Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Кад се улогујем на А1 портал пронашао сам ово:
zNmrvB2.png

Шта је то промотивни период?

Nadam se da će i MTS produžiti akciju 2025gb i min, pa da registrujem staru karticu tamo negde početkom aprila, taman kad mi istekne 90 dana od aktivacije 2025gb na prvom broju 😃
Posle koliko ti se pojavila opcija da aktiviras 2025 gb?Ja sam juce registrovao karticu i rekli su mi danas posle 12h i nema nista od promocije i dalje. :confused:

Kako da nakon registracije, aktiviraš bonus dodatak?

Bonus možeš da aktiviraš u roku od 30 dana od dana registracije na neki od sledećih načina:

• Pozivanjem *100#,
  • Putem mts aplikacije ili
  • Moj mts portala

Na mts sajtu...da li ovo znaci da se promocija 2025sve produzava do 10. aprila ? ili ipak bolje da registrujem broj da slucajno ne bude do 10. februara promocija :D kod njih se nikad ne zna..

Screenshot_1.png

Na mts sajtu...da li ovo znaci da se promocija 2025sve produzava do 10. aprila ? ili ipak bolje da registrujem broj da slucajno ne bude do 10. februara promocija :D kod njih se nikad ne zna..

Pogledajte prilog 479769
Izgleda da su juče baš produžili do 10.4. tu promociju, a ja baš obratio pažnju na onu reklamu što su puštali od početka promocije i tamo je crnim slovima dole pisalo da traje do 10.2. i napravim se pametan i sinoć za svaki slučaj registrujem drugi broj bez da sam prethodno proverio na više mesta poput npr. njihovog yt kanala na kom su pre 17 sati stavili ovu apdejtovanu reklamu gde sad istim tim crnim slovima dole piše da promocija traje do 10.4.
Izgleda da ću morati i treću karticu da registrujem početkom aprila 😁

ako prenosite broj jos uvek je aktivna promocija 50% popust kod mts kod prenosa broja
brat prenosio broj danas iz A1 u MTS pa mu ponudise u poslovnici

Moze li neko da pojasni ovo obavestenje iz A1,
Da li ovo znaci da postojece neregistrovane kartice koje nisu reg.do 10.02 nece biti u funkciji?

Moze li neko da pojasni ovo obavestenje iz A1,
Da li ovo znaci da postojece neregistrovane kartice koje nisu reg.do 10.02 nece biti u funkciji?
Informacija nije ažurirana. Prema obaveštenju ministarstva za telekomunikacije, kartice koje se od sutra uključe u mrežu biće predmet obavezne registracije, a za sve koje su aktivirane do danas, produžen je rok do 10. aprila.

Jel ima nacin da se proveri da li su neki pripaid brojevi registrovani ili ne a da ne mora da se ide po poslovnicama?

U vezi pripejd promocije sve 2025.Zanimljivo...ja imam neku karticu stoji neko vreme,da li se ta kartica racuna kao stara/nova posto nikad nije koriscena???
Screenshot_1.png

Računa se kao stara, ja sam baš na jednoj takvoj aktivirao tih 2025 GB/min/SMS nakon što sam je registrovao.

Jel ima nacin da se proveri da li su neki pripaid brojevi registrovani ili ne a da ne mora da se ide po poslovnicama?
Yettel: https://yettel.rs/yettel ili aplikacija - Zdravo, Ime
A1: https://a1.rs/privatni/prepaid/registracija-prepaid-broja - drugi korak, nedozvoljeno za registrovane brojeve
mts: Početna strana Moj mts naloga - Mobilne tarife pa ispod Moj prepaid sa brojevima telefona ili pokušajem registracije broja izbaciće grešku. Ranije je ovo moglo da se utvrdi korišćenjem Mondo sms servisa dok nije bio ukinut, a uslovljavao je registraciju broja.
Globaltel: https://www.globaltel.rs/registracija

Prepaid je izgubio smisao sa obaveznom registracijom. Ulazi se u privatnost korisnika. U Meksiku su narko karteli koji se obračunavaju sa automatskim oružjem ovo obesmislili tako što kupovali pod svojom ličnom kartom SIM kartice i otvoreno preteili suparničkim klanovima. Tako je to obesmišljeno u Meksiku.

@Kolega2357 Nisam pobornik registracije ali ne iz razloga privatnosti. Prosto privatnost u digitalnom svetu ne postoji. Ako neko zeli da se poigra neka zapreti nekom registrovanim ili neregistrovanim brojem da proveri da li moze pantalone da navuce pre nego mu na vrata stigne policija.

Privatnost ima bezbroj nivoa.

Ako je telefon koji koristite ikad na bilo kojoj mreži u Srbiji bio korišćen sa registrovanim prepaid ili postpaid brojem, lako će oni naći.

Svaki IMSI (broj sim kartice) i IMEI (jedinstveni broj mobilnog) se loguje pri svakoj interakciji sa mrežom.

Ti podaci se verovatno trajno čuvaju, pa je trivijalno upariti ih.

@Kolega2357 Nisam pobornik registracije ali ne iz razloga privatnosti. Prosto privatnost u digitalnom svetu ne postoji. Ako neko zeli da se poigra neka zapreti nekom registrovanim ili neregistrovanim brojem da proveri da li moze pantalone da navuce pre nego mu na vrata stigne policija.

Privatnost ima bezbroj nivoa.
Oni mogu da saznaju i bez registracije tako sto ce da vide adresu na kojoj se nalazi broj preko bazne stanice.

@Kolega2357 verovatno mogu, zbog toga pitanje zasto je registracija toliki hajp? Trenutak kada je neko aktivirao prvi broj ikada pomirio se sa gubitkom privatnosti bio taj broj registrovan ili ne. Telekom Srbija i Mobtel u samom pocetku nisu prodavali brojeve bez licne karte (mobtel uzeti sa rezervom mozda jeste Telekom Srbija nije).

Prepaid je izgubio smisao sa obaveznom registracijom. Ulazi se u privatnost korisnika. U Meksiku su narko karteli koji se obračunavaju sa automatskim oružjem ovo obesmislili tako što kupovali pod svojom ličnom kartom SIM kartice i otvoreno preteili suparničkim klanovima. Tako je to obesmišljeno u Meksiku.
Bolje bi im bilo da su registrovali sve kucice lutalice, da svako ima svog vlasnika, pripejd registracija je u odnosu na ovaj problem smesna.

Podneo sam zahtev za prenos broja iz MTS u A1. Dobio sam poruku juče da će mi u toku 02.00 do 06.00 danas biti završen tehnički prenos. Još uvek mi nije aktivan broj, kakava su iskustva koliko to traje?

Trebalo bi da je prenos završen.
Restartuj telefon.

Nazad
Vrh Dno