Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

@uji @poglavicas Ocigledno da se nismo najbolje razumeli. Ja ne pricam o romingu. Do sad su mi se uvek poruke ka mtel BiH tarifirale kao poruke u domacem saobracaju. Isto je stajalo i na mts-ovom sajtu. Sada se nesto promenilo i poruke ka Bosni vise nece da mi idu, a mogle su do pre par meseci.

@Bonafides
Ne znam kako su ti mogle do sada poruke prolaziti ali mtel u Bosni je inostranstvo i tarifiraju se tako. Isto kao da šalješ poruku u npr. Austriju.
Jedino ako imaš, ili si imao, neki dodatak specijalno za mtel.
Inače ZB nema nikave veze s ovim

Ima sim kartica u TC Galerija.

Danas podnet zahtev za prenos broja iz Globaltel u A1 pa da vidimo da li će zvati da ponude 30GB narednih godinu dana ako ostanem što bi mi najviše odgovaralo. Morao sam prvo da sačekam da A1 broj prebace u Globaltel da bih prebacio sav kredit jer šalju dokumentaciju poštom na potpis pa je procedura potrajala duže. Iz A1 nisu ni zvali da ponude bilo šta da ostanem a ono što su nam na kvarno deaktivirali besplatan Mega plan neću im zaboraviti.

Zašto su Vam deaktivirali besplatan Mega Plan?

Zašto su Vam deaktivirali besplatan Mega Plan?
Postojećim korisnicima su polovinom oktobra/novembra ne sećam se „greškom“ dali da aktiviraju Mega plan i videvši šta su napravili, onda su ga svima deaktivirali.

@uji @poglavicas Ocigledno da se nismo najbolje razumeli. Ja ne pricam o romingu. Do sad su mi se uvek poruke ka mtel BiH tarifirale kao poruke u domacem saobracaju. Isto je stajalo i na mts-ovom sajtu. Sada se nesto promenilo i poruke ka Bosni vise nece da mi idu, a mogle su do pre par meseci.
Тарифирају се,али се скида са допуне(кредита)

@mlax37 @tarantula888 Poruke ka Bosni do novembra sam slao bez problema, cak je i na mts-ovom sajtu pisalo da se one tretiraju kao poruke u domacem saobracaju. Nikad mi nije skidalo sa kredita, vec od kolicine poruke. Sad vise te informacije nema na sajtu, ocigledno je da su nesto promenili.

Nego, pitanje za one koji su skoro registrovali mts broj. Da li se onih 2025 GB mogu sabirati sa nekim internet dodatkom i tako produzavati?

Nedavno sam raskinuo ugovor i prešao na pripejd u A1 mreži, ali sam izgubio VoLTE. Ima li A1 VoLTE za pripejd korisnike?

Zvao Globaltel i ponudio godinu dana 1000 minuta i 30gb za dž nakon sto sam zatražio prenos u A1. Međutim, nisu mi rekli da treba da idem u A1 da poništim zahtev...
samo opusteno oni se pitaju dal ce odibiti ili prihvatiti a1 . Cestitam :) Steta sto sam tek presao na globaltel i ne mogu to , ali ne sumnjam da ce za 2 mesecaista prica biti :p

Zvao Globaltel i ponudio godinu dana 1000 minuta i 30gb za dž nakon sto sam zatražio prenos u A1. Međutim, nisu mi rekli da treba da idem u A1 da poništim zahtev...
Oni očigledno mogu samostalno da odbiju taj prenos, pa verovatno od toga sa kim pričaš iz Globaltela zavisi da li će tražiti da lično odeš i poništiš prenos ili će to oni obaviti. Svakako ima primera i jednog i drugog, a svima su dodelili tu ponudu za ostanak, tako da nema brige :)

I to se desava.
Juce sam kupio Yettel pripejd plus karticu i aktivirao je posle ponoci.
Posto se Bonus dobrodoslice dodeljuje automatski, prilikom prvog poziva, okrenem broj i dobijem obavestenje da nemam kredita.
Pozovem njihov Korisnicki i oni mi kazu da moram da sacekam bar pola sata da mi se aktivira Bonus, jer se u ponocnim satima ceka oko pola da se broj aktivira.
Poruka o aktivaciji Bonusa dosla mi je tek nakon 40 minuta.
Sva sreca pa mi nije bilo nista hitno, a oni bi na njihovom sajtu trebali da napisu da "nocne ptice" moraju cekati Bonus ;)

ja nisam vratio mislim nisu mi ni trazili.

kad podnesete zahtev za prenos u a1 da li vam oni daju karticu, pa ako odustanete od prenosa tu karticu vracate?
obicno je ne aktiviraju, tek posle prenosa postane aktivna, ali u svakom slucaju i da su ti je aktivirali na privremeni broj bice deaktivirana

obicno je ne aktiviraju, tek posle prenosa postane aktivna, ali u svakom slucaju i da su ti je aktivirali na privremeni broj bice deaktivirana
Možda si mislio na Yettel i eventualno mts (nisam ubacivao njihovu pa ne znam), ali A1 definitivno ostavlja aktivan MNP broj, dok Globaltel i obavezuje korisnike da ga uključe na dan prenosa.
kad podnesete zahtev za prenos u a1 da li vam oni daju karticu, pa ako odustanete od prenosa tu karticu vracate?
Ukratko, ne vraća se. Broj ostaje tvoj ako hoćeš da ga koristiš. Zato ti i daju potvrdu o registraciji broja. Jedino ga deaktiviraju kada uspešno preneseš broj.

pa sa a1 sam podneo zahtev za prenos u yettel i kartica nije bila aktivna ni u jednom momentu, niti su je trazili nazad

Jeste, oni imaju takvu proceduru i u nedostatku MNP kartica, workaround je da se prenos obavi, broj ostane u vazduhu i traži reizdavanje sim kartice kao izgubljene ili ukradene.

• Like
Reagovanja: fiy
trazioc mora biti vlasnik tog broja, u slucaju da nije registrovan trazice puk ili pin, i bice registrovana

@uji da li mnp broj koji izda a1 se registruje na trazioca prenosa broja u njihovu mrezu? hvala
Da, registruje se i ostaje u njegovom trajnom vlasništvu kada je prenos odbijen ili neuspešan, odnosno tražioc je odustao od postupka prenosa broja.

Nazad
Vrh Dno