Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Čini mi se da je kolega @uji spomenuo da se njemu (ili nekom drugom kolegi sa foruma) nije pojavila promocija, ali da može da se zovne i traži da dodele. Meni se pojavila posle otprilike 24 sata, u Moj mts, pod Dodaci, u odeljku Promocije (kao poslednja stavka).
Ne meni, drugom članu, ali moja pretpostavka je bila da registracija na daljinu eventualno koči realizaciju ostvarenja prava na bonus u odnosu na lični dolazak u poslovnicu.

Koliko ono beše minimalno treba da se uplati kredit u A1 svaka 3 meseca da bi ostao besplatan mega plan? Jel beše 200 din?

Evo upravo proverio, sada se pojavila. Znaci par dana da se saceka (ili da se zove ako se nekome ne ceka).

uAxksKM.png

Ако на пример корисник плана од првог дана активације плана разговара са А1 корисницима да ли му се одбијају минути од договорених 200 или када се разговара са А1 се не одбијају минути?

1. а SMS? Да ли је тих 200 минута/SMS-а за mts и yettel или SMS за А1 иде бесплатно?
  2. Да ли је тих 200 минута за фиксну телефонију MTS, Orion, SBB?

Top plan sadrži:
  • 200 minuta ili SMS poruka ka svim mrežama u Srbiji (fiksnim i mobilnim)
  • 3GB internet saobraćaja
  • 10GB paralelnog internet saobraćaja za Viber, WA, FB, FBM
  • paralelne neograničene razgovore u A1 mreži

Što kaže da SMS poruke ka A1 nisu neograničene, već troše zajedničku kvotu od 200 nacionalnih minuta ili sms poruka.

Dok sam bio u mts-u koristio sam mesečni plan 200 koji je koštao 600 dinara. Na dan isteka plana, aktivirao bih internet dodatak za jedan dan (1gb za 100 dinara). Gigabajti bi se sabrali i važili bi dan duže. Sutradan bih (na dan isteka internet saobrćaja ) aktivirao novi mesečni plan, čime bih produžio njegovo važenje za 30 dana. Na osnovu toga zaklučujem da može.

Aktivacijom mesečnog plana pridužio bi važenje preostalog internet saobraćaja. Moraćeš da koristiš dodadak internet na dan i da sutradan aktivuraš mesečni plan, ( plan100 košta 500, a plan200 košta 800 dinara).

Sve ovo pišem kao dodatni razlog da se zahvalim A1 i Globaltel-u, što su me gotovo besplatno, na godinu dana spasli ovakvih MTS akrobacija.
Pitao sam za ovaj registracioni bonus od 2025 GB. Mislio sam da je neko u medjuvremenu eksperimentisao, pa me zanima da li se saobracaj iz dodataka ili promocija dodaje na ovaj registracioni bonus. Jer, ako se dodaje, samim tim postoji mogucnost i za produzenje roka koriscenja 2025 GB na duze od 90 dana.
Ja imam jednu neregistrovanu mts karticu i planiram da je registrujem zbog ovog bonusa, pod uslovom da se sabira sa novom kolicinom interneta.

Još uvek je rano prejudicirati o tome, s obzirom na to da je akcija počela tek od 1. januara pa iz tehničkih razloga gledano niko nije ni mogao posle cca 40 dana da produži dodatak koji ističe nakon 90 dana.

U pravu si, rano je da se vidi rok važnosti. Ali, kada bi se MB ili GB sabirali sa registracionim bonusom, onda bi verovatno mogli da se produžavaju ovih 2025 GB i nakon 90 dana.

Koliko se sećam, dosad se kod MTS-a nije moglo sabirati sa sličnim bombastičnim bonusima koje su davali pri kupovini kartice, tako da bi me vrlo pozitivno iznenadilo kad bi moglo s ovim.

Posle onoga,ovo je bruka. :D .Ipak pomocni br ostaje na MTS.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija produžio je rok za korišćenje priprejd brojeva do 10. aprila kako bi se postojećim korisnicima ostavilo dodatno vreme za registraciju pripejd broja pre obustavljanja saobraćaja.

Rok za korišćenje neregistrovanih prepaid brojeva produžen je do 10. aprila.

Nadam se produžetku akcije pošto su u mom gradu nestale pripejd MNP kartice, a bilo bi idealno i svoj broj da vratim iz mts-a.
Bog je cuo tvoja nadanja.

Brojeve je obavezno registrovati do 10 aprila a najkasnije do 10 maja s tim da ce od 10 aprila svi neregistrovanim brojevima biti onemogucen saobracaj.

Prekršili se, grdno. Opet ćemo da se igramo cicu-micu i onda posle 3 meseca ponovo prenosim broj.

Koliko se sećam, dosad se kod MTS-a nije moglo sabirati sa sličnim bombastičnim bonusima koje su davali pri kupovini kartice, tako da bi me vrlo pozitivno iznenadilo kad bi moglo s ovim.
I meni liči na to. Prilično je to velika i dobra ponuda da bi se mogla produžavati. Ali, rekoh, tek da pitam, možda se mts prevari.

Nadam se da će i MTS produžiti akciju 2025gb i min, pa da registrujem staru karticu tamo negde početkom aprila, taman kad mi istekne 90 dana od aktivacije 2025gb na prvom broju 😃

Ja sam aktivirao MNP karticu sa privremenim brojem pozivom na 1234.

Posle par minuta pozvao *123# i ponudilo mi je odmah besplatan Mega plan 3 meseca. Akrivirao, rade pozivi i net...

Moj A1 nešto zeza, probaću sutra...

Rok za korišćenje neregistrovanih prepaid brojeva produžen je do 10. aprila.
Ako sam dobro razumeo ovo saopstenje, postojecim korisnicima produzen je rok za registraciju do 10. aprila, ali od 10. februara kartice ce se moci kupovati samo uz licnu kartu. U prevodu, od 10. februara nece vise biti slobodne prodaje brojeva.

Danas mi je jedna prodavacica u jednoj prodavnici mesovite robe rekla da i dalje prodaju Yettel brojeve, ali da treba da se registruju na trafici.

Ako sam dobro razumeo ovo saopstenje, postojecim korisnicima produzen je rok za registraciju do 10. aprila, ali od 10. februara kartice ce se moci kupovati samo uz licnu kartu. U prevodu, od 10. februara nece vise biti slobodne prodaje brojeva.
Biće slobodne prodaje brojeva, ali svi brojevi koji se uključe u mrežu počevši od 10. februara biće predmet obavezne registracije. Tako je u teoriji, a da li i u praksi, čisto sumnjam, jer time bi operatori morali da prilagođavaju sisteme za kratko vreme, no nikad ne reci nikad. Možda je to namerno ostavljeno kao beta testiranje za novi prelazni period koji bi krenuo od 10. aprila do 9. jula.

Operateri su imali dovoljno vremena da prilagode sisteme. Odluka i regulativa za obaveznu registraciju prepaid-a su stare nekoliko godina. Sa realizacijom se kasni, po običaju.
Pozdrav

ja bih to rešio na ovakav način kao privremeno rešenje a moze i stalno
Svaka neregistrovana i aktivirana sim od tog perioda jednostavno ima samo pristup mrezi za hitne pozive i korisnicki servis mislim na kartice koje su aktivirane od 10.2 pa na dalje
Ostali saobracaj se tek omogucava putem sistema po registraciji.Tj dozvoljen dolazni sms i odlazni pozivi samo ka tim brojevima a da za ostalo mora da se odradi registracija kao i pusten net ali samo ka sajtu operatera i ka sistemu za registraciju i kad to sistem pusti onda da je kartica otkljucana i aktivna za sve ostalo
Pozdrav

Dobio sam 100 GB koji važe do isteka plana. Može se obnoviti produživanjem plana i aktivacijom novog plana pre isteka starog. Ukoliko se ne prekine aktivan plan, ovih 100GB važe godinu dana. A1 prepaid je u pitanju.

Biće slobodne prodaje brojeva, ali svi brojevi koji se uključe u mrežu počevši od 10. februara biće predmet obavezne registracije. Tako je u teoriji, a da li i u praksi, čisto sumnjam, jer time bi operatori morali da prilagođavaju sisteme za kratko vreme, no nikad ne reci nikad. Možda je to namerno ostavljeno kao beta testiranje za novi prelazni period koji bi krenuo od 10. aprila do 9. jula.
Ja sam juce kupio Yettel i A1 pripejd karticu, nisu mi nesto trebale, ali neka mi se nadju, mozda u medjuvremenu daju neki veci bonus za registraciju ili da ih u aprilu prenesem u neku drugu mrezu ako ponude nesto povoljno. Nisam hteo da cekam 10. februar da bi ih prilikom kupovine i aktivacije registrovao.

Zasto kod mts i dalje stoji u meniju da je rok za registraciju do 10.02 iako je produzen do 10.04, o cemu se radi?

Nazad
Vrh Dno