Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

@Bojilica Nadam se da će nam neko odgovoriti, dosta ljudi koristi Žabu koliko sam primetio prateći ovu temu.

Inače se slažem sa Alfom. Tln nema fiksne dodatke, već ih prilagođava po nekom algoritmu na osnovu potrošnje. Jedne nedelje imate neki dodatak, sledeće ne. Isti dodatak jedne nedelje košta x para, sledeće 2x para.

Pitanje za one koji koriste Žabalesku. Kada se uradi dopuna i aktivira Žaba pre isteka prethodne (dodatno pitanje je da li to može?), da li se Žaba kredit sabira i produžava mu se važnost ili ima neka druga fora?

Ne sabira se, počinju ispočetka besplatni minuti u mreži i nova Žaba. Izbrišu ono što je preostalo - to im je fora.

Poslednja izmena:
Sve dok u Telenoru ne uvedu mesečne dodatke ne mogu se porediti sa žabom. Ne znam probaću ovaj mesec pred istek žabe.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Upravo tako. Ja svojoj deci aktiviram žabu i miran sam mesec dana. Ko da se zeza da juri Telenor dodatke svakih nekoliko dana, meni je to smor da uplaćujem dopune svakih 7 dana, pa da jurim da im proveravam telefone da li je istekla promocija pa ako jeste da aktiviram novu itd.. Bilo bi još bolje kad bi imali neke promocije koje važe 90 dana, pa i više, što da ne.

Pitanje za one koji koriste Žabalesku. Kada se uradi dopuna i aktivira Žaba pre isteka prethodne (dodatno pitanje je da li to može?), da li se Žaba kredit sabira i produžava mu se važnost ili ima neka druga fora?

Ako ti trebaju mesečni paketi koji se sabiraju kad istekne prethodni, Globaltel MVNO nije loša opcija.

Upravo tako. Ja svojoj deci aktiviram žabu i miran sam mesec dana. Ko da se zeza da juri Telenor dodatke svakih nekoliko dana, meni je to smor da uplaćujem dopune svakih 7 dana, pa da jurim da im proveravam telefone da li je istekla promocija pa ako jeste da aktiviram novu itd.. Bilo bi još bolje kad bi imali neke promocije koje važe 90 dana, pa i više, što da ne.
+1.

Baš tako, kao postpejd na pripejdu. Još uvek pokušavam da objasnim matorcima da je to mesečni dodatak i da ne moraju svaki 3 dana da uplaćuju kredit al mi nešto ne ide. [emoji4] A više im se isplati od klasik tarife + ne moraju u poslovnicu.

Ljudi interesuje me kako funkcionise onaj telenorov internet za dve aplikacije.
Uzeo sam juce prepaid karticu za rezervni telefon i aktivirao facebook i viber. Vidim da svaki mesec mogu da se biraju opet dve aplikacije, ali me interesuje koliko dugo je to moguce?
I koliko cesto moram da uplacujem kredit da bih to koristio? Vidim da kredit vazi 60 dana, a kartica valjda godinu dana, pa nisam siguran.

Vze dok ti vazi KREDIT, preciznije receno dok imas odlazni saobracaj omogucen, dakle 60 dana od dopune.
Trebalo je do kraja prosle godine, cini mi se, ali za sada vazi i dalje :) Mozes ih menjati svakog meseca.

Odo da kupim GlobalTel sada.

Šta ima zanimljivo na Globaltelu?

100 minuta ili SMS nacionalnih za 300 dinara, 30 dana.
5GB za 300 dinara, 30 dana
150 minuta ili SMS nacionalnih + 4GB za 500 dinara 30 dana.

Ako nov paket aktiviraš pre isteka starog paketa novi, preostali saobraćaj se sabira. Ja imam njihov SIM od početka, nakupilo se tu dosta GB (imali su pre 20GB za 800 dinara).

Screenshot_Messaging_20190105-182030.png

Ograničenje je da na jednoj kartici mesečno ne možeš više od 40GB da potrošiš.

Nisam znao da se sabiraju sadržaji. Pohvalno za GT. Hvala za info.

Žaba se sabira do trenutka dok ne istekne prethodna žaba. Posle ostaje poslednja aktivirana. Ne probah al računam da se svo vreme troši ta prethodna dok ne istekne. Nije loše kome je malo jedan dodatak, uplati 2 odjednom.
7cd2f6f161dd5c7ffffa03ac92c49e83.jpg
6468688c9afc78f3c1968a871f712cf4.jpg

Čovek ima jednu sim karticu koja je vezana za firmu, na njoj nema internet i neće ni biti uključen pa bi ubacio u telefon još jednu sim karticu sa koje bi koristio net. Radilo bi mu posao 500mb, a 1gb ako ima za što manje para utoliko bolje.

Šta ima od prepaida a da se može dopuniti sa šaltera pošte (najbolje taj način, da ne objašnjavam zašto) i da po mogućnosti kupljeni megabajti traju do kraja meseca ili još duže (to jest dok se ne potroše).

Ledilo prepaid VIPa?
Mislim.da moze u posti

12gb na raspolaganju tokom 12 meseci, dodatak može da se aktivira samo jednom tokom promotivnog perioda. Zvuči skroz ok, osim u slučaju da ih potroši ranije.
Šta je sa Globaltelom, znam da je pogrešna tema ali može li se njegov kredit uplaćivati u pošti, oni daju 5gb za 30 dana za 300 din pa ako može u pošti i to je zanimljiva alternativa.

VIP je mozda najzanimljiviji sa Ledilom, ali pretpostavljam da mora na 3 meseca da ubaci po 200 kinti da odrzava aktivan broj. Ne verujem da ako istekne "kredit" da radi Ledilo. I tu je VIP najbolji, u Mts-u i Tln mislim da vazi 2 meseca.

Tln 2, MTS 3. S' tim da se u MTSu gubi kredit ako se ne dopuni 3 meseca, dok se u Tln zamrzava samo.
U oba slucaja se zabranjuje odlazni saobracaj.

Ledilo je najzgodnije. I da potrosi ima one Dzabaleske ili dodatke.
A sto bi moralo u posti, a ne u bilo kom kiosku....

Poslednja izmena:
A šta se dešava u VIP-u sa kreditom, ako se ne dopuni u roku od 3 meseca? Briše se ili se zamrzava?

Na telenor kartici koju dopunim koliko da ne izgubim broj dobio sam ponudu 995 rsd za 120gb neta za 30 dana....

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Ko kaze da "Telenor" nema standardne dodatke identicne za sve korisnike - ima: Pripejd tarifni dodaci

Ali takodje ima i personalizovane dodatke koji se kreiraju na osnovu dosadasnje potrosnji na broju.

Standardni prepaid dodaci:

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    68.2 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
^gde tu vidis minute ka svim mrezama?
Za te dodatke smo rekli da nisu standardni, i vec duze vreme ih nema. A konkretno se odnosilo na ove bas fine od 89 din. 100min.

Ne može Globaltel u poštama samo na trafikama i to uglavnom Moj kiosk,sada je minimalna dopuna 200 a bila je 100 dinara.

Nazad
Vrh Dno