Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Meni je na plan 400 stigao poklon od 5000 min/sms na godinu dana.

Ako si dopunio 31. januara, kog februara bi onda trebalo da dopuniš?

Da , na to mislim. Pa zar nije bilo lakše da to bude određeni datum u mesecu, nego ovako
Jeste, ali ovako lakse mozes da se zeznes da omasis da ne uplatis i da ti propadnu GB (citaj izmedju redova, eh da si bio na postpaidu to se ne bi desilo)
U principu ko u onoj seriji "Lost" sto je bio tajmer u bunkeru, imas 108 minuta pa ti biraj da li ces u 107. ili 1. minutu da resetujes... A svaki put ti se resetuje na 108 tajmer.

Jel neko probao da aktivira mesečni plan da dobije dan neograničenog neta i besplatan GB roaminga?
Jel treba 20 minuta ranije ili koliko da bi dobio neo dan i dan GB roaminga?
I jel neće propasti onih 100 GB ako aktiviram ranije novi plan?
Skroz su ovo napravili konfuzno...
U teoriji ne bi trebalo da nestane 100 GB dok god je bilo koji plan... Ali u praksi boga pitaj na koji event su povezali....

• Like
Reagovanja: mnt
Na šta sve može da se utroši kredit sa pripejda-a? Da li može da se plaća neki račun?

Radi, ostaje 100 GB, dobije se ceo paket plus 1GB roaminga na dan + 1 dan neograničen brzi net.
Jel to stiže 5G pa da vide koliko mreza može da nosi 🤣

5G je bar što se A1 tiče u fazi testiranja, postoje lokacije (u centrima većih gradova) gde uveliko postoji 5G signal A1 mreže, naravno on nije dostupan za obične korisnike, jer nemaju licencu da komercijalno puste to.

Pre bi rekao da je u pitanju 4CA LTE-Advanced mreža, koja lepo podnosi ove nivoe saobraćaja. Kad konačno bude 5G, biće još više saobraćaja za nešto više novca naravno.

Da li neko zna koja je razlika u internetu između mts kartica Turist SIM i Sve cool (uz Bonus dobrodošlice)? Obe koštaju 600 din i imaju 15 GB interneta (Turist u trajanju od 5 dana, Sve cool 15).

Prvu nisam našao na trafikama, druge ima na svakom koraku. Primarno me zanima razlika u kvalitetu interneta između njih (ograničenje brzine? nešto drugo?). Ima li smisla tražiti Turist SIM ili da uzmem Sve cool na prvoj trafici?

Kontekst: potreban mi je mts mobilni internet u selu na oko 5 dana za posao (imam svoj mobilni 4G modem). Razgovor i poruke nisu bitni. Imam i Yettel, možda i A1 karticu, pa ću odabrati najbolju na licu mesta. Gledam koju mts karticu da uzmem, pa zato pitanje.

mts pripejd tarife

Pozdrav svima.
Pošto je Yettel ovog meseca ukinuo onu promociju 100GB mesec dana za 1099 dinara, zanima me da li neko zna ima li za sličan iznos neka dobra alternativa tome? Treba mi samo net, a iskreno ne bih se baš vezivao ni za kakve postpaid ugovore, pogotovo ne za one od 2 godine.

Trebalo bi da kupim par kartica za mob, generalno bi mi sluzila za registracije na nekim sajtovima gde treba potvrda, ne bi mi bilo bitno apsolutno nista osim njihove cene, koje kartice su najjeftinije za kupovinu? Koja mreza? Verujem da razlika nije veca, ali je moguce da ce mi trebati nekoliko desetina pa ce se nabrati definitivno :)

Što se cene tiče, najjeftiniji ti je Globaltel - 300 din, ostali operateri A1, mt:s, yettel su po 400 din, na svakoj imaš neki bonus minute, internet i ostalo koji traje neki određeni period, imaš to na sajtovima operatera

Trebalo bi da kupim par kartica za mob, generalno bi mi sluzila za registracije na nekim sajtovima gde treba potvrda, ne bi mi bilo bitno apsolutno nista osim njihove cene, koje kartice su najjeftinije za kupovinu? Koja mreza? Verujem da razlika nije veca, ali je moguce da ce mi trebati nekoliko desetina pa ce se nabrati definitivno :)
Za tako nesto radi SMS samo yetel, u yetel dovoljno 200din za godinu dana ,poruke prima i ako nema kredita

Da li mts ima dodatak za internet u romingu (Grčka)? Na njihovom sajtu ne postoji medju dodacima nešto takvo. Postoje paketi Evropa Plus 15 i Evropa plus 30 ali bez interneta, samo call i sms. Kako funkcioniše data roaming kod mts-a?

1RSD = 1MB na prepaidu kod mts-a u Grčkoj.
60RSD = 1MB za prepaid kod mts-a u zoni ZB
600-1000RSD = 1MB na prepaidu kod mts u ostatku sveta

Hvala. Izgleda da nemaju nikakve pakete samo za net za pripaid koji pokrivaju Grčku.

Koji operater je najbolji za prepaid prebaciti da proboj stoji, najbolji u smislu da ne mora često da se dopunjava kao kod Jetela na svaka 2 meseca ili gase broj?

Јетел не гаси број 14 месеци, мени је уз добре промоције савршен за посете једном годишње.

Rok važenja dopune je 2 meseca, ako ne dopuniš onda si nedostupan dok ponovo ne obnoviš kredit. Taj broj nema poente da se svaka 2 meseca dopunjuje kreditom da bi bio "živ" tj. dostupan.

Rok važenja dopune je 2 meseca, ako ne dopuniš onda si nedostupan dok ponovo ne obnoviš kredit. Taj broj nema poente da se svaka 2 meseca dopunjuje kreditom da bi bio "živ" tj. dostupan.
Rade dolazni i kad je kredit istekao probano.

Ниси недоступан, само ти се обрише кредит после 2 месеца, можеш примати поруке и позиве.

U MTSu , Yettelu ( i Globaltelu * ) kredit mozes prebaciti na drugi pripejd broj.
A1 nema opciju prebacivanja.
Kartice - brojevi su aktivni za prijem poziva i poruka i kada nemas kredita.
Uvek mozes proveriti rok vazenja kartice ( i produziti ga dopunom kredita jednom godisnje )

Moze li se nesto placati-kupiti sa viskom kredita, ne mislim na promocije operatera?

Samo VAS usluge (parking, donacije, glasanje, premium servisi)

Nazad
Vrh Dno