Šta je novo?

Preporučite stereo karticu

nvelja

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2007
Poena
320
Znaci slusao bih uglavnom muziku, aj pomalo se igrao, film i sl,
pojacalo je neko pineer, nista posebno,
zvucnici, trosistemski, pravljeni po nekom visaton pojektu, takodje solidni....
Racunar je solidan, skoro sam ga pravio....
Koju bi mi karticu preporucili, ranaga do 100-tinak evropljana...

Hvala svima,
pozdrav

E-MU 0404 je najboji izbor za te pare sto se tice stereo zvuka, a ako planiras da slusas MP3 na takvom sistemu (nadam se da ne), onda je mozda bolji izbor X-Fi Titanium, zbog Crystalizer-a.

U taj isti kos mozes slobodno da stavis i M-Audio Audiophile 2496, a kao eksternu varijantu imas i EMU 0202usb. Vidi sta od svega toga mozes da nabavis, posto ih retko ko prodaje, a i oni koji ih prodaju, skoro nikad ih nemaju na lageru...Ipak, uz malo stpljenja i volje, bilo sta od ovoga moze da se nabavi.

Pa tako sam i mislio....
Hvala vam na savetima, uzecu X-Fi Titanium, zbog buducnosti prevashodno, mozda bude neki bioskop i sl....
Da li mozda neko zna kakve su cene ovih kartica po evropi, Austriji konkretno, bas imam mogucnost ovih dana tamo da je pazarim.

Pa tako sam i mislio....
Hvala vam na savetima, uzecu X-Fi Titanium, zbog buducnosti prevashodno, mozda bude neki bioskop i sl....
Da li mozda neko zna kakve su cene ovih kartica po evropi, Austriji konkretno, bas imam mogucnost ovih dana tamo da je pazarim.

Cudno, trazis stereo karticu, sa muziku i pomalo igre i filmove i na kraju X-Fi?:trust:

X-F daje pristojan stereo, za filmove je odlican a za igrice nezamenljiv.

Poslednja izmena:
Kupi neki od Asus Xonar-a to lepo svira a idu i igrice. Rade i u Win7.

E pa o tome se i radi....
nisam ni sam nacisto, nisam profi ni u cemu a sve bi.....:wall:
mislio sam stereo, pa X-Fi,
pa pitam zato.....

E pa o tome se i radi....
nisam ni sam nacisto, nisam profi ni u cemu a sve bi.....:wall:
mislio sam stereo, pa X-Fi,
pa pitam zato.....
Ako ti je (stereo) muzika prioritet a igre igras retko i ne gledas puno filmove, onda ti je neka od pomenutih EMU i M-Audio kartica najbolji izbor. Radice one normalno u igrama i filmovima samo bez nekih efekata koji uglavnom dolaze do izrazaja na surround sistemima.

Hvala garson,
Zainteresovalo me malo ovo oko asusa,
Asus Xonar Essence STX, koliko to kosta po evropi, zna li neko.....

Taj Essence i HDAV 1.3 su extra kartice, vredne ulozenog novca ali mi ne ide da neko ovde ne naruci makar nekoliko komada.

Au,
moze da se naruci iz amerike, na Asus Xonar Essence STX mislim,
kostao bi 262.99 $ + 5152.02 din,
.....

Ne bih zeleo toliko da dam za karticu,
....zato sam i napisao "Au" za ovog asusa,

Ali bih vas poslusao da su u igri te parice,
....ovako E-MU 0404.....najverovatnije,

i jos nesto...

vidim da nema da se nadje ovih džekova za 0404,
video sam ovde i da moze da se napravi, to je RS-232,
...da li je neko pravio, kakvi kablovi, kakav sam džek,
...ne bih da mi nesto nedaj boze zuji, pucketa, krči zbog budženja kabla.

A mozda neko zna gde ima orginal da se nabavi.

Pa koliko para toliko muzike. Kvalitetna kartica jeste skupa i niko ne moze dokazati suprotno. Ako ne zelis kvalitetnu kupi jeftinu. Ok, pravi kvalitet je skup a to sto nekom moze biti dobro i ono slabije to je druga prica.

0404 svira kako treba tek kada se izmoduje dosta skupljim kondenzatorima ali je i u stock varijanti bolja od svih ostalih ovde navedenih a za taj kabel koji ce ti ici od kartice do pojacala NE STEDI LOVU, neka kosta i 2-3k din.

0404 svira kako treba tek kada se izmoduje dosta skupljim kondenzatorima ali je i u stock varijanti bolja od svih ostalih ovde navedenih a za taj kabel koji ce ti ici od kartice do pojacala NE STEDI LOVU, neka kosta i 2-3k din.
U stock varijanti bolja od 0404 USB?:)

Ako ima RCA to je coax SPDIF. Klasicni stereo RCA je za stereo analogni zvuk a sta ce DAC (Digitalno/Analogni konverter) da radi ako je signal vec analogni. Ogranicenost USB je 44/16 ali preko SPDIF moze ici do 96/24. Cambridge Audio DAC Magic sve sto primi konvertuje u 192/24.

Ako ima RCA to je coax SPDIF. Klasicni stereo RCA je za stereo analogni zvuk a sta ce DAC (Digitalno/Analogni konverter) da radi ako je signal vec analogni. Ogranicenost USB je 44/16 ali preko SPDIF moze ici do 96/24. Cambridge Audio DAC Magic sve sto primi konvertuje u 192/24.
Pa i nisam mislio na klasicni stereo RCA.;)
Ovo za ogranicenost USBa na 44/16 vazi za USB 1.1 (matore USB karte), USB 2.0 nema problema sa 192/24 (primer EMU 0202 USB). ;)

Poslednja izmena:
Ne bih zeleo toliko da dam za karticu,
....zato sam i napisao "Au" za ovog asusa,

i jos nesto...

vidim da nema da se nadje ovih džekova za 0404,
video sam ovde i da moze da se napravi, to je RS-232,
...da li je neko pravio, kakvi kablovi, kakav sam džek,
...ne bih da mi nesto nedaj boze zuji, pucketa, krči zbog budženja kabla.

http://www.seanmulholland.com/blog/build-a-custom-emu0404-analog-/

:wave:

Pa i nisam mislio na klasicni stereo RCA.;)
Ovo za ogranicenost USBa na 44/16 vazi za USB 1.1 (matore USB karte), USB 2.0 nema problema sa 192/24 (primer EMU 0202 USB). ;)

DAC Magic takodje ima ogranicenje 44/16 za USB a maltene je najbolji ext DAC za svoju cenu.

Nazad
Vrh Dno