Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

nisam znao da oni sa takvog poziva imaju mogucnost da naplate od tebe takav poziv dok si u srbiji 🤯

To je definitivno neregularno za naše uslove. Da bi smeli da naplate moraš ti da pozoveš ili pošalješ poruku.
Prosto neverovatno da u Srbiji se desi da se javim na dolazni poziv i da mi to naplate. Hajd u Americi, to je po njihovom zakonu.
Trebalo bi ovo istražiti, ne bi me čudilo da je to neki bug kod naših operatera jer po našem zakonodavstvu ovo ne sme

Klasičan fraud, verovatno su provalili da u MTS-u postoji rupa kroz koju mogu da se provuku.
@AG.KGB: pitanje je kako si došao u situaciju da očekuješ poziv iz USA/UK sa ovog broja? Da nije neki "business" u pitanju? Tipa: "ti samo treba da se javiš kad te zovemo, i platićemo ti XY para po pozivu"? Ili "Call centar jobs, highly paid, no skills needed"?
Da se razumemo, 1-800 pozivi su besplatni za pozivaoca kad poziva 1-800. Oni se naplaćuju "primaocu" poziva, odnosno firmi/osobi koja je "iznajmila" taj broj od operatera i koja iza njega ima neki call centar, IVR (govorni automat) ili tako nešto.
To što te je neko zvao sa 1-800 je malo čudno, ali prilog više tezi da je u pitanju fraud. Možda je neki call forwarding sa 1-800 na tvoj broj, ali to ne objašnjava naplatu tebi.
Pozdrav

Meni najviše ima smisla da je broj lažiran (caller ID spoofing), mada i dalje ne objašnjava kako bi takav poziv bio naplaćen. MTS, međutim, ima besplatan listing u okviru aplikacije Moj mts. Valjda se tu može videti šta je tačno naplaćeno, tj. da li se stvarno vodi kao odlazni poziv, iako je bio dolazni, kao i ka kom tačno broju.

To ne bi smelo biti moguće. Pa ako imaš takav broj, samo ti treba lista IVR brojeva.
Ako neko stvarno ima taj takav broj, trebalo bi mu dati brojeve call centara naših mobilnih operatera, banaka, internet provajdera... Da im naprave račune od par hiljada evra :)

@rafiki: u pitanju je pravi posao sve regularno, ovo je bio test poziv za on-call dežurstvo. Flow bi bio da u retkim hitnim situacijama Customer zove call centar, a oni prespoje/pozovu dalje u zavisnosti kome je namenjeno worldwide.
Jedino mi pada na pamet da neće biti naplate u tom slučaju.

• Like
Reagovanja: uji
A... moguće je onda tu da zbog preusmerenja poziva je došlo do toga da i ti delimično snosiš trošak (kroz konferencijski razgovor).

A zar ne bi trebalo da bude upozorenje da je poziv na tvoj racun i da mozes da ga prihvatis ili ne?
Mada sa MTS mozes svasta da ocekujes....

Од како сам прешао на А1 Мега план, из А1 су звали бар 10 пута, као нуде ми нешто боље. Па где има боље 😄

Ne mogu nigde da nadjem ovu informaciju.. Treba da primam povremeno pozive iz Amerike i/ili UK na mts prepaid broj.
Probali poziv kažu ne mogu da me dobiju. Setim se da imam 0 din kredita pa uplatim 200 i onda su uspeli da me dobiju. Proverim stanje posle toga vidim skinuli mi 108 din za taj minut test poziv sto se uklapa u cenu poziva kada bih ja zvao USA iz cenovnika sa mts sajta.
Pitanje je zašto mi skida kredit kad oni mene zovu, a ne ja njih? Očekivao sam da taj poziv ide njima na trošak.

I da li bi isto tako bilo na postpaidu ako bih primao pozive, uvećavao bi mi se račun za svaki primljeni poziv u zavisnosti koliko traje?
Proveri listing kroz moj mts i videćeš tačno šta je.

Na prvu loptu najviše mi liči da se povezao na internet i svukao, jer kod mts pripejda internet troši kredit i kada nije aktiviran paket koji sadrži internet.

Ako je registrovan na tvoje ime, i ako si prijavljen preko mojmts naloga, već se nalazi u mojmts aplikaciji.
Pritisneš na kućicu, dole u sredini, i izabereš taj pripejd broj.

Од 200 дин уплаћеног кредита на број из А1 мега план, остало 188. На шта је могло да оде 12 дин, јел може листинг да се види?Screenshot_20250329_142546_Moj A1.jpg

И који је ово нет за чет?

@ironmanbg mms poruke se naplaćuju 12 dinara (jedino za postpaid ne važi). Vodi računa da sms ne pređe sveukupno 3 poruke, ne koristi dijakritiku ili ćirilicu i poželjno je da ćeš onda moći da iskoristiš do 6 poruka (ali praksa je da na starijim uređajima dolazi do nekompatibilnosti pa se takav sms neće poslati ili primiti).

Da li se i dalje prepaid kartice kupuju na kiosku?
Je l' postoji neki rok za registraciju od momenta aktivacija ili se mora odmah da se registruje broj pre upotrebe?

Da li se i dalje prepaid kartice kupuju na kiosku?
Prodaju se
Je l' postoji neki rok za registraciju od momenta aktivacija ili se mora odmah da se registruje broj pre upotrebe?
Svakako se broj neće uključiti u mrežu dok ne bude registrovan. Bliže objašnjeno, tek nakon registracije kartica postaje aktivirana. Produženi rok za registraciju do 10. aprila se odnosi na brojeve koji su slobodno ušli u domet do 9. februara.

Za sve android korisnike mts mesecnih planova, testirao sam internet i dok kod ne potrosis obicne MB imas najveću brzinu. Nažalost nemam nijedan iPhone da proverim da li za njih ima ikakva alternativa. Ali eto androidasi malo pripazite da ne stucete obicne MB i sreci nikad kraja. Pa valjda nakon 5G necemo morati se prekrajati ovako...

Mozete li mi reci Vi koji koristite mts net 2024GB koje ste dobili nakon reg. kakve su brzinez mislim kakav je net?

Pozdrav, zanima me da li postoji neko rešenje da registrujem sim brojeve, kako bih ih koristio kao srpske DID brojeve(za prodaju)? Možda preko neke voip firme ili…?

Nisam istrazivao, sta se sve trazi za registraciju broja i gde naci PUK kod ako nemamo celu karticu za mts, vip i yettel mrezu?

A1 preko Moj a1 aplikacije u sekciji "profil" mogu se naći te informacije. Mts ima tu mogućnost za postpaid, za prepaid nisam imao prilike da proverim. Za yettel ne znam, ali ako ništa drugo možda poziv operateru može da pomogne.

Imaju svi operateri te podatke u aplikacijama.

Poslednja izmena:
Hahaha, kakvi kriminalci, pa ovo je bukvalno cipovanje ljudi u korist kriminalaca i ko zna koja je krajnja svrha i gde se prosledjuju ove informacije. Vidim Lelekom brdo nejasnih dokumenata objavio koje pazljivo treba protumaciti, po 100 izmene :D
Znaci doslo je vreme gde smo uslovljeni da budemo javno dostupni za izivljavanje ko zna gde sve ne i ko zna kome, pa zato su u zakonu ubacili i da je zabranjeno snimanje poziva da bi bilo legalno maltretiranje naroda. Hajde u redu sto traze identifikacioni dokument, nesto od informacija, ali oni zahtevaju i sliku kao sto se osudjenici slikaju kada ih ubacuju u zatvor. Slicno je radjeno u 40tim proslog veka kada su fasisti pravili ausvajse, samo mozda nisu mogli i slike da ubace. Strasno i zalosno... Opasno je koristiti aplikacije operatera. Krajnji cilj je ocigledno prodaja nasih informacija negde i nije ni cudo sto se svi zale kako ih pozivaju cudni brojevi i nude sve i svasta.

Ako registruješ u poslovnici, neće te fotografisati. Tu bi ti samo očitali ličnu kartu i poslali SMS iz kog bi im pročitao jednokratni kod. Onlajn je to neophodno kao da ne bi zloupotrebio tuđi dokument. Selfi uživo osobe sa zloupotrebljene lične karte ili pasoša već je teže lažirati, pa im je to kao potvrda da je prijava regularna.

^Zavisi koju aplikaciju koristiš, na primer "True Phone" aplikacija ne upozorava da se snima razgovor, dok na primer fabrička opcija snimanja razgovora na Motoroli G85 daje upozorenje da se snima razgovor.

Google dialer reprodukuje upozorenje o snimanju, a da bi funkcija uopšte bila dostupna, zavisi od učitanog regiona.

Nazad
Vrh Dno