Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Yettel prepaid internet paket neograniceno(100gb) da li moze celu godinu da se produzuje sa nekim drugim manjim paketom cele godine?
Imam ovaj dodatak i kod mene važi do 5. februara. Tog dana ću aktivirati manji mesečni dodatak (300mb za 200 dinara) i proveriću da li se nepotrošeni gb sabiraju sa megabajtima iz novoaktiviranog mesečnog dodatka.

Što se tiče MTS-ove promocije ( 1000 gb za 3499 din. ) očekujem da je produže do 31. januara. Vudećemo šta se događati sa uplaćenim kreditom 30 dana nakon aktiviranja promocije. U praksi je za sada sve u redu. Ali, oni uvek mogu da promene uslove i zakinu korisnike bez posledica.

Ja se spremam već neko vreme da makar probam i na mail da zahtevam da prestanu da šalju te promo SMS-ove na moj broj.

Što je naravno bilo moguće u prošlosti odraditi i kod VIP/A1 i kod Telenor / Yettel prepaid brojeva. A za MTS broj sam pre pola godine kad sam prebacio broj sa MTS postpaid na MTS prepaid probao putem chat-a na sajtu da tražim istu stvar i 'agent' je tvrdila da kao nemaju mogućnost za tako nešto.

Iako sam ja uspešno uspeo da blokiram (= nema zvučne notifikacije za te SMS poruke i nisu prikazane u regularnoj SMS app, bude samo ikonicaod Blacklist app među notifikacijama) te SMS-ove sa ovom Xiaomi / MIUI rom "Security" app tako što sam kreirao u imeniku kontakt koji na mestu brojeva telefona ima "mtsINFO", "mts_promo", "mtsPromo" i "mts" i srećom to tako radi... ipak je stvar principa i ne želim da me neko bukvalno maltretira i svakodnevno uznemirava.
Čak i kad sam makar rešio problem da me ne budi zvuk SMS porukama nervira me dovoljno i to kad posle vidim na telefonu notifikacije da ima blokiranog đubreta.

Ako neko zna slucajno jer i dalje vazi pravilo da se mts prepaid ako imas pin i puk plastiku i originalnu sim moze preneti na drugog vlasnika bez prisustva osobe koja je registrovana.
Pre par godina sam tako da ne bih cimao blisku osobu prebacio 2 broja na sebe.Sad sam od jedne osobe dobio jedan prepaid broj koji se vodi na nju pa bih ga prebacio na sebe zbog slucaja da mi treba duplikat sim kartice.
Pozdrav

MTS; Istekla mi ona promocija za mesečni plan 100 gde su dalali gigabajte i minute od mesečnog plana 200 i ladno su obrisali sve ono nepotrošeno i obnovili običan redovni mesečni plan 100, tipa, imao sam 10GB za društvene mreže, potrošio 2GB ostalo 8GB sve su to obrisali i obnovom stavili 5GB koliko ide uz redovan mesečni plan 100.
Ne znam zašto sam se nadao da MTS može nešto dobro da uradi!!! Klošari najveći, smaraću ih svaki dan dok ne prestanu da mi šalju reklamne sms-ove.

Siguran sam da se preregistracija radi u prisustvu obe osobe i uzimanje podataka iz lične karte. Kodoovi nisu potrebni. Ne sećam se, ali mislim da se potpisuje i neki dokument.

A sada evo i mog priloga o MTS pripejd dodatku 1000 gb za 3499 dinara. :(

Prilozi

• v.jpg
    v.jpg
    41 KB · Pregleda: 90
Meni su u decembru obrisali sve poruke, munute i gigabajte. Ukidaju pogodnosti na štetu ne samobudućih, već i postojećih korisnika. Ništa se više u pripejdu ne može prenositi u neredni mesec.

I što je najgore, sa njima se nikad ne zna koja pravila važe. Uplatio sam malo pre dopunu od 210 dinara i dobio 1gb bonus saobraćaja na 7 dana. Za bonus od 2gb treba uplatiti 400 dinara. A na sajtu piše nešto sasvim četvrto. :) Za bonus od 2gb treba uplatiti do 400 dinara. Njihovih "do 400" znači 400. Tako su odgovorili. Iskoristio sam priliku da pitam i za "čuvenu" promociju od 1000 gb koju su produžili do 31. januara. Videli ste odgovor koji sam dobio.

I zato, nemojte se nervirati. Moramo se navikavati na njihovu gramzivost.

Taj odgovor koji si dobio za 1000GB verovatno nije tacan. Preko e-maila su odgovarali drugacije, a mislim da je takav e-mail sasvim dovoljan da se pobedi u potencijalnoj parnici.
Ali, ajd, valjda je neko kupio dodatak tokom decembra, pa ce vec javiti pouzdano sta jeste ili nije.

MTS; Istekla mi ona promocija za mesečni plan 100 gde su dalali gigabajte i minute od mesečnog plana 200 i ladno su obrisali sve ono nepotrošeno i obnovili običan redovni mesečni plan 100, tipa, imao sam 10GB za društvene mreže, potrošio 2GB ostalo 8GB sve su to obrisali i obnovom stavili 5GB koliko ide uz redovan mesečni plan 100.
Ne znam zašto sam se nadao da MTS može nešto dobro da uradi!!! Klošari najveći, smaraću ih svaki dan dok ne prestanu da mi šalju reklamne sms-ove.
Meni su u decembru obrisali sve poruke, munute i gigabajte. Ukidaju pogodnosti na štetu ne samobudućih, već i postojećih korisnika. Ništa se više u pripejdu ne može prenositi u neredni mesec.

I što je najgore, sa njima se nikad ne zna koja pravila važe. Uplatio sam malo pre dopunu od 210 dinara i dobio 1gb bonus saobraćaja na 7 dana. Za bonus od 2gb treba uplatiti 400 dinara. A na sajtu piše nešto sasvim četvrto. :) Za bonus od 2gb treba uplatiti do 400 dinara. Njihovih "do 400" znači 400. Tako su odgovorili. Iskoristio sam priliku da pitam i za "čuvenu" promociju od 1000 gb koju su produžili do 31. januara. Videli ste odgovor koji sam dobio.

Prilično su glupi. Recimo ja na tom broju ne trošim ni 200 din. mesečno ali zbog interneta sam bio spreman da obnavljam tu varijantu od 400 din svakog meseca.
Odlična im je to poslovna politika, damo ti ali ćemo posle da ti uzmemo ako ne potrošiš! Pitam se samo zašto, nit su time nešto dobili nit im znače ti gigabajti.
Tako da umesto da dobiju 400 din svakog meseca a razmišljao sam da i kevi uzmem telefon i isti taj "mesečni plan" jer bi njoj to bilo sasvim dovoljno, dobijaće manje od 200 din i jednog korisnika manje!
Jasno je, ja sam sa mojom potrošnjom njima nebitna mrvica ali vidim da im je ovo poslovna praksa.
Sve u svemu već se radujem gurmanskoj pljeskavici koju su mi uštedeli :D

@shamanNS informaciju sam pronašao slučajno na twitteru, revoltiran situacijom na promo kanalu Batut. Na A1 sam isterao to donekle, a na Telenoru je sve savršeno funkcionisalo dok nisu postali Yettel i tada su uslovili korisnike da to bude povezano saglasnošću za obradu podataka u promotivne svrhe, što znači i da nema Yettel petka ukoliko do toga dođe. Međutim, kako sam ja to zatražio još ranije, odn. pre rebrendiranja, učestalost promotivnih poruka na Yettel i PromoYettel kanalima je relativno niska.

Ja sam to i na VIP i Telenor rešio bez nekog specijalnog cimanja: kontaktirao, tražio, dobio.
A MTS "agent" na chat-u vidiš još lažnu informaciju da korisniku...

Pitanje: postoji li nacin da se kredit sa prepaid 061 mreze prebaci na neki drugi broj u toj mrezi? Za 063 znam da postoji,a za 061 ne znam,pa pitam

Provereno ne može. Svaki novoaktivirani internet dodatak vodi se kao posebna stavka u aplikaciji.
Da li su ti se ovih 300 MB "zalepili" za ovih 7 GB?
Kod mene nije bilo tako, aktivirao sam dodatak krajem decembra i nisu mi se posebno isticali tih 300 MB.
To mi se dodalo za zapadni Balkan, na kome imam oko 2,5 GB i jasno pise da se odnosi na tu namenu.

Napravio sam previd u vezi mog prethodnog posta. Sve je u redu, kolega, i meni se isto to prikazuje. Sad sam vidio da se internet za zapadni Balkan prikazuje pri dnu stranice.

Još jednom se izvinjavam na zabuni, sve je u redu sa koleginim skrinšotom. Prethodni post je moja greška. Pozdrav.

Koji su smradovi ovi na Yetel-u.Imam stari broj kod njih i na njega sam uplacivao samo dopune da bi koristio internet,posto imam i sluzbeni tel. (na istom telefonu,dual-sim) za pozive i sms.Medjutim skoro na sluzbenom promenili tarifu,sad i interneta imam dosta na njemu.I ja prekinem da uplacujem dopune na Yetel-u.Istekne mi zadnji kredit sto sam imao,a kartica vazi do kraja 2023.

Odjednom pocne da mi Yetel broj ispada sa mreze,par minuta ga ima,a par nema!U rekoh super,crko mi sim-slot!I tako par dana,i pade mi na pamet da zamenim kartice,cisto da probam sta ce biti!Kad ono medjutim!Opet ispada yetel sim,iako je na drugom slotu!I "sine" mi da nije to zbog kredita.Uplatim danas 200 dindzi,kad ono evo ceo dan ni jednom nije ispao sa mreze.Znaci ako ne uplatis,pocnu da zezaju!!!Jel se jos nekom desilo tako nesto?

Prebaci u podesavanjima telefona za tu yettel karticu da bude na 3G.

Ma znam....izbacuju iz 4G kada nemaš kredita....držim tu karticu u starom telefonu zato što ću možda nekada da je prebacim na postpejd, nije me briga...a sa njihove strane je bezveze

Da, kome je aktiviran VoLTE, periodično izbacuju iz mreže.

Kako funkcioniše ovaj mts postpaid mobilni internet bez ugovorne obaveze? Vidim ima za 2300din 100gb ili za 3000din 500gb. Jel to mogu da uzmem i koristim mesec dana i onda prekinem?

Treba mi za 10-15 dana na selu gde samo mts ima pristojan 4g. Do sad sam uzimao one njihove prepaid kartice sa 15gb bonusa dobrodošlice i to je fino radilo, ali ovo mi deluje dosta bolje.

Nazad
Vrh Dno