Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

@mandrak007

Dovoljno je da u roku vazenja kredita izmedju 2 Globaltel broja
"razmenis" 50 dinara kredita i tako produzis vazenje kredita
za 90 dana

Ima li neko insajderske info da li ce A1 produzavati onu akciju za Mega plan?

Do kad je inače? 31.01.?

Da li A1 šalje SMS kao podsetnik za uplatu kredita pre isteka trećeg meseca?

Народе, зна ли неко како и зашто - пре два дана уплатим 300 динара на МТС припејд, платим одмах тада само сат времена за паркинг што је око 50 динара. Данас на рачуну НУЛА динара. Шта је могло да поједе тај кредит? Мислим да ово није први пут.

Народе, зна ли неко како и зашто - пре два дана уплатим 300 динара на МТС припејд, платим одмах тада само сат времена за паркинг што је око 50 динара. Данас на рачуну НУЛА динара. Шта је могло да поједе тај кредит? Мислим да ово није први пут.
На листингу ми стоји да је све после тог плаћања паркинга отишло на "интернет" али није ми јасно шта је то наплаћено, нисам сигуран да сам уопште ишао на интернет преко тог телефона, можда јесам само кликнуо али не сећам се да је веза успостављена, и не знам како је дошло до наплате ако немам никакву интернет промоцију активирану..

Шта је могло да поједе тај кредит? Мислим да ово није први пут.

Mobilni / data internet. MTS je jedini provajder koji na prepaid dozvoljava da internet troši kredit / da ti internet usluga radi kad nemaš nikakav tarifni dodat sa megabajtima aktiviran.
Onda cepa beše 60? dinara za 1 MB podataka.

Mobilni / data internet. MTS je jedini provajder koji na prepaid dozvoljava da internet troši kredit / da ti internet usluga radi kad nemaš nikakav tarifni dodat sa megabajtima aktiviran.
Onda cepa beše 60? dinara za 1 MB podataka.
Да, једна сесија ми је 122 дин за 2 МВ. Друга сесија 78,42 динара за 1.28 MB
Баш весело. Имао сам годинама Теленор па Јетел припејд и знам да нисам имао ове ситуације. Занима ме да ли је то скидало кад сам покушавао да уђем на неке апликације које захтевају интернет или је у питању неко апдејтовање аплиакција у позадини независно од мог коришћења?

Ako je Android telefon čim klikneš da upali data net u pozadini brdo aplikacije momentalno šiba neke zahteve (pogotovo Google apps koje su instalirane kao sistemske aplikacije za koje čak ni nemaš opciju da ručno blokiraš / oduzmeš pravo da koriste mobilni net) i nakupi se 5-6 MB u minut-dva vremena bez problema i kredit ćao.

A1 šalje SMS tačno 24h pre isteka Mega plana, a automatsku reaktivaciju pokušavaju 10ak min ranije pre isteka i šalju SMS da li je bila uspešna ili ne.

Imam novu Moj prepaid mts karticu i na njoj imam 300 min/SMS. Koliko znam poruke ka mtel brojevima u Bosni i Crnoj Gori tretiraju se kao poruke u domacem saobracaju.
Danas sam nekoliko puta posaljem poruku na broj ka Bosni, +387 65... ali nije htelo da ide. Da li se nesto promenilo?

PS Izgleda da je jedna informacija u vezi mts prepaida prosla ispod radara. Sada su Moj prepaid kartice 600 RSD, a Sve cool 950 RSD. Tako stoji na njihovom sajtu, a do skora su bile 500, tj. 800 RSD. Ja sam imao srecu da pre 5 dana kupim novu karticu po staroj ceni od 500 dinara.

Imam novu Moj prepaid mts karticu i na njoj imam 300 min/SMS. Koliko znam poruke ka mtel brojevima u Bosni i Crnoj Gori tretiraju se kao poruke u domacem saobracaju.
Danas sam nekoliko puta posaljem poruku na broj ka Bosni, +387 65... ali nije htelo da ide. Da li se nesto promenilo?
Ne tretiraju se u Srbiji. Slanje poruka ka ZB i dolazni pozivi iz ZB se naplaćuju po roming tarifi. Tek ako uđeš u ZB zonu, onda se sve tarifira regularno po ceni obične poruke i minuta poziva, a dolazni ne naplaćuju.

@uji @Bonafides

• Saobraćaj napravljen iz matične mreže nema nikakve veze sa roamingom.
  • Saobraćaj iz matične mreže se naplaćuje zavisno od destinacije koja se poziva (ili šalju SMS poruke)
  • Dolazni saobraćaj se ne naplaćuje pa makar vas zvao neko iz Zimbabvea ili sa Južnog pola.
  • Roaming je usluga korišćenja usluga van matične mreže (kada gostujete u mreži drugog operatera)
  • Kad neko kaže roaming je ukinut - to bi značilo da uopšte nije moguće koristiti telefon u roamingu.
  • Naplata roaming usluga zavisi isključivo od dogovora vašeg operatera i operatera u čijoj mreži gostujete.
  • Što se tiče domaćih operatera jedino postpaid korisnici imaju "iste uslove" u zoni 0 kao kod kuće (uz ograničenja)
  • Prepaid korisnici plaćaju "standardne" cene saobraćaja (obično ne važe prepaid paketi) u zoni 0
  • Dolazni pozivi se ne naplaćuju kako postpaid tako i prepaid korisnicima u zoni 0
  • Globaltel prepaid paketi važe i u zoni 0, uz ograničenje količine interneta (odprilike 1/5 saobraćaja važi i ne važe oni promo 30GB itd).

Preneti broj u A1 je prava Avantura!

Ima samo u Knezu i Galerija TC.

@poglavicas: moram da te ispravim u vezi ove tačke:
"Naplata roaming usluga zavisi isključivo od dogovora vašeg operatera i operatera u čijoj mreži gostujete."
Ovo je tačno, osim za roaming u zemljama zapadnog Balkana, što je regulisano medjudržavnim ugovorima i pravilnicima regulatornih tela.
Pozdrav

Preneo sam broj iz MTS-a na A1 (prepaid, mega plan) pre nekih mesec dana, i imao sam već nekoliko slučajeva da mi telefon ili vrlo kratko zazvoni, ili mi samo piše da imam propušten poziv, a ljudi koji su me zvali tvrde da je dugo zvonilo. To mi se na MTS-u nije dešavalo, da li je ovo uobičajeno za A1, ima li neko slična iskustva?

Preneo sam broj iz MTS-a na A1 (prepaid, mega plan) pre nekih mesec dana, i imao sam već nekoliko slučajeva da mi telefon ili vrlo kratko zazvoni, ili mi samo piše da imam propušten poziv, a ljudi koji su me zvali tvrde da je dugo zvonilo. To mi se na MTS-u nije dešavalo, da li je ovo uobičajeno za A1, ima li neko slična iskustva?
Nije nemoguće da ti broj nije portovan kako bi trebalo. To se više dešavalo prvih par godina u početku, ali izgleda da se nekad omakne i sad. Probaj sa njima to da iskomuniciraš, odnosno ako ne nađeš zajednički jezik sa prvim operaterom, traži da te preusmeri na naprednu tehničku podršku.

Koliko sam shvatio, njemu zazvoni samo par puta ili uopšte ne vidi da ga zovu (pozivaoc čuje tuuu, ali njegov telefon ustvari ne zvoni). Ovo mi se recimo dešavalo u Globaltelu kada su prešli na mts mrežu, odnosno ljudima centrala javi da sam nedostupan, a meni sve vreme radi mobilni i preneo sam broju u A1 ponajviše zbog lošeg signala.

Nazad
Vrh Dno