Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ko je trenutno povoljniji sto se cene poziva i smsa tice, mts ili yettel? Jedan broj je trenutno u a1 i jako cesto je nedostupan iako navodno ima dve "crtice". Probali smo sa zamenom sim kartice, medjutim i sa novom se isto desava, iako je prebacena samo na 2G mrezu, tako da bi probali neku od ove dve mreze. Nece biti aktivirani mesecni paketi, posto su u ovom slucaju neisplativi.

Ko je trenutno povoljniji sto se cene poziva i smsa tice, mts ili yettel? Jedan broj je trenutno u a1 i jako cesto je nedostupan iako navodno ima dve "crtice". Probali smo sa zamenom sim kartice, medjutim i sa novom se isto desava, iako je prebacena samo na 2G mrezu, tako da bi probali neku od ove dve mreze. Nece biti aktivirani mesecni paketi, posto su u ovom slucaju neisplativi.
Yettel nove kartice se ne isplate stare ok

Prilozi

• WhatsApp Image 2023-06-14 at 09.40.59.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-14 at 09.40.59.jpeg
    62.5 KB · Pregleda: 149
Jel ta od 250din može mesečno da se obnavlja, ako je uopšte ponude nakon prebacivanje broja?

Moja greška, totalno prevideh da je 7dana, prebacih se na one mesečne pakete.

Ovaj broj se retko koristi, tako da i 400din ne bi bilo uplaćivano, već po 200din mesečno, samo koliko da se održava, pa me zato zanimalo gde je jeftiniji sms i minut poziva. Pre su se ti podaci relativno lako nalazili na sajtu, sad za mts ne uspevam da nađem.

mts:
IMG_20230614_114742.jpg

Yettel:
IMG_20230614_114910.jpg
Da li je kod Yettela idalje 90+60s ili su vratili na 60+60s ne znam.

Има,иста је као и минут 12,9 и 90/60 тарифирање.

Da li ovaj 15x više pripejd plus može na postojećem broju da se aktivira?

Screenshot_20230614_091019_Brave.jpg

Има,иста је као и минут 12,9 и 90/60 тарифирање.
U prevodu nečije "Halo" košta tačno 12.9 + 12.9 * 1.5 = 32.25 dinara. Odnosno za 200 dinara na Yettelu (bez dodataka) može da se obavi ukupno 6 razgovora kraćih od 90 sekundi.

Na mts-u bez dodataka za istih tih 200 dinara imaš 16 poziva kraćih od 60 sekundi.

Jesam li ja lud ili su ukinuli (ili postoje ogranicenja) bonus 4Gb kada se uplati 400din dopune na MTS? Ne samo to nego ne dozvoljava mi ni dopunu plana 200 koji mi je aktivan trenutno.

Mogućnost da uz dopunu od 400 dinara dobijemo 4gb na 7 dana ukinuta je sredinom februara. Što se tiče planova 100 i 200, oba važe 30 dana i ukoliko se pre isteka potroši njihov sadržaj, moguće je aktivirati dodatak uz plan, koji važi do datuma već aktiviranog plana. Moguće je da se tebi više isplati da aktiviraš neki MIX ako u ponudi imaš nešto povoljnije. MIX se razlikuje od broja, do broja. Samo oni znaju kriterijume po kojima "daju" i "uzimaju".

Moram da dodam da je ovo sramotan potez MTS-a, koji svoje poslovanje na pripejdu komplikuje u cilju "navlačenja" neukih korisnika koji ne prate promocije, "akcije", "benefite" sitna slova, itd.

Prilozi

• dodatak.jpg
    dodatak.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 82
Pa probao sam sad par puta taj dodatak uz plan 200 i izbaci mi samo da je nemoguce aktivirati ga. Bez dodatnog obrazlozenja. A tih 4Gb bonusa sam aktivirao prosle nedelje bez problema i u maju i pre toga, prvi pit cujem da je ukinuto. Uglavnom meni treba net, sad moram dacekam da istekne plan 200 da bih mogao bilo sta od dodatnog interneta da uhvatim, bezveze.

Ја тај бонус уз допуну, нисам могао активирати још прије,отприлике мјесец и по,бар сам тад примијетио.Погледао на сајту и нисам могао пронаћи.За интернет користим Глобалтел,мада је и то сад ирелевантно.😂

Pa probao sam sad par puta taj dodatak uz plan 200 i izbaci mi samo da je nemoguce aktivirati ga. Bez dodatnog obrazlozenja. A tih 4Gb bonusa sam aktivirao prosle nedelje bez problema i u maju i pre toga, prvi pit cujem da je ukinuto. Uglavnom meni treba net, sad moram dacekam da istekne plan 200 da bih mogao bilo sta od dodatnog interneta da uhvatim, bezveze.
Dosta tarifnih dodataka ne radi uz plan i obratno a i oni sto bi trebalo da rade nemoj da se cudis ako ne rade... Nikad nista ni najsitniju uslugu od njih nisam imao bez nekog vida reklamacije... Naravno pošto je to dotična firma naravno da nigde ne piše...

Ako trazite net paket i imate slobodan SIM slot i dovoljna vam je brzina
od 10Mbps imate u Yettelu 50GB 30 dana za 600 dinara.
Cena Turist paketa ( kartica + paket 50GB ) je 999 din.

ytp.jpg

Da li moze kao esim da se koristi taj paket?

Sta je mobilna neograniceno,jel im ovo malo dete pisalo?

Prilozi

• Screenshot 2023-06-16 at 11-57-07 Postpejd tarife mts - Tvoj svet.png
    Screenshot 2023-06-16 at 11-57-07 Postpejd tarife mts - Tvoj svet.png
    81.5 KB · Pregleda: 126
^
Prvih 6. meseci

Nama je pre par dana na jednom A1pripejd broju dodeljeno 100 GB koji vaze godinu dana. Ne znam koji je bio kriterijum, broj u kuci koristimo vise od 14 godina, redovno uplacujemo mesecne planove i posto je kupljen uz telefon, registrovan je prilikom kupovine. Sve u svemu lepo od njih, samo da vidimo u narednom periodu da li ovaj poklon nije necim uslovljen. BTW, na tom broju nam je trenutno aktivan Mesecni plan 400.

Prilozi

• Screenshot_20230617-225337.png
    Screenshot_20230617-225337.png
    119.5 KB · Pregleda: 88
Tog dana, 14. juna ove godine, kada je na ovom broju dodeljeno 100 GB stigao je SMS sledece sadrzine:

"Nisi na WiFi-u, a treba ti mnogo interneta? Nagradjujemo te sa 100 GB za surf ako aktiviras Mesecni plan 600 danas do do 22h! 100 GB mozes da koristis tokom 12 meseci, ako uvek imas aktiviran Mesecni plan 600. Plan odrzavas aktivnim automatskom obnovom ukoliko imas dovoljno kredita ili kupovinom novog plana pre isteka starog. Nepotroseni saobracaj iz dodatka se brise po isteku 12 meseci ili prvi put kad istekne mesecni plan. Plan mozes da aktiviras pozivom *123# ili preko aplikacije: onelink.to/mojA1. Tvoj A1"

Nista nismo uplacivali ni aktivirali, gigabajti su dodeljeni sami od sebe.

Onih 1000gb svaki mesec smanjuju po jedan dan
Prvo je bilo 24-ti, pa 23- ći...

Tog dana, 14. juna ove godine, kada je na ovom broju dodeljeno 100 GB stigao je SMS sledece sadrzine:

"Nisi na WiFi-u, a treba ti mnogo interneta? Nagradjujemo te sa 100 GB za surf ako aktiviras Mesecni plan 600 danas do do 22h! 100 GB mozes da koristis tokom 12 meseci, ako uvek imas aktiviran Mesecni plan 600. Plan odrzavas aktivnim automatskom obnovom ukoliko imas dovoljno kredita ili kupovinom novog plana pre isteka starog. Nepotroseni saobracaj iz dodatka se brise po isteku 12 meseci ili prvi put kad istekne mesecni plan. Plan mozes da aktiviras pozivom *123# ili preko aplikacije: onelink.to/mojA1. Tvoj A1"

Nista nismo uplacivali ni aktivirali, gigabajti su dodeljeni sami od sebe.
E pozdrav meni je na planu 400 stigla ista poruka, jel ima neko ideju jel ostaje? isto su mi GB na racunu uz plan 400?

Nazad
Vrh Dno