Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

@alfaunits
to što tebi nije važno ne znači da ne treba napomenuti, da i drugi znaju da se kredit otima posle isteka važnosti dopune a ne "zamrzava"

@Intuite
Mislim da ne, ali nisam siguran.

Pa i kazem, pretpostavljam da je nekome vazno.

@Joker

Meni su na pripejd mobilnom internet paketu na perfidan način pre par godina to uradili.

Sada pozovi kontakt centar i dobićeš informaciju da se kredit briše. Još bolje je da pošalješ imejl.

Na vipu se redovno briše. Slagaću, mislim na 3 meseca a na 6 mora da se uplaćuje kredit da ne istekne kartica. Na mts-u su mi pre dosta godina svaki dan skidali po dinar (kao neću primetiti) i tako sve dok ne skinu sve. Dešavalo se da u to vreme uzmem dopunu 100din da bih uplatila za besplatne minute u mts-u. Samo se okrenem sa trafike i proverim kredit, na računu 99din i ništa od promocije. Tako je uplaćivano po 200din da bi oni krckali po dinar. To im je zapamćeno zauvek. Niti ću im ikada uzeti pripejd, postpejd ni kablovsku pa tačno da su jedini.

Bacila je svemir zeku

Na vipu se redovno briše. Slagaću, mislim na 3 meseca a na 6 mora da se uplaćuje kredit da ne istekne kartica. Na mts-u su mi pre dosta godina svaki dan skidali po dinar (kao neću primetiti) i tako sve dok ne skinu sve. Dešavalo se da u to vreme uzmem dopunu 100din da bih uplatila za besplatne minute u mts-u. Samo se okrenem sa trafike i proverim kredit, na računu 99din i ništa od promocije. Tako je uplaćivano po 200din da bi oni krckali po dinar. To im je zapamćeno zauvek. Niti ću im ikada uzeti pripejd, postpejd ni kablovsku pa tačno da su jedini.

Bacila je svemir zeku
Zar ti nije logicno da ti je telefon jeo KB?
Meni je Nokia E52 tako radila.. skida nesto previse sitno, a MTS ignorise skroz potrosnju <1KB u to vreme. Onda odem van.... i napravim racunce....
A ne postoji nacin da se njoj zabrani da koristi mobilni net. Jedino delimicno resenje je bilo da se APN obrise ili napravi netacan APN.

Odgovorili su mi na reklamaciju u kojoj se izvinjavaju i dodeljuju 1 GB neta i 100 minuta u mreži na 7 dana. Usled tehničkih izazova promenu paketa su izvršili ranije. Odbijaju prigovor. I sada ono zanimljivo. Napominju kako ranija promena tarifnog paketa ne utiče značajno na važenje poslednje dopune (dopunio broj u martu) jer će od 24.4. dopuna važiti 60 dana. Drugim rečima imaju nameru da prekrše i drugi zakon. Zakon o zaštiti potrošača u članu 19. i 20. u vezi sa obmanjujućom poslovnom praksom. Kontaktirao sam RATEL i saopštili su mi da pošaljem svu dokumentaciju sa prepiskama, skrinšotovima, detaljim objašnjenjem direktno na mejl a ne preko elektronskog šaltera sa kojim ponekad imaju problem. Za sve zainteresovane koji imaju nameru da se žale, mejl je: [email protected].

Meni je pre par dana stigao odgovor na reklamaciju, skoro pa identičan tvom, s tim što sam ja dobio neki kredit i minute za sve mreže. Vidim da su mi poslali na vreme, ali ne znam zašto je koverta toliko dugo "putovala". I meni su spomenuli da se od 24.04. menjaju pravila dopune. Nisam im verovao, ali su danas na mom drugom "Tako Lako" broju smanjili validnost kredita, kao i mnogim članovima ovog foruma, tako da dosta preuranjena promena paketa uopšte nije uticala na produžetak važnosti zatečenog kredita. Spremio sam se i ja da se žalim RATEL-u, ali sada sve pada u vodu.

Poslednja izmena:
Ja sam se zalio, dokumentovao sve i sada cekam odgovor. Kredit mi je i dalje validan do kraja februara. Videcemo sta ce biti od svega. A za to smanjivanje valjanosti kredita trebalo bi da se zalis jer su te prevarili. Kupio si dopunu po jednim uslovima (vazila 11 meseci ) a sada su te obmanuli i TO je kaznjivo po zakonu.

Poslednja izmena:
Ovakvu prevaru oko vazenja postojeceg kredita nisam ocekivao od Telenora, iskreno.

meni sad trenutno na oba broja kredit vazi godinu, a stace sad dase desi ako dopunim el na tri meseca

Zar ti nije logicno da ti je telefon jeo KB?
Meni je Nokia E52 tako radila.. skida nesto previse sitno, a MTS ignorise skroz potrosnju <1KB u to vreme. Onda odem van.... i napravim racunce....
A ne postoji nacin da se njoj zabrani da koristi mobilni net. Jedino delimicno resenje je bilo da se APN obrise ili napravi netacan APN.
Ma jok tad sam koristila običnu Nokiu jer mi je taj tel služio kad mi nestane 150 minuta na vipovom postpejdu. Nije ta kartica videla neta. A nije ni pretplata na neki servis jer bi onda skidali min 100din. Ali svaki dan po 1 din dok ne skinu sve. Ne mogu da se setim dal mi ostave za cimanje.

Bacila je svemir zeku

To nije normalno. Nešto je ipak moralo biti uzrok toga.

@Joker

Meni su na pripejd mobilnom internet paketu na perfidan način pre par godina to uradili.

Sada pozovi kontakt centar i dobićeš informaciju da se kredit briše. Još bolje je da pošalješ imejl.

Da, u pravu si. Potvrdili mi na tviteru da se kredit briše.

Da li zna neko u kom roku se aktivira pripejd internet dodatak kod MTS? Uzeo bih 1 GB na 1 dan po ceni od 100 din, ali mi treba odmah, ako je neko cekanje, onda ye*o ćar vajdu...

Bas bezobrazluk i meni kredit vazi do 26/6/2018 isto telenor skratili bez ikakvog obavestenja.

Poslednja izmena:
Kako stojite vi koji ste vaucere iskoristili, vazi li i dalje godinu dana?

Isto i kod mene skratili. Paket bio tako lako, dopunjen vaučerom pre promene paketa.
Dopisivao se sa njima na fb pošto su paket promenili pre navedenog perioda, pitao ih da li se menja važenje kredita ako je dopuna izvršena vaučerom i dobio samo seen na poruku :)
Videli ali nema odgovora. Isto i preko četa na sajtu, rekoše javiće na mail i ništa od toga.
Sledi slanje reklamacije i kontaktiranje ratela.

Ne, evo sad gledam...skratili do juna
Pokusava Tln da izmuze sto vise novca moze pre nego sto skroz bude predat Cehu, izgleda :)
Bezobrazno, ovo stvarno nije ocekivano od Tln. Krivo mi je sto nisam ranije prebacio caleta u MTS :(

Situacija je sledeća. Dva broja koja su do pre nekoliko dana bila Tako Lako (stari tarifni paket) i koji su dopunjeni vaučerom, na njima je skraćeno trajanje kredita sa marta 2019 na jun 2018. Jedan broj koji je bio Telenor pripejd (novi paket), takođe dopunjen vaučerom, trajanje dopune i dalje do marta 2019. Šta rade to niko živ ne zna. Znam samo da su bezobrazni i da ću sve brojeve, a imam ih dosta, da prenesem u Vip. I izgleda da će Vip (ni kriv ni dužan, jer nisam skroz zadovoljan istim) da profitira iz cele ove situacije sa Telenorom i njihovim odlaskom. Samo nije baš fer prema dugogodišnjim korisnicima, a ni prema investitorima koji su kupili firmu, da se ovako bahato ponašaju i da teraju korisnike sad kad već odlaze.
b86861a6171c786d40433ebbd9a3c42a.jpg

Poslednja izmena:
Oni (Tln) dobijaju po 1000 din za svakog korisnika koji predje u drugu mrezu
Bukvalno im se isplati da vas bace u VIP.

Стварно су мјау мјау, сад сам проверио, скратили и мени. Допунио сам чим је кренула прича о променама, тада је писало да ми кредит важи 330 дана а сада пише да истиче 26.06.2018. године. Већ сам причао да су тешке лопине али је ово прешло и моја очекивања. Тек тако неки кредит који траје одређено време скрате. Сутра ће све кредите да скрате на један дан и ко не примети, ето им зараде.
Да ли смеју да раде овако??

Nazad
Vrh Dno