Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Evo šta meni nude na kartici staroj godinu dana - samo KLIK je aktiviran na toj kartici, bez ovih ponuda ikada aktiviranih:
Screenshot_20190121-131413_Moj_Telenor.png

Meni nude - 600 minuta u Telenoru, 600 poruka i 100 MB - 30 dana za 160 dinara
Totalno sve -50% - Neograničeno u Telenoru, 100 minuta ka svima, 1000 poruka i 1GB - 7 dana za 88 dinara
MIN mreža/SMS/NET -50% - Neograničeno u Telenoru, 200 SMS poruka, 110 MB interneta - 7 dana za 55 dinara.

E sada, imam nešto više od 500 dinara kredita na ovoj kartici koja mi je inače sekundarna i koristim je za besplatne free servise (Viber, Facebook..) i potrošio sam samo 30 dinara kredita od novembra. Karticu imam 2 godine. Verovatno visinu promocija određuju i po potrošnji. Neka me neko demantuje ako nije tačno.

Poslednja izmena:
Slažem se.

Imam istu ponudu kao i ti, a broj je star 19 godina. Koristim samo Viber i Facebook ("besplatno") i poneki poziv kad je hitno. Trošim svega 50-ak dinara mesečno kad moram da pozovem nekog ili pošaljem SMS. Ne obavljam posao telefonom i zato mi se ne isplati ni jedan postpaid paket.

Telenor
otac:
80din 7 dana neo minuti u mreži, 350sms 160mb
115din 7 dana neo minuti u mreži, 175min ka svima, 1000sms i 1gb
260din 30dana 1000min u mreži, 1000sms 350mb

majka, svi dodaci 7 dana:
100din 250min u mreži, 250sms
300din 3din sms/min, 3gb - ovo je isto kao žaba kod VIPa
130din neo minuti u mreži, 250sms, 130mb
200 neo minuti u mreži, 125min ka svima, 1000sms, 1gb

brat:
270din 7dana 550min u mreži i 550sms

Sve 3 kartice su kupljene pre 20 godina, sms je ka svima naravno, prvo se troše minuti ka svima pa posle ostanu ovi u mreži, što se više aktiviraju ti dodaci cena raste...

drug:
255din 7dana 1000min u mreži, 100min ka svima, 1000sms, 1gb
Svaka čast ako ti roditelji sami aktiviraju sve promocije. Ja moje ne mogu da nagovorim da siđu sa postpejda i jednom mesečno aktiviraju žabu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Tvoji su izuzetak, ne pravilo :) Vecina starijih je OK da slucajno im ode 200din, jer zaborave da aktiviraju, ali da im se MOZDA napravi racun postpaid-om, JOK.

Imam neku staru telenor prepaid karticu koju ubacim u telefon tek s vremena na vreme, izgleda da mi je kredit istekao pre nekoliko dana. Ne uspevam da se povežem na 4G nikako, beše ne može da se poveže na 4G kad istekne kredit? Na 2G i 3G se normalno povezuje...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

^
Ako je baš stara kartica na njoj nema 4G, moraš da je zameniš za U-sim. Ako je novijeg datuma moraš u aplikaciji Moj Telenor da aktiviraš 4G.

Sent from Mi A2 using Tapatalk

^ne moze 4G kada istekne kredit ni na mojoj.

Da da, novija je, kupljena prošle godine, aktiviran 4G preko aplikacije, imao sam u početku 4G, ubacio karticu u fioku i skoro zaboravio na nju. Sad je ubacih i videh da ne mogu da se povežem na 4G. Dakle to je u pitanju, kad istekne kredit nema 4G signala :)

Pa kad istekne kredit samo kratko ima dolaznih poziva i SMSova, tako da ti 4G i ne igra ulogu realno :p

Pa nije baš kratko, nekih 11 meseci [emoji14]

Pošto sam uzeo telefon sa dva 4G sim slot-a, hteo sam da vidim ima li telenor bolju pokrivenost od mts-a na kojem mi je primarni broj, ali izgleda da cu najpre morati da se dopunim [emoji16]

Dolazni su svih 11 dostupni? Mislio sam da je samo 1 mesec, kao kod MTSa.

Evo:
7d7cc90e57ffbabae59d688690c9c8d6.jpg

Jesi probao da te neko pozove? Vidim da je kartica aktivna (i kod MTSa to pise) samo, sto bi znacilo da moze da se reaktivira. Ne znam za dolazne (kod Tln)

Jesam, radi sve, stižu poruke i pozivi.

Drugar koji samo koristi besplatne aplikacije i dopunjuje 200din pred istek ima sledece promocije:
pppoo.png
Imam pristup nalogu jer sam mu par puta dopunjavao kredit pa da proverim jer leglo normalno da pare posle.

Umeju poneke brojeve da isključe i pre isteka roka od 13 meseci od poslednje dopune. Pozovi sa drugog broja korisnički servis i zatraži reaktivaciju broja i biće kartica aktivna do kraja januara

Upravo mi na telenor prepaid stiglo sledeće:
Screenshot_20190125-104358_Messaging.png

Pošteno, nema šta. Razumem i neke blokade, trenutne obustave saobraćaja, kao trošiš im resurse, bla, bla...
Međutim, OTIMANJE TVOG novca je kriminal ubačen u legalne tokove!
Ne govorim samo o Telenoru.

Trenutno imam vrlo zanimljivu situaciju sa Telenorom i njihovim pripejd Internetom. Imam karticu u tabletu gde povremeno pazarim 1 GB Neta za 395 RSD, ali nisam uplaćivao nikakav kredit preko 2 meseca, i naravno, izbriše mi se prethodni saobraćaj (kredit ostane), što je u redu i u skladu sa uslovima. Uplatim ponovo 1 GB Neta, ali Net ne radi pa ne radi. Iskontaktiram ih na Twitteru, da bih saznao da mi je odlazni saobraćaj isključen zbog neuplaćivanja kredita preko 60 dana. Nikakav problem, ali uplatio sam 1 GB za 395 RSD preko njihovog sajta i pitam da uključe odlazni saobraćaj, da bi mi rekli da se Internet dopune ne računaju kao validne za reaktivaciju odlaznog saobraćaja, već samo standardne dopune.

Tu situacija postaje zanimljiva. Pitao sam da mi izvrše refundaciju od 395 RSD da bih onda uplatio standardnu dopunu od 200 RSD, ali pogađate, to nije moguće. Da stvar bude još luđa, uplatu sam odradio preko Telenor Banke, njihovom MasterCard karticom, tako da sada vodim paralelnu diskusiju i sa bankom i sa operatorom. Ekipu iz podrške Telenora sam pitao da mi pokažu gde stoji na sajtu ili u opštim uslovima da se Internet dopune ne računaju kao validne za ponovno uključivanje odlaznog saobraćaja, a Banku uporedo sa tim smaram o proceduri za osporavanje transakcija, i kao po običaju, prave se blesavi i upućuju me natrag na Telenor jer oni nisu nadležni da odlučuju o takvim sporovima. Kako vidim, može da se desi da će i oni da fasuju prijavu MasterCardu, a Telenor RATEL - u, ali o tom po tom.

Telenor je definitivno dotakao isto dno kao i ostala dvojica što se tiče pilićarenja. Ne radi se o velikoj sumi ali mi se smučilo da nas prave *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ima za naše rođene pare, ovo ću definitivno da isteram do kraja. Ako ništa drugo, dođe lepa razonoda.

^MasterCard ce te vratiti na Telenor Banku za sve. Osim ako ne krse neka opsta pravila MC-a, a resavanje refundacije nije medju njima :(
Samo resavanje fraud-a.
Pošteno, nema šta. Razumem i neke blokade, trenutne obustave saobraćaja, kao trošiš im resurse, bla, bla...
Međutim, OTIMANJE TVOG novca je kriminal ubačen u legalne tokove!
Ne govorim samo o Telenoru.
To je trebalo da se resi tako sto cim prvi tako nesto proba, svi ga odmah bojkotuju.
Apatija je najjace oruzje jacega :D

Poslednja izmena:
I meni isto. Taman lepo da skuckam ovaj kredit i prebacim broj u VIP i krajem februara uzmem Ledilo. P.S. Smanjuju važnost dopune sada i preko papirnog vaučera?
A realno ako za 2 meseca ne uplatiš 200dinara šta će ti broj?

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

A realno ako za 2 meseca ne uplatiš 200dinara šta će ti broj?
Неко има потребе,дјеци да даа полован телефон и припејд број да их назове или да се јаве,може и поруком кад затреба,кад се враћају из школе.Неће ваљда 4 члана породице бити на постпејду и неограниченим разговорима.Може и да послужи старијим особама да их зову.Постоји сврха припејда,сад баш на 2 мјесеца,3 или један,нисам сигуран ко то одређује.

+1
Za posao, oglase... želim da ga uključim u 8h i isključim u 20h i nedeljom.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Vrh Dno