Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

+1. Primena MTS prepaida pogotovu meni nije jasna. A Telenor prepaid je stvarno kao stvoren za klince sto efektivno za 100din/mesecno sada ako nista drugo bar imaju "flat"-WA/Viber :)
Baš tako, ne moram da razmisljam da li klinci imaju kredu ili ne, uvek mogu da me pozovu preko vib/wa.. Imaju i Instagram što je njima takođe bitno, a kad im zatreba dodatno net ili neka promocija sa pozivima/sms, tu je uvek TB da im pustim dopunu, ili ih majka kreditira sa svog postpaida.
Što se Mts pripejda tiče, pa oni još nemaju ni 4G[emoji44]

Imaju na onim Tourist karticama, mada... samo Neca ih je isprobao i dan danas se vidi da su nekako limitirane po pitanju 4G brzina :)

Ali kod MTSa nema ni pozivi unutar mreze, ni barem ka jednom broju mesecno uz dopunu barem... sve je nesto na 7 dana od dopune neki bonus. A dodaci nisu ni nesto isplativi.
Mada shvatam kako moze da iskoristi to, uz nula placanja za samu prepaid karticu, ali to je mucenje :(

Da li neko zna da mi objasni za ove Telenor 2 aplikacije po 10gb gratis u prepaid-u?
Piše na sajtu da je potrebno samo imati aktivnu prepaid karticu i aktiviranu app (2 max od nekoliko ponuđenih) međutim kada sam to odradio, pojavi se simbol za net (konkretno h sa strelicama) ali telefon se ponaša kao da ga nema. Ovi iz kol centra mi kažu da verovatno moram i neki internet dodatak da aktiviram!? Pa čemu mi onda prepaid ako ću da plaćam 1000 din mesečno za 4 nedeljna internet dodatka. Za te pare u MTS-u dobijem 100gb + minute.

Ne rade ni one, to je problem.

Iz kol centra mi kažu da moram da imam internet tj da uzmem neki net dodatak pa onda tek pored dodatka imam i tih 2x10gb!?

Meni inače treba samo net za Viber. Matori troši 200 din mesečno maksimalno, uglavnom njega zovu. Da je hteo da plaća više, uzeo bi bar onaj VIP prepaid dodatak za 600 din (150 minuta 500mb). Ovo na Telenoru bi ga izašlo skuplje. Da li je neka falinka, tipa nije proradilo za tih 10 minuta dok sam probao a ovi iz kolekcije centra lupaju ili su u pravu?
Da ponovim glavno pitanje, da li tih 2x10gb za 2 aplikacije ima sa samo aktivnom Telenor prepaid karticom ili je i dodatni uslov da ima plaćen i neki internet dodatak?

Poslednja izmena:
Ne,nije tako.Morale bi da rade bez ikakvog dodatka.Ja imam pripejd sa aktivne dve app bez dodataka.Jel ti telefon ima podesene parametre za telenor?

Poslednja izmena:
Video se i simbol za net, računam da ima

Probaću sutra ponovo

Svakako, ako mi proradi, zanima me kako blokiraš (i da li uopšte treba) net za ostale apps?

Poslednja izmena:
Mozda mora bar malo kredita na racunu da bi radili dodaci? Ranije je bilo tako za neke druge stvari, ali bas davno.

Dovoljno je da je aktivna kartica za dolazne pozive, tj.za nove prepapid da nije proslo 3 meseca od poslednje dopune. Uskoro 2 meseca.
Radi provereno i bez net dodatka.
Ne moze kod Tln da se trosi kredit za net, moze samo kupovinom dodataka. Tj.ne brini za kredit po tom pitanju. Po meni odlicna strana.

Da li neko zna da mi objasni za ove Telenor 2 aplikacije po 10gb gratis u prepaid-u?
Piše na sajtu da je potrebno samo imati aktivnu prepaid karticu i aktiviranu app (2 max od nekoliko ponuđenih) međutim kada sam to odradio, pojavi se simbol za net (konkretno h sa strelicama) ali telefon se ponaša kao da ga nema. Ovi iz kol centra mi kažu da verovatno moram i neki internet dodatak da aktiviram!? Pa čemu mi onda prepaid ako ću da plaćam 1000 din mesečno za 4 nedeljna internet dodatka. Za te pare u MTS-u dobijem 100gb + minute.

Moras da skines Moj Telenor aplikaciju I tamo aktiviras dve aplikacije po zelji I onda ces imati net

Da ponovim glavno pitanje, da li tih 2x10gb za 2 aplikacije ima sa samo aktivnom Telenor prepaid karticom ili je i dodatni uslov da ima plaćen i neki internet dodatak?
Ja mesecima koristim Telenor prepaid za viber. Aktivira se samo aplikacija po zelji u njihivoj aplikaciji i to je to. Ne moras da koristis nikakav internet dodatak.

Da li je neko pokusao da dopuni telenor kredit po starome ovih dana? Online karticom. Na cetu su mi potvrdili da rok vazenja dopune i broja koji je dopunjen po starome ostaju posle 21.4. do prve naredne dopune kada vaze novi uslovi. Po tome bi i dopuna do 20.4. bila po starome?

Poslednja izmena:
Da li je neko pokusao da dopuni telenor kredit po starome ovih dana? Online karticom. Na cetu su mi potvrdili da rok vazenja dopune i broja koji je dopunjen po starome ostaju posle 21.4. do prve naredne dopune kada vaze novi uslovi. Po tome bi i dopuna do 20.4. bila po starome?
Tako i treba biti, mislim da ce i ostati tako.
Mi koji imamo kartice, sada dopunimo, pise da 3 meseca traje kredit. Ko kupi sada karticu, za njega vec vaze novi uslovi verovatno.

Potvrdjujem da vaze novi uslovi, kupih juce za sina :)

Meni je bilo do sada kada dopunim online karticom da kredit vazi godinu dana. Ako bih dopunio 20.4. kredit bi mi vazio do marta 2019, a onda za narednu dopunu bi mi vazili novi uslovi, tako sam ja ovo shvatio. Ali ko ce ih znati ;)

Pa tehnicki svima kredit traje godinu dana, ali posle 3 meseca se zamrzavao. Zato kaze "Dopuna vazi do...".
U prevodu tu treba da stoji "ODLAZNI SAOBRACAJ vazi do". Jer dopuna ostaj ei posle toga, ne brise se godinu dana cca., ali ne moze da se koristi ako se ne dopuni u roku od 3 meseca od zadnje dopune. A bice u roku od 2 meseca od zadnje dopune.

Da li je ovo Telenor namerno tako napisao, sta znam, ali da je traljavo jeste ;)
Kod MTSa lepo stoji kredit vazi dotle, kartica dotle, i tako je. Kredit nestaje posle dana kada istice, kartica i dalje vazi.

Odakle ovo za dopunu od 3 meseca? Kod mene 2 stare prepaid kartice Tako Lako i nema zamrzavanja.

Ja sam kredit mogao na telenoru da koristim normalno u tih godinu dana bez ikakvog ogranicenja ukoliko sam obavio dopunu online karticom. Kredit mi se nije zamrzavao. Zato mi je to bitno, ali i zbog ona 2 servisa koja mogu da koristim kada mi je aktivan kredit. Dopunim jednom online, kredit vazi i mogu da ga koristim godinu dana kao i 2 servisa po izboru.

A pa tako reci. :)

Imao sa jednu Prepaid 200 karticu kada je paket tek izasao, i secam se da je tada dopuna bila 60+60 dana. Posle 60 dana kredit se zamrzavao i ukoliko se ne dopuni kroz dodatnih 60 dana kartica se iskljucuje. Posle su to promenili na 60+330.

Zaboravim da postoje i te ranije kartice :)

Tarifa na mojoj kartici je tako lako. Sada sam prvi put pogledao uslove na sajtu i do 21.4. bi trebalo da je sve po starome. Ko obavi dopunu do 20.4. online ovo bi trebalo da vazi:elektro.JPG

Mora da vazi. Dakle svi 20.4 trk na dopunu :)

S tim da ce postojati dva kredita koji ce imati razlicit rok vazenja.

S tim da ce postojati dva kredita koji ce imati razlicit rok vazenja.

Jesi siguran za ovo? Ja kada bih dopunio danas, kredit bi mi bilo validan do februara. Novi uslovi nastupaju tek od 21.4.

P.S. Sada sam video i ovo: Usled pojednostavljenja pripejd ponuda, od 21.04.2018. godine, pripejd tarifni paketi: Tako Lako, Više priče, Telenor Play+, Telenor Prepaid Youth, Telenor Prepaid 3 puta više, Standard, Priča, Posle 4, Poruke, Handset tako lako i Handset priča, biće prebačeni na tarifni paket Telenor pripejd 200.

Korisnici svih navedenih tarifnih paketa i Grand pripejd paketa, od 24.04.2018. imaće validnost kredita u skladu sa pravilima koja važe na Telenor pripejd 200 paketu.

Tako da od ove gimnastike nema nista :mad:

Poslednja izmena:
Da, ali ne verujem da ce menjati vazenje postojecih kredita, pogotovu ko je dopunio recimo vaucerom (oni i za Prepaid 200 vaze godinu dana onda).

Ako nekome treba produzenje kartice samo, nadjite nekog penzosa koji koristi Telenor prepaid, pa kada produzite kartice, prebacite im 200 za 200 :)

Da li takva dopuna produžava važenje kredita tom kome je prebačena?

Znači da ćeš penzionara onda staviti u nezgodnu situaciju. Misliće da je produženo trajanje a nije.
Bitno da si svojih 200 izvukao, nije to baš ok.

Nazad
Vrh Dno