Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Kako funkcioniše ovaj mts postpaid mobilni internet bez ugovorne obaveze? Vidim ima za 2300din 100gb ili za 3000din 500gb. Jel to mogu da uzmem i koristim mesec dana i onda prekinem?

Treba mi za 10-15 dana na selu gde samo mts ima pristojan 4g. Do sad sam uzimao one njihove prepaid kartice sa 15gb bonusa dobrodošlice i to je fino radilo, ali ovo mi deluje dosta bolje.
Imaš na običnoj pripejd kartici promociju koja još uvek traje

1000 GB za 3.499 din na 30 dana sa mogućnošću produženja važenja onoga što preostalne uplatom 500 din kredita mesečno, do najdalje 12 meseci.

Znam znam, ali to mi je previse i para i gigabajta :). Vise sam gadjao ovih 100gb za 2300din, pa me interesuje da li to funkcionise ovako kako sam ja shvatio.

Poslednji put koliko se ja secam je bilo uzmes koristis koliko koristis toliko ti racun stigne, a imas pune GB. Ne vidim razlog da ne mozes da koristis par dana samo i imas pun saobracaj. Ako se sta promenilo od ranije nek me neko ispravi.

Evo i mene. Umesto onog starog Telenor modema, sada sam dobio Telenor Huawei 4G ruter. Hvala svima na predlozima i podrsci.

Ulazim u stos, sve dobro sljaka, samo imam par nedoumica.

1. Moram na svaka 3 minuta da se logujem na onaj sajt 192... itd. da bih video koliko mi je gigabajta potroseno. Moze li to da se promeni: da se ja sam izlogujem, a ne da se izloguje samo od sebe?

2. Da li ovi ruteri rade iskljucivo na struju, tj. na utikac?

mts je ranije zahtevao minimum 90 dana trajanje ugovora, imali su to i u Opštim uslovima.

Obavezno poslati e-mail mts-u sa pitanjem da li postoji definisan minimalni period važenja ugovora (bez ugovorne obaveze).

Znam znam, ali to mi je previse i para i gigabajta :). Vise sam gadjao ovih 100gb za 2300din, pa me interesuje da li to funkcionise ovako kako sam ja shvatio.
Svako razmišlja drugačije, ali za tu krakotrajnu potrebu uvek bih dao 1000 din više.
Dva puta moraš da ideš u poslovnicu, da potpisuješ ugovor, a sledeći da raskidaš, čekanje da ne računamo.

Ovako prva trafika, posle baciš karticu, i ne razmišljaš o ugovorima, minimalnim tajanjima, raskidu, itd.

Nije bas samo 1000din vise kad se uracuna i kupovina prepaid kartice. Pogotovu sto sam prvo krenuo sa idejom da uzmem dve one od 600din sa po 15gb bonusa dobrodoslice, ali izgleda da cu ipak da zavrsim sa tih 1000gb :).

I jos nesto, da li ce tako da radi Iris Go na racunaru bez tarifiranja saobracaja ako mu hotspotujem internet sa te kartice?

Trebalo bi da je tako. Da Iris GO ne trosi GB na mts karticama. Sad jedino ako ima neka fora sa prepaidom...

Pokusavam da nadjem opciju na ruteru, ali ne ide. Izvinjavam se sto jos jednom postavljam pitanje, jer se prethodno zametnulo.

Imam Huawei 4G ruter i moram na svaka 2-3 minuta da se logujem na onaj sajt 192... itd. da bih video koliko mi je gigabajta potroseno. Moze li to da se promeni: da se ja sam izlogujem, a ne da se izloguje stranica sama od sebe?

Imas 100Gb za 1099 din u prepaid dodatku kod yettela: https://www.yettel.rs/sr/privatni/usluge/tarifni-dodaci/pripejd
Nisam probao, ali je manje od 2300. A o paketu mega net kod mts imas na temi:
https://forum.benchmark.rs/threads/mts-mobilni-net-za-ceo-tvoj-svet.484488/
zavisi i ciji signal je bolji na tvojoj lokaciji.

Da li je neko proverio da li 500 dinara produzi 1000GB i ostaje na prepaidu?
Да, ради баш како си написао. Само је финта да уплатиш последњег дана пре истека ако хоћеш да имаш 30/31дан или ти пун месец јер се период обнове рачуна од тренутка уплате.

Првог месеца наког куповине додатка од 1ТБ су ме скратили за око 15 дана јер сам уплатио кредит на средини месеца… 😐

Imas 100Gb za 1099 din u prepaid dodatku kod yettela: https://www.yettel.rs/sr/privatni/usluge/tarifni-dodaci/pripejd
Nisam probao, ali je manje od 2300. A o paketu mega net kod mts imas na temi:
https://forum.benchmark.rs/threads/mts-mobilni-net-za-ceo-tvoj-svet.484488/
zavisi i ciji signal je bolji na tvojoj lokaciji.
Samo mi mts ima pristojan signal. Uzeo sam inace tu njihovu promociju sa 1000gb i poceo da je koristim, fino radi. I Iris ne trosi internet u kombinaciji hotspot i gledanje na racunaru.

Да, ради баш како си написао. Само је финта да уплатиш последњег дана пре истека ако хоћеш да имаш 30/31дан или ти пун месец јер се период обнове рачуна од тренутка уплате.

Првог месеца наког куповине додатка од 1ТБ су ме скратили за око 15 дана јер сам уплатио кредит на средини месеца… 😐
A sta se desava ukoliko recimo aktiviram dodatak 1000 GB a tipa imam npr 3000 din kredita dodatnog kredita na kartici, hoce li mi skidati normalno od tog kredita po 500 din kao sto bi trebalo ili moram da uplacujem bas tada pred istek 30 dana, jer sada koristim na prepiad mesecni plan za 600 i on skida normalno ono sto imam uplaceno.

Ako promocija 1000gb potraje do juna, možda bi postojala mogućnost da novom aktivacijom u junu produžimo važenje promocije za narednih godinu dana. Tako bi potrošio sav uplaćeni kredit i imao internet svuda i na svakom mestu.

Uplaćeni kredit na kartici mora da se produžava dopunom na svaka 3 meseca. U mts-u postoji mogućnost slanja frendly dopune u iznosu od 2000 dinara mesečno na pripejd brojeve u mreži.

Ne bih puno brinuo za taj kredit, pogotovu ako je na broju koji često koristiš. Jedini problem je što redovnim dopunama moraš produžavati važenje kredita.

Pripejd samo na ime: Vlada usvojila predlog zakona o elektronskim komunikacijama​

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o elektronskim komunikacijama radi unapređenja poslovnih uslova u Srbiji i podsticanja investicija, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija (MIT).

Predlog zakona u skladu je sa Evropskim zakonikom o elektronskim komunikacijama (KOD) i dodatno unapređuje zaštitu građana, navodi se u saopštenju.

Neke od novina koje donosi taj zakon su obavezno uvodjenje računa za usluge u elektronskom obliku, omogućavanje uslova operatorima da pravičnije i efikasnije dele postojeću infrastrukturu radi kvalitetnije i raznovrsnije usluge krajnjim korisnicima.

To će, kako je navedeno, uticati i na povećanje dostupnosti usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije, kao i televizije u manjim mestima i selima.

Predlog zakona predviđa i obavezu registracije pripejd korisnika mobilne telefonije, što će, kako se navodi, povećati sigurnost građana koji će imati mogućnost da ovu registraciju obave i onlajn na jednostavan način i izbegnu čekanje u redovima.

Rad na ovim zakonskim rešenjima uključio je predstavnike više od 20 državnih organa, Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), Regulatorne agencije za elektronske medije (REM), Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED, Saveta stranih investitora, Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji, i stručnjake iz privrede, saopšteno je iz ministarstva.

Izvor: beta/N1

ima globaltel esim za prepaid, i moze on-line da se kupi. ali je usluga diskutabilnog kvaliteta

Znam za globaltel, ali sam hteo mts da bih mogao u pokretu da gledam Iris. Hvala za info :)

U MTS-ovom Planu 100 prioritet imaju minuti u mrezi ili ovih 100? Konkretno, ako aktiviram plan i zovem mts-ov broj da li mi skida prvo 100 minuta ili oni ostaju netaknuti?

Nazad
Vrh Dno