Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Stigao 10. april... Zna li neko koje su aktuelne promocije za registraciju prepaid brojeva?

Stigao 10. april... Zna li neko koje su aktuelne promocije za registraciju prepaid brojeva?
Nepromenjene su (Yettel grebalica, Globaltel 20GB, mts 2025 min/sms/GB za aktivirane brojeve do 9.2. i A1 Mega plan na 90 dana do 21.4.)

A1 izgleda ima neki bag na pripejdu... uplatio sam 7 dana interneta, potrošio oko polovinu datog saobraćaja, i paket je istekao. Međutim već nekoliko dana posle isteka internet i dalje radi, doduše ne mogu da koristim tethering (tada na drugom uređaju prikazuje normalno da treba da uplatim novi paket da bih koristio internet), i funkcioniše samo za browser ili aplikacije koje se vezuju na http(s) server, dakle ne radi Viber, WhatsApp i sl.

Нови купљени бројеви када се региструју онлајн путем мора се обавити видео верификација или на други начин? Хвала

Нови купљени бројеви када се региструју онлајн путем мора се обавити видео верификација или на други начин?
Ne ide video identifikacija, već fotografija pasoša ili prednje strane lične karte (eventualno još uz očitanu na papiru) i selfie fotografija (ravnodušna faca i pogled, isto kao za pasoš/ličnu kartu), unos osnovnih podataka i onda ide automatska potvrda registracije ako su fotografije uredne i mašinski čitljive.
Sad verovatno više neće moći da se kupi broj bez lične karte.
Moći će, ali je obavezna registracija za sve brojeve koji su pokušali da uđu u mrežu od 10. februara. Rok je bio produžen samo za aktivne do 9.2.

Šta znači ovo kad pozivaš nekog , samo izbaci. Postaje iritantno

Mts mreža

Ako je prepaid kartica registrovana, onda si pogođen problemima koje mts ima od jutros, pozivi užasno rade.

Ako nije registrovana, moraš da je registruješ.

Da, promenili su. Prvobitno je trebalo da bude besplatan mega plan na 3 meseca do utorka, ali su za prenos produžili na 6 meseci, navodeći da to je tako od 15.

Јел добио неко контра понуду Глобалтела на захтев да се пређе у А1 на ових 6м за џ?

Da, promenili su. Prvobitno je trebalo da bude besplatan mega plan na 3 meseca do utorka, ali su za prenos produžili na 6 meseci, navodeći da to je tako od 15.
Potvrđujem i ja, dobio sam danas takvu ponudu, prelazak sa mts prepaid na A1 Mega plan.

Čisto da naglasim, ne moraš da dobiješ nikakvu zvaničnu ponudu, dovoljno je samo da u poslovnici A1 zahtevaš prelazak na pripejd, i to svakome sleduje.

Kakva je procedura za kupovinu prepaid sim kartica na trafici da li oni imaju terminale za registraciju ili moram sam preko aplikacije da registrujem broj kada kupima?

Da li uopšte ima kartica na trafikama, to jest da li je moguće koristiti ih, ako ih ima da su ostale na stanju?

Ja sam skoro (pre nekih nedelju-dve recimo) uzimao MTS-ovu pripejd karticu na trafici, teta na trafici mi je samo pokazala na QR kod (koji je verovatno naknadno nalepljen na pakovanje) za registraciju i reče mi "moraš da registruješ broj". I to je bilo to, po povratku kući sam je registrovao i dobio bonus dobrodošlice.

• Like
Reagovanja: uji
@Kolega2357
Neregistrovane kartice mogu da se povežu na mrežu, bar 2G/3G radi.
Neregistrovane kartice mogu da prime SMS. Ne rade pozivi i internet.

Što bi reklo da treba uraditi sledeće:
  • Kupiš SIM karticu na trafici, ubaciš u telefon, ona se poveže (do nekle na mrežu)
  • Preko neke internet konekcije otvoriš sajt za registraciju, registruješ preko LK/Pasoša kad završiš registraciju, kartica potpuno proradi.

• Like
Reagovanja: uji
Можете регистровати своје бројеве у пословницама оператера власника броја. Далекосежно, можда је то боље. На сваком је избор.

2025GB/min/sms ili nešto drugo?
Ne ne, redovan Sve Cool bonus (800 min/SMS + 10 GB)

Можете регистровати своје бројеве у пословницама оператера власника броја. Далекосежно, можда је то боље. На сваком је избор.
Meni je prošla registracija preko Moj MTS portala samo uz verifikaciju kroz SMS OTP kod, ali ja već imam usluge kod njih (TV + net), pa kapiram da zato nisu tražili nikakvu dodatnu identifikaciju.

Poslednja izmena:
Pređoh danas sa mts na A1 prepaid.
Stičem utisak da mi se baterija znatno brže potrošila.
Da li to ima veze sa mrežom ili je to samo moj subjektivni osećaj?

Da nisi više koristio telefon testirajući mrežu?

Signal A1 je čak bolji u odnosu na mts.
Nadam se da ovo nije u suprotnosti sa temom. Ako jeste neka briše admin.

Proveri kolko ti je "Heartbeat" interval za GCM kad si na A1 mobilnom netu.

U dialer-u kucaj ##426## pa uključi advanced view i tu treba da piše Heartbeat: alarm(00:00 initial: 000s). Zanima te ova vrednost posle initial.

Nažalost ne razumem zadnji post.
Ako to treba da ukucam u dialer-u koji služi za ukucavanje brojeva prilikom poziva posle kucanja ##426## izlazi "unknown application".
U pitanju je tel koji radi na IOS-u.
Ako je nesto drugo, molim za pojašnjenje.

Vrh Dno