Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Sta su premium servisi?
Nema na čemu! Premium servisi su prevashodno različite fishing mamipare, ali u to bismo mogli da uvrstimo i raznorazne pretplate ili kredite za igrice, odnosno ono što je na primer dostupno na A1 Zabava pa do tokena za Slagalicu ili KP sms dopune čija provizija je paprena.

pokusavam da prenesem broj iz Y u A1.
Odbijeno. ne daju mi razlog, pismenu potvrdu o odbijanju.
U Y kazu da ne vide da je zahtev uopste podnet.

Quote Reply
Report

@whose sad kad si precizirao mi je jasno. Mogući razlozi odbijanja: broj je neregistrovan ili rok važenja dopune istekao (u stanju pripravnosti, ovo je prvo uveo A1 pa Yettel prepisao). Ako si se vraćao sa postpaid-a na prepaid, broj postaje neregistrovan. Ukoliko si već išao da registruješ broj, a nemaš u Yettel aplikaciji PUK kodove, broj je neregistrovan. To sam sve prošao sa njima i najzad uspeo da ih se rešim prelaskom u Globaltel posle tačno dve nedelje, jer nisu imali više na osnovu čega da me opet odbiju.

svi odlazni pozivi onemoguceni. zasto bi to imalo veze sa prenosom?

zasto ne vide zahtev u Y?

Ne koristim yettel aplikaciju.

Hoces da kazes da odbijaju bez razloga i glupiraju se?

mislis da predjem prvo u G pa onda u A1?
deluje kao da se svi bas trude da otezaju i ####### proces

Poslednja izmena:

mislis da predjem prvo u G pa onda u A1?
deluje kao da se svi bas trude da otezaju i ####### proces
A što jednostavno ne pitas A1 zašto nije moglo? I sledeći put taj deo reši i podnesi ponovo.

Kazu da ne znaju, ne zele da pokazu ekran, nisam ni siguran da su pokusali prenos.

Zašto si pitao ikoga sa ekranima imas 0601234. Kad ti se javi neko pitas sta je bio problem. Ili kako da resis. Na kraju krajeva ako ne mogu oni Ratel mora da reši slučaj. U poslovnicu ides samo ako znas sta hoćeš konkretno (i kad preneses broj ako imas "decije" bolesti sa brojem aplikacijom i slično opet zoves korisnički) zato volim da aktiviram sim taj dan ranije... Ako su pokušali prenos dobio si sim karticu. Sa nje možeš besplatno da dobijes korisnički servis

Poslednja izmena:
Koliko traje kredit u A1 i MTS bez da mora da se dopuni da broj broj normlano funkcionisao? U Jetelu je 2 meseca.

Verovatno je malko glupo pitanje, ali kad nemam tog iskustva, moram da pitam...
Da li se iz Srbije može uplatiti kredit za A1 prepaid karticu osobi koja je trenutno u Crnoj Gori?

Наравно да може, није битно где се корисник налази.

Moram da pohvalim A1 na prepaidu. Koristio sam jedan dan onaj net. Skinuo sve zivo dok nisam imao neta nekog. 100 GB za dan iz zezancije protoka preko 2CA samo telefona uz hot spot. Ovo je odlična stvar posebno ko koristi neki "ograničen net" aktiviras i skines sve update i ostalo taj dan da ne trosis protok od redovnog neta...
Sa CAT 6 telefonom uz hot spot bez problema 50-100 mbps
download.
Idealno za nekog ko ima jaci telefon da skine sve update i ostalo posebno ko ima limitiran net.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam sto cu biti off-topic, ali konkretniju temu od ove nemam,

Koristim jednu Yettel prepaid karticu u malo starijem telefonu SONY ST25i. Do pre par dana odlicno me je sluzio.
Odjednom na slusalici ne mogu cujem sagovornika, a on mene moze. Nije bilo nikakvih ostecenja. Od tog dana kada ukljucim telefon stalno mi se pojavljuje obavestenje: "Mikrofon i dugmad pribora nisu dostupni".

Preko spikerfona i preko slusalica cujem sagovornika, ali na slusalicu i dalje ne. Verujem da mi se to desilo kad nisam zakljucao telefon pa je pritisnuta neka opcija koja meni sada stvara probleme.

Ima li neko ideju kako da resim ovaj problem ili da me uputite na adekvatnu temu.

Pozdarv i unapred hvala na svakom odgovoru.

Pokvario se zvučnik u slušalici... Ako Vam je baš stalo da nastavite da koristite taj telefon, trebalo bi da u svakom servisu, mogu da ga zamene.

Video sam na nekom snimku da yettel ima i neku turisticku tarifu.1200din 12000 kredita 100gb i 500mb za eu ali mislim da to prodaju samo na aerodromu neki stranac kacio na tiktok ako nadjem screen slikacu.Cisto da znate da ima i to.Prepaid je u pitanju.Vazi to sve 15 dana
photo_2023-08-06_00-54-55.jpg

Ja sam ovaj paket video jos pre mesec dana u jednoj prodavnici mobilnih telefona. Privuklo mi je paznju da ima neta za EU.
Na Yettelovom sajtu nista nisam nasao o ovom paketu, pa mi se u jednom trenutku ucinilo da sam prevideo.
Sada vidim da taj Transit paket zaista postoji.

Ja sam ovaj paket video jos pre mesec dana u jednoj prodavnici mobilnih telefona. Privuklo mi je paznju da ima neta za EU.
Na Yettelovom sajtu nista nisam nasao o ovom paketu, pa mi se u jednom trenutku ucinilo da sam prevideo.
Sada vidim da taj Transit paket zaista postoji.
zato sam i okacio kad sam video da ponuda nema na sajtu zapalo mi za oko.

Pozdrav, pronadjoh ovu skladnu temu za "da kažem problem za operaterom". Korisnik sam Yettel-a preko 10 godina. Telefone sam uvek uzimao za keš pa sam kod njih samo produžavao postpaid paket bez uređaja. U Oktobru mi je isticao ugovor. Produžim ugovor i uz ugovor preko Mobi banke uzmem najobičniju Nokiu sa tastaturom za mamu. Doplata je bila fazon 6000 za tel. Odmah sledećeg meseca to platim u celosti i završim sa Mobi bankom i ostane mi tarifni paket. Pre mesec dana rešim da uzmem premium telefon preko njih i Mobi banke. Medjutim radnica u poslovnici mi proverom kaže da ne mogu da uzmem sa mog broja tel. ili da isplatim ceo ugovor? Nudi mi da uzmem još jedan postpaid pa da tako uzmem tel. Kakva glupost CCC.. Ja bi svakako uz veće učešće u startu taj telefon isplatio u par meseci i ne bi čekao 2 godine ali očigledno da ne može iz bizarnog razloga- za telefon koji nije vredeo ni 10 000din ja sad ne mogu sa mog broja da uzmem telefon. Totalna glupost

@gicko Nema uopste na njihovoj stranici ni slovo o ovom paketu. Izdali su novi cenovnik za prepaid i postpaid usluge pre nedelju dana, ali nisu nasli za shodno da Transit paket uvrste u prepaid cenovnik. Morali bi biti malo azurni, a verujem da ni operateri iz Call Centre-a nemaju pojma o kom paketu je rec.

@gicko Nema uopste na njihovoj stranici ni slovo o ovom paketu. Izdali su novi cenovnik za prepaid i postpaid usluge pre nedelju dana, ali nisu nasli za shodno da Transit paket uvrste u prepaid cenovnik. Morali bi biti malo azurni, a verujem da ni operateri iz Call Centre-a nemaju pojma o kom paketu je rec.
znam zato sam ovo i okacio kad sam video.

Ja u toj prodavnici tehnike nisam slikao paket/pakovanje, jer mi se iskreno cinilo da prividjam i da je rec o onim prepaid internet paketima, bez obzira sto sam vidio da pise 500 MB u EU.

Produžim ugovor i uz ugovor preko Mobi banke uzmem najobičniju Nokiu sa tastaturom za mamu 6000 za tel. Sledećeg meseca to platim u celosti i završim sa Mobi bankom i ostane mi tarifni paket. Pre mesec dana rešim da uzmem premium telefon preko njih i Mobi banke. Medjutim radnica u poslovnici mi proverom kaže da ne mogu da uzmem sa mog broja tel. ili da isplatim ceo ugovor? Nudi mi da uzmem još jedan postpaid pa da tako uzmem tel. Ja bih svakako uz veće učešće u startu taj telefon isplatio u par meseci i ne bih čekao 2 godine. Totalna glupost
Danak neiskustvu. Iste su cene na rate kada je ugovor na godinu ili dve, ali godinu dana je minimum, no ti si potpisao na dve. Penale bi ti obračunali na kontu 30% popusta od cene tarife od oktobra do sad i razlike između povlašćene i maloprodajne cene. Problem je što osim ukidanja redovne postpaid ponude je onemogućena kupovina po maloprodajnim cenama bez UO pa samim tim su informacije o njima ujedno postale nedostupne.

Jel zna neko dal ove mts prepaid promocije važe u Crnoj Gori? npr.mesečni plan ili ovo 1000gb

Evo poruke iz Bosne (bio sam pre par dana tamo sa između ostalog mts prepaid karticom), identično je za CG:

Dobro dosli!

Dok ste u Bosni i Hercegovini, ukoliko ne koristite mtel paket, vaze sledece cene saobracaja:

odlazni poziv (ka mrezama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji) 11,90 din/min;
uspostava veze i dolazni pozivi se ne naplacuju;
SMS 5,90 din;
Internet (100KB) 6 din.
Savet: da biste imali neograniceni internet, aktivirajte m:tel tarifni dodatak m:tel Plus 10 pozivom na *797*61# ili m:tel Plus 30 pozivom na *797*62#

Kontakt centar dostupan je na broju +38164789 i poziv se naplacuje po ceni odlaznog poziva u romingu.
Za najpovoljniji roming u Bosni i Hercegovini izaberi mtel mrezu! Besplatno pozovi mts vodic na *100*60# i kupi mtel roming paket - dobijas besplatne razgovore sa mobilnim i fiksnim mts brojevima, SMS poruke ka mts brojevima i Internet za 0 din iz mreze mtel u BiH! Cena za 10 dana je 1199 din, a za 30 dana 1799 din. Kupovina paketa je moguca i slanjem SMS poruke sa tekstom mtel10d ili mtel30d na broj 7780, a mtel roming paket vazi i za mtel mrezu u Crnoj Gori.
Važe dinari sa osnovnog kredita, i obrati pažnju da se 1MB naplaćuje po ceni od 60 dinara. Jedino MTEL 10 i MTEL 30 dodaci imaju smisla.

Da li moguće registrovati pripejd broj online tj. bez odlaska u poslovnicu prilikom promene mreže i ako se ne varam između mtsa i yettela, prvi je povoljniji što se cene minuta i smsa tiče?

Jedan pripejd broj je u a1 i iako sam pokušao da ga držim konstantno na 2G i dalje je vrlo često nedostupan, tako da bih probao pripejd na jednoj od druge dve mreže.

Nazad
Vrh Dno