvucne koje imaju bolji DAC. CA DAC Magic vredi oko 300e ali je u rangu sa CA CD playerom od 600-700e, znaci da postoje i CD playeri i zvucne koje imaju oblji DAC ali sve zavisi i od opreme na kojoj se slusa. HiFi vrlo lako preraste u opsesiju, da ne kazem bolest.
A sto uopste jurite uredjaje sa 24/96 sample rate-om, kad su flac i audio cd u 16/44...
FLAC nije ogranicen na 16/44 a cak nije ogranicen na stereo. Ja sam jedan DVD Audio (24/96 stereo) disk ripovao u WAV i zatim ga prebacio u FLAC.Nije muzika sve sto cini mlatimudiju![]()
Ajd malo da se vratimo temi....
znaci odluka je pala na 0404,
jedino me zanima jos nesto.
Kolika je razlika do 1212m, tj. da li bi je ja i cuo-osetio,
kao prosecni kucni korisnik, slusalac muzike na prosecnom pojacalu i prosecnim zv.
Sta da uzmem imam H/K 630 uparen sa JBL lx2002 zvucnicima, komp je izvor u 80% slucajeva (sta nadjem u flac-u nadjem sta ne 320kbs, uglavnom se vrti elektronika), planiram da potrosim do 500e, dal prodati H/K pa juriti neko pojacalo sa integrisanim DAC-om ili uzeti neki DAC posebno ili mozda neku ext. zvucnu, trenutno razmisljam o at prodigy-ju hd2 ili 7.1, pa da zamenim op amp-e na BB 2xxx neke? A ostale pare da preusmerim u bolje zvucnike?
Internu kartu nikako, pa cak i eksternu. Definitivno idi na eksterni DAC.Sta da uzmem imam H/K 630 uparen sa JBL lx2002 zvucnicima, komp je izvor u 80% slucajeva (sta nadjem u flac-u nadjem sta ne 320kbs, uglavnom se vrti elektronika), planiram da potrosim do 500e, dal prodati H/K pa juriti neko pojacalo sa integrisanim DAC-om ili uzeti neki DAC posebno ili mozda neku ext. zvucnu, trenutno razmisljam o at prodigy-ju hd2 ili 7.1, pa da zamenim op amp-e na BB 2xxx neke? A ostale pare da preusmerim u bolje zvucnike?
Koji kinez? Ako kupujes kod nas izbor je slab, ako mozes da uzmes preko eBaya recimo, onda definitivno Yulong DAH1.Evo sad malo citam o externim dac-ovima ovaj kinez ima sve 2134 op amp-e, sto mozda bas i nije najsrecnije resenje, audiotrak HD2 ima te op-e i ko god da ih je na netu menjao za neke druge BB uglavnom je profitirao ??? , mada deluje jako kvalitetno odradjeno ispod haube, Cambridge vidim da je lepo prosao po testovima, ali mu je i cena fina, dal uzeti njega ili neko jeftinije resenje za dac a uloziti ostatak para u bolje zvucnike? I kako se ide od kompa do extrenog dac-a? usb pretpostavljam da je najbolje resenje?
Da ponovim, to nije mana USB 2.0 standarda vec konkretnog DACa.Mana USB je ogranicenje na 44/16 tako da se mora koristiti SPDIF za 96/24. Inace DAC Magic sve upuje na 192/24. Cena je jedini razlog zasto ga ja ne kupujem sada.
Mana USB je ogranicenje na 44/16 tako da se mora koristiti SPDIF za 96/24. Inace DAC Magic sve upuje na 192/24. Cena je jedini razlog zasto ga ja ne kupujem sada.
BB2134 je na Prodigy HD2 Gold, na obicnoj H2D ne znam koji su, neki losiji.
Koji kinez? Ako kupujes kod nas izbor je slab, ako mozes da uzmes preko eBaya recimo, onda definitivno Yulong DAH1.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari