Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Preneo broj i uzeo Mega plan 6m free, pitao u filijali za 100GB praznicnog poklona i receno mi da cu dobiti, aktivacija kaze u aplikaciji.
Trazim u aplikaciji nema, zvao podrsku kazu nemam pravo samo oni koji kupe Mega plan to dobijaju.

Srećom ti to nije bilo ključno, ali da, uslovi promocije jasno naglašavaju da se taj bonus dobija za kupovinu planova, tako da su te dezinformisali u poslovnici.
Promocija "Praznični poklon 100 GB" važi za postojeće prepaid korisnike koji tokom perioda od 01.12.2025. do 31.01.2026. aktiviraju Mega plan i podrazumeva dodatnih 100 GB za korišćenje interneta u nacionalnom saobraćaju koji važe sve do isteka Mega plana. Aktivacija Prazničnog poklona 100 GB se vrši pozivanjem *123# ili putem Moj A1 aplikacije. Neiskorišćen sadržaj se briše, ako korisnik aktivira novi mesečni plan.
Već smo to diskutovali, ali evo i tačnog citata, neka ostane zapisan i ovde na forumu. Odnosi se isključivo na postojeće korisnike koji sami aktiviraju (kupe) plan.

Meni 12 meseci Mega plana ističe 15. januara 😂 Znači do tad teško da će ikome više davati tih 90 dana dodatak...

Ако некоме дадну, нек јави, да знамо да још увек деле .

To niko ne zna kevi istice 15 meseci besplatnog mega plana 03.02.2026. Na koji nacin ce gledati da zadrze masu ljudi kojima sledece godine istice besplatan mega plan videcemo. Mogu produziti jos koji mesec dok ne smisle neke dobre uslove da ih zadrze. Zasto bi pustili sve te ljude a da ne probaju da ih zadrze nekom akcijom-promocijom povoljnom.
A izajava prvog coveka A1 da u 2026 nastavljaju SNAZNU EKSPANZIJU U FIXNOJ I MOBILNOJ TELEFONIJI, samo uliva nadu za nas korisnike, barem se nadam. 😃
@uji
Mislim da nece biti ista segmentacija (ponuda paketa) za ljude koji 12-15 meseci koriste besplatan mega plan i onih kojo uzmu da probaju 15 dana 5g net.
Ovima sa Mega plana ponude jeftinije pakete sa cenama 500-700 dinara , a mozda ubace i nove pakete.
Ovim sto probaju 5G gledace jace pakete da ponude-uvale posle 15 dana probe.
Mada meni isteklo 15 dana probe juce, nisu zvali jos da nude bilo sta. 😃
@PapaBear66
Tu probu mozes da uzmes ako se na tebe ne vodi nijedan pripejed ili pospejd broj u A1. Nisam mogao na mene, sestru ni bilo koga ako ima nesto u A1. Ali na kevu se nista ne vodi i nju smo slikali za probu. 😅

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Mislim da sam već i ranije pominjao u par navrata, ali nema veze sad, to je što je. Snađi se preko člana porodice, tako ću ja da uradim, pošto su mi ostala još samo dva broja sa istekom 6 meseci Mega plana krajem januara, od kojih je jedan glavni, samo ajde računam pošto su praznici, tu će komunikacija da se svodi na IM pa su šanse da me neko zove minimalne kada prebacim karticu u ruter.

Sta su ti ljudi....
Godinu dana Mega plana za dz,6 meseci za dz.
Globaltel davao godinu dana za dz.
A ovde silne polemike sta kad to prestane....
Koliko god davao nije dovoljno😂😂

Nema besplatnog ručka. Uplaćivao se kredit po 200 dinara na svakom broju. 🤣

Uplacivao bi svakako ako ti je bitan taj broj😂.
Mada koliko se nakupilo svega na globaltelu meni npr mogu jos par meseci da telefoniram sa smesnim novcima.

Poenta je da dopuna važi 3 meseca ili se deaktivira promocija zbog prelaska u stanje mirovanja, tako da nije samo u pitanju bitnost broja, nego i pitanje korišćenja „besplatnog“ saobraćaja u toku tih godinu dana, ali sve u svemu, to opet ostaje za kasnije.

Cekaj, ako mi je dovoljno 500min kolko je u Mega mesecno moram opet da kupujem kredit da mi nebi deaktivirali broj?

Sve smo to više puta detaljno objašnjavali. Važe klasična pravila za pripejd u A1: kredit važi tri meseca (konkretno 93 dana), a broj je aktivan (za dolazni saobraćaj) još jedan dodatni mesec (verovatno isto 31 dan, ali nisam siguran), nakon čega se isključuje sa mreže (a nakon godinu ili manje ga skroz deaktiviraju zbog neaktivnosti).

Iako imaš besplatnu promociju, kredit mora da ti ostane aktivan kako bi je koristio, jer se prestankom važenja kredita brišu i svi dodaci, što uključuje besplatan Mega plan. Ako si danas preneo broj, imaš fore da uplatiš kredit (minimum 200 dinara, ako ne povećaju) do 25. marta 2026, jer je taj datum za 93 dana. Ta važnost ti i piše u aplikaciji, koju obavezno instaliraj ako već nisi, jer je korisno imati pregled.

Nije strašno ni ako zaboraviš, jer bi ti se promocija vratila naknadnom uplatom kredita, ali prosto bi 26. marta ostao bez odlaznog saobraćaja. Ako bi i to ignorisao, broj bi ti 26. aprila bio isključen sa mreže i postao neupotrebljiv sve do naredne uplate kredita. Krajem godine bi ga i konačno deaktivirali (skroz ugasili, učinili nepostojećim), mada je i tu bilo slučajeva da preuranjeno deaktiviraju.

Naravno, sav kredit koji uplaćuješ ti ostaje na raspolaganju (ako ne istekne), npr. za parking, glasanja, humanitarne poruke i slično. Ne plaćaš, dakle, ništa konkretno, samo uplatom kredita održavaš broj u životu.

Tebi je u principu dovoljan saobraćaj, ali pravila su prosto takva. Rok važenja dopune je 90 dana, nakon čega se kredit briše. Bliže određeno, inicijalni kredit od 0 dinara traje 3 meseca i posle toga dopuniš jednom 200 dinara da ti ne bi deaktivirali ili čak povukli besplatan Mega plan pa imaćeš do kraja 6. meseca. Međutim, da ti to ne bi propalo, logika stvari je da za neko vreme ili pred kraj uplatiš još 200 pa tu možeš da uzmeš 10GB za 400 uz aktivan Mega plan ili posle promocije kupiš recimo Dobar plan na 15 dana i iskoristiš to pre prenosa u drugu mrežu (sms DOBAR na 2021 kada nije ponuđen u Moj A1 ili ★123#).

Sta je onda benefit Mega plana? 6M bez naplate cega? Mora da ima nesto sto je "dzabe" u tom periodu.
Jel se dobija svakog meseca Net za drustvene mreze, posto kaze ako u toku meseca potrosis Net mozed da dokupis blabla.
Kakav je to prepaid sa mesecnim planom?
Logicno bi bilo da se dobije to sto svi placaju 1000din na 6m.

Aha citam sad sta pise Rovello, znaci to je pro forme da ne ugase a imas sve ovo sto inace imas u Megaplanu svaki mesec iznova. 22.03.2026 kaze app.

Poslednja izmena:
To je to, razumeo si, a zanimljivo je što ti kredit ipak važi do 22. marta. Ne znam po čemu određuju kome važi 90 dana od uplate (ili prenosa), a kome 93.

Redovno uplaćujem mesečne internet dodatke kod Yettel-a već nekih 3 i po godine. I uvek su mi sabirali saobraćaj za zapadni Balkan. Međutim, juče kad sam aktivirao dodatak dočekalo me je neprijatno iznenađenje, Yettel mi briše svih 11 GB koliko sam skupio za ZB. Evo i slike.

Prilozi

• Screenshot_20251222-031542.png
    Screenshot_20251222-031542.png
    146.1 KB · Pregleda: 114
Pošalji prigovor i traži da ti vrate taj saobraćaj.

Redovno uplaćujem mesečne internet dodatke kod Yettel-a već nekih 3 i po godine. I uvek su mi sabirali saobraćaj za zapadni Balkan. Međutim, juče kad sam aktivirao dodatak dočekalo me je neprijatno iznenađenje, Yettel mi briše svih 11 GB koliko sam skupio za ZB. Evo i slike.
i kod mene su na par kartica obrisali takodje za zb i dodelili ovaj novi dodatak

Ako nemate nijedan broj u A1, a hteli biste da prenosite za besplatan Mega plan, prvo uzmite probni period od 100GB na 15 dana pa tek onda radite zahtev za prenos.
Kako to funkcioniše, s obzirom da ti za 15-odnevnu varijantu dodeljuju novi broj, a ti posle hoćeš da prebaciš svoj stari? Tu bi trebalo da ispari tih 100 GB ili sam nešto propustio?

Kako to funkcioniše, s obzirom da ti za 15-odnevnu varijantu dodeljuju novi broj, a ti posle hoćeš da prebaciš svoj stari? Tu bi trebalo da ispari tih 100 GB ili sam nešto propustio?
Mozes da zadrzis taj broj i na njemu potpises UO. A mozea prenetj tvoj broj i potpisati UO.
100gb traje 15 dana , onda nestane sve , tako je bilo u mom slucaju. Kazu jos 15 dana se ima ako se ipak odlucis za neku varijantu. Posle toga se broj brise.
Videcu za 10-tak dana kad prodje tih drugih 15 dana. Sad na njemu pise 0 dinara i ne moze mi da se dopuni ili bilo sta drugo.

Prilozi

• Screenshot_20251225_172923_Moj A1.jpg
    Screenshot_20251225_172923_Moj A1.jpg
    128.2 KB · Pregleda: 78
Na besplatnom Megaplanu sam, imam onu ponudu na aplikaciji A1 za 100gb ako uplatim Megaplan. Kad god sam to kliknuo, nudilo mi onu dopunu za 400 dinara, nigde nije postojala mogućnost tj ponuda da se uplati pun iznos od 1000 din.

Danas aktivirah taj dopunski Megaplan za 400 dinara kad ono ništa od onih reklamiranih 100 gb, lik u call centru koji zvuči da dve bebe ovce ne bi sačuvao, nešto nerazumljivo lupeta, koliko malo ih plaćaju tj gde ih nalaze onako neusmene 🤔

Pisali smo da se to odnosi strogo na plaćenu aktivaciju Mega plana. Ako si već na besplatnom, ne možeš da kupiš drugi plaćen. Ne postoji opcija da istovremeno budu aktivna dva Mega plana, čak i ako si potrošio saobraćaj iz prvog. Zbog toga i postoji taj dodatak koji si ti kupio, ali on, očekivano, ne aktivira bonus.

Ipak, savetujem da im pišeš prigovor (zvaničan, preko formulara), jer je problematično to što te je reklama dovela u zabludu. To baš i naglasi, mislio si da ćeš kupovinom dobiti jer te je klik na reklamu doveo do deo sa dodacima, gde si imao samo dopunu. Reklama, inače, uopšte ne treba da ti se pojavi na aplikaciji ako već imaš aktivan Mega plan (tako je makar kod onih koje znam, a na promociji su), pa izgleda da je kod tebe nešto tu zabagovalo.

Reklama mi stoji i dalje 😄

I jeste zabluda, mada sitan novac je u pitanju naravno, ne bih uplaćivao 400 jer je dovoljno 200 na svaka 3 meseca. Realno mi je 10gb iz mesečnog Megaplana dovoljno, nekad aktiviram onaj manji dodatak 3gb koji važe 7 dana a ovde sam još gore prošao jer mi ovih 10gb važe 3 dana do sledećeg Megaplana kada će biti poništen ovaj net.

Stigao tipičan odgovor iz Korisničke od izvesne Marije:

"Nije bilo nepravilnosti pa nema osnova da se uvaži reklamacija. Možete da kupite Mega plan da biste ostvarili praznični dodatak.
Ako budete imali bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
"

Nije mi pojasnila kako mogu da kupim taj besplatni dodatak (a ne bih ni imao potrebu da ga kupim), niti je sve ovo bitno u finansijskom smislu, osim što nije lepo da me neko zeza pa sam im obećao dobru reklamu 😄

Podnet zahtev za prenos broja iz a1 u globaltel

Kroz 2 dana dobio ovu poruku:
Voleli bismo da ostanes sa nama i zato ti nudimo posebnu ponudu! Predji na postpaid uz 100% popusta tokom prvih 6 meseci, a nakon toga do kraja ugovorne obaveze placas upola cene. Odaberi tarifu po svojoj meri: Start, NEO 5, NEO Surf ili NEO 30. Aktiviraj ponudu do kraja dana pozivom na 060 1238 ili poseti najblize A1 prodajno mesto.
Tvoj A1

Predobra ponuda, ali sam vec pre 10ak dana dobio 6 meseci besplatno u globaltelu na drugom broju.

Ko želi ovakvu postpaid ponudu u a1, pije vodu "blefiranje", prenos broja iz a1 ka mts-u ili globaltelu. Provereno 😉

Stigao tipičan odgovor iz Korisničke
Biće da jeste neki tipski, budući da nema detalja, a savet je neprimenljiv (ne možeš da kupiš nešto što već imaš besplatno).

niti je sve ovo bitno u finansijskom smislu, osim što nije lepo da me neko zeza pa sam im obećao dobru reklamu 😄
Deo pre zapete je loš stav za ovakve situacije. Ti njima baš i treba da objasniš da je to zbog čega im se javljaš važno (i to najpre u finansijskom smislu, jer ih druge stvari baš i ne dotiču, javljali su se neki i sa većim problemima) i da se osećaš obmanuto. Ako tebi nije važno, tj. pišeš im čisto da bi im pisao, nema razloga ni njima da bude. Kontam da je sad kasno za ispravku, kada se uzme u obzir deo posle zapete, tj. čini se da si im već nešto odgovorio, ali da nisi, sad bi mogao opet da im pišeš, fino i argumentovano.

Po mom iskustvu, većina korisničkih službi tako funkcioniše, letimično pročitaju napisano, pa se lako desi da omaše suštinu i daju neadekvatne odgovore. Ti bi sad mogao da im baš na to skreneš pažnju, da nisu dobro shvatili šta si napisao, da je savet neprimenljiv, i da ponoviš suštinu, a to je da te je reklama odvela i navela na kupovinu dodatka.

Ovo čak i ne pišem napamet, baš znam za slučaj sa A1 koji je tako rešen. Korisnik je imao problem sa SMS-ovima, pa je zato, između ostalog, slučajno dvaput platio parking u BG, misleći da prva poruka nije prošla. Žalio se na obe stvari, a problem sa porukama se sam popravio dok su oni odgovorili tipskim odgovorom da se restartuje telefon i slično. U tom njihovom odgovoru su bila dva problema: sve savete im je korisnik već unapred napisao da je probao (i mnogo više, dakle taj deo žalbe nisu pročitali), a deo sa parkingom je skroz ignorisan. Na to im je skrenuta pažnja u sledećem mejlu i tada su tek uzeli sve u obzir, izvinili se zbog neprijatnosti i prethodnog neadekvatnog odgovora, pa čak i refundirali drugu neželjenu poruku.

Preneo bih broj (Yettel u A1) a kredit istice za vikend, jel moram da dopunim da ne odbiju ili nece biti problema?

Preneo bih broj (Yettel u A1) a kredit istice za vikend, jel moram da dopunim da ne odbiju ili nece biti problema?
Ako ističe sutra, mislim da nisi u obavezi. Neka neko potvrdi ovde. Subotom se isto radi prenos. Obavi ga pre isteka postojećeg kredita. Mislim da je produžena akcija 6 meseci besplatnog mega plana do kraja meseca, ukoliko prelaziš na pripejd. Tako mi je rečeno u kol centru. Nisam proveravao sajt. Ja nisam stigao do 31.12. da to obavim. Sada ću da čekam do sredine meseca kada mi ističe kupljeni mega plan od nagomilanog kredita u poslednjih godinu dana.

Nazad
Vrh Dno